Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

NASCAR Xfinity Series

Odgovori
Boss
Poruka: 2835
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: NASCAR Xfinity Series

Poruka od Boss » subota, 16. avg. 2025. u 22:52h

moram da kažem da mi je ovo strašno glupo. ne samo taj naziv već uopšte što nascar prodaje ime serije nekom sponzoru. ja kad sam prvi put počeo pratiti nascar rekao sam ti već prvo sam gledao drugu ligu koja se tada zvala Busch Serija ali ja tada nisam znao da je to po sponzoru tek posle sam shvatio. I odma mi je bilo glupo. Serija bez identiteta. Isto važi i za Cup. Samo što su oni ipak držali to Cup pored sponzora. Ali opet... :/
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14511
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » subota, 16. avg. 2025. u 23:13h

Jel se NASCAR jos uvek raspada jer "Xfinity napusta ovu seriju" iako su potpisali novog sponzora?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 17. avg. 2025. u 08:07h

kakvo je to pitanje? pa znaš i sam da je gledanost nikad manja. normalno da se neće u potpunosti raspasti ali je oslabljena.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 19. avg. 2025. u 15:51h

Per Adam Stern,

NASCAR is considering making changes to the 2020 iteration of the "Kyle Busch Rule," which allows full-time Cup drivers only 5 starts in the Xfinity and 5 starts in the Truck Series per season.

This comes during the press release for the newly minted O'Reilly Auto Parts Series. This would tell me that it likely came at the request of the new title sponsor to allow the Cup drivers more starts in either series.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 19. avg. 2025. u 16:31h

Talladega_500 piše:
utorak, 19. avg. 2025. u 15:51h
Per Adam Stern,

NASCAR is considering making changes to the 2020 iteration of the "Kyle Busch Rule," which allows full-time Cup drivers only 5 starts in the Xfinity and 5 starts in the Truck Series per season.

This comes during the press release for the newly minted O'Reilly Auto Parts Series. This would tell me that it likely came at the request of the new title sponsor to allow the Cup drivers more starts in either series.
još više će izgubiti na nevažnosti serija ako se to desi. zamisli u fudbalu da na primer juventus igra u prvoj ligi pa malo svrati do druge lige. to pravilo je tako glupo i besmisleno. kao da im nije dosta 36 trka (pričam iz ugla vozača) pa bi malo da svrate u nižu kategoriju ne znam samo radi čega kad šampion ne može biti. možda radi fake pobeda koja su onda pripisivali kajlu bušu pa ispalo da je njegovih 200 fake jednako sa petijevih 200 hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 19. avg. 2025. u 19:50h

Cup vozaci cak i kada voze Xfinity seriju - voze sa Xfinity autima. Tako da nije isto kao da "Juventus svrati do druge lige".
A uostalom, Xfinity vozaci su sami rekli da vise nauce kada gube od Cup vozaca nego kada pobedjuju druge Xfinity vozace.

Xfinity je dozvoljavao Cup vozace na neograniceni broj trka sve do 2020. godine. Znaci funcionisalo je bez problema vise od 70 godine...
Boss piše:
utorak, 19. avg. 2025. u 16:31h
možda radi fake pobeda koja su onda pripisivali kajlu bušu pa ispalo da je njegovih 200 fake jednako sa petijevih 200 hahahaha
Kazi mi bez da mi kazes da uopste ne znas kakve su pobede Pettyja bile... hehe
Inace, ja Cup vozace uopste ne zelim da vidim u Xfinity & Truck. Ali razumem zasto bi sponzori hteli.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 20. avg. 2025. u 00:45h

Petijevih 200 je bilo u Nascaru prvoj ligi. A Bušovih 200 iz sve 3 serije dakle mešano meso što bi se reklo. Kraj priče.
Talladega_500 piše:
utorak, 19. avg. 2025. u 19:56h
Cup vozaci cak i kada voze Xfinity seriju - voze sa Xfinity autima. Tako da nije isto kao da "Juventus svrati do druge lige".
A uostalom, Xfinity vozaci su sami rekli da vise nauce kada gube od Cup vozaca nego kada pobedjuju druge Xfinity vozace.

