Ford focus 1,8 tddi endura 2001. POMOC
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: petak, 8. okt. 2010. u 20:29h
Ford focus 1,8 tddi endura 2001. POMOC
Novi sam ovdje al me muka natjerala da trazim pomoć. Posjedujem Ford focus 1,8 tddi endura 2001. godište već dvije godine i do sada nisam imao nikakvih problema.Naime dešava mi se da dok vozim odjednom mi se upali lampica grijača auto se ugasi lampica grijača se pali gasi, ja zatim okrenem ključ i ponovo upalim i ide dalje bez ikakvih problema i to mi se ne dešava stalno do prije neki dan kad mi se više puta to desilo i nisam ga mogao ponovo upaliti pa sam sačekao negdje oko 20 minuta auto ponovo upalio i otišao do servisera koji je auto prikljućio na kompjuter i utvrdio da je navodno senzor položaja bosch pumpe. I prije sam radio dijagnostiku kada je ista pokazala da nešto nije u redu sa pumpom. Automobil sam odvezao u Šabac kod Ilije Burina kojem je takođe pokazalo na dijagnostici da je senzor položaja bosch pumpe koju su zamjenili (120 eura) i kada sam se vratio ponovo mi se to desilo, vozilo sam ponovo odvezao u Burin servis gdje je vozilo ostalo dva dana gdje su skinuli pumpu provjerili je, provjerili injektore i sve ostalo, ponovo je vratili, reprogramirali, vozili auto da probaju, rekli daje pumpa uredu da sa njom nema problema, te sam po povratku vozeći ponovo mi se navedeni problem pojavio dva puta, prilično razočaran pozvao sam Iliju ponovo mu rekao šta se desilo te je rekao da će on razgovarati ponovo sa svojim majstorima te da će mi javiti šta bi moglo biti jer ni oni nisu sigurni. Napominjem da u autu uvjek imam pun rezervar goriva, ćim potrošim 10 litara dospem gorivo Euro dizel 5, povremeno dospem aditiv za čišćenje dizni i podmazivanje, nekada ATF ulje na pun rezervar, sve to ne ćesto.
Molio bi da mi pomognete svojim savjetima ili ako je ko imao isti problem da mi kaze o ćemu je riječ jer me ovo sve veoma nervira i ne smijem nigdje dalje da putujem.
Unaprijed Vam se zahvaljujem na pomoći.
Molio bi da mi pomognete svojim savjetima ili ako je ko imao isti problem da mi kaze o ćemu je riječ jer me ovo sve veoma nervira i ne smijem nigdje dalje da putujem.
Unaprijed Vam se zahvaljujem na pomoći.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Ford focus 1,8 tddi endura 2001. POMOC
Imas problem sa instalacijom.Pogledaj kleme na akumulatoru.dzekove na senzoru radilice i sam senzor radilice.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 54
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 16:48h
Imao ist problem na 2.0 tdci. Čim preteram 3000 o/min pali se lampica i gasi motor. Gagi resio sa promenom senzora radilice očas posla. Poz.
-
Hvala na savjetu, javim vam čim mi provjere, jos jednom hvala.
-
Opet ja majstori mi kažu da je senzor radilice otišao ne bi auto mogao odma upaliti već bi morao sačekati da se ohladi pa onda da ga upalim, napominjem ja auto ćim se ugasi još dok ide okrenem ključ i ponovo ga startujem i on ide dalje kao da se ništa nije desilo.Auto električar mi je radio dijagnostiku i kaže da relej pumpe (koji se grije ist je mjenjan ali nije on) prijavi grešku i navodno pumpu ugasi, na dijagnostici pokazuje gresku u uparvljačkom dijelu pumpe u komunikaciji a na kraju pokaže i grešku senzora radilice ali mi i on kaže da ne bi trebao biti senzor radilice jer ne bi mogao odma auto startovati. Takođe kad je zamjenio relej auto je startovan ali kada je pritiskom na papučicu gasa turiranjem na mjestu kazaljka prešla preko 3000 obrtaja samo se ugasilo lampica grijača se upalila trepti, ali je auto odma ponovo upaljeno i radilo je kao da se ništa nije desilo. Zna li ko šta bi bilo u pitanju ili da mjenjam senzor radilice pa da i to probam je li. Hvala unaprijed.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Neka majstor prikaci dijagnostiku na auto i doda gas da se auto ugasi pa bez skidanja konktakta ocita greske.Te greske u u formatu P(pa cetri broja) molim te posalji mi kodove gresaka
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Poruka: 20
- Član foruma od: nedelja, 11. okt. 2009. u 19:00h
isti problem imam sa mondeom 2.0tddi sve sam radio samo jos nisam elektroniku bos pumpe vp44 je pumpa,a kod mene su kodovi gresaka PO335,PO149,PO166,PO167 I P1665, 20 dana mucim muku sa njim,da li moye neko pomoci....
Auto Servis "STEFFORD" Cacak
-
Meni su u Burin servisu takođe sve provjerili pumpa ok, senzor položaja ok, senzor radilice ok, da bi im na dijagnostici očitolo elektronika bosch pumpe komandna jedinica (navodno kad ona ode ne bi mogao više upaliti a ja palim) sad su navodno i to promjenili u petak bilo je dobro, pa ce da probaju i u subotu ali mi se nisu javili nedelja se ne radi pa ču znati u ponedeljak šta je bilo. Na forumu u BIH sam razgovarao sa jednom gospođom kojoj su se pojavljivale sve ove stvari, takođe su joj sve izmjenjali i papučicu gasa, da bi navodno na kraju bila ECU centrala, centralni kompjuter koji je platila oko 3 200 KM. Nadam se da to nije kod nas jer mi se vise isplati prodati auto a te pare doplatiti za drugo auto.
-
- Poruka: 54
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 16:48h
Zemljak, jos jednom ponavljam. Promeni senzor radilice, nije veliki trosak.
P.S. ovo zemljak je zbog toga sto sam i ja iz TZ. Pozzzz.
-
djmilicic piše:Zemljak, jos jednom ponavljam. Promeni senzor radilice, nije veliki trosak.
Promjenili su i senzor radilice isto je sve ponovo, evo sad odo po auto, promjenjena elektronika bosch pumpe 400 eura, kazu da je i da je sad sve u redu.
-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
P 0335 Senzor radilice,p0149 tajming goriva pogresan, p0166 o2 senzor,p0167 grejac o2 senzora,p1665 bosch pumpa kontrolni modul komunikacija
-
- Poruka: 20
- Član foruma od: nedelja, 11. okt. 2009. u 19:00h
ljudi resio sam mondea,upalio je i vise se ne gasi,ide kao raketa....a kvar necete verovati koji je bio.kvar mi je bio u dzeku pumpe,malo ispod dzeka su mi se prekinule dve zice,a tri su se drzale na po jednoj licni.vise nema greski,ne gasi se sto je najbitnije.
Auto Servis "STEFFORD" Cacak