gume
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: gume
185/60R13 ako hoces da ostanes na fabrickoj visini. Samo treba da proveris da li ces napred imati problema sa unutrasnjim delom gume da ne kaci nesto od oslanjanja kad se smota pun volan. U normalnoj voznji ti ovo nece smetati, nego samo kad je smotan volan do kraja mozda ce kaciti za unutrasnji deo kosa ili neki deo oslanjanja, ali ni to nece biti strasno.
Fiesta xr2 je imala ovu dimenziju fabricki, ali je imala manji krug okretanja za neki mali procenat.
Mozes da probas i 175/65R13 ili ako nekako moze da se navuce 165/65R13, sa ove dve dimenzije ne bi trebalo da imas problema sa kacenjem.
Moj savet ide za 185/60R13, eventualno 175/60R13 ali ova poslednja vec zahteva malcice spustanja da bi lepo izgledalo
Inace su te zimske malo visoke, njena fabricka dimenzija je 155/70R13.
Fiesta xr2 je imala ovu dimenziju fabricki, ali je imala manji krug okretanja za neki mali procenat.
Mozes da probas i 175/65R13 ili ako nekako moze da se navuce 165/65R13, sa ove dve dimenzije ne bi trebalo da imas problema sa kacenjem.
Moj savet ide za 185/60R13, eventualno 175/60R13 ali ova poslednja vec zahteva malcice spustanja da bi lepo izgledalo

Inace su te zimske malo visoke, njena fabricka dimenzija je 155/70R13.
Fiesta!!
- mladjo22
- Poruka: 56
- Član foruma od: subota, 24. jul 2010. u 01:42h
od brata sam dobio auto sa ovim zimskim gumama i imam problem sa visokim profilom kad namotam zna da kaca blatobran...bila mi je jedna guma na felgama 175/70 ali mi je to preveliko...razmisljao samo o 165,al sam htjeo da provjeri, jer mozda neko ima isustva...danas tesko mozes verovati majstorima/vulkanizerima ako ih dobro ne poznajes.
hvala za savjet...mozda ostavim do proleca da ih lepo sredim pa da nakacim neke 165/60 ljetne da se malo razvuce i da se spusti...da ne stavljam zimske.
hvala za savjet...mozda ostavim do proleca da ih lepo sredim pa da nakacim neke 165/60 ljetne da se malo razvuce i da se spusti...da ne stavljam zimske.
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ako vec hoces 165/60, tj da ga fakticki spustis sa gumama, moj savet ide 175/50 profilu, ali onda moras da spustis auto jer ce biti previse prostora izmedju ruba i gume.
Slicna stvar ce ti biti sa 165/60, bice previse mesta izmedju ruba i gume, izgledace ruzno. Ako neces da je spustas, a hoces uzu gumu, stavi 165/65R13. I onda pripazi ako se penjes na neke ivicnjake ili ako imas dosta rupa po putu u svojoj okolini, da ne ostetis felne
Sa 185/60 ne bi trebalo da ti kaci blatobran tj rub, samo unutrasnji deo ja mislim. Barem po onome sto citam po engleskim forumima jer oni stalno trpaju ovakve felne na fiestu.
Slicna stvar ce ti biti sa 165/60, bice previse mesta izmedju ruba i gume, izgledace ruzno. Ako neces da je spustas, a hoces uzu gumu, stavi 165/65R13. I onda pripazi ako se penjes na neke ivicnjake ili ako imas dosta rupa po putu u svojoj okolini, da ne ostetis felne

Sa 185/60 ne bi trebalo da ti kaci blatobran tj rub, samo unutrasnji deo ja mislim. Barem po onome sto citam po engleskim forumima jer oni stalno trpaju ovakve felne na fiestu.
Fiesta!!
- mladjo22
- Poruka: 56
- Član foruma od: subota, 24. jul 2010. u 01:42h
pa planirao sam da na prolece ako uspijem da skupim sta para i ako bi nasao set od xr-a amortizere i opruge...to bi fesu spustilo fino a da ostane pristupacna za svakodnevne potrebe... znaci radi felgi i svega najbolja mi je opcija 175/60 koliko sam shvaotio...hvala jos jednom 

- milance_pv
- Poruka: 19
- Član foruma od: subota, 25. sep. 2010. u 00:49h
Ajde, da ne otvaram novu temu zbog moje gluposti...
Moze li mi ko reci: gdje se nalaze oznake na felnama?! Gledao sam i zagledao... Nigdje ni slova ni broja!
Mislim, znam da su 4x108 R15, ali gdje da ocitam ET, precnik centralne rupe i sirinu (J)? :-|

Moze li mi ko reci: gdje se nalaze oznake na felnama?! Gledao sam i zagledao... Nigdje ni slova ni broja!