Focus i "mane"
Moderator: ace1
-
- Poruka: 182
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 22:43h
Focus i "mane"
Sta bi ste naveli kao najvece mane Focusa? Svi znaju za problem sa plivajucim zamajcem kao velikom boljkom focusa. Medjutim, ono sto je jos zabrinjavajuce su dizne (bar sam ja to primjetio sudeci po broju ljudi koji se zalilo na njih ovdje na forumu). Da li je taj problem iskljucivo u vezi sa gorivom koje se sipa ili mu je to zaista i boljka. Bio bih pomalo razocaran kada bi se konstatovalo da su ova dva problema nesto "normalno" sto se desava na focusu tdci. Da li su ovi problemi rijeseni u kasnijim modelima focusa (od 2005-te na ovamo)?
- HEMI 426
- Poruka: 286
- Član foruma od: subota, 29. nov. 2008. u 15:23h
Re: Focus i "mane"
Svi moderni dizeli imaju iste mane, bez obzira na fabriku ili model.
Zato, kad me neko pita za savet oko kupovine novog/polovnog automobila, ja preporucujem benzinca ( pa ako treba plin ) vec godinama a i sam vozim Focusa benzinca i u toj konfiguraciji, nema mana...
Zato, kad me neko pita za savet oko kupovine novog/polovnog automobila, ja preporucujem benzinca ( pa ako treba plin ) vec godinama a i sam vozim Focusa benzinca i u toj konfiguraciji, nema mana...

Ford Mustang GT 5.0 & BMW 320Ci
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Svaki moderni dizel ima iste "probleme"Intertic piše:Sta bi ste naveli kao najvece mane Focusa? Svi znaju za problem sa plivajucim zamajcem kao velikom boljkom focusa. Medjutim, ono sto je jos zabrinjavajuce su dizne (bar sam ja to primjetio sudeci po broju ljudi koji se zalilo na njih ovdje na forumu). Da li je taj problem iskljucivo u vezi sa gorivom koje se sipa ili mu je to zaista i boljka. Bio bih pomalo razocaran kada bi se konstatovalo da su ova dva problema nesto "normalno" sto se desava na focusu tdci. Da li su ovi problemi rijeseni u kasnijim modelima focusa (od 2005-te na ovamo)?

Nego je to izraženo kod nas zato što kupujemo uglavnom kola uvezena iz italije koja su ubila zilion kilometara i uglavnom im je dosta stvari pred zamenu

Najveća mana focusa jesu stabilizatori... dosta su osetljivi na naše lošije puteve i imaju tendenciju brzo da stradaju (recimo 15-20k km)... ali svom srećom stabilizatori nisu skupi

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
A inace, problem sa diznama je pored velike kilometraze uzrokovan i losim gorivom, tako da ako su jos uvek ispravne dizne treba se truditi sipati sto je moguce bolje gorivo, sto je kod nas nemoguca misija pa nije ni cudo kad crknu.
Za sve ostalo se slazem sa kolegama iznad.
Za sve ostalo se slazem sa kolegama iznad.
Fiesta!!
-
- Poruka: 182
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 22:43h
Sad mi je vec lakse kad to cujem, narocito ovo za plivajuci zamajac thumbup . Nadam se da ce se jos neko podjeliti svoje znanje o diznama tdci motora, jer me interesuje da li one odlaze prevashodno zbog loseg goriva ili je to ipak "potrsoni" dio koji mora stradati na odredjenoj kilometrazi. Mislim, u redu da dizne odu na 300.000 km, a ali na 150-200 hiljada zvuci mi nelogicno i zabrinjavajuce, osim ako kvar nije prouzrokovan losim gorivom.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5049
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ma sa Focusom nema greske pri kupovini polovnjaka.
Odlicno se pokazao,pouzdanost,vozne osobine,a jeftiniji je od konkurencije.
Odlicno se pokazao,pouzdanost,vozne osobine,a jeftiniji je od konkurencije.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8420
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pa pitanje da li je tih 150-200 hiljada zaista. Možda je on ustvi prešao već 350 hiljada, samo je kilometraža vraćana.
Ja znam kad je ćale tražio auto, ovamo što smo vidjeli Focusi 2002-2003. su prešli otprilike 120-130 hiljada, a onda mi je jedan drug pogledao u Holandiji i nije našao ni jedan primjerak to godište da nije prešao 200 hiljada, samo je jedan našao sa 180. Zato je meni sumljivo kako li samo mi dobijemo te najbolje primjerke koji su prešli samo 120.
Ja znam kad je ćale tražio auto, ovamo što smo vidjeli Focusi 2002-2003. su prešli otprilike 120-130 hiljada, a onda mi je jedan drug pogledao u Holandiji i nije našao ni jedan primjerak to godište da nije prešao 200 hiljada, samo je jedan našao sa 180. Zato je meni sumljivo kako li samo mi dobijemo te najbolje primjerke koji su prešli samo 120.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9922
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
20000km ( neki prosek ) x 9 godina = 180000km - prosto 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ili u slucaju mog mondea 32000km x 6 godina...
Nije pravilo 20k km, i ja prelazim oko 25-35k godisnje.
Nije pravilo 20k km, i ja prelazim oko 25-35k godisnje.
Fiesta!!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9922
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
nije pravilo ali neki prosecan broj kilometara jeste,ja sam za 10 meseci ubio 30000km npr gears
ima se,moze se - nema se,mora se....