2026. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 15465
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2026. sezona
Kesewloski zapravo nije kupio nista, dobio je deo vlasnistva u zamenu da dodje u tim i potpise kao vozac-delimicni vlasnik.
Istina je da nisu rekli od koga je dobio % vlasnistva, moguce je i da su i Jack Roush i John Henry dali isti % (tipa po 5% svaki od njih).
Istina je da nisu rekli od koga je dobio % vlasnistva, moguce je i da su i Jack Roush i John Henry dali isti % (tipa po 5% svaki od njih).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 3556
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
evo recimo da je keselowski vlasnik 20%. i da su roush i fenway dali po 10%
dobijamo
roush 40%
fenway 40%
keselowski 20%
a evo šta kaže AI
Brad Keselowski is not a minor stake owner, but a co-owner of RFK Racing (Roush Fenway Keselowski Racing). He joined the team as a driver-owner in 2022, and his stake includes both his driving duties and a leadership role in the organization.
Team ownership:
Keselowski became a co-owner of the team, which was renamed RFK Racing, in 2022.
Dual role:
He serves as both a driver and an owner, competing full-time in the NASCAR Cup Series for the team.
Leadership:
His ownership stake also includes a leadership role in the organization.
First win:
Keselowski secured his first victory as a team co-owner on September 17, 2022, when Chris Buescher won at Bristol Motor Speedway.
dobijamo
roush 40%
fenway 40%
keselowski 20%
a evo šta kaže AI
Brad Keselowski is not a minor stake owner, but a co-owner of RFK Racing (Roush Fenway Keselowski Racing). He joined the team as a driver-owner in 2022, and his stake includes both his driving duties and a leadership role in the organization.
Team ownership:
Keselowski became a co-owner of the team, which was renamed RFK Racing, in 2022.
Dual role:
He serves as both a driver and an owner, competing full-time in the NASCAR Cup Series for the team.
Leadership:
His ownership stake also includes a leadership role in the organization.
First win:
Keselowski secured his first victory as a team co-owner on September 17, 2022, when Chris Buescher won at Bristol Motor Speedway.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Mozemo samo da nagadjamo koliko procenat vlasnista Keselowski ima. Pretpostavljam da ima dovoljno velik cim su dodali "K" u ime, a opet manje nego voting power Jack Rousha i John Henryja. Ne verujem da bi njih dvojica tek tako dali veliki procenat.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
mislim poenta je ja sad neću da nagađam te procente ali mislim da kao što je rekao onaj sa videa na yt r više nije sam da odlučuje. tu su sad još dva slova.
- Talladega_500
- Yankee
Mislim da jedini nacin na koji RFK i Childress mogu napustiti sadasnje proizvodjace je da se desi ono sta se desilo sa Pettyjem, a to je da tim vise ne dobija nikakve resorse od proizvodjaca, sto se sa ova 2 tima nije desilo.
Dodge, Honda ili ko jos potencijalno dodje ce juriti ove srednje timove tipa Trackhouse, Spire, Front Row i slicne.
Dodge, Honda ili ko jos potencijalno dodje ce juriti ove srednje timove tipa Trackhouse, Spire, Front Row i slicne.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Front Row je ove godine pao (ne ulazu toliko u tim zbog tuzbe), ali Front Row je tier 1 tim za Ford isto kao i Penske i RFK.
Spire takodje ima jako bogate vlasnike, oni ce biti sila uskoro. Iz godine u godinu napreduju.
Spire takodje ima jako bogate vlasnike, oni ce biti sila uskoro. Iz godine u godinu napreduju.
- Boss
Voleo bih gledati da Hocevar pobeđuje. Sigurno jedan od najboljih vozača. Uz dolazećeg Zilića.
- Talladega_500
- Yankee
Hocevar ima talenat, nema mozak. Ako se smiri moze biti uspesan vozac, ali sve mi se cini da je muva bez glave.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Larson isto cesto pravi pocetnicke greske, ali cak i sa tim Hocevar nije ni blizu Larsona. Pa i matori McDowell je bolje plasiran od Hocevara u istom autu.
- Boss
koja je ovo godina Hocevaru? dakle tek druga. u najslabijem timu. pa to je kao kad je alonso ušao u f1 sa minardijem
Hocevar ima dva 2. mesta
a mcdovel vozi 18 godina
najbolji plasman mcdovela ove godine je 4. mestoTalladega_500 piše: ↑petak, 17. okt. 2025. u 18:29hPa i matori McDowell je bolje plasiran od Hocevara u istom autu.
