Odjava auta
Moderator: ace1
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Odjava auta
Zna li ko kakve su konsekvence za ne odjavljivanje auta po isteku registracije po novom zakonu? nisam odjavio taunusa a u martu je istekla registracija... znam da je po starom bilo oko5ooo dinara pa do 25000 din ili cak i robija... :-|
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Odjava auta
U Beogradu ne diraju po pitanju tih stvari, to hoće u unutrašnjosti gde jedan MUP ima par desetina odavno neregistrovanih vozila, a u Beogradu ih ima nekoliko stotina hiljada a da nisu odjavljeni. Imam par takvih komada kod sebe i ni ne razmišljam o odjavljivanju.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- goja
tacno tako...danas sam ga odjavio,niko nista nije pitaao,oko 1500 dinara sve...jesam se bio umalo slogirao kad sam cuo za kazne...
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ma kakvo crno odjavljivanje ...
- goja
Ma kad je budzet u pitanju sve ce da urade...a i tako se mjenjaju tablice i saobracajna za neka buduca vremena... a kad nisi upoznat sa situacijom, zna bas da te drmne vijest da ce vlast da te,po zakonu,momacki oplete po usima...
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ma kakva je drzava , i kakav je skup lopovcian vode , koji prave idiote od ljudi , ne pada mi napamet da ja glumim dobrog gradjanina .
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
tako je van ... moj cale jos zastavu 101 nije odjavio... a ona istrulela odavno... vec 6. godinu truli vid budale
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Da ne otvaram novu temu.Ako se odjavi auto pre vremena pa se onda ponovo registruje da li ima neke povlastice prilikom ponovne registracije.Mislim na osiguravajuca drsutva itd.Da li neko zna?
Za nove tablice i saobracajnu znam da mora ponovo da se vadi.
Za nove tablice i saobracajnu znam da mora ponovo da se vadi.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ne mozes ponovo da ga registrujes dok ne istekne stara registracija tj dodje do mesec dana pre isteka. Samo mozes da uzmes nove tablice itd. Hteo ja fiestu da odjavim/registrujem nekih 2 meseca pre isteka registracije, mogao sam da je odjavim, izvrsim prenos itd, ali ne i da registrujem. Tad su mi objasnili da moram da sacekam mesec dana do isteka registracije da bih mogao da je registrujem iznova. Malo glup sistem jer sam svakako hteo opet na godinu dana da je registrujem, uradim osiguranje itd, ali ne moze.
Inace kad se prebacuju tablice na tvoje registarsko podrucje, ako to hoces da uradis pre isteka registracije, zadrzavas staru polisu koja vazi do isteka registracije, iako nije isti broj tablica na njoj, nema veze. E sad ako si svoj auto odjavio pa hoces ponovo da registrujes, ne znam da li zadrzavas svoju staru polisu i u tom slucaju, verovatno je zadrzavas.
Inace kad se prebacuju tablice na tvoje registarsko podrucje, ako to hoces da uradis pre isteka registracije, zadrzavas staru polisu koja vazi do isteka registracije, iako nije isti broj tablica na njoj, nema veze. E sad ako si svoj auto odjavio pa hoces ponovo da registrujes, ne znam da li zadrzavas svoju staru polisu i u tom slucaju, verovatno je zadrzavas.
Fiesta!!
- Ford_III
Hvala na odgovoru
Ali ne da je glup sistem. Ne treba mi auto do aprila pa bih ga odjavio.A istice mi u julu,a u aprilu idem u nemacku da radim 6 meseci.I sad zbog glupog sistema moram u junu ili julu da se vratim da bih produzio registraciju

Ali ne da je glup sistem. Ne treba mi auto do aprila pa bih ga odjavio.A istice mi u julu,a u aprilu idem u nemacku da radim 6 meseci.I sad zbog glupog sistema moram u junu ili julu da se vratim da bih produzio registraciju

Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Daš ovlašćenje nekome da ti produži registraciju, to se ionako radi na tehničkom pa verovatno može i bez ovlašćenja, po sistemu plati i vozi... verovatno će da ti dođe na isto, finansijski.
Inače, meni su u situaciji sa promenom reg. područja savetovali da uradim aneks polise, da bi na njoj stajao ispravan broj registarske tablice i ime vlasnika, ali pošto ovde nema filijale tog osiguranja a nije mi bilo usput da odem u njihovu filijalu u drugim mestima, istekla je i registracija i uzeo sam drugu polisu bez ikakve dodatne filozofije.
Inače, meni su u situaciji sa promenom reg. područja savetovali da uradim aneks polise, da bi na njoj stajao ispravan broj registarske tablice i ime vlasnika, ali pošto ovde nema filijale tog osiguranja a nije mi bilo usput da odem u njihovu filijalu u drugim mestima, istekla je i registracija i uzeo sam drugu polisu bez ikakve dodatne filozofije.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Ford_III
Malo pre bio u mup-u i agenciji gde sama registrovao auto. U agenciji kazu da mogu da naprave povracaj novca za preostalo osiguranje a u mupu su rekli da moze i posle mesec dana odjavljivanja da se auto ponovo prijavi ne bitno do kada je pre odjavljivanja bio registrovan.
A ovo sa ovlascenjem ne pije vodu jer mora tehnicki da se uradi najranije mesec dana pre isteka registracije.
A ovo sa ovlascenjem ne pije vodu jer mora tehnicki da se uradi najranije mesec dana pre isteka registracije.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- BojanM
- BOFH
Čekaj, ne kapiram ili se nismo razumeli... kažeš da ti auto ne treba (znači biće ovde) ali kažeš i da moraš ti da se vratiš da bi odradio registraciju kad dođe na red (max. mesec dana ranije, ili max. mesec dana kasnije od datuma isteka registracije). Zašto jednostavno ne može neko u koga imaš poverenja da ti otera tada, kad treba, auto na tehnički i obavi sve što je potrebno (pregled, registraciju itd.)?
pozdrav, Bojan

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Verovatno zato sto ce auto biti sa njim u Nemackoj.
Te informacije nisu iste onda kao pre 6 meseci, meni su rekli da mogu da izvrsim prenos vlasnistva i odjavu u NS, ali da mogu da registrujem auto tek 30 dana pre isteka stare registracije. Mozda je nesto drugacije kad se vlasnik ne menja.
Te informacije nisu iste onda kao pre 6 meseci, meni su rekli da mogu da izvrsim prenos vlasnistva i odjavu u NS, ali da mogu da registrujem auto tek 30 dana pre isteka stare registracije. Mozda je nesto drugacije kad se vlasnik ne menja.
Fiesta!!
- Ford_III
Bojane auto cu odjaviti u decembru jer necu biti u evropi do marta.
Pa mi zato vreme auto ne treba a auto mi je sada reg. do jula a u aprilu pa sve do oktobra idem za nemacku autom.Tako ako ga sada odjavim registrovao bi ga ponovo u aprilu i tako necu morati da se ponovo vratim jer ce tada da mi traje do aprila 2016 a ne do jula 2015.
Samo zbog zelim da mu promenim registraciju umesto u julu da ide uvek u martu jer mi se vise isplati.Prosle godine sam se samo zbog tehnickog i vratio e ove godine ne bih ponavljao isto sranje.Ovako i onako ce mi osiguranje nadoknaditi od dana odjave auta.Tako da mi se ta varijanta vise isplati.
Dule i ja sam tako cuo prosle godine ali nisam bio siguran zato sam pitao ovde na forumu mozda je neko imao iskustva.
A danas sam i licno pitao na registracijama u Boru.
SUtra idem u agenciji gde sam registrovao auto rekla mi je da ponesem polisu osiguranja pa cemo da vidimo.
Dobro bi bilo da mi vrate barem polovinu osiguranja s obzirom da mi je preostalo jos 7 meseci.
Pa mi zato vreme auto ne treba a auto mi je sada reg. do jula a u aprilu pa sve do oktobra idem za nemacku autom.Tako ako ga sada odjavim registrovao bi ga ponovo u aprilu i tako necu morati da se ponovo vratim jer ce tada da mi traje do aprila 2016 a ne do jula 2015.
Samo zbog zelim da mu promenim registraciju umesto u julu da ide uvek u martu jer mi se vise isplati.Prosle godine sam se samo zbog tehnickog i vratio e ove godine ne bih ponavljao isto sranje.Ovako i onako ce mi osiguranje nadoknaditi od dana odjave auta.Tako da mi se ta varijanta vise isplati.
Dule i ja sam tako cuo prosle godine ali nisam bio siguran zato sam pitao ovde na forumu mozda je neko imao iskustva.
A danas sam i licno pitao na registracijama u Boru.
SUtra idem u agenciji gde sam registrovao auto rekla mi je da ponesem polisu osiguranja pa cemo da vidimo.
Dobro bi bilo da mi vrate barem polovinu osiguranja s obzirom da mi je preostalo jos 7 meseci.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- BojanM
- BOFH
Okej, očigledno ja nisam razumeo celu priču. To što kažeš onda ima potpuno logike. 

pozdrav, Bojan