Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Biće, upravo gledam jer hocu i dobru wireless mrezu za komsiluk da napravim.pa da se upgradujem odjednom
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
zato u selu imam svoju garazu za 5 automobila ako mi treba
i nemam nikakvih ogrebanih delova a ni prepirke sa komsijama 
p.s. evo i od mene par

auto skola + plavusa = udesi

p.s. evo i od mene par

auto skola + plavusa = udesi

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Meni samo nije jasno kako nekom nije bilo mrsko da onoliki komad betona digne na haubu. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Ljubitelj životinja
Mnogo dugo traje iritacija pa je i bes srazmeran.. a sto se tice slika,imam kilo, jos odavno, nego sam mislio da je tema zamrla. Dizem neke sutra
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Juce (u firmi) osvanula nova slika (projekat) kruznog toka! Znaci Novi Sad dobija prvi kruzni tok
raskrsnica K. Stankovica i Bul. Evrope.... ala ce da buuuuuuuuuude sudara! hahaha 90% Novosadjana nema pojma ko ima prednost u kruznom toku
Sliku kacim uskoro..

raskrsnica K. Stankovica i Bul. Evrope.... ala ce da buuuuuuuuuude sudara! hahaha 90% Novosadjana nema pojma ko ima prednost u kruznom toku

Sliku kacim uskoro..

- Daniel
- Kontakt:
gde ti radis? 

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Pa dobro valjda ljudi znaju da citaju saobracajne znakove ?
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- Daniel
- Kontakt:
naravo ali kako ide znak da ovaj sto je u kruznom toku ima pravenstvo a ne ti sto hoce da uleti
a 90% novosadjana ce probati da uleti kao ma uvucu se ja pre nego sto ovaj BUM 

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
U Euro Park-ussf01 piše:gde ti radis?
Nadam se.... ali znam da svi govore kako je u Beogradu katastrofa saobracaj (kao u fazonu guzve i to) vade se na guzve a vise ih *ebu znakovi, kruzni tokovi,semafori itd... u NS imas samo uslovno za levo i desno i jedan semafor na raskrsnici a kad dodju u BG pa kad vide 3 semafora ske**aju seTaunus 17m piše:Pa dobro valjda ljudi znaju da citaju saobracajne znakove ?

- Iosis
- VIP
Kružni tok je mnogo dobra stvar, samo je malo komplikovan za neiskusne vozače. Dobra strana je to što po noći kad nema saobraćaja ne moraš da čekaš kao na semaforu bezveze kad nema žive duše. Druga stvar sprečava brz prolazak kroz raskrsnicu, pa samim tim na neki način i trke koje bi inače bile mnogo lakše kroz klasičnu raskrsnicu. Treća dobra stvar je da možeš u jedan rotor uključit/isključit više ulica od 4, pa tako ima i veći kapacitet. Četvrta stvar, nema samofra pa je i jeftinije za održavanje. Nedostatci rotora su što zauzima veću površinu od klasične raskrsnice, a drugo što dosta vozača se spetlja pa ne zna baš da se snađe.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Kontam da je upravo zbog toga...Iosis piše:Druga stvar sprečava brz prolazak kroz raskrsnicu, pa samim tim na neki način i trke koje bi inače bile mnogo lakše kroz klasičnu raskrsnicu.
Pravac koji se krece od limana pa sve do avijacije je dug vise od 6 km!!! sa samo 3 semafora! najveci pravac u NS-u sto znaci najbolji za przenje, i ovako su celo leto ''momci'' sa motorima su leteli po jednom delu od 2 km... sta bi bilo tek sad sa 6km? lepo kruzni tok presece na pola (pravac) pa moras da zakocis-usporis pa onda.... to vec nije to to...

