Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

IndyCar

Boss
Poruka: 2929
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: IndyCar

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:02h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 01:40h
Boss piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 00:29h
Joj tale ti si siguran i da bi Hocevar napravio sudar iako je bio 1s brži od svih, ti si siguran da bi Hertu zvao Penske ili Ganasi... please
Toliko je bio najbrzi da je bio tek na 9. mestu na 13 krugova pre kraja i vodio je svega 26 od 500 krugova hehe.
e kolko si ti neozbiljan. pa vrati snimak jer su to komentatori rekli a oni prate telemetriju. Hocevar bi pobedio da nije izašao caution.
Ti mislis da je jedan recimo Sauber ili Haas na vecem globalnom nivou u organizaciji nego Penske ili Ganassi? Jel ti to ozbiljno? Daj ne budi smesan.
na žalost ti ispadaš smešan. pa u top tim nije odma seo ni max verstappen ni alonso ni šumaher i mnogi drugi. da bi te kupio neki top tim prvo se moraš pokazati u nekom manjem timu. tako to ide.
Da, i? Pa nije sramota voziti u Indy, posebno ako si jedan od boljih vozaca. Da, od stranaca u Indy dolaze oni koji ne mogu uspeti u F1 i u tome nema nista lose. Za njihovu karijeru je bolje da budu zvezde u Indy nego da svake sedmice zavrsavaju medju zadnjima u F1.

Tako je i u open wheels - bolje je biti zvezda u Indy nego 20. u F1.
Jel Montoja bio šampion Indyja pa je otišao u F1? Jel Borde bio 4x šampion Champ Cara pa je otišao u F1 i ništa nije napravio. Poenta je da su i Montoja i Borde bili u F1 jer je to glavni cilj. I Herta ako ne uspe u F1 vratiće se u IndyCar. Dakle ništa on nije izgubio, može samo dobiti.
Jeste, ali voziti za McLaren i za Sauber u F1 su nebo i zemlja. Tako da ako si zvezda u Indy i nude ti poziciju u tamo nekom smesnom timu u F1 - pa niko normalan to ne bi prihvatio.
Heh. Pa jel si čuo Palua? On ne bi prihvatio? Bi i to oberučke i još bi on njima platio za to mesto.
Eto Scott Dixon je imao ponudu Williamsa da postane njihov test vozac - odbio je. Montoya je imao ponudu Toro Rosso dok je vozio u NASCAR-u i odbio je. I Dixon je sigurno imao bolju karijeru nego Bourdais i nego sto ce Herta imati.
Heh primeri su ti malo jači. Dixon je penzioner što bi se on odrekao dobre plate. I to test vozač da bude. Nigde veze. A Montoja je kad je došao u Nascar već rekao zbogom F1. Glup ti je i taj primer.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14663
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:18h

Boss piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:02h
e kolko si ti neozbiljan. pa vrati snimak jer su to komentatori rekli a oni prate telemetriju. Hocevar bi pobedio da nije izašao caution.
Sanse da bi Hocevar prestigao 8 auta u samo 13 krugova u onoj guzvi su ravne nuli.

Pa sto ih nije prestigao posle caution? I dalje je imao najsvezije gume od svih vozaca u vrhu i napredovao je samo 2 pozicije posle restarta (zavrsio kao 7.).
na žalost ti ispadaš smešan. pa u top tim nije odma seo ni max verstappen ni alonso ni šumaher i mnogi drugi. da bi te kupio neki top tim prvo se moraš pokazati u nekom manjem timu. tako to ide.
To su sve vozaci koji su sa 19-20 godina dosli u F1 i pre toga vozili razne evropske open wheel sampionate. Ako nista drugo - znali su F1 staze.

