BENZIN U ULJU
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 42
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 18:29h
BENZIN U ULJU
Zdravo svima molim hitno za pomos radi se o fiesti 1.1 94 godiste skoro sam promenio ulje i filer ulja i ono danas da proverim nivo ulja sta da vidim visak ulja a kad ono mirise na benzin, znaci u ulju ima benzin sta moze da bude.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: BENZIN U ULJU
vjerovatno je pumpa za benzin pokvarena....ona se podmazuje uljem i ako propusti membrana benzin moze da udje u ulje....ne bi trebalo da bude skupa zamjena koliko ja znam..kupi se membranski set i to je to......mislim da je tu pumpa mehanicka a ne elektricna....ali ima ovdje mnogo strucnijih od mene.....Dragomir ti je Tito za fordove....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
-
hvala na savetu, ali pumpa je potopna stoi u rezervaru za gorivo
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Proveri stanje samog sistema za ubrizgavalje i proveri svecice
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
dragomire imali kakve veze lamda sonda za tim problemom,zato sto sam bio kod auto elektricarom i on je konstatovao da ona ne radi i daje to uzrok problema,dok drugi majstori me uputuju na ciscenje ubrizgavajucek sistema -diznu karburatora i tako nesto ali svecice si prvi danas koji ih spominje koji problem mogu oni da urade da benzin ide u ulju hvala ti unapred na odgovorima,jer danas sam bio kod desetak majstora i ja sam na sami pocetak resenje nema a ja sam promenio ulje i filter i sad neznam sta drugo da radim a auto ne palim dase opet isto ne dogodi jer cu morati opet da menjam ulje a ovo je vec drugi put za mesec dana :-(
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ako svecice nisu dobre sagorevanje nije kako treba pa samim tim smesa u kojoj je benzin odlazi u karter.Moze da bude i lamda sonda
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
ali zar ne treba da auto lose radi ako su svecice ili sonda u pitanju,kod mene auto radi odlicno i ide odlicnoi stvarno vise neznam odakle da pocnem,probacu onda sa sondom ovih dana da nabavim prvo posto je autoelektricar bio veoma siguran da ona ne radi pa idemo dalje
-
promenio sam sondu i skinuo filter da vidim dali ima problem kod ubrizgavajucem sistemu i upalio auto i bilo je sve ok sada cu da pratim nivo ulja pa da vidimo sta ce da bude,ali kad sam skinuo sondu bila je sva u garezu,definitivno sa sagoravanjem nesto nije bilo u redu,sad cemo da vidimo
-
evo proslo nekoliko dana kako sam promenio lamda sondu isasad je sve u redu auto radi odlicno a nivo ulja je kako sam ga i ostavio i nadam se dasam resio problem