Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

aj da vidim majstore ?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: aj da vidim majstore ?

Poruka od Dusan64 » sreda, 27. okt. 2010. u 18:08h

vaskez piše:Šta alnaser?
pa vrti se on ali ne pali, kao da tad kad vrti preuzima svu struju i nema dovoljno za paljenje, uglavnom ne daje znake da će da upali.
Alnaser ne valja,i treba ga zameniti.

sava
Poruka: 1
Član foruma od: sreda, 27. okt. 2010. u 23:56h

Poruka od sava » četvrtak, 28. okt. 2010. u 00:07h

vaskez piše:Šta alnaser?
pa vrti se on ali ne pali, kao da tad kad vrti preuzima svu struju i nema dovoljno za paljenje, uglavnom ne daje znake da će da upali.

Nisi napisao koji je motor!? Pretpostavljam da je u pitanju taj Orion sa slike? To sto nece da vergla kad je vruc i zastajkuje,deset puta nece, a jedanaesti upali kao da mu nista nije bilo,to ti je automat anlasera! Sto posto! Ako ti je 1.6 EFI u tom Orionu,mislim da znam sta mu je...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 28. okt. 2010. u 00:14h

Ja imam identične simptome na dva vozila i na oba znam da je problem u automatu anlasera, u jednom se pregreva i glavi, a u drugom samo glavi. Ne zaboravite da je automat anlasera i prekidač za isti, a od toga kakvi su kontakti unutra zavisi i da li će biti pada napona i slabije snage samog anlasera.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 29. okt. 2010. u 16:55h

Ovih dana pokušavam da rešim jedan problem: kada je hladan i krene da vergla, čuje se da anlaser vrti i da možda malo kači o zamajac, ali ne uzupčava i ne okreće motor. Posle desetak pokušaja verglanja se malo promeni zvuk zujanja i onda sledeći pokušaj uzupči i krene da vergla. Kada je motor vruć (i anlaser sa njim) onda vergla iz prve. Kada sam ga skinuo i probao na istoj instalaciji i istom akumulatoru sve je lepo radilo i automat je izbacivao bendiks do kraja. Malo me buni, zašto ne uzupčuje kad je hladan nego tek kad se malo zagreje? Zupci na anlaseru i zamajcu su u redu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 29. okt. 2010. u 18:29h

Razmontiraj anlaser u sve lepo ocisti i operi

limeni
Poruka: 94
Član foruma od: petak, 21. nov. 2008. u 21:12h

Poruka od limeni » petak, 29. okt. 2010. u 19:06h

Jbt a ja se ubi vec par dana sto moram da kupujem akumulator jel mi se to isto sranje desava sa nekim yugom(kombinacija ;) )..A da skidao sam anaser i sve je ok..vidis znaci nemam samo ja taj problem mechanic ....Pokusacu na sve nacine da resim menjacu za probu sve redom pa kada dodjem do kvara javljam resenje ;)

vaskez
Poruka: 97
Član foruma od: sreda, 6. okt. 2010. u 14:35h

Poruka od vaskez » petak, 29. okt. 2010. u 21:27h

Ovako ,neko je pitao koji je motor, .. u pitanju je benzinski motor 1,6 65kw, sa dvogrlim karburatorom, ima bobinu koja se ne podešava , pričvršćena je sa 4 šrafa.
E sad , neko mi reče da može biti da je u pitanju i kontakt brava , odnosno kontakti na bravi za paljenje, da kad se da kontakt struje ima ali ta struja kao ne ide na pobudu bobine, jer mi se dešava da kad skinem kabal sa svećice i stavim na masu , alnaser okreće a varnice nema... e sad gde može biti problem ? malo sam čačkao po kontakt bravi ali ništa neobično nisam video , ...danas imam nov simptom, trokira mi i neće da sastavi dok vozim auto , kad stisnem kvačilo prima gas normalno , kad pustim kvačilo i da gas on štuca i prekida , neće da ide... ??????

