Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.8 TDdi 90KS 2001 poludeo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
vasko
Poruka: 51
Član foruma od: ponedeljak, 4. okt. 2010. u 09:50h

Ford Focus 1.8 TDdi 90KS 2001 poludeo

Poruka od vasko » sreda, 24. nov. 2010. u 18:46h

Dragi moji,

obracam vam se po ko zna koj put u vezi razlicitih stvari ;)

Naime, pre 4 dana sam krenuo ujutru na posao i bilo je onako prohladno. Upalio auto ko mina kao po obicaju i odvezao se do obliznje trafike nekih 200m. Ugasio auto, kupio sta treba, vratio se i da ga upalim, mogu samo da sanjam. Vergla jedno 10 sekundi i nista. Vratim kljuc nazad, dam kontakt kad vidim a ono blinka ona lampica na kojoj je nacrtan grejac. Blinka ko sasava. Ja opet pokusam da upalim, opet nece. Lampica i dalje blinka. Izvadim kljuc, sacekam 20-ak sekundi, vratim kljuc u bravu i auto upali ko mina. Lampica naravno nije vise blinkala nego se normalno ugasila. Od tada auto radi sasvim normalno i normalno pali. Gomila njih me je naplasila, te to je znak da elektronika na bosch pumpi ne valja, te nevalja turbina, te pocrkali grejaci. Samo da napomenem da sam sva 4 grejaca zamenio pre mesec dana.

Ajd me malo utesite i recite mi da to nije nista :-|

hvala vam puno

JahaTuzla
Poruka: 25
Član foruma od: petak, 8. okt. 2010. u 20:29h

Re: Ford Focus 1.8 TDdi 90KS 2001 poludeo

Poruka od JahaTuzla » četvrtak, 25. nov. 2010. u 15:33h

vasko piše:Dragi moji,

obracam vam se po ko zna koj put u vezi razlicitih stvari ;)

Naime, pre 4 dana sam krenuo ujutru na posao i bilo je onako prohladno. Upalio auto ko mina kao po obicaju i odvezao se do obliznje trafike nekih 200m. Ugasio auto, kupio sta treba, vratio se i da ga upalim, mogu samo da sanjam. Vergla jedno 10 sekundi i nista. Vratim kljuc nazad, dam kontakt kad vidim a ono blinka ona lampica na kojoj je nacrtan grejac. Blinka ko sasava. Ja opet pokusam da upalim, opet nece. Lampica i dalje blinka. Izvadim kljuc, sacekam 20-ak sekundi, vratim kljuc u bravu i auto upali ko mina. Lampica naravno nije vise blinkala nego se normalno ugasila. Od tada auto radi sasvim normalno i normalno pali. Gomila njih me je naplasila, te to je znak da elektronika na bosch pumpi ne valja, te nevalja turbina, te pocrkali grejaci. Samo da napomenem da sam sva 4 grejaca zamenio pre mesec dana.

Ajd me malo utesite i recite mi da to nije nista :-|

hvala vam puno
kralju bas ne znam mogu li te utjesiti, vidjet ces ako ti se to bude ponavljalo, moze biti svasta, i mene muci verglanje ponekad, pali ko mina danima i onda ga ostavim sat dva i nece vergla nece da bi na kraju upalio, sve ok pumpa prelivna creva, elektroniku zamjenio jer mi se gasio u voznji, sad kazu da je mozda do neke od dizni da ostane otvorena i napravi zracni jastuk i onda vergla dok ne navuce gorivo, trebaju mi polovne dizne da probam, nove 60 eura jedna kod burina u sabcu, imal ko da pozajmi dok ne probam heheehhehe

vasko

Poruka od vasko » četvrtak, 25. nov. 2010. u 16:21h

Ne znam o mi se nije nikad desilo. Evo radi normalno 5 dana od tada nije se vise ponavljalo ali me plasi da me zbog necega ne ostavi na putu. Vidim da je totalna misterija posto su se svi fordasi ucutali i niko nema nikakvu ideju. Valjda ce naredni dani da budu inspirativniji. :D

P.S. kolk te kostala zamena elektronike? pretpostavljam da mislis na "bosch" pumpu.

