Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Obrtaji Fiesta

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Re: Obrtaji Fiesta

Poruka od paun1 » četvrtak, 29. jul 2010. u 20:04h

Danas kad sam upalio auto i dok je hladan kada upalim svetla obrtaji se podignu za nekih 300-400,tako sve dok auto ne dostigne radnu temperaturu,e onda je sve ok,upalim svetla zmigavce obrtaju stoje zakucani na 900 sve ok..Znaci to se desava samo kad je auto hladan...Sutra teram kod auto elektricara da pogleda,nasta konkretno da mu kazem da obrati paznju???? mechanic

alan FORD
Poruka: 367
Član foruma od: sreda, 6. jan. 2010. u 13:31h

Poruka od alan FORD » četvrtak, 21. okt. 2010. u 11:39h

Jel sredjen problem oko dizanja obrtaja? Sta je u pitanju?
Only fools and horses

paun1

Poruka od paun1 » četvrtak, 21. okt. 2010. u 12:57h

Ma nisam jos...Sad ne ukljucuje sauh uopste..Ponekad sve poludi,kad dam zimigavac obrtaji skacu kao ludi.Vozim ga u drugoj brzinni preko 7000 obrtaja a on se ne muci uopste kao da ide na 3000 obrtaja..Kao da obrtaji lazu za 2-3000.Isto slabo vuce.Moram da odem do nekog majstora sto se stvarno razume u forda....

alan FORD

Poruka od alan FORD » četvrtak, 21. okt. 2010. u 13:42h

Ja sam imao isti problem,ajde provjeri sledece:kakav ti je kontakt na automatu anlasera tj regleru,ako ne mozes sam onda pravac kod elektricara i da ti provjeri koliko anlaser puni u toku rada,meni je bio los spoj tu na automatu i istopila se bakarna plocica sa kontaktom u njemu i samim tim preko njega nije ostvarivao dovoljno dopunjavanje akumulatora koji je slabljenjem u radu uzrokovao da mi tesko pali auto ili nikako nakon duze voznje,centralna brava teze zakljucavala,da ne pricam o divljanju obrtomera itd.Samo mi covjek popravio taj kontakt,automat smo uspjeli da spasimo da se ne mjenja novi koji kosta bezmalo oko 2,5-3000 dinara i sve me kostalo 500-600 dinara. Sad fino puni akumulator i nema nikakvih varijacija u naponu sem sto obrtomer i dalje samo malkice varira kad se ukljuce migavci,ali to je nista kako je bilo,mislio sam i da cu morati novi aku. stavljati i ko zna sta jos ali ono u stvari banalna glupost.
Provjeri to i ti pa javi rezultat
Only fools and horses

paun1

Poruka od paun1 » četvrtak, 21. okt. 2010. u 13:54h

Evo vec 5-6 dana planiram da posetim elektricara ali cale mi uzima auto za poso i dolazi kasno uvece.Alnaser me isto zeza muski.Par puta mi se desilo da me ostavi na putu.Ujutru tesko pali tek iz 2-3 puta.Samo zuji i tek kad vratim kontakt i zaverglam ponovo onda upali.Inace elektricar kod koga sam bio da mi servisira alnaser nema pojma.Neki ucenik sto ide na praksu kod njega mi je sjebao fabricki alnaser.Umesto da odvija sraf de*il je zavijao i sjebao navoj pa je morao da mi polomi ceo alnaser i stavio neko sranje tursko...Verovatno cu sutra da se cujem sa njim i da mu oteram auto pa javljam sta je bilo...Hvala puno na savetu.pozz thumbsuph

alan FORD

Poruka od alan FORD » četvrtak, 21. okt. 2010. u 14:02h

Bjezi dalje od tih losih majstora,ja sam nasao prije par godina jako dobrog i pouzdanog elektricara kod mene u Resniku i samo njega zovem kad je neki tezi problem,a nije derikoza. Moze lako da bude isti problem kod tebe jer kazes da te zeza i anlaser,sto moze da znaci da nema dovoljno snage da okrene zbog iscrpljenog akumulatora. Meni se desilo par puta dok to nisam otklonio da dodjem s puta u Resnik,stanem da nesto kupim u radnji i onda ne mogu da upalim,nece ni da zavergla,cak se ne cuje ni skljocanje koje bi ukazalo na cetkice,nista,kao mrtav.
Eto pokusaj to pa javi ako napravis,dotle pozdrav
Only fools and horses

paun1

Poruka od paun1 » četvrtak, 21. okt. 2010. u 14:05h

Isti slucaj kao kod mene,posle duze voznje stanem negde,posle toga nece ni da vergla ni da skljoca ama bas nista....samo se cuje pumpa kako salje gorivo i nista vise...

