Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Fiesta MK5 1.6 S

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
raca_mk2
Poruka: 489
Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h

Re: Ford Fiesta MK5 1.6 S

Poruka od raca_mk2 » sreda, 22. apr. 2026. u 18:43h

Slika

Slika

Nisu stigli delovi, pakovanje pa sutra nastavak.
Slika

Stari diskovi su kočili dobro, verovatno je pokvarena mašina za merenje na tehničkom pregledu.
Aca06 piše:
sreda, 22. apr. 2026. u 09:15h

Trebao si odmah da poručiš i zadnje ležajeve jer postoji mogućnost da se raspadne kad budeš skidao doboš.
Zapekne unutrašnja strana na osovini i ležaj se razleti.
"razleteo" se i ovaj koji sam skidao, ali načukaš malo i sve ok. Nego ćale krenuo da skida "manžetnu" da skine ležaj, kad sam video da je šrafcigerom iskrivio ABS prsten nije mi bilo dobro. Uzeo sam jednu veliku metalnu ploču i izlupao doboš preko ABS prstena, ispravio i radi bem mu miša!!?
Slika

Ovo isto treba zameniti, dosuo sam tečnost za stakla pre tehničkog i testirao. Ne radi desna prskalica, ali oprao je motor samo tako, sve fino isprskao, miriše, milina...

raca_mk2
Poruka: 489
Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h

Re: Ford Fiesta MK5 1.6 S

Poruka od raca_mk2 » četvrtak, 23. apr. 2026. u 12:06h

Slika

Slika

Desna strana mnogo bolja, očišćena prošle godine. Tako je trebalo i sa levom i ne bi bilo problema. Ali evo sada je došao trenutak za reset kočnica. Diskove namestio, niko ne zove, nema delova, nervoza raste...
Za sve mora da ce cima, juri, zove... Delovi stigli, otišao da preuzmem i tamo shvate da su pločice poslali nekom drugom. Neću drugu marku, zabedio sam za ATE i nema nazad, sad lepo u auto i pravac tamo gde ste poslali. Kažu za dva sata da zovem, biće vraćeno. Videćemo šta će biti, vremena sve manje.
Koliko imam vremena za popravku nedostataka na tehničkom? Reklu su mi 6, pa 5, a sad čitam da su u pitanju 7 radnih dana za otklanjanje nedostataka. Nakon isteka ide komplet novi tehnički i plaćanje.
Vraćene pločice, jedini problem je što su Bendix. Otišli opet, kaže do 16h stiže ATE, ko zna gde je to i šta se dešava...
Ja jedino namazao klinove, nema drugo.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“