Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford eskort 1.3L 1983

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
ma_vazi
Poruka: 7
Član foruma od: ponedeljak, 20. sep. 2010. u 23:00h

ford eskort 1.3L 1983

Poruka od ma_vazi » ponedeljak, 20. sep. 2010. u 23:21h

ljudi pomagajte

imam ford eskort 1.3 l 1983god. bezinac+lpg...poceo je da dize nenormalno temperaturu a to nikad nije radio,
celetu je pre neke dve godine puko kais u voznji i naravno prezupcio,menjani ventili i ostale zajebancije ravnjana glava,kaisevi filteri,i lepo je radio posle toga...
dok nije pomesao vodu i ulje.....otiso dihtung glave prvi put...zamenjeno pa drugi put...opet sam menjao dihtunge filtere nosio glavu na ravnjanje...nisam presao od tada ni 400km...ne mesa vise vodu i ulje,ali dize temperaturu,dok ga vozis na otvorenom sve je ok,normalno hladi ga vazduh...cim se zaglavim negde u gradu,prva druga,prva druga...pocne da dize temperaturu...i to malte ne bije u crveno,pogtovo na uzbrdicama...pali ventilator,malo spusti temperaturu,pa opet tako...a to nikako ne valja za motor da se tako pregreva....i prosto ne znam sta vise da radim...jedino mi je ostalo da promenim termostat,a za termo davac ne znam ni da li ima....ja sam kupio ali ne znam gde se nalazi...ne mogu ni da ga prodam u ovakvom stanju,jer ne zelim da ga nekom uvalim u ovom stanju...ne znam vise sta da radim pa vas molim za savet...bilo kakav?

unaped zahvalan

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: ford eskort 1.3L 1983

Poruka od Dusan64 » utorak, 21. sep. 2010. u 21:57h

Termodavac ti nece pomoci,termostat promeni i eventualno termoprekidac ako kasno pali ventilator...

ma_vazi

Poruka od ma_vazi » utorak, 21. sep. 2010. u 22:06h

Dusan64 piše:Termodavac ti nece pomoci,termostat promeni i eventualno termoprekidac ako kasno pali ventilator...
cek cek...zar termodavac i termoprekidac nije isto

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » utorak, 21. sep. 2010. u 22:30h

Termodavac ti sluzi da na instrument tabli registrujes trenutnu temperaturu motora tj rashladne tecnosti. Termoprekidac na odredjenoj temperaturi rashladne tecnosti ukljucuje ventilator.
Slika

ma_vazi

Poruka od ma_vazi » utorak, 21. sep. 2010. u 22:55h

miki023 piše:Termodavac ti sluzi da na instrument tabli registrujes trenutnu temperaturu motora tj rashladne tecnosti. Termoprekidac na odredjenoj temperaturi rashladne tecnosti ukljucuje ventilator.
pa...gde se nalazi termodavac,a gde termoprekidac...sad ste me skroz zbunili

ubedjen sam da sam nasao termodavac,termosat je malte ne na istom mestu samo sto se ne vidi...sad i termopekidac...gde je ?

shomicus
Poruka: 675
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Poruka od shomicus » utorak, 21. sep. 2010. u 22:59h

Termoprekidac bi trebalo da stoji na kucistu termostata kod tvog motora,termostat u samom kucistu a termodavac verovatno negde na glavi motora.

ma_vazi

Poruka od ma_vazi » sreda, 22. sep. 2010. u 00:21h

shomicus piše:Termoprekidac bi trebalo da stoji na kucistu termostata kod tvog motora,termostat u samom kucistu a termodavac verovatno negde na glavi motora.
puff...nisam ni znao da ima taj termoprekidac....videcu sta ce na kraju biti...nego nigde ne mogu da ispustim vodu iz bloka motora ,nema nikakvog ventila...kako to da izvedem

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 22. sep. 2010. u 21:17h

Skini donje crevo sa hladnjaka...jednostavno.

ma_vazi

Poruka od ma_vazi » četvrtak, 23. sep. 2010. u 01:41h

Dusan64 piše:Skini donje crevo sa hladnjaka...jednostavno.
da ali ostaje u bloku...

Sava Ford
Poruka: 291
Član foruma od: utorak, 14. sep. 2010. u 17:00h

Poruka od Sava Ford » četvrtak, 23. sep. 2010. u 03:47h

brate ja nznm sta to moze da bude ali znam jedno :D meni se isto to desava. kada zaglavim po gradu temperatura ide skoro pa do crvenog i tek onda ukljucuje ventilator. ja imam utisak da kasno ukljucuje ventilator ali valjda tako treba xD. ima dve brzine,tako da nmze nikako da prokuva. menjao sam skoro termodavac,cini mi se,onaj sto se srafi u glavu i od tada mi i dize temperaturu malo vise. mada recimo,kada iskljucim svetla temperatura se smanji,tako da ja msm da je zakljucak samo to sto su noviji delovi nekvalitetniji i neprecizniji. sta znam...cuo sam da moze i da se izvadi termostat i da ce onda bukvalno biti hladan,samo sto ce leti i zimi teze hladiti i grejati xD. a ako ti to bas toliko smeta onda uzmi,izvedi neki prekidac za ventilator pa ga sam ukljucuj po potrebi :D pozz
SlikaSlika

ma_vazi

Poruka od ma_vazi » četvrtak, 23. sep. 2010. u 22:17h

Sava Ford piše:brate ja nznm sta to moze da bude ali znam jedno :D meni se isto to desava. kada zaglavim po gradu temperatura ide skoro pa do crvenog i tek onda ukljucuje ventilator. ja imam utisak da kasno ukljucuje ventilator ali valjda tako treba xD. ima dve brzine,tako da nmze nikako da prokuva. menjao sam skoro termodavac,cini mi se,onaj sto se srafi u glavu i od tada mi i dize temperaturu malo vise. mada recimo,kada iskljucim svetla temperatura se smanji,tako da ja msm da je zakljucak samo to sto su noviji delovi nekvalitetniji i neprecizniji. sta znam...cuo sam da moze i da se izvadi termostat i da ce onda bukvalno biti hladan,samo sto ce leti i zimi teze hladiti i grejati xD. a ako ti to bas toliko smeta onda uzmi,izvedi neki prekidac za ventilator pa ga sam ukljucuj po potrebi :D pozz
tako je u pravu si..svi mi kazu da je to ok i da tako treba...i ja sam mislio da mu izvedem prekidac u kabinu....nego ,drugo pitanje,zadnje dve zime,cim padne minus ne mogu nikako da ga upalim,ni na benzin ni na plin...cim malo otopli,pali iz prve...sta tu moze da bude....

Sava Ford
Poruka: 291
Član foruma od: utorak, 14. sep. 2010. u 17:00h

Poruka od Sava Ford » petak, 24. sep. 2010. u 03:32h

pa ovako,najvaznije ti je da ga uvek palis na benzin i tek kada se dobro zagreje prebacis na plin,a po mogucstvu i da ga ugasis na benzin. a sta moze da bude..xmm.pa zavisi kako nece da upali,jer samo vergla i nece ili je nesto drugo u pitanju? sta ja msm o tome..jeste to da ako su ti svecice,kablovi,kapa,ruka,alnaser ispravni potpuno i dobri,nema razloga da ne upali :) struja dosta znaci autu,pogotovu zimi. i naravno jak i dobar akumulator :)
SlikaSlika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“