da se i ja pohvalim ;) (Capri)
-
- Poruka: 94
- Član foruma od: petak, 21. nov. 2008. u 21:12h
Re: da se i ja pohvalim ;)
E hvala sto si mi objasnio Van,sada razumem...Sa motorom cu tek da petljam,a i ubacujem onaj 2.9 v6,drug mi je pokazao neke fore na mu dignem jos KS pa cu tako i uraditi..Ma bice to moj RS 

-
To je imao,a sada ima mnogo vise KSMarkedjani piše:Daleko je to od RS-a sa 90ks![]()

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ako hoces da auto ima iole sportsku notu , ubaci 2.0 zetec iz mondea ( moze i 1.8 a moze i RS2000 .... a moze i YB :-) ). Trosice ti 10 l po gradu i 7 po putu , i vucice kao blesab posle 3500 rpm , a pri tome je i 50 kila laksi od v6 2.9 motora i samo 14 ks slabiji .
Jos ako munapravis 4-1 izduv i jos po koje kerefeke mozes da ides na 150-160 ks . A i blizu 200 ks nije nemoguce sa standardnom mehanikom ....
V6 ja matora drtina , koja moze da zapali gume u trenutku i ima 6 cilindara i mirno radi , ali mnogo je bolji osecaj kada prodisu sva 4 ventila po cilindru i auto krene da te lepi za sediste...
Jos ako munapravis 4-1 izduv i jos po koje kerefeke mozes da ides na 150-160 ks . A i blizu 200 ks nije nemoguce sa standardnom mehanikom ....
V6 ja matora drtina , koja moze da zapali gume u trenutku i ima 6 cilindara i mirno radi , ali mnogo je bolji osecaj kada prodisu sva 4 ventila po cilindru i auto krene da te lepi za sediste...
-
OK hvala kolega,razmislicu jos ima vremena do motora,a mehaniku cu isto bar malo da promenimvan piše:Ako hoces da auto ima iole sportsku notu , ubaci 2.0 zetec iz mondea ( moze i 1.8 a moze i RS2000 .... a moze i YB :-) ). Trosice ti 10 l po gradu i 7 po putu , i vucice kao blesab posle 3500 rpm , a pri tome je i 50 kila laksi od v6 2.9 motora i samo 14 ks slabiji .

-
ovo napokon je capri dobio i bele linije
..Ali jbg nisu ofarbane nego nalepnice
....Celo poslepodne sam ih lepio uhhhhhh......Sada ce i slika...

-
-
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
jel ima neko u ovom gradu ko ima caprija bez traka preko krova i hauba 

Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

-
Pa jbg to su masineace1 piše:jel ima neko u ovom gradu ko ima caprija bez traka preko krova i hauba

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ima samo Mk1, ove dvojke i trojke sve u nekim strajpovima. 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Re: da se i ja pohvalim ;) (Capri)
Vidim da trazis obican razvodnik za V6 da mozda ne preradjujes onaj 2.9 koji si prodavao na karburator?
-
Tako je kolega preradjujem stavljam 2 dvogrla karburatora mechanictaunus76 piše:Vidim da trazis obican razvodnik za V6 da mozda ne preradjujes onaj 2.9 koji si prodavao na karburator?
-
- VR
- Poruka: 634
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2009. u 20:57h
Au i ja trenutno kupujem motor ali mi iskacu samo 2.9 pa mislim da ga preradjujem na karb, voleo bih da cujem tvoja iskustva oko toga ako je moguce.
- van
- VIP
Skroz je moguće i najlakša verijanta je da se zadrži EFI . Ima komplikacije oko ugradnje benziske pumpe .
Ako se prepradjuje na karburatora , onda od EFI razvodnika i starog se napravi neki hibrid . Treća mogućnost je da se montira TPS na leptir karburatora , MAP , i ECT , i da ECU tera postojeći EFI razvodnik .
Četvrta mogućnost je da se naruči MegaJolt sa neta , sa sve edis 6 kontrolerom , i da se nadju negde 3 duple bobine , i nda je to prava stvar . Samo to će da košta koliko i ceo 2.9 motor
Ako se prepradjuje na karburatora , onda od EFI razvodnika i starog se napravi neki hibrid . Treća mogućnost je da se montira TPS na leptir karburatora , MAP , i ECT , i da ECU tera postojeći EFI razvodnik .
Četvrta mogućnost je da se naruči MegaJolt sa neta , sa sve edis 6 kontrolerom , i da se nadju negde 3 duple bobine , i nda je to prava stvar . Samo to će da košta koliko i ceo 2.9 motor
-
Ma sam vteo EFI da povezem ali kada sam video instalaciju i dzekove uhhh odustao sam
...Drug je ubacio na granadi karburator i objasnio mi je neke stvari i on je zadovoljan karburatorom(ima negde tema o toj granadi)....

-
Van mozda je sve to ok i podrzavam te ali pun mi je k.... tih zica i elektronike ima da ga teramo sa cistom mehanikom

-
Malo se radilo ove zime,sitnice ali napreduje
..Postavljeni su dva dvogrla karburatora-skinut EFI i napravljena medju ploca na kojoj se stavljaju karburatori,cekam druga da donese dihtunge i da zavijem karburatore pa onda razvodnik da se prepravi,instalacija poveze,dovod goriva poveze i capri moze da se pali napokon posle dugog vremena i stajanja u garazi..

-
Samo da kazem da je capri upalio napokon posle 3godine stajanjai rada
...2.9 sa 2 dvogrla karburatora urla kako prima gas,imam jos jos nekih sitnica da oko elektrike povezem i premostim pa cu onda moci da ga upalim i osposobim da radi kako treba..cuo sam mu zvuk(bez auspuha-ubija),radi prima gas a tek sto trosi uhh uhhh....Ovih dana idu dalje radovi da se pretrese instalacija da motor bez problema radi i da se poveze preostali delovi(satovi,farovi,migavci,rezervoar,hladnjak.....).sve u svemu zvuk je tu sada ide ostalo da se kompletira i proba malo po putu 

- van
- VIP
Нека је са срећом 

-
hvala kolega...Srecno tebi i sve najboljevan piše:Нека је са срећом

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
-
bice slika u guzvi sam,nisam ga ni pipnuo od kako je upalio...a video hmmm i to ce biti cim malo instalaciju povezem da pali na kljuc,i rezervoar da spojim
(hteo sam snimati prvi put,ali jbg kablovi,zice ovo ono i nisam mogao)

- kresa capri
- Poruka: 350
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 13:51h
-
kresa capri piše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

-
tuzan sam posle toliko vremena i ulaganja,zivaca i rada prodao sam mog ljubimca caprija....

vise nemam ni jednog forda u dvoristu niti u mojoj imovini
ali bicu tu jos i opet ce doci vreme da uzmes nekada caprija ili nesto tako za moju dusu jbg...

vise nemam ni jednog forda u dvoristu niti u mojoj imovini