Gume
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21564
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Gume
Što se mene tiče i treba... zdrav razum nalaže da zadnja vuča samo sa sve 4 zimske može da se vozi normalno po snegu... sve ostalo je igranje sa životom.
prednja vuča i đene đene... može samo sa prednjim zimnjačama da izgura zimu ako si pažljiv... zadnja ne.
prednja vuča i đene đene... može samo sa prednjim zimnjačama da izgura zimu ako si pažljiv... zadnja ne.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Payasito Sierra
- Poruka: 149
- Član foruma od: ponedeljak, 31. maj 2010. u 22:35h
ma mene to nesto i nepotresa jer moja sierra je sezonski auto
...jer cim dodje zima ja je strpam u garazu i neisteravam do proleca...

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ako se bude ispostovao zakon bice manje cukanja po gradovima i zastoja zbog zaglavljivanja...
bato ako nemas pare,Yugo ili 101 na plin,sve 4 zimske neke jeftinije dok traju i vozi,a ne proda njivu da kupi Pasata pa vozi na krs od guma i leti i zimi al bitno da komsija vidi kako on vozi najbolji auto-Pasat
wow 
bato ako nemas pare,Yugo ili 101 na plin,sve 4 zimske neke jeftinije dok traju i vozi,a ne proda njivu da kupi Pasata pa vozi na krs od guma i leti i zimi al bitno da komsija vidi kako on vozi najbolji auto-Pasat

Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ljudi sta mislite o Barumu? Za mondea jurim 2 gume nove, i one su 9600din za moju dimenziju, dok su Hankook 12900din, a Kleber 13200din. Ja sam prvobitno mislio Kleber da uzmem, ali sad me ova cena privlaci, samo ako su dobre gume, nisam do sada imao iskustva sa Barumom. Dok za Kleber znam da su ok, oni su isto divizija Michelina i prave sasvim ok gume. Hankook sam isto u dosta testova procitao kao guma sa najboljim odnosom cena/kvalitet.
edit: u pitanju je Bravuris 2 XL guma (ojacani bokovi bla bla), ako je to nekome bitno

edit: u pitanju je Bravuris 2 XL guma (ojacani bokovi bla bla), ako je to nekome bitno

Fiesta!!
-
- Poruka: 31
- Član foruma od: nedelja, 11. okt. 2009. u 21:23h
Tigar winteru sam na proleće posle 3 meseca iscepao udarivši na rupu na kojoj bi trebalo da istu preživi.Lupao sam i jače dulop sp 30 stvorio se klobik koji sam trk posle par meseci video.na zimu kupijem eskimo nisam zadovoljan tigrom po tom pitanju .Za drumski bicikl gde se guma pumpa na 7-8 bara bolja najbolja i nalinjeftinija guma u odnosu koliko pređeš sigurnost itd je Mishelin
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ja zimus mislio da će zadnja vuča po snegu da ide postrance, jok djavola, napred letnje gume bile pa me volan nije slušaoMarkedjani piše:Što se mene tiče i treba... zdrav razum nalaže da zadnja vuča samo sa sve 4 zimske može da se vozi normalno po snegu... sve ostalo je igranje sa životom.

Inače sam proverio, nije još ništa usvojeno za sve 4 zimske gume, znači za sada još ništa od toga.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Poruka: 28
- Član foruma od: petak, 9. jul 2010. u 08:23h
Zna li neko koje su velicine guma standradno (čitaj: fabrički) ugradjivane na mondeo mk3 2002, trenutno su na njemu dve velicine napre su 225/65/16 a pozadi 205/65/16 pa me zanima koja od tih veličina bolja za auto jer vece gume kako sam negde procitao uticu na vesanje i udobrnost. isto me zanima ako se na njemu stav 17-ica felne koja je tada velicina guma najbolja?
mozda je malo of topic ali neznam gde bi drugo mogao da se ovo postavi
mozda je malo of topic ali neznam gde bi drugo mogao da se ovo postavi

- Shoshon
- VIP
- Poruka: 717
- Član foruma od: subota, 11. jul 2009. u 19:14h
Probaj preko sajta nekog proizvođača guma. Ja sam poveden tvojim pitanjem potražio i našao preko Michelin-Srbija koja guma ide kod mene. Moguće da i ostali proizođači imaju nešto slično
Za "lična iskustva" će morati da ti pomognu kolege sa "trojkama"
Za "lična iskustva" će morati da ti pomognu kolege sa "trojkama"

