Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Multiventil

LPG, TNG, plin, AutoGas.
Odgovori
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Multiventil

Poruka od RS_cabrio » utorak, 26. okt. 2010. u 16:13h

Radim atest za auto gasni sistem,pa je potrebno da promenim multiventil i jedno crevo kroz koje ide gas od rasplinjača do filtera u motornm prostoru,pomerim na drugiomesto.
Za ovo mi traze 5500 ili 6000 dinara.

Na drugom mestu 8000.

Da li su ovo normalne cene (tj prevelika razlika istu stvar)i ko je najpovoljniji servis za ovako nešto? hvala

CougarXR
Poruka: 240
Član foruma od: sreda, 14. okt. 2009. u 15:31h

Re: Multiventil

Poruka od CougarXR » utorak, 26. okt. 2010. u 18:16h

Koji multiventil ti nude za 5-6 i koji za 8 hiljada, ima li razlike u multiventilu ili je samo izivljavanje na konto ruku...?!

Recimo super multiventil FI 8mm moze da kosta i 50+€... Sto se tice creva od isparivaca do filtera gasne faze sve preko 1.000-1.500 dinara je bezobrazluk...
boost is automotive equivalent of cocaine

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 26. okt. 2010. u 18:19h

ne znam koji ventil nude.Ono sto znam da je ovaj za 8k odokativno procenio kolko da mi trazi para.
Inace, ventil koji meni treba jeste oznaka H200/30

Kod mene sve lepo radi,ali kazu da nije moj dogvoarajuci za bocu koja ide umesto rezervnog tocka iako ja to ne mogu da osetim.

CougarXR

Poruka od CougarXR » utorak, 26. okt. 2010. u 18:46h

Multiventil H200/30 ti znaci boca FI 200 pod uglom od 30 stepeni i on kosta 30€, crevo od isparivaca do filtera kosta 800 dinara.

Sve preko tih da kazemo 38€ su ruke majstora... pa ti racunaj koliko ces kome dati... ;)

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 26. okt. 2010. u 18:50h

dodje mi da ne dam vise nikome nista,a ponajmanje drzavi.moze drug moj da mi namesti to sranje,samo ne znam jel na atestu traze neki pecat od servisa?
takodje, gde ima da se kupi to?

shomicus
Poruka: 675
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Poruka od shomicus » utorak, 26. okt. 2010. u 20:52h

Ja mislim da atest sluzi da bi se proverilo da li je sve uradjeno po propisima i da zadovolji sigurnost a ko ga je ugradjivao mislim da nije bitno.Sta njih briga da li sam ugradjivao ja ili neki majstor ako zadovoljava kriterijume.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 26. okt. 2010. u 20:55h

Po novom zakonu se traze papiri instalacije i papir od ovlascenog servisa koji je to ugradio. Sto je po meni cista glupost,oni su tu da provere dal je to dobro ugradjeno ili ne,a ovako bukvalno to prepustaju drugima,oni samo uzimaju pare. Za pojedinacne stvari koje se odrade tako,mislim da ne treba nikakav papir..

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 26. okt. 2010. u 21:06h

nisam imao danas nikakve papire, i reko je da nije bitno iako su mi trazili.pitao me je koje godine je ugradjivan gas, a ja pojma nisma imao,jer sam auto kupio tako. Posle je zakljucio da je 2006, sto je i moguce jer sam se nakdnadno setio neke nalepnice.

A to namesta drzave sve da bi osim tih taksi i govana uzeli malo i od poreza ovima sto prodaju delove. A ono sto me izludjuje jeste sto kad stavim sekvent, ima opet da placma taj atest

shomicus
Poruka: 675
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Poruka od shomicus » utorak, 26. okt. 2010. u 21:46h

Kako moze da trazi papire od servisa kad masa ljudi to izgubi,baci ili kupi auto bez njih?Znaci ako sam izgubio papire ili sam kupio auto bez njih moram ponovo da idem na ugradnju da bih dobio nove papire.Ja kada sam atestirao na starim kolima papire sam negde zaturio i to sam im i rekao a oni kazu ok nije nam ni bitno jedino sto olaksava posao njima da ne cekaju brojeve rasprsivaca i boce koje cita majstor koji vrsi atest.

