Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Auspuh savjet?

Motor, menjač i upravljačka jedinica.
Odgovori
MOMO
Poruka: 311
Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 23:58h

Auspuh savjet?

Poruka od MOMO » sreda, 13. okt. 2010. u 18:45h

Evo jucer namontirao Sebring protocni zadnji lonac na scorpia 24V, i nisam dobio apsolutno nista na zvuku, cuje se skroz tiho isto kao i sa onim serijskim, za koji sam skuzio da je isto protocni kad sam ga skinuo :-| Ocekivao sam malo glasniji i dublji zvuk al nista, pa sam kontao da skinem neki od srednjih lonaca, jel bi to bilo pametno? da nece izgubiti na snazi? a i nebi da se dere da nemogu sjediti u njemu.. i dali bi bilo stetno poskidat katalizatore? negativni efekti? Bog zna u kakvom su stanju nakon 150+ k km..

kod 24V inace idu duple cijevi do nazad i dupli odvojeni lonci i dupli katalizatori, ja sam kontao ukinuti ova dva velika srednja lonca, jedan sa jedne, drugi sa druge strane auta? ili da skinem ove male srednje, ili katalizatore ili sve mrgreen dajte savjet.

ev slika:

Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21532
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Auspuh savjet?

Poruka od Markedjani » sreda, 13. okt. 2010. u 18:54h

Skini katalizatore... dobićeš na zvuku.

Nemoj srednje ubiće ti zadnji lonac dok si reko keks i previše će se drati.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

MOMO

Poruka od MOMO » sreda, 13. okt. 2010. u 22:27h

a hoce li to imati negativnih posljedica, tj skidanje katalizatora? gubljenje snage? znam da nekim motorima smeta, neznam za ovaj, ja sam bio najvise zagrijan za skidanje ovih srednjih jer nisu u nekom stanju, dok su ovi ostali ko novi, bar izvana, ali ako je to bolja opcija ok, a ja sam inace ciljao na malo glasniji i dublji zvuk, tj. kad mu slozis gas da se zna da nije 1.6 :D

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » sreda, 13. okt. 2010. u 22:31h

Pre će izgubiti snagu kad skineš srednje lonce... oni prave pritisak u izduvu da što brže izađu gasovi.

Katalizatori služe da konvertuju štetne materije iz izduva u nešto manje štetno... u prevodu guše motor... sa skinutim katalizatorima malo će bolje disati samo ćeš više zagađivati okolinu (jadan vazduh i atmosfera).

Taj motor nema lamba sonde iza katalizatora... neće mu ništa smetati.
Slika

MOMO

Poruka od MOMO » sreda, 13. okt. 2010. u 22:53h

E hvala ti, onda skidam njih, pa javim sta sam dobio. thumbup

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 14. okt. 2010. u 11:35h

Jel to BOA ili BOB , tj. eccIV ili V ? Ako ima sondu posle katalizatora , njih ne smes da diras .

milivojekg
Poruka: 252
Član foruma od: subota, 27. mar. 2010. u 18:08h

Poruka od milivojekg » četvrtak, 14. okt. 2010. u 12:23h

Najbole performanse se dobijaju sa samo jednim protocnim loncem na kraju auspuha, ali onda je veoma tesko iskontrolisati nivo buke.Ako skidanjem srednjih lonaca izgubi na snazi onda kompletan izduvni sistem ne valja, kao sto je i obicaj kod fabrickih jer oni tamo gledaju samo finansijsku opravdanost.A kao sto rece Van ako imas sonde i iza katalizatora ne smeš ih skidati.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » četvrtak, 14. okt. 2010. u 13:06h

Pa s'obzirom na godište auta cenim da nema l.sonde iza katalizatora.

U pitanju je 92 godište i BOA motor... eec IV.
Slika

MOMO

Poruka od MOMO » četvrtak, 14. okt. 2010. u 17:47h

ma nema sonde iza katalizatora, BOA je kao sto Markedjani kaze..

MOMO

Poruka od MOMO » petak, 15. okt. 2010. u 00:13h

Evo maloprije poslikao ova prva dva cuda, na prvoj slici je katalizator a na drugoj lonac? jesam li u pravu? tim redom i ide od motora, malo mi je cudan ovaj drugi, nijansu je veci od ovog prvog, da i to nije katalizator? jel moguce?

i da ukinem samo prvo a drugo ostavim? naravno ovo je u x2 varianti, sa druge strane auta ide isto ovako..

Slika

Slika

MOMO

Poruka od MOMO » subota, 16. okt. 2010. u 17:50h

Ahaa, znaci postoji mogucnost i da je ovo drugo katalizator? i ako je lonac da ga ipak ukinem? onda ce ostat samo ova dva velika tj po jedan na svakoj grani i ovaj zadnji protocni, valjda tad nebude preglasno, kad bih znao 100% da je kat ukino bih.

i sibi kad si skinuo kat jel se osjetila ikakva razlika u samoj snazi, ili da je zivlji motor? ili je isto?