Videcu da veceras uslikam prodzekt

- Daniel
- Kontakt:
jedino ako trkaci ne iskoriste kruzni tok za okretanje da bi se vratili na star/cilj
kruzna trka 

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
e to vec da...... pogotovo nocu izmedju 2 i 5h bukvalno nema saobracaja tako da ce se svi ''drifteri'' tu vrteti.... vec ima par najava 

- Iosis
- VIP
Pa ima i za to rešenje, postaviš patrolu tu da čeka i ko dođe da divlja
kaže lijepo ajmo dječak solarno plaćanje...
Jeste da je to gluvo doba noći nema nikoga na ulici, ali ima ljudi koji u obližnjim zgradama žele da spavaju.

Jeste da je to gluvo doba noći nema nikoga na ulici, ali ima ljudi koji u obližnjim zgradama žele da spavaju.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Postaviće kamere.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Ljubitelj životinja
Skoro sam bio u Tunisu i semafor nisam video nigde, sve je organizovano kruznim tokovima i vecina ulica su jednosmerne.Mada verujem da je moralo tako jer su stoka divlja i primitivna u saobracaju,mada su se drzali ogranicenja brzine.
Inace, vidim da po gradu postavljaju kilo novih semafora, idjotskih, da gluplji nemogu biti. Verovatno neko uzima pare na projekte, izradu i realizaciju a nije lose ni malo kreni stani, vise goriva ce se potrosi. Uskoro necu moci da krenem a da vec ne stanem na lezeci ili semafor. Da poludis. Idjoti.
A kad sam kod idjota, evo slika od juce. Ispred mene ide u jendosmernoj ulici ova Astra i nailazi ka meni. I ja se bas spremao da vidim sta ce da faca radi sada kad se sretnemo, kad iz sporedne ulice izlazi covek sa ovim srebrnim dzipom i naravno,ne ocekuje da neko dolazi is jednosmerne ulice,a pritom je i dosta visi,potpuno previdi ovoga. Sudar neminovan. Da poludis, zbog tudjeg idjotizma napravis stetu na kolima. Da ne gorovim o zastoju saobracaja,napred ne moze, ulica se napunila za minut, oni dole ne vide zasto saobracaj stoji.

A evo i jedna fotka od danas. Mala ulica,kao sto se vidi,udjem i vidim kamion. Nesto manevrsie..ajd, sacekacu,jbg, ima neki posao da obavi. Ali to traje i traje . Ja cekam.. i posle par minuta vidim da oni tek otvaraju nazad kamion i nemaju nameru da se sklone. A sve vreme vidi da sam tu kao i ne pada mu na pamet da stane ,da sva 4 ili kaze sta im je namera. Dakle, stoka nerazumna i prema njima se tako treba i ponasati. Ja jos rekao da se ne seljacim,ne sviram i dizem tenziju,sacekacu....inace je nedavno bio slucaj na vidikovcu gde su tako slicno blokirali ulicu,a tip je izasao u pucao iznad njih.

Inace, vidim da po gradu postavljaju kilo novih semafora, idjotskih, da gluplji nemogu biti. Verovatno neko uzima pare na projekte, izradu i realizaciju a nije lose ni malo kreni stani, vise goriva ce se potrosi. Uskoro necu moci da krenem a da vec ne stanem na lezeci ili semafor. Da poludis. Idjoti.
A kad sam kod idjota, evo slika od juce. Ispred mene ide u jendosmernoj ulici ova Astra i nailazi ka meni. I ja se bas spremao da vidim sta ce da faca radi sada kad se sretnemo, kad iz sporedne ulice izlazi covek sa ovim srebrnim dzipom i naravno,ne ocekuje da neko dolazi is jednosmerne ulice,a pritom je i dosta visi,potpuno previdi ovoga. Sudar neminovan. Da poludis, zbog tudjeg idjotizma napravis stetu na kolima. Da ne gorovim o zastoju saobracaja,napred ne moze, ulica se napunila za minut, oni dole ne vide zasto saobracaj stoji.