vaskez

Poruka od vaskez » subota, 30. okt. 2010. u 13:30h

Trokiranje sam rešio , bilo trunje u ler dizni. Idemo dalje....

vaskez

Poruka od vaskez » nedelja, 7. nov. 2010. u 15:24h

Još uvek nisam upeo da rešim svoj problem, znači i dalje neće da upali na ključ prvo paljenje ujutru, daje znak kao da će da upali svakog časa ali ništa. Malo ga poguram i on upali ko mina, posle toga pali ali i dalje ne pali na ono "pola ključa" već mora malo da zavrti ali upali. Pomerao sam i približavao senzor zamajca ali bez promene. Ima li neko ideju šta bi moglo da bude?Definitivno je problem u struji ali gde i šta ?

milanbil
Poruka: 779
Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h

Poruka od milanbil » nedelja, 7. nov. 2010. u 20:57h

vaskez piše:Još uvek nisam upeo da rešim svoj problem, znači i dalje neće da upali na ključ prvo paljenje ujutru, daje znak kao da će da upali svakog časa ali ništa. Malo ga poguram i on upali ko mina, posle toga pali ali i dalje ne pali na ono "pola ključa" već mora malo da zavrti ali upali. Pomerao sam i približavao senzor zamajca ali bez promene. Ima li neko ideju šta bi moglo da bude?Definitivno je problem u struji ali gde i šta ?
Znaš, Nemci su ga izmislili da na guranje pali ko mina.
U stvari nije preporučljivo da pali na ključ.
Pazi izraz, "pali ko mina na guranje".
Jako stručno rečeno.
Mora da tako piše u fordovom priručniku.

vaskez

Poruka od vaskez » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 13:19h

Znači ništa od majstora za Forda na ovom forumu...

IvkeTc1
Poruka: 130
Član foruma od: nedelja, 14. mar. 2010. u 16:24h

Poruka od IvkeTc1 » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 17:18h

Kako za koga, sto se mene licno tice, citajuci sve teme na forumu dosta sam naucio o Fordovima, a i uopsteno o automobilima! Daleko od toga da na ovom forumu nema majstora za forda, i mislim da nije uredu da prozivas samo zbog toga jer tvoj problem nije resen...mozda bi i bio, da si kao sto ti je bosko77 preporucio odvezao kola kod majstora. thumbup Kapiram i tvoju zelju da budes sam svoj majstor, jer sam i ja takav mechanic , ali ako vidim da nesto ne ide i da ne mogu da resim, problem prepustam strucnjacima. Koliki god dobar majstor bio, problem ne mozes uvek resiti napamet i nagadjanjem. Izvinjavam se administratorima zbog off-a , ali morao sam da iznesem svoje misljenje...

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 18:26h

Ujutru kod prvog verglanja , kada neće da upali , ti proveri da li bacaju varnicu svi kablovi , i isključi mogućnost da je do napajanja bobina , bobina i kablova . Ako je sve tu ok , baci se na karburaciju ...
Jel si siguran da auto ima karburator i to dvogrli ? Spipaj ujutru pola čepa od kokakole benzina direktno u karburator i pritisni jedno leptir gasa , da sve to ode u usisnu granu . Morao bi odmah proraditi na tih par kapi , jedno 2'3 sekunde . Ako ne , onda skini svećice , i promeni ih . Ako ni je ni to , onda imaš mehaničkih problema ...
Ako upali odmah na tih par kapi , a neće bez njih , karburacija ti je problem .
Jel stisneš 2 puta pedalu gasa skroz do poda kada pališ hladan motor ?