Hocevar ima dva 2. mesta
a mcdovel vozi 18 godina
Poslednja izmena: Boss, na dan petak, 17. okt. 2025. u 18:51h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Talladega_500
- Yankee
Sad je i Spire "najslabiji tim"...
Ajde sto ne znas gotovo nista o timovima koji se ne zovu Hendrick, Penske, Gibbs i Trackhouse, vec stalno pricas o njima kao da zaista znas...
Ajde sto ne znas gotovo nista o timovima koji se ne zovu Hendrick, Penske, Gibbs i Trackhouse, vec stalno pricas o njima kao da zaista znas...
Koga briga? Jel McDowell bolje plasiran od Hocevara? Jeste. Koga briga onda kako je bilo koji od njih prosao u jednoj trci?
- Boss
joj bre tale jel tebi zanimljivo da se ponavljamo. pa već smo ovo prešli spire ima jednu jedinu pobedu u svojoj maloj istoriji.Talladega_500 piše: ↑petak, 17. okt. 2025. u 18:51hSad je i Spire "najslabiji tim"...![]()
njihovi plasmani na tabeli su nebitni. ja ni ne znam koji su. ali bolji utisak je ostavio hocevar i više se pričalo o hocevaru nego nekom mcdovelu.Talladega_500 piše: ↑petak, 17. okt. 2025. u 18:51h
Koga briga? Jel McDowell bolje plasiran od Hocevara? Jeste. Koga briga onda kako je bilo koji od njih prosao u jednoj trci?
Mislim kad sam ja upamtio Hocevara a ne mcdovela onda je sve jasno
- Talladega_500
- Yankee
E ovo je jedna od vecih provala koju sam cuo od tebe, da generalni plasman nije bitan vec cemo u sezoni od 36 trka izabrati samo jednu trku da utvrdimo koji od njih je bolji.
Skoro velika provala kao kada si rekao da Penske ima 1/4 ulogu u Roush-Yates jer je Roush-Yates zaposlio neke bivse inzenjere Penskea hehe, to nikad necu zaboraviti.
Naravno, kada pravis non-stop incidente - normalno je da ce se mnogo pricati o tebi. Ne zbog dobre voznje vec zbog incidenata.
Primetio si ga zbog trke na Atlanti na pocetku sezone kada je zavrsio kao 2. Siguran sam da pre toga nisi ni znao ko je Carson Hocevar.
- Boss
pa nije jedna trka nego je Hocevar do sada (znači 33 trke) imao dva druga mesta. a mcdovelov najbolji rezultat je četvrto mesto.Talladega_500 piše: ↑petak, 17. okt. 2025. u 19:03hE ovo je jedna od vecih provala koju sam cuo od tebe, da generalni plasman nije bitan vec cemo u sezoni od 36 trka izabrati samo jednu trku da utvrdimo koji od njih je bolji.![]()
- Talladega_500
- Yankee
Znaci nije 1 od 33 trke vec 2 od 33 trke? Hehe
Sta je bilo u preostalu 31 trku necemo gledati?
Sta je bilo u preostalu 31 trku necemo gledati?
- Boss
ja iskreno ne znam šta je bilo
kažem njihov plasman na tabeli je nebitan jer nisu u plejofu
evo sad da me pitaš za buša, dilona, keselowskog i bušera koji su na tabeli nemam pojma. i potpuno mi je svejedno.
ja čak i u f1 koju mnogo pomnije pratim znam mislim samo top 8 na tabeli.
pijastri
noris
max
rasel
lekler
hamilton
kimi
dalje ne znam eto to je top 7
- Talladega_500
- Yankee
Pa bas zato sto nisu u playoffu je njihov generalni plasman bitan - jer ne mogu da pobede 1 trku na srecu i preskoce gomilu pozicija zbog toga (kao sto je Dillon uradio). Njihov generalni plasman bas pokazuje ko je kakav vozac. A Hocevar je ove sezone nazadovao u poredjenju sa svojom rookie sezone, pao je sa 21. na 23. mesto.
Znaci Hocevar je bolji nego Buescher, Preece, Gibbs, Keselowski, McDowell, Busch i svakog drugog vozaca koji je skupio vise poena od njega zato sto je 2 puta zavrsio kao 2., a ovi preostali nisu?