Dusan64

Poruka od Dusan64 » utorak, 26. okt. 2010. u 23:27h

Tako u zakonu pise,e sad sta je u praksi... Ja sam na primer kupovao polovnu instalaciju i dva meseca sam jurio plin sa papirima. I na kraju posle mog uredno odradjenog atesta dodje komsija i kaze,ja im dao 500din vise i nisu mi trazili nikakve papire.. Isto kao sto je bila prica da ko nema nalepnicu za plin nece moci da sipa plin.. Ispade da oni sto rade kako treba i kako zakon nalaze ispadaju najvece budale.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 27. okt. 2010. u 00:34h

uvek oni koji rade po zakonu ispadaju budale sa tacke gledista onoga ko nije postovao zakon. Sa druge strane ,postoje ljudi koji zele sto manje stresa i kontakta sa drugim ljudima,i lakse im je da urade to nego da se ganjaju posle. Opet , drzava je toliko alava i obesna da zahtevi gube svaku granicu razuma ,a sreca je dok se zezamo ovakvim stvarima a ne da budemo u ekvivaletnoj situaciji kod doktora. Odoh ja ujutru da zavrsim to, ne mogu se zezam oko ventila i gluposti da trazim i kupujem,nego su me iznervirali. Nisam uspeo da dobijem odgovor koji problem pravi moj multiventil koji godinama koristim.

taunus76
VR
Poruka: 634
Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h

Poruka od taunus76 » sreda, 27. okt. 2010. u 13:43h

Vozio sam neko vreme bez atesta i posto je bila stara boca a nisam imao papire za nju trazio sam ko ce da mi promeni bocu sa multiventilom i da mi pomeri elektroventil za plin sa prednjeg veznog lima gde ne sme da bude. Njakrvaviji je bio lik iz Partizanske koji mi je trazio 180E za to bez obzira da li je tocak boca ili obicna sto je nelogicno potpuno. I tako ja nadjoh tipa iz Cente koji mi je stavio novu bocu, rekao da multiventil ne mora da se menja i pomerio ventil gde treba za 5500 din - sve komplet. On organizuje i atest 2 puta mesecno odes, 2 sata potrosis ako si dosao oko 12h, nema zakazivanja i ostalih zajebancija a ako nesto ne valja odmah na licu mesta sledi popravka tako da se sve zavrsi bez problema. Kad sam ja bio na atestu nije prosao samo jedan momak sa jugom kome nije hteo da upali ni na plin ni na benzin pa nije mogao da ga dotera do kanala ...

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 27. okt. 2010. u 14:58h

Zavrsio sam sve,gotovo. Nego im nisma uzeo moj stari multiventil. Ako nekome treba ili koristi, da zovem odmah telefonom.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 27. okt. 2010. u 15:02h

Gde mora da se nalazi elektroventil za plin?
Inače na Buvljacima naveliko prodaju one zelene LPG nalepnice mrgreen
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 27. okt. 2010. u 18:17h

Jedan u motornom prostoru,svugde osim na prednjem veznom limu,a drugi na multiventilu na boci.
RS_cabrio piše:Nisam uspeo da dobijem odgovor koji problem pravi moj multiventil koji godinama koristim.
Multiventil koji je odgovarajuci,tj odgovara dimenzijama boce,ce kao sto treba po pravilu da zaustavi sipanje plina kada se boca napuni do 80%,multiventil koji nije pravljen za tu bocu moze da zaustavi kasnije i da se u boci stvori preveliki pritisak i eksplodira.. U teoriji,u praksi skoro apsolutno nema sanse da eksplodira boca,ali zakon je zakon i to je sve ok sto oni zahtevaju atestom..

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 27. okt. 2010. u 18:22h

Nisma burzuj da sipam punu bocu plina :) vid budale Ne znam koji im je.

CougarXR

Poruka od CougarXR » četvrtak, 28. okt. 2010. u 10:27h

Kad vec pominjes punjenje pune boce mnogo je pametnije drzati bocu punom tj. ne voziti na isparenjima... glavni razlog je mnogo cesce prljanje filtera i generalno celog sistema metalnim opiljcima koji se stvaraju u boci usled oksidacije...

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 28. okt. 2010. u 11:32h

A i potrosnja je primetno manja kad se napuni pun pa se dopunjuje nego kada se prazni boca do kraja,pa puni po malo...

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » četvrtak, 28. okt. 2010. u 16:44h

Dusan64 piše:A i potrosnja je primetno manja kad se napuni pun pa se dopunjuje nego kada se prazni boca do kraja,pa puni po malo...
O,hvala Bogu,derane,da si se dozvao pameti...

Odgovori

Povratak na „AutoGas sistemi“