Zedan auto-Ostao bez vode
Moderator: Dragomir
- deketa
- Poruka: 273
- Član foruma od: utorak, 30. jun 2009. u 14:20h
Zedan auto-Ostao bez vode
Pozdrav,opet ja!
Auto mi bio kod brata,ja ga uzeo,seo,startovao motor,bacim pogled na kontrolnu tablu kad ono temperatura se zakucala u crveno i svetli zuta sijalica rashladnog sistema(ona sa znakom uzvika)
Otvorim haubu a ono svugde mokro a posuda sa vodom prazna.
Vidim da mi na gornjem delu hladnjaka sa suvozaceve strane uz sam far na kraju cevke sa koje se racvaju creva nesto fali!
Pretpostavljam, da je tu isao neki pampur,poklopac, crevo..
Sve u svemu nabio sam mu neki gumeni odbojnik koji sam skinuo sa zadnje viljuske trapa i koliko toliko ga pricvrstio.
Okacicu sliku pa ako ko sta razazna nek mi da savet kako da se bezbedno dokotrljam do majstora!
Auto mi bio kod brata,ja ga uzeo,seo,startovao motor,bacim pogled na kontrolnu tablu kad ono temperatura se zakucala u crveno i svetli zuta sijalica rashladnog sistema(ona sa znakom uzvika)
Otvorim haubu a ono svugde mokro a posuda sa vodom prazna.
Vidim da mi na gornjem delu hladnjaka sa suvozaceve strane uz sam far na kraju cevke sa koje se racvaju creva nesto fali!
Pretpostavljam, da je tu isao neki pampur,poklopac, crevo..
Sve u svemu nabio sam mu neki gumeni odbojnik koji sam skinuo sa zadnje viljuske trapa i koliko toliko ga pricvrstio.
Okacicu sliku pa ako ko sta razazna nek mi da savet kako da se bezbedno dokotrljam do majstora!
- adnan89
- Poruka: 349
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 01:01h
Re: Zedan auto-Ostao bez vode
cek, zar to nije crijevo koje vraca vodu u posudu? ili pak glavno iz posude?
edit: al burazer ti je prva liga. sigurno se ganjo sa kakvim 525i ili calibrom 2.0. haha
edit: al burazer ti je prva liga. sigurno se ganjo sa kakvim 525i ili calibrom 2.0. haha
- Shoshon
- VIP
- Poruka: 717
- Član foruma od: subota, 11. jul 2009. u 19:14h
taj motor u životu nisam video, ali proveri da li su sve veze čitave: posuda-hladnjak, hladnjak-motor, motor-posuda.... termostat da li je na mestu....

- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Standardni problem otisla plasticna cev.Ima nova da se kupi
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- deketa
Ha ha,dal se ganjao sa nekom bembarom neznam al znam da ce sad da se ganja sa novcanikom
Sto se tice motora to je 2.0 zetec 130 konjova.
A ja ovako laicki gledao i deluje da su sva creva na mestu,ma mora da je tamo gde sam mu nabio onaj gumeni klin isao neki cep...

Sto se tice motora to je 2.0 zetec 130 konjova.
A ja ovako laicki gledao i deluje da su sva creva na mestu,ma mora da je tamo gde sam mu nabio onaj gumeni klin isao neki cep...
- deketa
Dragomire jel imas ti taj deo da ga doteram?
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- deketa
Najradije bi ga kod tebe doterao al sad se nesto razmisljam dal smem da se upustim u avanturu dolaska sa Novog Beograda s obzirom koliko brzo ostajem bez vode,juce sam od Kosutnjaka do kuce potrosio 4 litre destilovane. :-(
- Dragomir
- Oficijalni serviser
los ti je potez.
Kupi novu cev u Grandu i zameni je sam nije tesko
Kupi novu cev u Grandu i zameni je sam nije tesko
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- deketa
Znam da mi potez i nije bio na mestu al gde smem da ostavim auto na neradni dan da prenoci u sumama Kosutnjaka,osecam da bi ga sutradan zatekao na klocnama,bez farova,kasetofona itd... vid budale
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Sa obzirom koliko ti auto troši vode , ponesi jedno 5-6 bidona od 5 litara česmovače i stićićeš da Dragomira . Ne može kamenac toliko brzo da se formira .... Kada namestiš sve i proveriš da li ne curi , onda izbaciš česmovaču i staviš odgovarajuću rashlasnu tečnost .
- deketa
Oterao sam auto kod najblizeg majstora za hladnjake koji je ujedno i plasticar,zalio mi je onu rupu na cevi gde je sikljala voda(u Grandu se na novu cevku ceka dve nedelje)
Kaze da je doslo do naglog izbijanja vode zbog pritiska koji je nastao jer mi termodavac i termostat kasno ukljucuju.
Preporuka je da sipam rashladnu tecnost koja trpi temperature preko 110 C ili da menjam termostat.
Po njemu svejedno je za koju se opciju odlucim.Trenutno mi je u sistemu obicna cesmovaca i kad se auto ugasi cuje se kako nesto krci i kuva kroz creva i posudu za vodu,kao kad vucete sok na slamku a njega sve manje:-)
Kaze da je doslo do naglog izbijanja vode zbog pritiska koji je nastao jer mi termodavac i termostat kasno ukljucuju.
Preporuka je da sipam rashladnu tecnost koja trpi temperature preko 110 C ili da menjam termostat.
Po njemu svejedno je za koju se opciju odlucim.Trenutno mi je u sistemu obicna cesmovaca i kad se auto ugasi cuje se kako nesto krci i kuva kroz creva i posudu za vodu,kao kad vucete sok na slamku a njega sve manje:-)
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pa nije baš svejedno... hoće tako da se napravi talog svega i svačega u rashladnom sistemu sa običnom vodom česmušom.
Uzmi ti lepo izmenjaj termostat,termoprekidač (najbolje poruči original... zamenski nisu ni za jednokratnu upotrebu)... isperi sistem da izađe sva štroka koja se sigurno skupila zbog vode česmuše i lepo sipaj G12 i destilovanu vodu u 50/50 razmeri.
I moli boga da ti je dobra vodena pumpa i hladnjak... tj da ne puštaju tečnost
Uzmi ti lepo izmenjaj termostat,termoprekidač (najbolje poruči original... zamenski nisu ni za jednokratnu upotrebu)... isperi sistem da izađe sva štroka koja se sigurno skupila zbog vode česmuše i lepo sipaj G12 i destilovanu vodu u 50/50 razmeri.
I moli boga da ti je dobra vodena pumpa i hladnjak... tj da ne puštaju tečnost

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!