visak ulja
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: nedelja, 1. avg. 2010. u 22:06h
visak ulja
Skoro sam kupio Focusa 2004 tdci 74 kw
Kod zamene ulja i filtera video sam da mi je majstor sipao 5,75 litara ulja, pa me zanima da li je to previse ulja jer sam procitao da je 5.6 preporucena kolicina
Kod zamene ulja i filtera video sam da mi je majstor sipao 5,75 litara ulja, pa me zanima da li je to previse ulja jer sam procitao da je 5.6 preporucena kolicina
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: visak ulja
Ako je razlika 0.15 L...don't wory be happy...
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: nedelja, 1. avg. 2010. u 22:06h
Hvala na savetu, mada su razlicita misljenja, po nekima skojima sam razgovarao kazu kao nije dobro za turbinu 

-
- Poruka: 37
- Član foruma od: sreda, 8. sep. 2010. u 16:17h
- Kontakt:
menjao sam ulje pre neki mesec u grand-u i malo pre sam ga proverio ono je iznad max neznam zasto ali nisi valjda sipali previse ulja.
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
nevalja ni više od max... stvara se pritisak, a i izbacuje na gumicama ulivne cevi ( a još gore ako izbacuje na semeringu radilice..), a može i Uberlauf da se zapuši
Poslednja izmena: dimges, na dan nedelja, 17. okt. 2010. u 21:46h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
- Kontakt:
gde ja to da vidim ako uopste moze da se vidi da li ga izbacuje.
- dimges
- Poruka: 636
- Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h
i da ne izbacuje višak ne valja, stvara pritisan na semering radilice ... pa tamo gde su ti menjali mogu pumpom preko šipke za ulje da isrpu malo... da dođe na max... semering može da se proveri vizuelno na kanalu.. što se tiče uberlaufa, neznam kakav je kod tebe, na mojoj fiesti je iznad ulivne cevi, dođe mu kao poklopac a u njemu je sito, i povezan je sa 2 tanja gumena creva, jedno ide prema filteru za vazduh a drugo negde prema usisnoj grani...
-
- Kontakt:
epa nemam pojma auto je ford mondeo mk3 tdci motor
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Ne verujem da su sipali previse ulja,imamo isti merac i kad su kod mene sipali 5.6l ulja bilo je na vrhu onog rebrastog dela na meracu,da su sipali svih 6l ulja nivo bi otisao i preko slova max pa te verovatno to buni i mislis da su previse usuli..mislim mozda su i zabrljali nesto ali imas kanticu od 5l i pakovanja od po 1l,prosto je nemoguce pogresiti osim ako imaju neku tocilicu ili su sipali iz razlicitih kantica ili tako nesto pa se preracunali..ipak mislim da ti je sve okm.kocic piše:menjao sam ulje pre neki mesec u grand-u i malo pre sam ga proverio ono je iznad max neznam zasto ali nisi valjda sipali previse ulja.

-
- Kontakt:
sad sam pogledao opet preko slova max je ulje,ali nisu sipali iz kantice ulje vec iz nekog bureta sneki pistolj koji mu pokazuje koliko ulja u motoru sipa,nemam pojma sta je i kako je.
- Cedo
- VIP
Jel ti ovako izgleda merac ============[ max I::::::::::::::::::::I min ] > dokle ti dodje ulje na ovoj skali,meni sa 5.6l dodje do vrha ovih tackica a posto ide 6l po fabrickim podacima trebalo bi da dodje do slova max ili preko ako se sipa puna kolicina..
-
- Kontakt:
jeste tako izgleda dodje do max i malo vise skoro do kraja meraca one zute plastike sad neznam da li tako treba.
- Cedo
- VIP
Pa ako dodje do tih slova i malo preko moguce da je ok,kazem opet meni sa oko 5.6 dodje do kraja tih crtica sto znaci da sa tih dodatnih 0.4l mozda i predje oznaku max,ona je u onom udubljenom delu i ako je u okviru toga mislim da bi trebalo biti u redu,to je neki moj rezon prateci situaciju koja je kod mene,e sad bilo bi dobro da ti potvrdi majstor ili recimo da uslikas stanje na meracu i okacis sliku da ne bi bilo zabune
..pozz