Hocu samo ubrizgavanje
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 9
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 21:55h
Hocu samo ubrizgavanje
Dakle ovako,
U pitanju je ubrizgavanje od scorpia 2.9 v6 automatik,zadrzao sam motor sa prenosom i kompletnu instalaciju.
Razdvojio bih instalaciju ubrizgavanja od ostale instalacije koja mi ne treba,zelim samo da radi motor i menjac..
Postoji li neka sema koja to plasticnije moze da objasni...imam 10godina iskustva sa Italijanskim instalacijama.
U pitanju je ubrizgavanje od scorpia 2.9 v6 automatik,zadrzao sam motor sa prenosom i kompletnu instalaciju.
Razdvojio bih instalaciju ubrizgavanja od ostale instalacije koja mi ne treba,zelim samo da radi motor i menjac..
Postoji li neka sema koja to plasticnije moze da objasni...imam 10godina iskustva sa Italijanskim instalacijama.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Hocu samo ubrizgavanje
Imaš u autodati šemu za taj motor.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Najlepse hvala..videcu sta kaze data
-
sve sam to zadrzao,tacnije skinuo sam celo ozicenje..nice malo povuci-potegni jer nisam navikao na ovaj sistem ozicenja..
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Pa žičenje je svugde isto , samo ti treba šema . Cela efi inastalacija je jedan snop , sem par žica koje idu ka relejima masi itd .Nađi to žice na šemi , pa onda uživo , i otkači ih od ostatka instalacije
-
..Iz iskustva vidim da nije svugde isto ozicenje ubrizgavanja...na Alfi je to generalno najprostije reseno,EFI instalacija je sama za sebe i sve sto ide uz to je na toj instalaciji kao i osiguraci i releji..veza na potrosacku instalaciju u 2 ili 3 tacke ..plus,kontakt,obrtomer... i to je to...zato nisam imao nikakvih problema prilikom ubacivanja drugog tipa motora...Nastavljam da kopam,hvala na savetima...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ma kad skapiraš i fordovo EFI ubrizgavanje biće ti lako... svaki početak je težak.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
EFI šemu u ruke , i gledaj koji žice napajaju ecu , nešto preko releja , nešto direktno . Pogledaj na kom pinu konektora ECU su te žice i traži ih gde idu . Krajeve skineš i vežeš na intalaciju od te kobre . Sve ostale žice idu u snopovima ka motoru i motornom prostoru i njih ne diraš . Imaš 2 releja i 3 osugurača da povežeš , da bi bilo kao što je fabrika smislila , a ti možeš i direktno te žice da spojiš za akumulato to će raditi . Ovo zadnje sam rekao da vidiš da to nije neki bauk , a ne da daješ kontakt tako što spojiš žice na akumulator
.
Šta tebe muči uopšte ? To što ima posla da se pronađu potreben žice ? Oko 3-4 sata treba da bi proverio svaku žicu na konektoru ecu , da li je ko po šemi autodate povezana sa odgovarajućim potrošačem . Kada tako prođeš sve žice i verifikuješ da je šema ta i da odgovara stvarnom stanju , kristalno će ti biti jasno šta i gde treba da povežeš . I za to će ti trebati 30ak minuta .

Šta tebe muči uopšte ? To što ima posla da se pronađu potreben žice ? Oko 3-4 sata treba da bi proverio svaku žicu na konektoru ecu , da li je ko po šemi autodate povezana sa odgovarajućim potrošačem . Kada tako prođeš sve žice i verifikuješ da je šema ta i da odgovara stvarnom stanju , kristalno će ti biti jasno šta i gde treba da povežeš . I za to će ti trebati 30ak minuta .
-
Stevo,hvala za odgovor...muci me grip neki gadni ovih par dana pa ne mogu da se posvetim tome..taman kad sam krenuo...DUM gripina,pristupam praksi jos ukoliko danas..
)))
Hvala ljudi...

Hvala ljudi...