A evo i jedna fotka od danas. Mala ulica,kao sto se vidi,udjem i vidim kamion. Nesto manevrsie..ajd, sacekacu,jbg, ima neki posao da obavi. Ali to traje i traje . Ja cekam.. i posle par minuta vidim da oni tek otvaraju nazad kamion i nemaju nameru da se sklone. A sve vreme vidi da sam tu kao i ne pada mu na pamet da stane ,da sva 4 ili kaze sta im je namera. Dakle, stoka nerazumna i prema njima se tako treba i ponasati. Ja jos rekao da se ne seljacim,ne sviram i dizem tenziju,sacekacu....inace je nedavno bio slucaj na vidikovcu gde su tako slicno blokirali ulicu,a tip je izasao u pucao iznad njih.

- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Nije mi jasno to za parkig mesta , kod tebe u dvorištu ? Jel ima manje parkig mesta nego stanova , i ako ima kako je rešeno to pitanje . Jel ako je neko kupio stan , on valjda ima pravo da ostavi jedan auto u dvorištu te zgrade ?
Ja ima sličan slučej u dvorištu zgrade gde je živeo moj deda , koji je preminuo . Stan je sa u vlasništvu mog oca koji je tu živeo i kada je studirao , pa zne neke starosedeoce u zgradi , ali problem je što nema dovoljno parkig mesta , a i stanari koji ga ne znaju , gledaju ga kao pridošlicu koji ima zauazima mesto .Sistem da parkiraš gde ima mesta , ako zatvoriš nekog , ostaviš br. tel i br. stana , da može čovek da te nađe i da bi pomerio kola .
Ja ima sličan slučej u dvorištu zgrade gde je živeo moj deda , koji je preminuo . Stan je sa u vlasništvu mog oca koji je tu živeo i kada je studirao , pa zne neke starosedeoce u zgradi , ali problem je što nema dovoljno parkig mesta , a i stanari koji ga ne znaju , gledaju ga kao pridošlicu koji ima zauazima mesto .Sistem da parkiraš gde ima mesta , ako zatvoriš nekog , ostaviš br. tel i br. stana , da može čovek da te nađe i da bi pomerio kola .
-
- Ljubitelj životinja
Da. definitivno ima manje parking mesta nego stanova. Ali i to je bilo reseno pravednom raspodelom gde su ucestvovala tri ulaza i gde su mesta bila jasno definisana, i usaglasena da bi sistem funkcionisao. Dakle, pre ,sada vec dosta, godina, stanari su napravili raspodelu mesta i uveli kapiju na daljinsko zatvaranje (prvo je bila obicna kapija sa bravom,ali je neko stalno kvario obicnu bravu). Ali kao i svuda oko nas, nepostovanje dogovora ili pravila iako mozda pojedincu koristi, rađa nove probleme. Prvo je pocelo tako sto su upadice sa ulice namerno kvarile kapiju da bi u toku dana kada je uglavnom rastereceno sve jer su ljudi na poslu, koristili parkinge. Onda je kapija zamenjena velikom,jacom, sa jacim i tesko dostupnim motorom za one koji bi hteli da pokvare.
I posto svako maloumno gleda svoje dupe i korist , desava se sledece: Poneki ljudi kupuju jos po jedan auto. Neki penzosi prestaju da voze,ali ne zele da uklone svoja vozila (niti ih bilo ko moze na to naterati). Osim toga posto se dosta motam po dvoristu kad perem kola ili nesto radim, video sam da daljinski upravljac za kapiju imaju ljudi koji apsolutno ne zive tu,tj neko im je dao da koriste. Osim ovoga, npr jedna zena se udala,pa je dovela novog muza sa jos jendim automobilom. Posle jos jedna na isti nacin....takve muljarske akcije pocinju da iritiraju i brinu ljude tako da je sledeca faza da pocinju da svako dize svoj metalni stubic da bi zastitio preostala mesta, (stub sa katancem)a to onda rezultuje time da mesta cak ni privremeno nema jer i kada odu na posao, umesto da dvoriste bude prazno , sada su i dalje sva mesta zauzeta jer su stubici podignuti. Dakle, jos stezanja i kada neko dodje u goste ili neki majstor nesto radi, nema vise mesta ni za provremeno parkiranje niti kombinovanje.
U celoj toj prici i vec naguzenoj situaciji i pokvarenim odnosima medju komsijama, oni koji prodaju stanove slazu nove vlasnike da imaju i parking mesto kada kupe stan.(iako prodavac stana nije imao kola niti parking mesto). Posto mi bukvalno jedinom ne pada na pamet da drzim stubic sa katancem i ogradjujem parce betona u 21om veku, svi ti novopridosli ,a to su u 99% slucajeva ljudi sa dosta para cim kupuju tu stanove (a znas kakav stav danas stoka koja na neki nacin dodje do novca ima -nadmen, primitivan i beozobrazan) - , prvom dodju na moje nezasticeno mesto jer nema stubica i malo malo pa moram da se svadjam i da ih teram. To ti je soj ljudi od clanova demokrastke stranke i predsendika kojekakvih odbora, do novopecenih advokata i slicno. Dakle,bezobrazni i nadmeni. Nazalost, kao i za sve u ovoj zemlji vecina razume samo silu. Skoro sam morao da se legitimisem pred svima i da govnarima otvoreno pretim ,ali su tek tada (posle tri pokusaja) odustali od parkiranja na moje mesto.