JahaTuzla
Poruka: 25
Član foruma od: petak, 8. okt. 2010. u 20:29h

Poruka od JahaTuzla » četvrtak, 25. nov. 2010. u 16:36h

vasko piše:Ne znam o mi se nije nikad desilo. Evo radi normalno 5 dana od tada nije se vise ponavljalo ali me plasi da me zbog necega ne ostavi na putu. Vidim da je totalna misterija posto su se svi fordasi ucutali i niko nema nikakvu ideju. Valjda ce naredni dani da budu inspirativniji. :D

P.S. kolk te kostala zamena elektronike? pretpostavljam da mislis na "bosch" pumpu.
dok su nasli sta je, prvo senzor polozaja pumpe, 120 Eura, pa nije to, pa ostavi auto dva tri dana dok su uradili pumpu, pa nije to na kraju elektronika tako da me je izaslo popravak 400 eura bez troskova za dolazak iz tuzle u sabac i obratno i gubljenje dana, al sad mi nova stvar vergla i nece da upali pa prokine onda sve ok pa nakon par dana ponovo sad ne znaju sta je vec pretpostavljaju da su dizne koje su 60 eura jedna al kazu da prvo probam polovne imal ko da pozajmi heheehh

vasko

Poruka od vasko » petak, 26. nov. 2010. u 13:25h

Evo da i ovo podelim sa vama posto vidim da vlada totalni muk :P

Bio sam na dijagnostici i.....

NISU NASLI NIJEDNU GRESKU. Kazu sve savrseno. Mozda kao nesto na momenat pobrljavelo.

Neki komentar?

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » petak, 26. nov. 2010. u 13:47h

to se i meni desilo dva puta,oba puta mi se ugasio jel sam kretao 3-om sign0007 ,sijalica pocela da blinka,izvadio kljuc sacekao par sekundi i upalio,nikad nikakvih problema nisam imao.neka greskica,neki bag verovatno
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » petak, 26. nov. 2010. u 15:28h

Gde si bio i sa kojom dijagnostikom su citali greske
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

vasko

Poruka od vasko » petak, 26. nov. 2010. u 16:05h

Neki servis blizu piramide. Vidim da ima dosta novih automobila kod njih. Izvadio covek laptop, ima na njemu neki dijagnosticki software, okinuo skeniranje i nijednu gresku nije ocitao. Zaista ne znam koji je soft u pitanju ali kaze gazda tog servisa da iskljucivo sa njim vrse dijagnostiku. Doduse nije nista naplatio. Kaze, kuca casti. Napomenuo mi je da je moguce da je ECU sam obrisao gresku ukoliko se nije cesto ponavljala sto se i nije desilo.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 26. nov. 2010. u 16:07h

A što ne odeš kod gosn Dragomira da ti to pregleda ?

Pošto nemoguće da ne izbacuje nikakvu grešku a palio ti lampice i tako to...
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

vasko

Poruka od vasko » petak, 26. nov. 2010. u 16:44h

Pa to uposte nije problem nego ne znam dal covek radi posle 5 jer ja do tada radim :) Pa dok stignem sa NBG do Pinosave.

vasko

Poruka od vasko » petak, 26. nov. 2010. u 18:44h

Evo sad dodjoh od gospodina Dragomira kome sam beskrajno zahvalan jer me je lepo primio i strpljivo saslusao :D

Ni na njegovom dijagnostickom aparatu nema nikakvih gresaka. Sve cisto. E to je misterija :-|

Ostaje samo da se prati i da vidimo kako ide dalje.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 26. nov. 2010. u 18:49h

Kupi sprej protiv gremlina :D

Šala mala... nadam se da neće više praviti problem.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“