A Herta sa svojih 26 godina krece prakticno od onoga sta su drugi radili kada su bili tinejdzeri.
Jel Montoja bio šampion Indyja pa je otišao u F1? Jel Borde bio 4x šampion Champ Cara pa je otišao u F1 i ništa nije napravio. Poenta je da su i Montoja i Borde bili u F1 jer je to glavni cilj.
Montoyu je zvao Williams koji je godinu dana ranije zavrsio kao 3. medju konstruktorima. Ogromna razlika od Hertine situacije.
I Herta ako ne uspe u F1 vratiće se u IndyCar. Dakle ništa on nije izgubio, može samo dobiti.
A mislis da ce ga timovi docekati otvorenih ruku? Ko je docekao Bourdais nakon sto se vratio? I to se Bourdais vratio kao 4 puta sampion Champ Car, a sta je Herta postigao u americkom open wheels?
Heh. Pa jel si čuo Palua? On ne bi prihvatio? Bi i to oberučke i još bi on njima platio za to mesto.
Naravno da ne bi prihvatio da ga zove neki gubitnicki tim. Zasto bi isao u F1 da svake sedmice zavrsava 20. kada moze pobedjivati svakog vikenda u Indy?
Dixon je penzioner što bi se on odrekao dobre plate. I to test vozač da bude. Nigde veze.
Dixon je imao ponudu Williamsa 2004. godine kada je imao 24 godine. Bio je slicnih godina kao sto je Herta sada i imao je ponudu daleko jaceg tima od onog koji je Herti ponudio da bude test vozac.
A Montoja je kad je došao u Nascar već rekao zbogom F1. Glup ti je i taj primer.
A zasto je rekao zbogom F1 i zasto je odbio ponudu? Zato sto nije hteo da vozi za gubitnicki tim kao sto je Toro Rosso.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:22h

Naravno da ne bi prihvatio da ga zove neki gubitnicki tim. Zasto bi isao u F1 da svake sedmice zavrsava 20. kada moze pobedjivati svakog vikenda u Indy?
pa jel pobeđuje? jel šampion? koji je završio godinu? slušaj ovo. ovo što je Herta dobio to je kao kad bi ja i ti dobili na lotou. Razumeš?
isto važi i za Palua prihvatio bi kao što je Borde prihvatio.
Mislim da li ti uopšte znaš otkud Palu u Indycaru? Pa nije Palu došao u IndyCar da bi bio najveći vozač u istoriji Indycara on se tu našao jer ga niko iz F1 nije hteo. Razumeš? i sad kad bi dobio poziv OD BILO KOGA IZ F1 pa ne da bi prihvatio nego bi ga poljubio i u dupe.
Talladega_500 piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:18h
Dixon je imao ponudu Williamsa 2004. godine kada je imao 24 godine. Bio je slicnih godina kao sto je Herta sada i imao je ponudu daleko jaceg tima od onog koji je Herti ponudio da bude test vozac.
Da li je Dixonu bilo garantovano vozačko mesto ili samo test vožnja? Jer da je ovo prvo budi siguran da ne bi odbio.
A zasto je rekao zbogom F1 i zasto je odbio ponudu? Zato sto nije hteo da vozi za gubitnicki tim kao sto je Toro Rosso.
Da samo nemoj spinovati. Jer nije montoja došao u F1 sa toro rosom. Montoja je već bio u F1 i pobeđivao. šta će takav vozač sa konja na magarca. Zato je otišao u Nascar.
Talladega_500 piše:
Sanse da bi Hocevar prestigao 8 auta u samo 13 krugova u onoj guzvi su ravne nuli.
Slika

evo ovo je trenutak kad je tv komentator Burton rekao da je Hocevar bukvalno 1 sekundu brži od svih ispred. 13-9 je 4 kruga viška :)

Slika
Pa sto ih nije prestigao posle caution? I dalje je imao najsvezije gume od svih vozaca u vrhu i napredovao je samo 2 pozicije posle restarta (zavrsio kao 7.).
Khm :)
Poslednja izmena: Boss, na dan ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:52h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:49h