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 18:41h

vaskez piše:Znači ništa od majstora za Forda na ovom forumu...

slaba vajda od ovog foruma,nema tu majstora,sve neki veliki dr,mr sign0014,vreme je da se trazi neki drugi forum...
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 20:33h

Hoće i pregusto(preveliko viskoziteta) ulje u motoru da pravi problem pri prvom startu kada je hladno .
Macaneli , jel je to ironija u tvom pisaniju

vaskez

Poruka od vaskez » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 20:49h

iwke piše:Kako za koga, sto se mene licno tice, citajuci sve teme na forumu dosta sam naucio o Fordovima, a i uopsteno o automobilima! Daleko od toga da na ovom forumu nema majstora za forda, i mislim da nije uredu da prozivas samo zbog toga jer tvoj problem nije resen...mozda bi i bio, da si kao sto ti je bosko77 preporucio odvezao kola kod majstora. thumbup Kapiram i tvoju zelju da budes sam svoj majstor, jer sam i ja takav mechanic , ali ako vidim da nesto ne ide i da ne mogu da resim, problem prepustam strucnjacima. Koliki god dobar majstor bio, problem ne mozes uvek resiti napamet i nagadjanjem. Izvinjavam se administratorima zbog off-a , ali morao sam da iznesem svoje misljenje...
Pa ovako, najbliži majstor za forda mi je na 120km, ako sad treba da vozim na rizik dal ću stići do njega a možda mogu sam da rešim problem a razumem se u mehaniku pošto i sam radim taj posao ali ovde je u pitranju elektrika, sve sam probao što sam znao i nisam uspeo. Pomislio sam da ću ovde doći do nekog konstruktivnog predloga a ono počeli dokoličari da podyebavaju. Hvala na mišljenju ali nije mi pomoglo.
van piše:Ujutru kod prvog verglanja , kada neće da upali , ti proveri da li bacaju varnicu svi kablovi , i isključi mogućnost da je do napajanja bobina , bobina i kablova . Ako je sve tu ok , baci se na karburaciju ...
Jel si siguran da auto ima karburator i to dvogrli ? Spipaj ujutru pola čepa od kokakole benzina direktno u karburator i pritisni jedno leptir gasa , da sve to ode u usisnu granu . Morao bi odmah proraditi na tih par kapi , jedno 2'3 sekunde . Ako ne , onda skini svećice , i promeni ih . Ako ni je ni to , onda imaš mehaničkih problema ...
Ako upali odmah na tih par kapi , a neće bez njih , karburacija ti je problem .
Jel stisneš 2 puta pedalu gasa skroz do poda kada pališ hladan motor ?
Ovako , dešava se ujutru da čas bace varnicu čas ne, ali to samo na kjluč, ako ga poguram pali kao da je sve ok. Ima karburator dvogrli , čistio sam ga par puta, gorivo dobija čak i više čini mi se nego što treba , jer ako našpricam više puta onda ga zagušuje, ali nije karburator. dalje kupio sam nov akumulator, nove svećice ( iako stare nisu prešle ni 1000km) stiskam pedalu gasa pre paljenja ali jednom , ako dva puta onda često uguši, znači ne može ni da zavergla kako treba , na treći okret se zaguši.

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 21:06h

Da ne mislis da te podj, ali kako to mislis na treci okret se zagusi, da li mislis jako sporo vergla . Mozda tu lezi problem u anlaseru, tj masi mada si vec rekao da je sve u redu sa tim, ali opet se sve na to svodi nekako.
Slika

miki023

Poruka od miki023 » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 21:23h

Sad odgovaram sam sebi na post. I meni se desava da neki put ujutro slabije zavergla cak sta vise na momenat pomislim da je akumulator pred crkavanjem i naravno u tom slucaju malo duze verglam da upali. Ako ga kojim slucaj posle par sekundi ugasim i ponovo zaverglam- kao da nista nije ni bilo tj vrti normalno i krese odmah. To znaci da je vreme da se malo anlaser pregleda i ocisti, zamene cetkice a koliko vidim kod tebe je u principu slicno. Cak mi se nekad desava da i kad je vruc motor slabije zavergla kao da je jutarnje paljenje. Remont Anlasera, to je resenje mog a nadam se i tvog problema.
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 21:28h

@vaskez
Jel si probao da sredis anlaser kao sto ti je nekoliko ljudi u temi reklo? Ne bih da pametujem jer se apsolutno ne razumem u ovu tematiku, ali vidim da je to par ljudi reklo a ti i dalje imas problem sa paljenjem.
Fiesta!!