Znaci Hocevar je bolji nego Buescher, Preece, Gibbs, Keselowski, McDowell, Busch i svakog drugog vozaca koji je skupio vise poena od njega zato sto je 2 puta zavrsio kao 2., a ovi preostali nisu?
- Talladega_500
- Yankee
- Boss
Bitno je samo ko je na kraju šampion. Ko je posle 36 trka najbolji. ja to pamtim ostala mesta me ne zanimaju. Trke gledam zbog borbe za prvo mesto a ne borbe za 5, 10, 20 mesto.Talladega_500 piše: ↑petak, 17. okt. 2025. u 19:34hPa bas zato sto nisu u playoffu je njihov generalni plasman bitan
i da častaina nisam stavio u potpis ne bi se ni sećao da je bio 2nd. Jednostavno šampioni se pamte.
i zato je bitno da hamlin sa 60 pobeda dođe do titule. u protivnom biće još jedan mark martin...
i ispod se već gomilaju ovakvi komentari
I’m all done with F 1 then. Been watching since the 70’s when I was a kid on Wide World of Sports.
ja kad sam odrastao sve nam je bilo na besplatnoj antenskoj zemaljskoj TV. Onda je došla kablovska i sportski sadržaj su počeli premeštati tamo i naplaćivati. onda je došao internet sa striming platformama pa su i to počeli dodatno naplaćivati. što kaže dok je ovaca biće i vune
ovde je isto pogođeno u suštinu. svi ti striming servisi kad se skupe postaju kablovska. i onda isto plaćaš ili još skuplje.
My monthly subscription to Netflix suddenly became full of ads, despite the fact that the point of paying for a subscription was to get rid of ads. Oh well, back to the high seas it is.
ja kad sam prvi put čuo za taj netflix moje prvo pitanje je bilo da li imaju sve filmove? i onda kad je izašao jedan film koji mi se gledao saznao sam da ga nema na netflixu već na nekoj drugoj striming app. i odma sam reko jebeš ti to
znači da bi imao sve filmove i sve sportove moraš biti pretplaćen na više striming app. što te izađe skuplje od kablovske.
The studios killed streaming, DVD/Blu-rays and theater revenue by creating their own services. Should’ve just let Netflix do its own thing. Imagine if each movie studio opened up their own version of a Blockbuster Video for their particular movies and shows. So dumb.
tačno. isto je i sa sportom svaki sport ima svoju app
- Talladega_500
- Yankee
Druze, to si samo ti. Tokom godina smo utvrdili da ti ne znas mnogo toga sta bi trebalo da bude osnovno znanje za svakog ko prati NASCAR (makar povrsno), kao sto su odredjeni vozaci, timovi, pravila, poslovna struktura, itd. Pa ti si mene pre par godina pitao, "sta je charter" - sta drugo treba da dodam?
To sto tebe nesto (ne)zanima ne znaci da nikoga ne zanima generalni plasman... Postoji razlog zasto generalni plasman postoji...
Matorci pricaju kako je zivot pre bio bolji... Evo ja sam u soku, to se nikada ranije nije desilo.ja kad sam odrastao sve nam je bilo na besplatnoj antenskoj zemaljskoj TV. Onda je došla kablovska i sportski sadržaj su počeli premeštati tamo i naplaćivati. onda je došao internet sa striming platformama pa su i to počeli dodatno naplaćivati. što kaže dok je ovaca biće i vune
Zasto bi neko uzimao svaki streaming? Evo ja sam ih probao gomilu, izabrao onaj koji mi se najvise dopada i ostao na tome.ovde je isto pogođeno u suštinu. svi ti striming servisi kad se skupe postaju kablovska. i onda isto plaćaš ili još skuplje.