Boss piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:33h
ovo što je Herta dobio to je kao kad bi ja i ti dobili na lotou. Razumeš?
Hehe, koji crni loto, pa sam podatak da im je Bottas vozac ti govori da nikoga ozbiljnog nisu mogli naci. Verovatno se i sam Cadillac zacudio kada je Herta prihvatio ponudu.
Mislim da li ti uopšte znaš otkud Palu u Indycaru? Pa nije Palu došao u IndyCar da bi bio najveći vozač u istoriji Indycara on se tu našao jer ga niko iz F1 nije hteo. Razumeš? i sad kad bi dobio poziv OD BILO KOGA IZ F1 pa ne da bi prihvatio nego bi ga poljubio i u dupe.
Postoji gomila open wheels sirom sveta, Palou ocigledno prija Indy i nece da ga napusti samo da ga napusti. Ako stigne dobra ponuda iz F1 - naravno da ce je prihvatiti, ali da napusti posao gde je osvojio 4 titule u zadnjih 5 godina da bi isao u "vecu ligu" gde ce biti medju zadnjima svakog vikenda - pa to je besmisleno.
Da li je Dixonu bilo garantovano vozačko mesto ili samo test vožnja? Jer da je ovo prvo budi siguran da ne bi odbio.
Imao je istu ponudu koju je i Herta imao - da bude test vozac i da onda vidi hoce li kasnije dobiti vozacko mesto. Pa nema ni Herta garantovano vozacko mesto.
Da samo nemoj spinovati. Jer nije montoja došao u F1 sa toro rosom. Montoja je već bio u F1 i pobeđivao. šta će takav vozač sa konja na magarca. Zato je otišao u Nascar.
Nema tu nikakvog spinovanja - Montoya je imao ponudu da se vrati u F1 i vozi za Toro Rosso. I odbio je tu ponudu. Zasto, zato sto je smatrao da su mu sanse za uspeh vece sa Ganassijem u NASCAR-u nego sa Toro Rossom u F1.
evo ovo je trenutak kad je tv komentatoir Burton rekao da je Hocevar bukvalno 1 sekundu brži od svih ispred. 13-9 je 4 kruga viška :)
Hocevar je bukvalno vodio posle zadnjeg restarta. I u zadnjih 5 krugova je pao sa 1. na 7. mesto.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:57h

Postoji gomila open wheels sirom sveta, Palou ocigledno prija Indy i nece da ga napusti samo da ga napusti. Ako stigne dobra ponuda iz F1 - naravno da ce je prihvatiti, ali da napusti posao gde je osvojio 4 titule u zadnjih 5 godina da bi isao u "vecu ligu" gde ce biti medju zadnjima svakog vikenda - pa to je besmisleno.
ti očigledno ne razumeš neke stvari. e da setih se i Da Mate isto tako šampiona Indycara koji je napustio to takmičenje zarad F1 i Tojote koja je tada debitovala u F1 kao sutra što će Kadilak.
Talladega_500 piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 02:49h
Hocevar je bukvalno vodio posle zadnjeg restarta. I u zadnjih 5 krugova je pao sa 1. na 7. mesto.
Jel ti nešto pročitaš?

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:02h

Koje stvari ne razumem? Tvoja logika je ocigledno "ako neko ko je uspesan u Indy i dalje vozi u Indy, to znaci da ga niko drugi ne zeli" hehe.

Jel ti jasno da su neki ljudi ok da imaju slabilan posao u nizoj kategoriji nego da idu na rizik u vecoj? Pa eto na racun NASCAR - znas li koliko vozaca odluci da provedu celu karijeru u Truck ili Xfinity gde imaju sigurno vozacko mesto u dobrom timu umesto da idu na rizik u Cup u ispod-prosecnom timu?

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:04h

Imao je istu ponudu koju je i Herta imao - da bude test vozac i da onda vidi hoce li kasnije dobiti vozacko mesto. Pa nema ni Herta garantovano vozacko mesto.
Herti samo trebaju bodovi na super licenci i imaće to mesto. A dixonu koliko sam ja upućen nije bilo garantovano mesto.
Ja ti opet ponavljam da svi oni koji su zaglavili u IndyCaru da su tu jer nisu uspeli doći u F1.
Talladega_500 piše:
Dakle ovo je LAŽ. Pogledaj ko je sve otišao u pit po nove gume.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:09h

Boss piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:06h
Herti samo trebaju bodovi na super licenci i imaće to mesto. A dixonu koliko sam ja upućen nije bilo garantovano mesto.
Sudeci po ovome - on nema garantovano mesto.