A kazem ti, necu da drzim stubic em da prljam ruke svaki put kad krenem,em ga zapisavaju kučići i mačke i plut sto vozim po ko zna koliko puta u toku dana. Preveliki post,ali nije jos gotov. Izmedju ostalog, postoje ljudi koji su prodali kola ,ali zele da zadrze mesto da kada umru ili se odsele da njihova deca imaju parking mesto. Oni su medju prvima digli stubove. Osim toga, jedna baba (neki sa foruma su je ovde vec upoznali
osim sto ne vozi i drzi svoju staru bubu, mesto jedno je poklonila tipu koji zivi par ulica odatle,ali hoce i trece mesto kad joj dodje ćerka. Siguran sam da sam tu jos nesto izostavio (kao npr bosance koji su se doselili i toliko su divlji da su u jednom trenutku betonirali zelenu povrsinu koja je zajednicka i sluzi da ljudi koji nemaju terase tu suše veš. Inače novpoečeni "gospodin" je sada jedan od zamenika minstara u vladi ili tako nešto. Smejurija...e sada na tu priču i situaciju ,dodaj novog tipa koji je došao i koji hoće preko svih tih ljudi da parkira 2 automobila i motocikl. Iako su mu lepo stavili do znanja da je nepozeljan, on namerno hoce to da uradi i zato to izgleda onako kao na slici zbog koje se čudiš. Nekome se smucilo.....ali poenta cele price jeste da sebicni interesi pojedinaca dovode do opsteg rasula i zavade. Ovom mom drugu su pre neki dan bacili kamen na forda koji je uzeo smao par dana pre toga i razbili soferku. Igre bez granica,a samo je trebalo postovati dogovoreno i usaglaseno. Ima tu i ljudi koji se dosele,ali su dovoljno kulturni da ne zele da remete nista i parkiraju se na ulici (sto je ovde problem jer mesta nema otkada su zguzili ulice ,povecali trotoare,uveli zonu za naplatu i slicno). Sad se i ja pitam zasto sam ispao budala postujuci dogvor i nisam uzeo jednog stranca i parkirao pored mog mesta i cupao delove po potrebi jer takvih prilika je bilo dosta.....srbija u malom.
I posto svako maloumno gleda svoje dupe i korist , desava se sledece: Poneki ljudi kupuju jos po jedan auto. Neki penzosi prestaju da voze,ali ne zele da uklone svoja vozila (niti ih bilo ko moze na to naterati). Osim toga posto se dosta motam po dvoristu kad perem kola ili nesto radim, video sam da daljinski upravljac za kapiju imaju ljudi koji apsolutno ne zive tu,tj neko im je dao da koriste. Osim ovoga, npr jedna zena se udala,pa je dovela novog muza sa jos jendim automobilom. Posle jos jedna na isti nacin....takve muljarske akcije pocinju da iritiraju i brinu ljude tako da je sledeca faza da pocinju da svako dize svoj metalni stubic da bi zastitio preostala mesta, (stub sa katancem)a to onda rezultuje time da mesta cak ni privremeno nema jer i kada odu na posao, umesto da dvoriste bude prazno , sada su i dalje sva mesta zauzeta jer su stubici podignuti. Dakle, jos stezanja i kada neko dodje u goste ili neki majstor nesto radi, nema vise mesta ni za provremeno parkiranje niti kombinovanje.
U celoj toj prici i vec naguzenoj situaciji i pokvarenim odnosima medju komsijama, oni koji prodaju stanove slazu nove vlasnike da imaju i parking mesto kada kupe stan.(iako prodavac stana nije imao kola niti parking mesto). Posto mi bukvalno jedinom ne pada na pamet da drzim stubic sa katancem i ogradjujem parce betona u 21om veku, svi ti novopridosli ,a to su u 99% slucajeva ljudi sa dosta para cim kupuju tu stanove (a znas kakav stav danas stoka koja na neki nacin dodje do novca ima -nadmen, primitivan i beozobrazan) - , prvom dodju na moje nezasticeno mesto jer nema stubica i malo malo pa moram da se svadjam i da ih teram. To ti je soj ljudi od clanova demokrastke stranke i predsendika kojekakvih odbora, do novopecenih advokata i slicno. Dakle,bezobrazni i nadmeni. Nazalost, kao i za sve u ovoj zemlji vecina razume samo silu. Skoro sam morao da se legitimisem pred svima i da govnarima otvoreno pretim ,ali su tek tada (posle tri pokusaja) odustali od parkiranja na moje mesto.
A kazem ti, necu da drzim stubic em da prljam ruke svaki put kad krenem,em ga zapisavaju kučići i mačke i plut sto vozim po ko zna koliko puta u toku dana. Preveliki post,ali nije jos gotov. Izmedju ostalog, postoje ljudi koji su prodali kola ,ali zele da zadrze mesto da kada umru ili se odsele da njihova deca imaju parking mesto. Oni su medju prvima digli stubove. Osim toga, jedna baba (neki sa foruma su je ovde vec upoznali