Xfinity je dozvoljavao Cup vozace na neograniceni broj trka sve do 2020. godine. Znaci funcionisalo je bez problema vise od 70 godine...
Pa evo mogao sam reći zamisli kad bi F1 vozači max, luis, alonso (dakle troje sa titulama trenutno) vozili malo i u F2, evo na čega bi to ličilo? Da li ti je jasno da kad bi neko od njih izgubio trku kredibilitet F1 bi se doveo u pitanje. A pre svega ni F1 vozači ne žele silaziti dole jer imaju neko dostojanstvo. Kao što ni ne žele voziti Indycar (jer je stepenica niže). Zato je F1 to što jeste. Postoji dakle dobar razlog zašto se to ne radi u F1 i F2 (pre je moglo). Dok Nascar eto dozvoljava ali zato tako i prolaze (rejtinzi dole)
USA Network earned a 0.75 rating and 1.4 million viewers for Saturday night's NASCAR Cup Series race at Richmond; last year's comparable event at the track was held on a Sunday instead when the sport typically rates better, but that event got a 1.2 rating and 2.2 million.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 20. avg. 2025. u 09:28h

Boss piše:
sreda, 20. avg. 2025. u 01:03h
Petijevih 200 je bilo u Nascaru prvoj ligi. A Bušovih 200 iz sve 3 serije dakle mešano meso što bi se reklo. Kraj priče.
Da ponovim - kazi mi bez da mi kazes da uopste ne znas kakve su pobede Pettyja bile... hehe

Mrzi me da tipkam na telefonu zasto nije tako. Mozda napisem poduzi odgovor kada se vratim u Ameriku, ako se setim.
Boss piše:
Dok Nascar eto dozvoljava ali zato tako i prolaze (rejtinzi dole)
Jel ti razumes da je NASCAR-ov najveci rating u istoriji bio bas u vreme kada su Cup vozaci paralelno vozili pune Xfinity & Truck sezone?

Pravilo da ne mogu da voze vise od 5 trka u sezoni & da ne mogu da voze playoffs uopste je uveden tek 2020. godine. Tako da odluka da li ce dozvoliti Cup vozacima da voze i niza takmicenja nema bas nikakve veze sa ratingom.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 20. avg. 2025. u 11:49h

Talladega_500 piše:
sreda, 20. avg. 2025. u 09:33h
Boss piše:
Da ponovim - kazi mi bez da mi kazes da uopste ne znas kakve su pobede Pettyja bile... hehe

Mrzi me da tipkam na telefonu zasto nije tako. Mozda napisem poduzi odgovor kada se vratim u Ameriku, ako se setim.
E vidiš ti sad koji pokušavaš izjednačiti Petija sa Bušom to nikad nećeš moći. Pa ne zovu ovog prvog džabe THE KING

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 20. avg. 2025. u 12:54h

Vidim da ne znas ni zasto ga zovu "King"...
P.s. nije zbog broja pobeda. ;)
P.s.s. ko Boga te molim nemoj mi sada copy/paste sta ti je AI rekao zasto mu je nadimak King. ;)

Mrzi me stvarno da tipkam na telefonu, pisemo kada se vratim u Ameriku i budem imao laptop.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 20. avg. 2025. u 15:24h

tale jednom si mi i ti isto rekao. uglavnom ne znam što se trudiš kad onu tabelu nećeš promeniti. odnosno samo je vozači mogu menjati. a ti to nisi :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 20. avg. 2025. u 15:52h

Sta sam ti ja jednom isto rekao?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 31. avg. 2025. u 11:59h

Connor Zilisch je pobedio 6 od zadnjih 7 trka, ukupno 8 ove sezone. U zadnjih 13 trka sve je zavrsio u top 5.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 31. avg. 2025. u 14:07h

Talladega_500 piše:
nedelja, 31. avg. 2025. u 11:59h
Connor Zilisch je pobedio 6 od zadnjih 7 trka, ukupno 8 ove sezone. U zadnjih 13 trka sve je zavrsio u top 5.
kažu novi jef gordon ;)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 31. avg. 2025. u 17:34h

Videcemo... Voziti za JR u Xfinity i za Trackhouse u Cup nije isto. Ja vidim Zilischa vise kao novog Logana, ali ne verujem da ce postici mnogo u Trackhouse.

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 31. avg. 2025. u 22:06h

u tom slučaju vidim ga u hendriku. put kao larson

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. sep. 2025. u 14:42h

Ford gubi svoj najjaci Xfinity tim Haas koji ce sledece sezone koristiti Chevrolet.

To znaci da ce Ford sledece sezone imati samo 2 tima u Xfinity i ukupno 3 vozaca (osim ako jos koga ne potpisu).

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 5. sep. 2025. u 20:42h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 6. sep. 2025. u 07:50h

Nakon prelaska sa Forda na Chevrolet za 2026. sezonu, Haas je potvrdio da ce vozacka postava ostati ista - Sam Mayer i Sheldon Creed.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 6. sep. 2025. u 11:42h

Prica se da ce Hendrick sledece sezone imati jedan puni tim u Xfinity. Uglavnom za vozaca u razvoju Corey Day, ali i za mix Cup veterana.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“