“For Colton, this has always been a dream of his, to drive in F1, but to do that, this is the path he had to take,” Towriss told Sky Sports F1. “He has to take a huge risk, a huge amount of risk – no seat is guaranteed. This is F1, so he wants to learn tracks and tyres and show that respect to European open-wheel racing.

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... PJb2ry6hbz
Ja ti opet ponavljam da svi oni koji su zaglavili u IndyCaru da su tu jer nisu uspeli doći u F1.
Dao sam ti nekoliko primera gde su vozaci odlucili da ostanu u drugim sampionatima umesto da predju u F1 - cak i kada su imali ponude. Na listu mozes da dodas i Dario Franchitti - on je odbio ponude McLarena, Jaguara i BAR-a.
Dakle ovo je LAŽ. Pogledaj ko je sve otišao u pit po nove gume.
U pravu si, pobrkao sam neke stvari. Sinosnja trka je bila tolika ludnica gde se nije znalo ko pije, a ko placa da sam potpuno zaboravio da je Hocevar vodio na zadnjem restartu.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:15h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:09h
Boss piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:06h
Sudeci po ovome - on nema garantovano mesto.

“For Colton, this has always been a dream of his, to drive in F1, but to do that, this is the path he had to take,” Towriss told Sky Sports F1. “He has to take a huge risk, a huge amount of risk – no seat is guaranteed. This is F1, so he wants to learn tracks and tyres and show that respect to European open-wheel racing.
Pa kako kad nema potrebne bodove. :) Ali zato ga i stavljaju u F2 verovatno na 2 godine jer toliko traju ugovori sa Botasom i Perezom. I ako za te 2 godine ne skupi te bodove onda i nije za F1. Ali je barem pokušao.
Dao sam ti nekoliko primera gde su vozaci odlucili da ostanu u drugim sampionatima umesto da predju u F1 - cak i kada su imali ponude. Na listu mozes da dodas i Dario Franchitti - on je odbio ponude McLarena, Jaguara i BAR-a.
Nema to logike. Jer bukvalno svi su oni kucali na vrata F1 i onima kojima se vrata F1 nisu otvorila pronašli su utehu u Indycaru. Bukvalno svi.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:17h

Procitaj opet ovaj deo:

Jel ti jasno da su neki ljudi ok da imaju slabilan posao u nizoj kategoriji nego da idu na rizik u vecoj? Pa eto na racun NASCAR - znas li koliko vozaca odluci da provedu celu karijeru u Truck ili Xfinity gde imaju sigurno vozacko mesto u dobrom timu umesto da idu na rizik u Cup u ispod-prosecnom timu?

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:18h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:09h
U pravu si, pobrkao sam neke stvari. Sinosnja trka je bila tolika ludnica gde se nije znalo ko pije, a ko placa da sam potpuno zaboravio da je Hocevar vodio na zadnjem restartu.
pobogu čoveče šta ovde piše? Ko je išao u pit po sveže gume? samo su prva trojica ostala na stazi

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:20h

Priznajem gresku. Vratio sam se sa godisnjeg na Balkanu pre nekoliko dana i jos uvek imam ogroman jet-lag, tako da sam strasno neispavan i pamcenje mi ne funkcionise bas najbolje ovih dana hehe.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:25h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:17h
Procitaj opet ovaj deo:
Pročitaj ti ovo jer deliš ovde poluinformacije o Frankitiju

Opportunities that were not taken:

McLaren (1995/1997):
After impressing McLaren in a test, they offered him a testing role for 1997, but Franchitti declined, sensing there was no immediate prospect of a race seat with the established driver pairing of David Coulthard and Mika Hakkinen.

BAR-Honda (late 1990s):
He was approached to leave his CART team, Team Green, and join the new BAR-Honda F1 effort, but he chose not to take that gamble.

