crow piše:I meni stoji ta neka prosecna potrosnja na pitaj boga koliko kilometara na Mondeu. Sad, nisam bas najbolje razumeo Ceda, ako se to resetuje on ce ponovo racunati prosecnu ali na tu kilometrazu i brzinu od momenta reseta pa je to onda kud i kamo preciznije. Ali meni bi znacilo ako bi imao bas trenutnu potrosnju, u skladu sa trenutnim rezimom voznje, obrtaji i slicno. Isto tako i preostali km do pumpe, kapiram da su i oni na osnovu nekog ko zna kolikog proseka...Je l moguce uopste aktivirati trenutnu ili se mora raditi preko prosecne sa cescim resetima?
Konretno na Pezou 406 npr, s kojim sam imao dodira pre Mondeoa, lepo se vidi kako se menja trenutna potrosnja kako gazis gas ili ga popustas, pa prema tome i koliko ima do pumpe. Meni licno to deluje mnogo korisnije, pogotovu na nekim duzim putovanjima kada izmedju pumpi imas po 20-30 kilometara i bitno je koliko je ostalo zaista u rezervoaru...
Tako je,on meri od momenta reseta i koliko ja kontam ta trenutna porosnja nema veze sa racunanjem koliko jos mozes poreci sa preostalim gorivom,to prvenstveno zavisi od prosecne potrosnje..moj recimo pokazuje i koliko imam goriva u rezervoaru odnosno koliko jos mogu preci kilometara i prosecnu potrosnju a negde sam naveo kako se resetuje brojac (duzim pritiskom na onaj taster kod displeja bord kompjutera)..e sad nemamo tu trenutnu potrosnju ali ako te bas interesuje koliko ti trosi na nekoj odredjenoj brzini i broju obrtaja lepo ga resetujes u toku voznje i on ce ti pokazati koliko trenutno trosis(jbg tako mora,odnosno to je neka fora ako zelis da znas sta se trenutno desava),cim pocnes oduzimati ili dodavati gas,naidjes npr. na uzbrdicu ili nizbrdicu itd. on pocne da kalkulise prosek jer u svakoj od tih situacija potrosnja je razlicita..u principu prosek je i bitan,da znas koliko trosi po gradu ili na otvorenom,a ovo sto skace na bordu od 0 do 30l bas mi i nema neke veze..pozz