Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Aditiv za pobolsanje kompresije

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Zviždeća ajkula
Poruka: 18
Član foruma od: petak, 9. jul 2010. u 17:33h

Aditiv za pobolsanje kompresije

Poruka od Zviždeća ajkula » subota, 10. jul 2010. u 10:09h

Interesuje me da li postuji aditiv za pobolsanje kompresije kod dizel motora, konkretno 1,8td. Kompresiju nisam merio kaze majstor da i ne treba jer puno duva na iberlauf i da je za generalnu za koju naravno nemam para. Motor radi dobro kad je zagrjan ali vlo tesko pali ujutru. Da li ima veze i dovod nafte, promenio sam sve filtere i sipao ulje 20-60 optima.

Unapred hvala svima.

shomicus
Poruka: 675
Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h

Re: Aditiv za pobolsanje kompresije

Poruka od shomicus » subota, 10. jul 2010. u 10:31h

Postoje ali ti nece pomoci u tolikoj meri koliko ce ti napraviti stete.Pravi naslage u motoru koje prave probleme majstorima prilikom nekih ozbiljnijih intervencija.

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » sreda, 14. jul 2010. u 01:57h

Imaš na limundo-u neki rusku aditiv koji prodaje baja i koji se kune u njega.
Ja sam ga uzeo ali ga još nisam sipao jer me očekuje zamena ulja, ali ću na zimu da ga probam, ako budem konstatovao teže paljenje.
Podsetite me da vam kažem rezultate.

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » sreda, 14. jul 2010. u 22:11h

Ti aditivi su kao oni preparati za mrsavljenje, cuda prave ali na drugim automobilima tj. ljudima mrgreen

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 14. jul 2010. u 22:43h

Tako nesto ne postoji , a da radi . Ako nesto hoce da se zakači za stublinu po kojoj piči klip , zamisli kako će tek da se zakački tamo gde mu ništa ne smeta . Cinkfosfat je jedinjenje koje sprečava kontakt dve metalne površine , i imaš ga u svakom ulju . A ako ga imaš mnogo , onda si rešio problem habanja , ali si stvori problem zapušivanja vodova za ulje .... Mislim može to, na trkačkim motorima , koje posle trke rasturaju i peru sve delove ....
Nemoj džabe da trošiš pare . I ja sam bio mlad i naivan i sipao sam univerzalni modifikator pre 12 godian , i nije se ni malo popravila kompresija , još mi je i klip kasnije izgoreo , pa sam non stpo razmišljao nije li to od toga ....

Zviždeća ajkula
Poruka: 18
Član foruma od: petak, 9. jul 2010. u 17:33h

Poruka od Zviždeća ajkula » četvrtak, 15. jul 2010. u 12:38h

Hvala momci odustajem od te ideje. Uradicu motor pa sta mi bog da.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“