Hehe, ti bi za $8 mesecno (koliko kosta Netflix) da dobijes sve filmove? Jel ti to ozbiljno? Pa bioskopska ulaznica danas kosta $15-20, a ti bi za $8 da dobijes sve filmove?ja kad sam prvi put čuo za taj netflix moje prvo pitanje je bilo da li imaju sve filmove? i onda kad je izašao jedan film koji mi se gledao saznao sam da ga nema na netflixu već na nekoj drugoj striming app. i odma sam reko jebeš ti to![]()
Glupost, posebno za taj deo "full of ads". Ja imam najosnovniji Netflix, placam $8 mesecno i to je taj paket sa reklamama. U sat vremena dobijes mozda 2-3 minuta reklama - to je sve. Koji "full of ads"? Pa YouTube ima vise reklama u prvih 5 minuta nego Netflix za sat vremena.My monthly subscription to Netflix suddenly became full of ads, despite the fact that the point of paying for a subscription was to get rid of ads. Oh well, back to the high seas it is.![]()
A Netflix nudi opciju i bez reklama, pa nek ovaj gospodin plati ako ne zeli da gleda par minuta reklama. Hulu je bio taj koji je bio pun reklama (u paketu sa reklamama), ali Netflix ih ima iznenadjujuce malo.
Ama covece ko jos uzima sve streaming? Pa ne bi da ljudi samo sede kuci i gledaju tv 24/7. Pa ja imam samo Netflix od svih streaminga i njega gledam mozda par sati sedmicno.znači da bi imao sve filmove i sve sportove moraš biti pretplaćen na više striming app. što te izađe skuplje od kablovske.
- Boss
smo? ko to VI kad si ovde samo ti. ti vs meTalladega_500 piše: ↑subota, 18. okt. 2025. u 15:42hDruze, to si samo ti. Tokom godina smo utvrdili
i ako ti ja kažem da meni nascar nije glavni sport već drugi posle f1 ne znam šta tu nije jasno. ja nikad nascar neću znati detaljno kao što f1 znam. ali znam zašto gledam trke a to sigurno nije zbog borbe za niža mesta i ko će završiti drugi ili peti u plasmanu.
jel ti gledaš samo jedan sport? ja ne. onaj ko prati samo jedan sport za njega je app savršena. ali ja koji volim nekoliko sportova koliko bi ja trebao plaćati za sve te app? pa još i sa filmovima. ja sam to izračunao i premašuje cenu kablovske (na kojoj je sve).Talladega_500 piše: ↑subota, 18. okt. 2025. u 15:42h
Zasto bi neko uzimao svaki streaming? Evo ja sam ih probao gomilu, izabrao onaj koji mi se najvise dopada i ostao na tome.
pa ja sve filmove pogledam besplatno. i da ima sve na netflixu opet ne bih plaćaoTalladega_500 piše: ↑subota, 18. okt. 2025. u 15:42h
Hehe, ti bi za $8 mesecno (koliko kosta Netflix) da dobijes sve filmove? Jel ti to ozbiljno? Pa bioskopska ulaznica danas kosta $15-20, a ti bi za $8 da dobijes sve filmove?![]()
radi se o tome ako se meni gleda neki film a netflix ga nema ja onda moram tražiti alternativna rešenja. a šta će mi onda netflix?Talladega_500 piše: ↑subota, 18. okt. 2025. u 15:42h
Ama covece ko jos uzima sve streaming? Pa ne bi da ljudi samo sede kuci i gledaju tv 24/7. Pa ja imam samo Netflix od svih streaminga i njega gledam mozda par sati sedmicno.
tako i za sport. ko uzme apple tv šta dobija od sporta, od motosporta? samo f1 jel tako. Je*o ti to. pa ja sam motosport fan a ne f1 fan
- Talladega_500
- Yankee
Ja sam utvrdio i ti onda potvrdio.
Sve je to lepo, ali nemoj pricati da generalni plasman nije bitan samo zato sto to tebe ne zanima. Da generalni plasman nije bitan ti nikada ne bi ni primetio Chastaina niti bi godinama spominjao kako zasluzuje da vozi u boljem timu jer eto pre 3 godine je zavrsio kao 2. i najuspesniji je od svih vozaca koji ne voze za veliku trojku i ostale razloge koje si spominjao... Kao i za mnoge druge stvari o kojima si pisao - (ne)bitno ti je zavisno o kom vozacu pricamo.i ako ti ja kažem da meni nascar nije glavni sport već drugi posle f1 ne znam šta tu nije jasno. ja nikad nascar neću znati detaljno kao što f1 znam. ali znam zašto gledam trke a to sigurno nije zbog borbe za niža mesta i ko će završiti drugi ili peti u plasmanu.![]()
Kablovska trenutno kosta $155 mesecno za najjeftiniji paket. Streaming je obicno ispod $10. Znaci cak i da pratis hajmo reci 10 sportova (a malo ko prati toliko), opet ce te izaci jeftinije od kablovske. Drugo, kada uzmes streaming odredjenog paketa - pa ne dobijas samo jedan sport na njemu. Evo ESPN ima F1, NBA, MLB, NFL, NHL, College Football i sta sve vec. Hulu ima paket da dobijes vise kanala, Disney Plus, FX, NBC i sta sve vec - znaci da gledas i sport i filmove. Ti pricas kao da svaki streaming ima samo jednu stvar i eto ako hoces bilo sta drugacije moras da uzimas dodatni streaming, a to nije istina.jel ti gledaš samo jedan sport? ja ne. onaj ko prati samo jedan sport za njega je app savršena. ali ja koji volim nekoliko sportova koliko bi ja trebao plaćati za sve te app? pa još i sa filmovima. ja sam to izračunao i premašuje cenu kablovske (na kojoj je sve).