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 8. nov. 2010. u 21:51h

Kako to nekad aima varnice , nekada ne ? Dešavalo ti se da vergalš auto ida ne baca varnicu ni na jednom kablu ?
Jel to u pitanju ? Taj auto nema razvodnik nego neki waste spark ?
Što se tiče alansera , skini ga , očisti kolektor i promeni četkice . Ja sam to uradi za vikend na 2.0 ohc motoru . Sintomi su bili kao da je očajan akomulator ( a i jeste) , ali sada mnogo bolje vergla i sa slabim akumutalorom .

vaskez

Poruka od vaskez » utorak, 9. nov. 2010. u 11:12h

van piše:Kako to nekad aima varnice , nekada ne ? Dešavalo ti se da vergalš auto ida ne baca varnicu ni na jednom kablu ?
Jel to u pitanju ? Taj auto nema razvodnik nego neki waste spark ?
Što se tiče alansera , skini ga , očisti kolektor i promeni četkice . Ja sam to uradi za vikend na 2.0 ohc motoru . Sintomi su bili kao da je očajan akomulator ( a i jeste) , ali sada mnogo bolje vergla i sa slabim akumutalorom .
Pa mislim i ja da bi najpre alnaser morao biti ,jer već nema više šta drugo ali nekako odlažem to pošto nemam četkice da ne bih dva puta radio isto, sačekaću da nabavim četkice( moram videti kakve idu) pa ću onda ovih dana i to da uradim.
Da baš tako, nekad uopšte nema varnice, to sam već opisao u nekom gornjem postu, znači vergla normalno ali varnicu uopšte nema, dešava se i da malo ima malo nema ,kako gubi struju, a što je još zanimljivije tad kad je nema samo poguram i on pali, zato sam i sumnjao da negde odvuče struju ili da je kontakt brava , ali izgleda da nije. A sve ovo je toliko čudno da se to ne dešava stalno ( tj sad sve češće) do skoro to mi se retko dešavalo pa nisam pridavao značaj tome, sad je to toliko učestalo da ne smem da krenem nigde ako nemam ko da me pogura. Ovak modal nema razvodnik već tu neku valjda bobinu odakle senzorom dobija pobudu za varnicu. Da je klasičan razvodnik ne bi mi bio problem , ovako ....

macaneli
VIP
Poruka: 9929
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » utorak, 9. nov. 2010. u 11:45h

van piše:Hoće i pregusto(preveliko viskoziteta) ulje u motoru da pravi problem pri prvom startu kada je hladno .
Macaneli , jel je to ironija u tvom pisaniju

ma ja to onako,posto covek i pored saveta kaze da ovde nema majstora,a nece da poslusa..
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

miki023

Poruka od miki023 » utorak, 9. nov. 2010. u 12:50h

Koje cetkice je preporucljivo stavljati na fordove anlasere tj. koje tvrdoce i gde preporucujete da ih uzmem tj sve od delova potrebnih za remont. Kod mene je jos uvek fabricko stanje tj nikad otvarano (99% sam siguran u to) pa je red da se malko odradi servis thumbup da ne bi bilo iznenadjenja zimi.
Slika

vaskez

Poruka od vaskez » utorak, 9. nov. 2010. u 12:53h

macaneli piše:
ma ja to onako,posto covek i pored saveta kaze da ovde nema majstora,a nece da poslusa..
Šta treba da poslušam ?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » utorak, 9. nov. 2010. u 16:56h

Moras da shvatis da ni mi majstori nemozemo sve da resimo preko tastature pa je pozeljno da vozilo oteras negde u servis
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Zaključana

Povratak na „Kvarovi i popravke“