Sijalica za ulje u motoru
Moderator: Dragomir
- Zorole
- Poruka: 207
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 15:09h
Sijalica za ulje u motoru
Pozdrav ljudi! Uzeo sam pre 5 meseci Ford Taunus 1.6gl. Na pocetku je sve bilo dobro ali kad sam promenio ulje u motoru i filter pocela je da mi se pali sijalica za ulje u motoru, uvek kad je auto na niskom broju obrtaja. Proverio sam sipku, ulje je skoro na maximumu. Znate li u cemu je problem?
...sine moj, sto puta ti kazem: nece nista na silu, uzmi veci cekic...
- Stefan148
-
- Poruka: 2457
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
Re: Sijalica za ulje u motoru
mozes li samo da se predstavis u podforumu namenjenom za to, ako nije problem.

- Zorole
Cao! Zovem se Zoran. Iz Leskovca sam. I imam problema sa autom. Pa bih zamolio ako neko nesto zna da mi javi
- zbozidar
- Poruka: 18
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 22:42h
Verovatno si sipao neodgoverajuće ulje , proveri u servisu koje ulje po katalogu ide u tvoj auto
ja bih rekao onako iz glave da će ELF PRESTIŽ da reši tvoje probleme i naravno ponovo fiter da zameniš
ja bih rekao onako iz glave da će ELF PRESTIŽ da reši tvoje probleme i naravno ponovo fiter da zameniš
- SASA77
- Poruka: 161
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h
mozda ti je vrisnula stanglica koja okrece uljnu pumpu. nalazi se ispod razvodnika paljenja.
- zbozidar
- Poruka: 18
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 22:42h
da Sale je možda upravu možda je štanglica
-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
Ona nije skupa,negde oko 800 dinara je.
- SASA77
- Poruka: 161
- Član foruma od: nedelja, 19. okt. 2008. u 02:43h
jos bolje je ako je ona kratka da uzmes original uniorov imbus i da ga oseces koliko treba i resio si problem sa stalno vise nikad nece riknuti. a postoji mogucnost da ti je filter los, posto rece da si ga menjao. probaj da ga zamenis sa onim koji je bio. jer ume i on da napravi takav problem a da neeksplodira.
- Zorole
Kako se menja ta stanglica? Skinuo sam razvodnik ali ne znam kako da je izvadim!
- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
To je i kod mene bilo na mondeu sad ne, verovatno los kvalitet ulja ima jako osetljiv senzor , obavezno zasvetli kad -recimo sa visokog broja obrtaja pustis na "ler" sad sipam xr + i nesveyli
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
pojeli se lezajevi na radilici,na bregastoj,klipovi i karike,razlokala se pumpa...ne diraj nista nego vozi i uzivaj...kupio si taunusa koji garant ima ishaban motor a loola koja ti ga je prodala je sipala neko gusto ulje koje je dobro drzalo pritisak pa se lampica nije palila...ta kako kazu stanglica nemoze da radi lose,ili vrti ili ne vrti pumpu,ne moze da zeza na malom gasu.. mozes i ti da sipas neko gusce ulje i da se navozas...
- Zorole
A mozes li da mi kazes kako da podesim paljenje na Taunusu? Kad ga ugasim, desava se da i dalje radi, jedno 3 sec, pa se ugasi. A tad se cuju i ventili
- MaxBunker
- Poruka: 238
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 23:36h
Ležajevi radilice su pohabani, i ne mogu na niskim obrtajima da održe normalan pritisak ulja. Stavi 20W-60 ulje i neće ti se paliti lampica.
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ako se to nije javljalo pre promene ulja , a posle se pojavilo , problem je u filteru ulja ( sem ako nisi sipao neko retko ulje koje i nije za motore ) . Filter je ne kvalitetan i zaglavi se deo koji je regulator pritiska ( da ne bi eksplodirao filter) . Promeni filter . Ako si vozio sa upaljenom lampicom za ulje , znaj da ces morati i lezajeve da menjas , ako ti je stalo do tih kola .
Sledeca stvar koja moze da bude je losa osvinica za pogon pumpe ili je losa sama pumpa .
Dobio si i savet kako da napravis kvalitetnu osovinicu ....
ps. Ta sijalica nije za ulje u motoru nego signalizira mali pritisak ulja . Nema pritiska ulja = uskoro nema ni motora
Sledeca stvar koja moze da bude je losa osvinica za pogon pumpe ili je losa sama pumpa .
Dobio si i savet kako da napravis kvalitetnu osovinicu ....
ps. Ta sijalica nije za ulje u motoru nego signalizira mali pritisak ulja . Nema pritiska ulja = uskoro nema ni motora
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
podesavanje palenja imas u predstavljanju automobila taunus 76...
razvodnik ne stoji na istom mjestu i ima 2 klipa manje ali je princip isti...
razvodnik ne stoji na istom mjestu i ima 2 klipa manje ali je princip isti...
- Zorole
Problen sijalice za ulje resen. Promenio sam ampulu i nema vise. Hvala svima!