Jaguar (2000):
Franchitti performed a surprise test for the Jaguar F1 team, but was hampered by a recent serious crash and the loss of his friend Greg Moore, making him unprepared for the test.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:26h

Ok, znaci imao je minimalno ponudu BAR-a da dodje u F1 i da ima vozacko mesto - i odbio je ponudu.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:33h

ja mislim da je on otkazao BAR-Hondu zbog testa u Jaguaru jer vidim BAR-Honda nastupa od 2000 godine.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:39h

Ono sta meni ima logike, ako se sve ovo desilo krajem 1990-ih godina, BAR je tada bio dno dna. U 1999. sezoni = 0 poena. Sa druge strane, Franchitti je te iste godine zavrsio kao 2. u CART-u.

Nema logike napustiti tako sigurno radno mesto da bi isao u rupa tim u F1.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:47h

Ovo stvarno za BAR-Hondu nigde ne mogu ništa naći. Čak ni AI nema ništa

Dario Franchitti did not reject BAR, as the provided search results do not mention him having any connection to the BAR (British American Racing) Formula 1 team or rejecting them.
Ni na wikipedi se ne spominje BAR-Honda. Samo se pominju McLaren i Stjuart (tj. Jaguar)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:49h

Sta bilo da bilo, licno smatram da je bolje biti prvi u selu nego zadnji u gradu.

Evo ja sam sef u mojoj firmi i imao sam ponude da predjem u daleko jace firme gde bi imao nizu poziciju (sa vise-manje istom platom). Uvek sam odbijao jer mi nema smisla to raditi. U mojoj "slabijoj" firmi sam uspesan dok bi u vecoj firmi bio niko i nista, samo jedan u nizu radnika. I sto bi onda tako nesto radio?

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 03:55h

evo ima ovo što je najsmislenije čini mi se

Dario Franchitti rejected an offer to join Jackie Stewart's Formula 1 team, Stewart Grand Prix, in 1998, choosing instead to stay in CART racing with Team Green to gain more experience, a decision he made with advice from his manager, Craig Pollock.

ali to je samo radi sticanja iskustva za F1 jer je kasnije usledio taj test gde se nije pokazao.
Inače Craig Pollock je bio CEO BAR-Honde i on je planirao dovesti Frankitija u F1. Samo mu je trebalo malo iskustva u IndyCaru. Kažem ti Indy je odskočna daska
Evo za Dixona

Scott Dixon didn't end up in F1 primarily because he chose to remain a primary driver in IndyCar rather than accept a less secure testing role in F1, which was the only path offered to him after a successful championship season in 2003. While he tested for Williams in 2004 and had potential with Ferrari, he leveraged the strong offer from Chip Ganassi Racing to sign a lucrative deal in IndyCar, choosing to continue his successful racing career in the US rather than pursue F1's uncertain future as a test driver.

Dakle samo test uloga mu je nuđena u F1.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 04:06h

Ne demantujem da je oskocna daska, ali dosta vozaca bi radije sigurnost posla u slabijoj seriji nego da rizikuju u vecim ligama.

Herta realno dolazi iz bogate familije, on je finansijski obezbedjen do kraja zivota cak i da se sada penzionise. Takva situacija nije sa svim vozacima.

Eto u NASCAR Truck seriji Matt Crafton je nedavno objavio da ce u penziju na kraju sezone. Proveo je protekle 24 sezone u Truck, uvek vozio za top timove (osvojio 3 titule). I kada su ga pitali zasto nikada nije probao Cup ili barem Xfinity, rekao "sve ponude su bile slabe i sa ni jednim od auta ne bi konkurisao za titulu, pa zasto bi onda isao?". I nema nista lose u tome. Dosta vozaca je napustilo odlicna radna mesta u Truck i Xfinity da bi vozili za sranje timove i Cup i debelo se pokajali.

Ako je ponuda dobra - naravno ides, ako nije onda sedi tu gde jesi dok ne dobijes bolju ponudu. Ako bolja ponuda nikada ne dodje - i dalje imas posao i zaradjujes za hleb, nije sramota ako ne dodjes do najjace serije.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 04:09h

I samo da završim to sa Hertom razlika je što je Herti verovatno obećano vozačko mesto čim skupi te poene na licenci. A ovima ništa više od test uloge nije bilo obećano.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 04:15h

Mislim da je Herti ove sezone bio potreban top 5 u generalnom plasmanu da bi dobio super-license - i to nije uspeo da uradi u Indy.