- Daniel
- Kontakt:
realno me mrzi da citam ovo inznad
predugacko je 

-
- Ljubitelj životinja
Da se rinejmujem u Fidel Castro zbog duzine govora
- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Kako mi pocne dan
Prvi pogled na tv

spolja to izgleda ovako (ovo se zove trg)

E a onda setnja po trgu i obliznjim kaficima da bi mogao da izadjem iz kuce.

E potpuno podrzavam onu ciglu na haubi.
Svaki dan je ovako.
A vrh je kad je neki praznik tipa bozic / nova godina
ceo trg prazan a meni na kapiji auto (vlasnik pitaj boga di je).
Panduri /pauk i sl. nece da se druze samnom.
Prvi pogled na tv

spolja to izgleda ovako (ovo se zove trg)

E a onda setnja po trgu i obliznjim kaficima da bi mogao da izadjem iz kuce.

E potpuno podrzavam onu ciglu na haubi.
Svaki dan je ovako.
A vrh je kad je neki praznik tipa bozic / nova godina
ceo trg prazan a meni na kapiji auto (vlasnik pitaj boga di je).
Panduri /pauk i sl. nece da se druze samnom.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Daću ti ja neki viška vrljavi branik od Granade, da ga ušrafiš pozadi na Scorpia, pa kad idući put budeš imao problema ti samo u rikverc u bok ove što su te zagradili

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Ljubitelj životinja
zivo me interesuje sta misle kada stanu na prolaz ili zagrade nekog. Onda se naravno kad tad desi kao ono upucavanje pre nekolko meseci u Strahinjica Bana.
- Iosis
- VIP
Vjerovatno i ne misle pa zato i stanu.