Centriranje trapa - gde?
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Re: Centriranje trapa - gde?
Koliko cesto?Ja recimo prelazim oko 25000km godisnje pa mislim da je ok 2 puta otici kod trapadzije u tom periodu (iskoristis priliku kad radis servis ili menjas gume recimo)..ne znam sta im je cudno kad kazes da ti svaki put moraju nesto podesavati,mozda su u pitanju minimalna odstupanja a mozda gledaju da uzmu koji dinar vise jer centriranje se naplacujuje skuplje od samog pregleda..
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
gledaju da mi uzmu pare , pa cu uskoro da odem kod nekog ko nece da naplati pregled. ne znam tacno interval,mrzi me sada da trazim u knjizi,ali znam da se cude jer sma skoro bio. A odem zato sto sam ubeđen da auto vuče u levo, tj mogu ruku da dam, i onda izađem na nov put, nrp ovo sto su na novom Bg radili,i auto ide pravo. a po gradu konstatno vuče u levo.
- Cedo
- VIP
Ako prelazis oko 15000km mozes jednom godisnje,treba i vanredno ako menjas nesto na trapu,ako pocne da vuce u stranu ili se gume pocnu neravnomerno trositi itd..jesi probao rotirati gume,trebalo bi da je ok ako na novom i ravnom putu ide pravo..
-
- Ljubitelj životinja
gume uzete nove pre nekoliko meseci. prelazim 60 il 70 km dnevno po gradu. dal je moguce da su ulice toliko lose da vuku sve redom i neredom
- Cedo
- VIP
Vrlo moguce ! Tek otkad vozim ovaj auto sa vecim felnama i nizim profilom guma vidim koliko cvrsto trebam drzati volan u rukama u voznji po gradu,jer hoce da prate one neravnine,udubljenja i brazde koje se stvaraju najcesce ispred semafora,ma ima ih svuda :-( ..
-
- Ljubitelj životinja
Da, na 50 profilu kao kod mene ,voznja je odvratna. U stvari umesto da imam stabilan auto (jer je nizak i ima eibach opruge), imam utisak da vozim sifonjer po neravninama. Bukvalno izbija volan iz ruke na sva ova udubljenja koja su kod nas skoro svuda.Stalno mislim da je nesto otpalo ili se odsrafilo,pogotovo na nizbrdicama.Ocaj. A mislim da normlanog put aukupno ima 4% svih puteva.cedo86 piše:Vrlo moguce ! Tek otkad vozim ovaj auto sa vecim felnama i nizim profilom guma vidim koliko cvrsto trebam drzati volan u rukama u voznji po gradu,jer hoce da prate one neravnine,udubljenja i brazde koje se stvaraju najcesce ispred semafora,ma ima ih svuda :-( ..
- Cedo
- VIP
Jbg taj setup je za savrsene puteve..nego gde nadje tih 4%
,mada ako i toliko thumbdown ,najgore od svega sto su i ovi novi putevi sto prave skroz neravni..trapadzijama cveta posao..

-
- Ljubitelj životinja
ma lupio sam za 4%
, Ja uvek kad odem da proverim oni kao centriraju,a razliku ne osetim

- vlajko bgd
- Poruka: 76
- Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 09:33h
Ako je tako, mislim da bi trebali tvoju sliku da okače u servisu
Ili da promeniš servis (kao i mnogi od nas)