Pa sta se onda zalis na Netflix i ostale streaming? Ja imam samo Netflix od streaming i cak mi je i to previse, cak ni tamo ne uspem da pogledam sve sta me zanima jer nema dovoljno sati u danu.pa ja sve filmove pogledam besplatno. i da ima sve na netflixu opet ne bih plaćao![]()
Pa kako je to drugacije od kablovske? Ti pricas kao da kablovska ima svaki film pa sad ko nema kablovsku mora da uzima vise streaming da bi gledao. Moze se desiti da film koji hoces da gledas nema na kablovskoj, a ima na Netflixu (i obrnuto).radi se o tome ako se meni gleda neki film a netflix ga nema ja onda moram tražiti alternativna rešenja. a šta će mi onda netflix?
Ne znam sta ima Apple TV, oni su relativno sitna riba u svetu streaminga. Ali ti opet kazem gornji primer ESPN-a - oni prenose toliko razlicitih sportova.tako i za sport. ko uzme apple tv šta dobija od sporta, od motosporta? samo f1 jel tako. Je*o ti to. pa ja sam motosport fan a ne f1 fan
- Boss
većina misli kao ja. ako imaš trku u kojoj jedan vozač izdominira a bude borbe za niže pozicije većina će reći slaba trka jer nije bilo neizvesno oko pobednika.Talladega_500 piše: ↑subota, 18. okt. 2025. u 18:19h
Sve je to lepo, ali nemoj pricati da generalni plasman nije bitan samo zato sto to tebe ne zanima.
pa što ti onda plaćaš skupu kablovsku ako možeš imati znatno povoljnije?Talladega_500 piše: ↑subota, 18. okt. 2025. u 18:19h
Kablovska trenutno kosta $155 mesecno za najjeftiniji paket. Streaming je obicno ispod $10. Znaci cak i da pratis hajmo reci 10 sportova (a malo ko prati toliko), opet ce te izaci jeftinije od kablovske. Drugo, kada uzmes streaming odredjenog paketa - pa ne dobijas samo jedan sport na njemu. Evo ESPN ima F1, NBA, MLB, NFL, NHL, College Football i sta sve vec. Hulu ima paket da dobijes vise kanala, Disney Plus, FX, NBC i sta sve vec - znaci da gledas i sport i filmove. Ti pricas kao da svaki streaming ima samo jednu stvar i eto ako hoces bilo sta drugacije moras da uzimas dodatni streaming, a to nije istina.
ma ne kablovska. ja kablovsku nisam uzeo zbog filmova već zbog sporta. rekao sam ti sa jedne strane su app a sa druge svi sportovi na jednom mestu (cable). i ova druga varijanta izađe 10 puta povoljnije. u americi ne živim ne znam kako je.Talladega_500 piše: ↑subota, 18. okt. 2025. u 18:19h
Pa kako je to drugacije od kablovske? Ti pricas kao da kablovska ima svaki film pa sad ko nema kablovsku mora da uzima vise streaming da bi gledao. Moze se desiti da film koji hoces da gledas nema na kablovskoj, a ima na Netflixu (i obrnuto).radi se o tome ako se meni gleda neki film a netflix ga nema ja onda moram tražiti alternativna rešenja. a šta će mi onda netflix?
a što se tiče filmova ja da plaćam netflix a da opet moram tražiti film alternativnim putem šta sam onda uradio? bacio pare samo.