MOMO

Poruka od MOMO » ponedeljak, 1. nov. 2010. u 23:21h

sibi piše: posto se skoro ocekuje povratak od farbara i sklapanje plan mi je da u koliko nadjem stavim izduvnu kao sto je tvoja sa slike, sa njom se auto prosto ne cuje.
A bas to sto se uopste ne cuje je imalo nekog smeka, sad vozim KA sa 1.3 koji je glasniji i veoma me nervira, al ukusi su razliciti.
palo mi na pamet ovo sto si govorio i evo bas danas usporedio da vidim ima li razlike u glasnoci u odnosu na 2.9 12V jer on ima samo jednu granu tj spajaju se dvije prije katalizatora i sve ide jedna tj kat- i tri lonca, i razlika u odnosu na coswortha na kojem je sve duplo i ima ovaj sebring protocni je ogromna, 24v se prosto i necuje, bas moras naculiti usi, auta stajala jedan iza drugog odaljena 10m, i stojim iza 24v i necujem ga uopce od 12V koji je parkiran ispred a i on je poprilicno tih u radu...

CougarXR
Poruka: 240
Član foruma od: sreda, 14. okt. 2009. u 15:31h

Poruka od CougarXR » utorak, 2. nov. 2010. u 09:42h

Nista lepse od tihe snage thumbsuph
boost is automotive equivalent of cocaine

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 11. nov. 2010. u 06:18h

Sve ima svoje,pa je tako bucan auto na putu naporan za voznju. Zbog toga sam se skoro dvoumio da li da utisam auspuh i slucjano uzeo od prijatelja da jedan dan obavim nesto sa kolima koja imaju tih i normalan auspuh i posle vec pola sata voznje jedini zakljucak do koga sam dosao jeste da dosada ubija. Hteo sam da zaspim,a i uplasih se da penzija vec nije stigla . Osim toga,pesaci te ne cuju kao i ostlai ucesnici u saobracaju pa treba dodatno da pazis.A i bogami,jos vise cujem udarce u rupe i neravnine kad je tiho. VIse od svega smeta osecaj uspavanosti i dosade tj odsustvo bilo kakave zabave ili uzbuđenja tokom voznje koja postaje neinteresantna i monotona.

MOMO

Poruka od MOMO » nedelja, 14. nov. 2010. u 22:18h

sve ima svoje.. evo trenutna postavka je takva da nisam dirao nista osim filtera, K&N panel filter je tu, i auto kad radi u leru se necuje, kad se vozi normalno se necuje, al kad se slozi po gasu zvuk je zastrasujuc, zestoko se cuje na usis plus malo na auspuh kad naglo ubrzava.. inace ova kombinacija mi se najvise svidja pa cu ovako i ostaviti..

evo ovako isto se cuje kad ubrzava naglo, tj kad ga po gasu opucas

dok kad se normalno vozi ko bubica je.. gears

MOMO

Poruka od MOMO » utorak, 5. apr. 2011. u 18:36h

Evo da osvjezim staru temu, danas isao da skinem katalizatore, majstor je bio malo skeptican i nagovarao me da neskidam jer ce bit preglasno, al ostajao sam pri svome, rezi sve reko mrgreen i ispostavilo se da su ipak oboje katalizatori tj ukupno 4 komada, po dva na svakoj strani, al mi je malo cudno da su na desnoj strani oba katalizatora kao nova, majstor se iznenadio koliko su u dobrom stanju, ali na lijevoj strani onaj prvi (do motora) potpuno probijen tj izgoren (supalj) a drugi iza njega skoro pa zacepljen :wtf: sto mi je malo cudno jer gledajuci izvana djeluju isto stara i da su originalna sa obe strane..

sto se zvuka tice za nijansu je glasnije, i sad je malo reskiji zvuk, al i dalje poprilicno tih, ja sam se bojao da se nece derat, al unutra se skoro pa i necuje, dok je vani mjera, fini duboki zvuk koji uopce nije preglasan. Ovaj Sebring zadnji lonac je pravo dobro napravljen, uopce nije derav kao oni remusi i sl.. i koliko sam vidio i srednji (oni veliki) lonci su protocni, sto ispada da je sve tvornici protocno na njemu a auto je full tiho u toj tvornickoj postavci.

I osjeti se malo da je auto zivlje i sladje prima gas i bolje povlaci, sad se malo probudio i u nizim obrtajima a u visim pogotovo. jos da MAF sredim... :)

Odgovori

Povratak na „Tuning“