Bosch pumpa...kaplje gorivo
Moderator: Dragomir
- raca_mk2
- Poruka: 455
- Član foruma od: četvrtak, 23. jan. 2025. u 00:22h
Re: Bosch pumpa...kaplje gorivo
Teško mi je da te savetujem da to uradiš sam. Treba imati iskustva oko osnovnih mehaničarskih radnji, čak i to odvijanje šrafova kod neiskusnog može dovesti do problema. A ako bude napravljen problem onda auto stoji, ne vozi se pa se troškovi povećavaju.
Ova tri majstora koja ne žele da to urade je samo iz komercijalnog razloga, zašto bi se zezao sa zamenom dihtunga glave na pumpi kad taj isti novac može uzeti na lakše i brže servise.
Najbolja varijanta je da nađeš normalnog majstora koji zna i hoće da odradi taj posao po normalnoj ceni.
Ovu drugu varijantu će odraditi svi i naplatiti fino, skidanje pumpe plaćaš, slanje i remont plaćaš, pa vraćanje pumpe, pa zupčenje motora, pa štelovanje pumpe, sve plaćaš...
I na kraju ako ne valja niko nije kriv, star je to auto, tako treba, nije dobar remont...
Ova tri majstora koja ne žele da to urade je samo iz komercijalnog razloga, zašto bi se zezao sa zamenom dihtunga glave na pumpi kad taj isti novac može uzeti na lakše i brže servise.
Najbolja varijanta je da nađeš normalnog majstora koji zna i hoće da odradi taj posao po normalnoj ceni.
Ovu drugu varijantu će odraditi svi i naplatiti fino, skidanje pumpe plaćaš, slanje i remont plaćaš, pa vraćanje pumpe, pa zupčenje motora, pa štelovanje pumpe, sve plaćaš...
I na kraju ako ne valja niko nije kriv, star je to auto, tako treba, nije dobar remont...
-
coby
- Poruka: 8
- Član foruma od: subota, 7. feb. 2026. u 20:32h
Ali pazi curi negde upalio sam auto i gledam nema da curi znaci nema al smrdi ubija gledam tu kocku i nema da curi al smrdi opet gledam al ne vidim nista da curi nema kapi al smrdi zavucem ruku nafta na prst kako da nadjem tacno
- mbole
- Poruka: 15251
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Na toplom motoru nafta brzo isparava.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
coby
- Poruka: 8
- Član foruma od: subota, 7. feb. 2026. u 20:32h
Alii i ovako nemogu da nadjem tacno gde curi mehanicar je reko da curi na taj sastav i reko je da je to oko 300 evra popravka i kaze prodaj auto ne isplatiti se popravljati ,meni je cilj da prodjem sto jeftinije al da bude ispravno nisam pri lovi umro mi je otac skorije i sve j ekrenulo niz vodu.Znate li mozda nekog menaicara blizu smederevske palanke da je dobar .Hvala unapred
- Ackoo
- Poruka: 128
- Član foruma od: četvrtak, 2. jun 2022. u 20:12h
Operi lepo sve i prati, hoce i gumena creva na prelivima dizne da prave problem... Ceo auto smrdi jer kapa direkt na vreo motor i odmah isparava. Kako pali kad odstoji dan/dva?, gledaj spojeve, gledaj deo koji sam obelezio na slici u predhodnoj poruci ( narucito ako je radjena elektronika pumpe)
"Ko u životu cvika, može da se slika"