- Markedjani
- Predsednik kluba
Nisam baš siguran da imaš 225-65-16 i 205-65-16... toliki profil ni terenac ne nosi 
Pre će biti 205-55-16 i 225-55-16...
Za mondeo mk3 na 16" ide 205-55-16.
(I pozdravi tog cara koji je stavio napred šire guma a pozadi uže)

Pre će biti 205-55-16 i 225-55-16...
Za mondeo mk3 na 16" ide 205-55-16.
(I pozdravi tog cara koji je stavio napred šire guma a pozadi uže)

-
ajde provericu jos jednom ali sam gotovo siguran da su to dimenzije na gumama, a cara sam vec pozdravio, ma samo da dodjem do malo para (blizi se kraj meseca i ono kad ce plata) pa skidam to i stavljam sve cetri iste. najverovatnije 205/55/16, ili eventualno 225/55/16. Trenutno sam u potrazi za gumama tog profila, i vidim da su Hankook dosta hvaljene i nude dobar odnos kvalitet cena, (vise ovo drugo) osim ako neko ima drugacija iskustva?
edit: provereno 225/55/16 i 205/55/16 su dimenzije, ipak si bio u pravu
edit: provereno 225/55/16 i 205/55/16 su dimenzije, ipak si bio u pravu

- Markedjani
- Predsednik kluba
Barum bravuris je dobra all round guma.

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
pozz svima
trebaju mi letnje gume za mog fordica pa me zanima da li neko zna koje su dobre a da nisu mnogo skupe
. imam i zimske pa se ove letnje ne bi koristili zimi. :-|
oznaka na gumama 185/60R14
trebaju mi letnje gume za mog fordica pa me zanima da li neko zna koje su dobre a da nisu mnogo skupe

oznaka na gumama 185/60R14
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- TBV
- Poruka: 597
- Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h
Ja sam za jedno 4 godine promenio 3 auta sa Fulda Crystal zimskim gumama
Gume sam cuvao i vozio samo po snegu i nigde mi se nije desilo da nisam prosao sa njima! Prednjim branikom sam gurao sneg prve 2 godine a posle gde zapne u rikverc sam gurao zadnjim branikom
Gume sad imaju jedno 4mm sare ali su i dalje mekane i drze stvarno dobro. Vise ih ne cuvam,posto se komsiji te gume raspale posle 5 godina a imale su odlicnu saru i tako ih sad vozim umesto letnjih i zbog njih cu zaginuti negde jer mi daju preveliki osecaj sigurnosti
Gde god naletim na preglednu krivinu idem u power slide jer one ne pustaju,dok zadnje tigrovke onako fino proklizavaju 

No Turbo-no fun! No LPG! 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
a sta mislite o savinim gumama. jel ih neko koristi kako su se pokaale
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Koristim Sava eskimo s3 i odlicna je zimska guma(osetno je bolja od wintere). Jedna od najmeksih guma ali sa cvrstim bokovima...
Letnje Sava nisu nesto ali imaju neku najnoviju Adapto za sva godisnja doba-odlicna guma ali ima mnogo ruznu saru
Letnje Sava nisu nesto ali imaju neku najnoviju Adapto za sva godisnja doba-odlicna guma ali ima mnogo ruznu saru
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nemoj 17ice, bar nemoj ako hoces fabricku dimenziju. Skupe su gume jer su specificnih dimenzija (205/50/17). Mozes da stavis i 225/45/17 (malo jeftinije od fabricke dimenzije) kao i 225/40/18 (skupe).ikrstic piše:isto me zanima ako se na njemu stav 17-ica felne koja je tada velicina guma najbolja?
Za 16ice ti savetujem da ostanes na fabrickih 205/55/16. Sira guma jeste bolja za upravljanje, mozda ces pri naglim startovima imati bolje ubrzanje, ali realno na kraju krajeva ti nije potrebno 225 (plus trosis vise goriva sa 225 u odnosu na 205).
Fiesta!!
-
E hvala na savetu, i ja sam dosao do slicnih zakljucaka pa i skoro se resio da nadjem neki set guma 205/55/16, jos da sa MMF-om vidim oko nekog nepovratnog kredita ili neki sa rokom otplate na 100 godina i eto mene u obilasku vulkanizerskih radnji