pomoc
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 65
- Član foruma od: utorak, 17. mar. 2009. u 17:14h
pomoc
imam problem sa sierom 2.0 karburator. desava mi se kad ga zgazim npr. u drugoj i kad dodje do 4500 obrtaja ( i na benzinu i na gasu) auto pocne nekad da se gusi, malo zastane i onda me zalepi i nastavi dalje.
inace radi glatko i mirno, ali mi deluje malo slabiji nego sto bi trebao da bude? :-(
inace radi glatko i mirno, ali mi deluje malo slabiji nego sto bi trebao da bude? :-(
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: pomoc
Jel imas plin ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
-
- Poruka: 230
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 19:02h
To je zezanje pronaci,ali kreni redom!Spoj karburatora sa granom,svi moguci holenderi na samoj usisnoj (npr. za servo a i sam servo),pa tek onda sam spoj grane sa glavom!
Ovo su sve kvarovi koji su teski za otklanjanje preko foruma!Najbolje da nadjes nekog ko se dobro razume pa da on istestira!Srecno!
Ovo su sve kvarovi koji su teski za otklanjanje preko foruma!Najbolje da nadjes nekog ko se dobro razume pa da on istestira!Srecno!

- Небојша
- Poruka: 19
- Član foruma od: petak, 10. apr. 2009. u 13:19h
"Guta knedlu " kad mu das jaci gas?
moguce da je vakum...
Probaj da skines ono crevce sa karburatora sto vodi do vakuma,
stavis ga u usta i uvlacis i duvas (mora da se cuje "plok plok":))
i pogledaj u samom razvodniku sta se desava sa polugom i plocicom,da li imaju pravilan hod.
ako je to sve kako treba ,onda idi dalje...
Ako si primetio da ti auto ne vuce kao ranije ,onda je verovatno u pitanju smesa,odnos vazduh benzin(plin) proveri da li ti negde vuce fals vazduh.
i pogledaj one banalne stvari(da li su ti sve poluge od karburatora na mestu i da li rade kako treba ili glave)-to je iz licnog iskustva;) uvek su mi se desavale neverovatne stvari..
pozdrav
moguce da je vakum...
Probaj da skines ono crevce sa karburatora sto vodi do vakuma,
stavis ga u usta i uvlacis i duvas (mora da se cuje "plok plok":))
i pogledaj u samom razvodniku sta se desava sa polugom i plocicom,da li imaju pravilan hod.
ako je to sve kako treba ,onda idi dalje...
Ako si primetio da ti auto ne vuce kao ranije ,onda je verovatno u pitanju smesa,odnos vazduh benzin(plin) proveri da li ti negde vuce fals vazduh.
i pogledaj one banalne stvari(da li su ti sve poluge od karburatora na mestu i da li rade kako treba ili glave)-to je iz licnog iskustva;) uvek su mi se desavale neverovatne stvari..
pozdrav
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Filteri moraju da budu cisti,stavi i nov filter za vazduh!Mnogi ga zanemaruju. Nisam mehanicar ali po nekoj logici bi trebalo da je do vakuma u karburatoru i vidi da se nije neko crevce izvuklo mada sumnjam.To sto ide slabije to je do podesavanja to nema veze ali resi ovaj problem sto pre da ne bi steta bila veca!
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v