alan FORD

Poruka od alan FORD » četvrtak, 21. okt. 2010. u 14:16h

Onda je tu rjesenje problema,siguran sam da kazemo 99%.
Za to ti cak i ne treba elektricar ako imas lemilicu i kvalitetnog kalaja. Otvori automat bez skidanja,tako sto ces odvrnuti maticu gdje su spojeni kablovi,prethodno ga naprskaj dobro sa wd-om da otpusti i probaj veoma pazljivo da odvrnes da ga ne slomis jer ti onda ne gine novi. Ako si uspio da ga otvoris,vidi u kakvom je stanju ta plocica unutra,ako se nije istopila presmirglaj,vrati sve a sve spojeve kablova sa klemama koje idu na taj sraf uzmi pa preletuj,ako treba nadji bolje suplje kleme napakuj sve nazad,pa ako ni to ne urodi plodom pravas mechanic ,tj elektricar
Only fools and horses

paun1

Poruka od paun1 » četvrtak, 21. okt. 2010. u 14:49h

evo sad sam bio kod elektricara,nije imao vreme da mi pogleda sve,ali merio je napone i reko je da alternator dobro puni,ja sam mu rekao za automat,on mi je rekao da to nije problem nego da je problem neka masa,i da ce sutra da mi sredi to,ajd videcemo sta ce sutra da uradi,pa javljam....pozz

alan FORD

Poruka od alan FORD » četvrtak, 4. nov. 2010. u 11:03h

Jel rjesen problem,sta se desava,meni se opet desava nesto slicno od prije 2 dana naime osposobio sam pogon na tng koji nije radio od kako sam kupio kola.
Znaci stavio sam bocu i servisirao uredjaj i pustio u rad,i sad mi opet obrtomjer ide ka gore kad stisnem kocnicu u leru a motor radi normalno,znaci on sam ne mjenja obrtaje. Ne znam sta je ali eto ga opet cekicko
Ako si sredio problem daj neki savjet ili cu da pocupam obrtaljku! "Samo fik i gotovo"
Zakljucio sam jedno a to je da ovi nasi fordici izgleda po svaku cijenu zele da budu stalno u centru paznje
Only fools and horses

paun1

Poruka od paun1 » četvrtak, 4. nov. 2010. u 11:22h

Iso sam kod jednog elektricara radio je nesto ali opet isto..Sutra bi trebao da odem kod lika koji radi samo elektroniku na kolima.Idem po preporuci dobrog prijatelja koji kaze da covek "resava sve".Pa ce da vidimo sta ce da mu uradi.I kod mene dize obrtaje i u leru i u voznji kad pritisnem kocnicu.Pa javljam sta je bilo(ako resim problem).Isto pre neki dan auto je normalno radio i onda sam stao na 5 min i posle toga nije hteo da upali.Sve sam pregledao sto sam znao(dovod goriva,baca struju,itd.Ali je auto samo verglao i nista.Odslepao sam ga do kuce i pozvao majstora ali i on je isto to proverio.Udjem da ga probam i upali iz prve.Sad koji mu je nzm.

alan FORD

Poruka od alan FORD » četvrtak, 4. nov. 2010. u 11:53h

Gremlini, kazem ti :-)
Only fools and horses

paun1

Poruka od paun1 » četvrtak, 4. nov. 2010. u 14:30h

Moracemo da mechanic lol

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » petak, 5. nov. 2010. u 15:30h

Drugaru se isto desava... Koliko sam ja ukapirao pricu elektricara...sve sto upalis optereti akumulator samim tim motor podigne obrtaje da bi alternator uspeo da nadoknadi tu razliku...

Drugar ocistio kontakte +/- na potrosacima i razlika je primetna, i dalje se obrtaji menjaju ali manje...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

alan FORD

Poruka od alan FORD » sreda, 10. nov. 2010. u 22:38h

Ma kontam ja to sa potrošačima i povlačenjem struje sa alternatora,ali ovdje se dešava nešto drugo,ne znam da li si shvatio iz priče da kazaljka obrtomjera varira u odnosu na obrtaje motora,na primjer,vozim u 2 brzini na primjer brzinom od 40 km/h i pritisnem prekidač podizača stakla na gore kad je isto zatvoreno i dešava se sljedeće-kazaljka obrtomjera krene na skali na više i dođe do recimo 6k obrtaja iako ja vozim laganim gasom nebitno u kojoj brzini. Jednostavno pošizi dok god držim dugme podizača,kad pustim vraća se na prvobitnu poziciju. Onda na primjer na semaforu auto radi na leru i dok je uključen pokazivač pravca,kazaljka se kreće gore dole u ritmu rada migavca! Isto kad se u leru stisne kočnica kazaljka poskoči na 2-3k na skali i onda se polako spušta,a napominjem pritom motor najnormalnije radi na ler gasu na 800-900 obrtaja! To nemož' bit' normalno da ..be zeca,vozio sam zastavu pa me nisu takve gluposti zezale. Fora je što niko ne može da dâ odgovarajuću dijagnozu. cekicko
Only fools and horses

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 10. nov. 2010. u 22:50h

Jedino trajno i provereno pouzdano rešenje protiv gremlina je da se cela instalacija porastura i proveri, a onda pokrpi i popravi gde treba.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“