Ne znam sto je Cadillac toliko optimista da ce uraditi preko F2...

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 04:21h

od renomiranog Autosporta https://www.autosport.com/f1/news/silve ... 9/5027339/

Silverstone: Franchitti begins Jaguar test

McLaren posted the fastest two times on the first morning of Silverstone's three-day Formula 1 test - but the real focus was on Champ Car ace Dario Franchitti's first tentative laps in a Jaguar

Franchitti, who flew into the UK from Toronto yesterday (Monday), finished the morning ninth fastest. His best time of 1m29.40s was 4.2s off pace-setter Olivier Panis's quickest lap, but only 2.0s shy of Jaguar Racing's regular tester Luciano Burti. It was the Team KOOL Green driver's first taste of a grooved-tyred F1 machine.

A team insider said: "He's settling in pretty much as we'd expect. Bear in mind that two days ago he was racing something with full slicks, a turbo engine and ground-effect and you figure he's bound to be just feeling his way in until he's comfortable. It's a fairly fundamental adjustment he's making here."

Franchitti is widely-expected to sign for Jaguar Racing for 2001, but the Milton Keynes-based squad continues to play down the significance of the test, describing it merely as a chance for the Scot to fulfill his ambition to drive a modern F1 car. Franchitti, who ran in plain white overalls and an unsponsored helmet, is being cocooned from an expectant media, but an official press conference is expected to take place tomorrow.

In a methodical morning for McLaren, its test driver Olivier Panis topped the time sheets with a 1m25.20s lap, edging David Coulthard, runner-up in Sunday's Austrian Grand Prix, by 0.35s. Jarno Trulli's Jordan was third, but over a second away from Coulthard with a 1m26.88s lap

Silverstone is a chance for the teams to hone their set-ups for the German Grand Prix at the super-fast Hockenheim circuit. Seven teams and a total of 11 drivers took part in this morning's testing, with Jaguar, Mclaren and Jordan joined by BAR, Sauber, Benetton and Williams also taking part.

Ferrari has passed up the chance of joining in at Silverstone, but is testing at Mugello with Rubens Barrichello.

The test will continue until Thursday lunchtime.

1 Olivier Panis, McLaren-Mercedes, 1m25.20s
2 David Coulthard, McLaren-Mercedes, 1m25.55s
3 Jarno Trulli, Jordan-Mugen Honda, 1m26.88s
4 Ricardo Zonta, BAR-Honda, 1m27.31s
5 Luciano Burti, Jaguar, 1m27.40s
6 Mika Salo, Sauber-Petronas, 1m27.64s
7 Alex Wurz, Benetton-Supertec, 1m28.34s
8 Patrick Lemarie, BAR-Honda, 1m28.53s
9 Dario Franchitti, Jaguar, 1m29.40s
10 Ralf Schumacher, Williams-BMW, 1m31.35s
11 Giancarlo Fisichella, Benetton-Supertec - no time, gearbox change.

2s sporiji od Burtija u istom autu i taj Burti je dobio mesto u Jaguaru za sledeću (2001) godinu. Sad je sve jasno. :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 14:14h

;)
Franchitti, who flew into the UK from Toronto yesterday (Monday), finished the morning ninth fastest. His best time of 1m29.40s was 4.2s off pace-setter Olivier Panis's quickest lap, but only 2.0s shy of Jaguar Racing's regular tester Luciano Burti. It was the Team KOOL Green driver's first taste of a grooved-tyred F1 machine.

A team insider said: "He's settling in pretty much as we'd expect. Bear in mind that two days ago he was racing something with full slicks, a turbo engine and ground-effect and you figure he's bound to be just feeling his way in until he's comfortable. It's a fairly fundamental adjustment he's making here."

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 15. sep. 2025. u 18:27h

I?

Nije se pokazao i vratio se u Indy

Odgovori

Povratak na „Ostalo“