2027. sezona
- Boss
- Poruka: 3611
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Re: 2027. sezona
pa vidim ja da ti ne umeš da razmišljaš svojom glavom nego slepo veruješ u sve što ti kažu 
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15617
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Ne sta mi kazu vec sta je zakonski napisano.
Dok se ti vodis cuvenim balkanskim mentalitetom, "ma sta ovaj legalni dokument zna, znam ja bolje" hehe.
Dok se ti vodis cuvenim balkanskim mentalitetom, "ma sta ovaj legalni dokument zna, znam ja bolje" hehe.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
Talladega_500 piše: ↑subota, 15. nov. 2025. u 20:43hNe sta mi kazu vec sta je zakonski napisano.![]()
jedno pitanje. jel u red bullu hondin motor?
Red Bull’s Max Verstappen and AlphaTauri’s Pierre Gasly have both expressed their feeling that engine manufacturer Honda “never really left” Formula 1 despite its official withdrawal ahead of 2022.
Both drivers’ teams have continued to use power units designed and built by Honda, but badged as Red Bull Powertrain engines.
“Because I’ve still been working with the same engineers, I’ve still been in contact with my Honda guys. I know that the job has been kind of split between Red Bull and Honda, but when we talk about the engine we always refer to it as the Honda power unit.
“So even for us we kind of feel like things have never really changed except a bit of paperwork.”
eto i oni kažu to su samo papiri a u praksi sve isto ostalo.
- Talladega_500
- Yankee
Ne pratim F1 dovoljno/detaljno da bi znao tako da necu ulaziti u pricu sta se desava u F1 i kako je struktura tamo definisana.
Neka psihijatrima pricaju svoj "feelings", a legalne dokumente neka ostave onima koji znaju ponesto o tome.
Neka psihijatrima pricaju svoj "feelings", a legalne dokumente neka ostave onima koji znaju ponesto o tome.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss

a ovo si tvrdio da nije fordov motor iako na njemu piše velikim slovima FORD. koje ti dvostruke aršine imaš
- Talladega_500
- Yankee
Gde pise "Penske" na tom motoru za koga si ti tvrdio da je 1/4 Penske? Ili kako si jutros rekao - da je 1/4 "Shell #22".

Apsolutno nikada to nisam tvrdio. Jedna od tvojih visegodisnjih izmisljotina - skoro velika tvoja izmisljotina kao i ona da je Bob Pockrass rekao da su Hendrick, Gibbs i Penske fabricki timovi.
- Boss
Tale ti si uvek govorio da je to Roush-Yates motor dok sam ti ja na svaki način crtao da je Fordov jer ne samo da je Ford platio za razvoj već i učestvuje u razvoju.
- Talladega_500
- Yankee
Tvoje "na svaki način crtao da je Fordov" je postavljanje jedne te iste slike na kojoj izmedju ostalog pise "Ford".
Nista drugo nisi pokazao da bi dokazao svoju tvrdnju da Ford ucestvuje na bilo koji drugi nacin osim sto plati racune osim sto non-stop postavljas jednu te istu sliku.
Sam podatak da mislis da Penske igra 25% ulogu u tom motoru ili kako su juce rekao da "Shell #22" igra 25% ulogu u tom motoru govori da uopste nisi upoznat ko radi sta.
Sam podatak da mislis da Penske igra 25% ulogu u tom motoru ili kako su juce rekao da "Shell #22" igra 25% ulogu u tom motoru govori da uopste nisi upoznat ko radi sta.
- Boss
pa šta je na kraju Fordov motor ili ne?Talladega_500 piše: ↑nedelja, 16. nov. 2025. u 15:21hTvoje "na svaki način crtao da je Fordov" je postavljanje jedne te iste slike na kojoj izmedju ostalog pise "Ford".Nista drugo nisi pokazao da bi dokazao svoju tvrdnju da Ford ucestvuje na bilo koji drugi nacin osim sto plati racune osim sto non-stop postavljas jednu te istu sliku.
- Talladega_500
- Yankee
Nije, nego je Shellov #22 
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Jesse Love je velika zelja Penskea vec neko vreme (i pre nego sto je osvojio Xfinity titulu).
Dosta puta sam tokom ove sezone cuo price da Penske zeli ponovo da otvori Xfinity tim i da ubaci njega na godinu dana pre nego sto debituje u Cup, ali je Childress na kraju aktivirao zadnju godinu ugovora tako da ce Love voziti za Childressa u O'Reilly i sledece sezone.
Ali onda 2027. godine Love postaje slobodan vozac i Penske ga navodno zeli, prvo u Wood Brothers, pa onda u #2 da zameni Cindrica. Tako sam slusao na jednom podcastu jutros.
Nisam siguran koliko je ta prica ostvarljiva - pre svega, nisam siguran da bi se Wood Brothers resio Josh Berryja koji je pobedio ove sezone i plasirao se u playoff. Istovremeno, nisam siguran ni da bi Penske bas ubacio Lovea u #2 bez da prvo stekne neko iskustvo u Cup. A i veliku ulogu u celoj prici ima kako ce Cindric proci u 2026. sezoni.

