Eskort 1.8td 98' problem sa ler gasom
Moderator: Dragomir
- gox
- Poruka: 10
- Član foruma od: subota, 19. jun 2010. u 23:50h
Eskort 1.8td 98' problem sa ler gasom
Problem je ovakav.Bilo da je hladan motor ili vruć, obrtaji stoje na oko 900o/min i onda odjednom počnu da skakuću sa 900 na 600,700,500 pa se vrate na 900.Auto inače ne dimi ali kad krene to da mu se dešava onda počne.To je počelo da se dešava od kad sam menjao filter za vazduh pa sam slučajno zakačio rukom onaj motorčić sa desne strane (koji ne znam kako se zove)a primetio sam da ispred njega stoji polugica koja je sajlom povezana za bosh pumpu.Kad počne da "skače" ler, osovinica koja izlazi iz tog motorčića počne da se izvlači i uvlači a samim tim i povlači i vraća sajlu i zeza pumpu.Gledao sam da možda ne gubi kontakt negde ali nisam ništa uspeo.Ljudi pomagajte!!!Hvala unapred!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Eskort 1.8td 98' problem sa ler gasom
To je step motor preko kojoga PCM pokusava da regulise ler gas.Treba traziti problem na drugom mestu,mozda vuce vazduh,nije dobar TPS senzor ili nesto drugo
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- gox
Hvala puno!Jel možeš da mi kažeš šta je TPS senzor i gde se nalazi?
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
TPS senzor ti se nalazi na vrhu Bosh pumpe .
- gox
Kada budem sve to pregledao javljam šta je. 

- gox
Pronašao sam kvar thumbup !Vukao je višak vazduha.Kućište filtera vazduha je puklo sa donje strane.Nosač se odvojio i napravio rupu.Samo sam ga prstom vratio i auto radi normalno.Moram ga skinuti i nekako zalepiti ali za sada je sve ok!Dragomire svaka ti čast i puno hvala na savetu! clap