Aditiv za pobolsanje kompresije
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 18
- Član foruma od: petak, 9. jul 2010. u 17:33h
Aditiv za pobolsanje kompresije
Interesuje me da li postuji aditiv za pobolsanje kompresije kod dizel motora, konkretno 1,8td. Kompresiju nisam merio kaze majstor da i ne treba jer puno duva na iberlauf i da je za generalnu za koju naravno nemam para. Motor radi dobro kad je zagrjan ali vlo tesko pali ujutru. Da li ima veze i dovod nafte, promenio sam sve filtere i sipao ulje 20-60 optima.
Unapred hvala svima.
Unapred hvala svima.
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Re: Aditiv za pobolsanje kompresije
Postoje ali ti nece pomoci u tolikoj meri koliko ce ti napraviti stete.Pravi naslage u motoru koje prave probleme majstorima prilikom nekih ozbiljnijih intervencija.
- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Imaš na limundo-u neki rusku aditiv koji prodaje baja i koji se kune u njega.
Ja sam ga uzeo ali ga još nisam sipao jer me očekuje zamena ulja, ali ću na zimu da ga probam, ako budem konstatovao teže paljenje.
Podsetite me da vam kažem rezultate.
Ja sam ga uzeo ali ga još nisam sipao jer me očekuje zamena ulja, ali ću na zimu da ga probam, ako budem konstatovao teže paljenje.
Podsetite me da vam kažem rezultate.
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Ti aditivi su kao oni preparati za mrsavljenje, cuda prave ali na drugim automobilima tj. ljudima 

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Tako nesto ne postoji , a da radi . Ako nesto hoce da se zakači za stublinu po kojoj piči klip , zamisli kako će tek da se zakački tamo gde mu ništa ne smeta . Cinkfosfat je jedinjenje koje sprečava kontakt dve metalne površine , i imaš ga u svakom ulju . A ako ga imaš mnogo , onda si rešio problem habanja , ali si stvori problem zapušivanja vodova za ulje .... Mislim može to, na trkačkim motorima , koje posle trke rasturaju i peru sve delove ....
Nemoj džabe da trošiš pare . I ja sam bio mlad i naivan i sipao sam univerzalni modifikator pre 12 godian , i nije se ni malo popravila kompresija , još mi je i klip kasnije izgoreo , pa sam non stpo razmišljao nije li to od toga ....
Nemoj džabe da trošiš pare . I ja sam bio mlad i naivan i sipao sam univerzalni modifikator pre 12 godian , i nije se ni malo popravila kompresija , još mi je i klip kasnije izgoreo , pa sam non stpo razmišljao nije li to od toga ....
-
- Poruka: 18
- Član foruma od: petak, 9. jul 2010. u 17:33h
Hvala momci odustajem od te ideje. Uradicu motor pa sta mi bog da.