Dosta puta sam tokom ove sezone cuo price da Penske zeli ponovo da otvori Xfinity tim i da ubaci njega na godinu dana pre nego sto debituje u Cup, ali je Childress na kraju aktivirao zadnju godinu ugovora tako da ce Love voziti za Childressa u O'Reilly i sledece sezone.
Ali onda 2027. godine Love postaje slobodan vozac i Penske ga navodno zeli, prvo u Wood Brothers, pa onda u #2 da zameni Cindrica. Tako sam slusao na jednom podcastu jutros.
Nisam siguran koliko je ta prica ostvarljiva - pre svega, nisam siguran da bi se Wood Brothers resio Josh Berryja koji je pobedio ove sezone i plasirao se u playoff. Istovremeno, nisam siguran ni da bi Penske bas ubacio Lovea u #2 bez da prvo stekne neko iskustvo u Cup. A i veliku ulogu u celoj prici ima kako ce Cindric proci u 2026. sezoni.

- Talladega_500
- Yankee
Sanse da ce Dodge biti spreman za 2027. sezonu su minimalne. Najverovatnije nece biti spremni do 2028. sezone, ako i tada.

- Boss
Stelantis je na rubu propadanja, kakav crni Dodge. Pre će Honda doći u Nascar
- Talladega_500
- Yankee
Supercars vozac Cam Waters bi i sledece sezone trebao da vozi odredjeni broj trka za RFK.
U zadnje 2 godine je vozio odredjeni broj trka za RFK u Cup i za ThorSport u Truck. Prosle godine je uspeo da zavrsi kao 5. na Lime Rock Park u Truck.
Kompletan dolazak u NASCAR trenutno nije u razmatranju posto je vec potvrdjen za 2026 Supercars sezonu.

U zadnje 2 godine je vozio odredjeni broj trka za RFK u Cup i za ThorSport u Truck. Prosle godine je uspeo da zavrsi kao 5. na Lime Rock Park u Truck.
Kompletan dolazak u NASCAR trenutno nije u razmatranju posto je vec potvrdjen za 2026 Supercars sezonu.

- Boss
Newsweek Sports reported John Probst's comments in June, who is NASCAR's executive vice president and chief racing development officer. He confirmed that the sport was in discussion with three other manufacturers following the announcement of Ram Trucks joining NASCAR. He said:
"I don't want to jinx ourselves, but I would say that we are very close with one other. Can't speak for them. Obviously, it's their decision to make. We would love for them to decide to come into NASCAR, and even with that, there's one or two others that we're a little bit earlier in the discussions, but also looking pretty positive.
"But we all know that an OEM deciding to come into NASCAR, it's a big commitment for them. It's not something that they take lightly. It requires a lot of research and approval at the highest levels. We're confident right now. We like the position we're in, and think that we're a pretty good investment for an OEM."
"Nema fabričkih timova u sportu"

"I don't want to jinx ourselves, but I would say that we are very close with one other. Can't speak for them. Obviously, it's their decision to make. We would love for them to decide to come into NASCAR, and even with that, there's one or two others that we're a little bit earlier in the discussions, but also looking pretty positive.
"But we all know that an OEM deciding to come into NASCAR, it's a big commitment for them. It's not something that they take lightly. It requires a lot of research and approval at the highest levels. We're confident right now. We like the position we're in, and think that we're a pretty good investment for an OEM."
"Nema fabričkih timova u sportu"
- Talladega_500
- Yankee
S obzirom da Rick Ware prelazi na Chevrolet 2026. godine, to postavlja veliko pitanje sta ce biti sa trecim RFK-ovim timom za 2027. sezonu.
RFK ce sigurno imati 3. tim 2026. godine jer je ranije ove godine potpisan 2-godisnji ugovor, ali s obzirom da ce Rick Ware koristiti Chevrolet od sada, ocigledno je da je saradnja sa RFK-om gotova.
To znaci da bi RFK mogao da se smanji opet na 2 tima 2027. godine, osim ako kojim slucajem ne nadju neki drugi charter za kupiti/iznajmiti.
Bice velika steta ako Ryan Preece ostane bez posla jer je pokazao ogroman potencijal ove sezone. Ako nista drugo, mislim da ga tim treba ubaciti u #6 tim 2027. godine ako se Brad Keselowski penzionise.

RFK ce sigurno imati 3. tim 2026. godine jer je ranije ove godine potpisan 2-godisnji ugovor, ali s obzirom da ce Rick Ware koristiti Chevrolet od sada, ocigledno je da je saradnja sa RFK-om gotova.
To znaci da bi RFK mogao da se smanji opet na 2 tima 2027. godine, osim ako kojim slucajem ne nadju neki drugi charter za kupiti/iznajmiti.
Bice velika steta ako Ryan Preece ostane bez posla jer je pokazao ogroman potencijal ove sezone. Ako nista drugo, mislim da ga tim treba ubaciti u #6 tim 2027. godine ako se Brad Keselowski penzionise.