Ovaj auto je prešao u moje vlasništvo početkom godine, a 3.5 godine ranije sam ga dobio kao službeni auto.
Dakle, otkupio sam ga od firme, ali ja sam ga jedino vozio.
Godipte je 2006-to, tj. vodi se kao 2005-to, ali je prva registracija januar 2006-to
Prešao sam sa njim skoro 120.000km, i imam sve fine reči o njemu.
Spoljašnost ovog Fokusa mi se oduvek sviđala, mada sam više odlepio za prvom verzijom Fokusa. Boja je neka čudna, sviđa mi se jer nije svakodnevna.
Unutrašnjost je za moj ukus malo nemaštovita, ali je funkcionalna.
Materijali su dosta kvalitetni, i dugitrajni.
Ništa ne krči, sve je kao novo.
Ne znam samo zašto su morali da pokvare ugođaj sa suviše širokom centralnom konzolom, koja udara u desnu nogu i značajno smeta u toku vožnje.
Da, ima nekih nelogičnoh stvari, i nekih koje su neoprostive.
Dao bih samo primer, na temperaturama od -8 i nižim, brisači lede.
Na kolima su neki specijalni Fordovi original brisači, samo je guma u pitanju, nema metalnog rama, praktično novi.
Ako je hladno, led se nakupi na gumi, i vremenom izdigne brisač od stakla.
Pa mora da se staje pored puta, i da se razbija led. Ludilo.
Što se tiče još jedne stvari koja mi je smetala, a to je centralna konzola koja prilično smeta desnoj nozi, ipak je to u redu.
Pruža odličan oslonac pri jakim levim krivinama
Gepek je ogroman, mada ne znam šta je standard za klasu.
Vožnja sa Fokusom II je odlična, jaok je udoban i upravljiv auto, rupe se ne osećaju, malo se čuju. Jako je stabilan auto.
Znatno je tvrđi od Focusa I, ne znam zašto je ta tendencija ukrućivanja kola. Verovatno zato što su putevi po Evropi odlični, ali za naše puteve to nije dobar pravac razvoja
Ovo su prve slike Focusa, iz januara kada sam ga prebacio na svoje ime.

Onda sam radio muziku i stavio nove felne
Prvo zatamnio stakla

Nakon zatamnjivanja
Pa felne kupljene

Pa slike

Jako dugo sam se razmišljao, šta i kako da uradim sa folijom na krovu.
Da li uopšte da stavljam...
Mat?
Sjajnu?
Odlučio sam se za sjajnu, kao lepša je. Odlučio sam i da stavim foliju, iako nisam bio skroz 100% siguran da će mi se svideti.
Uglavnom, otišao sam oko 12h (je*eni maroton mi je skoro pa skenjao planove)
Uđem u garažu, kod ekipe koja radi folije, i skroz promenim mišljenje. Stavio sam mat foliju, neku skuplju malo i bolju, kao 8 godina garancija.
Evo kako izgleda, ja sam sada 100% zadovoljan

Naravno, uživo je dosta lepše, ne može kamera da sve snimi kako treba...