-
- Ljubitelj životinja
evo sad sam ga isterao na aut put i zgazio i to onaj deo na voždovcu u bg što prolazi kro grad negde os pumpe Slap prema novom bg i to ne može da se vozi,na 140 sam mislio da sam mrmrtav koliko izbija volan iz ruke, a kako kočim ono se baca još više po ulegnućima od autobusa.
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Evo jednog ocajnog iskustva s moje strane...
Elem spomenuo sam onaj servis na pocetku teme. Kad sam montirao nove gume na mondea, otisao sam tamo da centriram trap, bas da bih sprecio neravnomerno trosenje guma. U tom momentu kad sam otisao caletov prijatelj nije radio jer je bio bolestan i menjao ga neki radnik... Racunam, valjda zna svoj posao, ajd neka nacentrira...
Epilog, posle 10-11k predjenih sa gumama, leva je pocela da se jede vise sa unutrasnje strane tj kanali su polako krenuli da se stapaju. A sto je najgore nisam ni primecivao da trap nije dobro podesen, jer krece da vuce u levo tek posle nekih 100-150m nakon sto se volan pusti. Znaci ide pravo neko vreme i tek onda osetim da blago vuce u levo. Tako je verovatno bilo od prvog dana, samo to nisam odmah primetio nego tek sad kad sam skinuo gume.
U prevodu 130e (tj 260e, kad se racunaju obe gume) baceno. Nadam se da cu ipak moci da ih koristim dalje tj da se nije previse pojela s unutrasnje strane da bi uticala na nastelovan trap, ali mogu reci da sam blago poluuudeo. Odes da ti nasteluju trap da se bas to ne bi desilo, i onda se to desi. Jos je taj lik sto mi je stelovao servirao pricu kako mi je zadnji trap gori od prednjeg bla bla, prednji nije toliko los... Osecam da ga nije ni dirao, idiot.
Sad kad odem ako caletov ortak nije tu, idem lepo u conning i cao zdravo.
Elem spomenuo sam onaj servis na pocetku teme. Kad sam montirao nove gume na mondea, otisao sam tamo da centriram trap, bas da bih sprecio neravnomerno trosenje guma. U tom momentu kad sam otisao caletov prijatelj nije radio jer je bio bolestan i menjao ga neki radnik... Racunam, valjda zna svoj posao, ajd neka nacentrira...
Epilog, posle 10-11k predjenih sa gumama, leva je pocela da se jede vise sa unutrasnje strane tj kanali su polako krenuli da se stapaju. A sto je najgore nisam ni primecivao da trap nije dobro podesen, jer krece da vuce u levo tek posle nekih 100-150m nakon sto se volan pusti. Znaci ide pravo neko vreme i tek onda osetim da blago vuce u levo. Tako je verovatno bilo od prvog dana, samo to nisam odmah primetio nego tek sad kad sam skinuo gume.
U prevodu 130e (tj 260e, kad se racunaju obe gume) baceno. Nadam se da cu ipak moci da ih koristim dalje tj da se nije previse pojela s unutrasnje strane da bi uticala na nastelovan trap, ali mogu reci da sam blago poluuudeo. Odes da ti nasteluju trap da se bas to ne bi desilo, i onda se to desi. Jos je taj lik sto mi je stelovao servirao pricu kako mi je zadnji trap gori od prednjeg bla bla, prednji nije toliko los... Osecam da ga nije ni dirao, idiot.
Sad kad odem ako caletov ortak nije tu, idem lepo u conning i cao zdravo.
Fiesta!!
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Imam 22 godine vozackog staza, mnogo sam majstora promenio i svacega se nagledao. Ali Cira trapadzija je stvarno za svaku preporuku. Ne samo zbog centriranja, vec i zato sto covek otkrije bukvalno svaku manu na trapu koju 99% trapadzija ne moze ili ne zeli.

-
- Ljubitelj životinja
gde je CIra stacioniran?
Inace kad smo vec kod losa uređemih stvari, ja juče bazam i trazim staklo i jos neke sitnice i nisma ni primeito,al majstor jeste, da mi je nov kocinoi disk ostecen,tj oguljen. Stvaljeni nedavno, Maverick u maksima gorkog mi je radio. Brazdu imam preko novog diska u krug.
Inace kad smo vec kod losa uređemih stvari, ja juče bazam i trazim staklo i jos neke sitnice i nisma ni primeito,al majstor jeste, da mi je nov kocinoi disk ostecen,tj oguljen. Stvaljeni nedavno, Maverick u maksima gorkog mi je radio. Brazdu imam preko novog diska u krug.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Cira je u Zemunu, servis i vulkanizer Adam, bivsa Jakuba Kuburovica (mislim da je odskora promenila ime), kad se penjes iz Tosinog bunara sa desne strane. Ali kad dodjes u servis trazi iskljucivo njega.

- Cika Dule
- Poruka: 443
- Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h
Da debili su preimenovali ulicu u "Prilaz" ???, ali mi stari Zemunci je normalno i dalje zovemo Jakuba Kuburovica. Elem kao sto totti kaze auto servis u kome radi je Adam auto servis. Obrati paznju na to kad Cira radi posto je prosle nedelje radio pre podne od 8 do 16h. Moguce je da od sutra radi popodne. Pozovi da ne bi dolazio dzabe a i da ti se ne bi desilo Duletovo ocajno iskustvo tj da ti zobg toga sto Cira nije tu neki polumajstor centrira trap....totti piše:bivsa Jakuba Kuburovica (mislim da je odskora promenila ime
PS: ako ne znas gde je javi se pa da se nadjemo posto je to moj komsiluk.
Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!