vidiš recimo ovde su stavili da daytona zatvara reg. sezonu. zašto onda ne mogu staviti da bude poslednja trka.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 4. avg. 2025. u 04:10hSamo 3 trke do kraja regulanog dela sezone - Watkins Glen, Richmond i Daytona.
2025. sezona
- Boss
- Poruka: 2794
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Re: 2025. sezona
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14455
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Objasnio sam dosta puta zasto.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Talladega_500
- Yankee
Ja mislim da Chase Briscoe tiho postaje jedan od kandidata za titulu.
Novi tim za njega ove sezone i trebalo im je vremena da se kockice sklope, ali je u 3 od zadnje 4 trke zavrsio kao 2., plus je pre toga pobedio na Pocono. Takodje njegovih 6 pol pozicija je ubedljivo najvise ove sezone. Njegovih 9 top 5 - samo Larson i Hamlin imaju vise (po 11).
Ulazi u formu bas pred pocetak playoffa, sto je najbitnije za vozace koji hoce da osvoje titulu. Ne kazem da ce osvojiti titulu, ali me takodje nece sokirati ako daleko dogura.

Novi tim za njega ove sezone i trebalo im je vremena da se kockice sklope, ali je u 3 od zadnje 4 trke zavrsio kao 2., plus je pre toga pobedio na Pocono. Takodje njegovih 6 pol pozicija je ubedljivo najvise ove sezone. Njegovih 9 top 5 - samo Larson i Hamlin imaju vise (po 11).
Ulazi u formu bas pred pocetak playoffa, sto je najbitnije za vozace koji hoce da osvoje titulu. Ne kazem da ce osvojiti titulu, ali me takodje nece sokirati ako daleko dogura.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
opet penske to uzima. mislim da su najbolje razumeli novi format.
oni kao da kriju brzinu do same završnice i tako zavaraju konkurenciju. to sam već video od njih ranije u indycar seriji. baš je to marko andreti komentarisao.
oni kao da kriju brzinu do same završnice i tako zavaraju konkurenciju. to sam već video od njih ranije u indycar seriji. baš je to marko andreti komentarisao.
- Talladega_500
- Yankee
Voleo bi da je tako, ali ne verujem.
Prosle godine, kako je sezona odmicala tako su Fordovi imali brzinu, ali to nije slucaj ove godine. Ima vise od 2 meseca kako Ford nije pobedio trku i sto je jos gore - nisu ni bili blizu da pobede. To je ono zabrinjavajuce, sto se Fordovi uopste ne bore za pobede i generalno vrh. Blaney je jedini koji koliko-toliko uspeva da bude u top 10, svi ostali su blaga katastrofa.
Ford je ove sezone pobedio samo 4 od vozene 23 trke. Keselowski je generalno dobar na super-speedways i mozda on moze da iznenadi na Daytoni, ali to je vise-manje to.
Prosle godine, kako je sezona odmicala tako su Fordovi imali brzinu, ali to nije slucaj ove godine. Ima vise od 2 meseca kako Ford nije pobedio trku i sto je jos gore - nisu ni bili blizu da pobede. To je ono zabrinjavajuce, sto se Fordovi uopste ne bore za pobede i generalno vrh. Blaney je jedini koji koliko-toliko uspeva da bude u top 10, svi ostali su blaga katastrofa.
Ford je ove sezone pobedio samo 4 od vozene 23 trke. Keselowski je generalno dobar na super-speedways i mozda on moze da iznenadi na Daytoni, ali to je vise-manje to.
- Boss
Tale ako sam nešto naučio to je da nikad ne treba podcenjivati šampione.
- Talladega_500
- Yankee
Nadam se da si u pravu, ali nisam optimista za Ford ove sezone.
Mislim da ce sampiona odluciti duel Hendrick - Gibbs. Gibbs je verovatno najbolji tim ove sezone, ali sa ovim sistemom bodovanja ima barem 7-8 vozaca koji mogu osvojiti titulu - sve zavisi kome ce se najbolje sve poklopiti tokom zadnjih 5-6 trka. Larson, Elliott, Byron, Hamlin, Bell, Briscoe, Blaney, Reddick, itd., bukvalno svaki od njih moze da osvoji titulu ove sezone.
Mislim da ce sampiona odluciti duel Hendrick - Gibbs. Gibbs je verovatno najbolji tim ove sezone, ali sa ovim sistemom bodovanja ima barem 7-8 vozaca koji mogu osvojiti titulu - sve zavisi kome ce se najbolje sve poklopiti tokom zadnjih 5-6 trka. Larson, Elliott, Byron, Hamlin, Bell, Briscoe, Blaney, Reddick, itd., bukvalno svaki od njih moze da osvoji titulu ove sezone.
- Talladega_500
- Yankee
Posle pobede na Iowi u nedelju, William Byron je ne samo preuzeo 1. mesto u generalnom plasmanu vec je takodje prestigao Kyle Larsona po vodjstvu najvise krugova ove sezone. Byron je sada vodio 910 krugova, Larson 873. Na trecem mestu je Denny Hamlin (555).
Byron je zadnje 2 godine bio u finalu. U proslosti bi obicno odlicno poceo sezonu, i onda polako padao kako je sezona prolazila. Ove sezone izgleda da ulazi u formu bas kad je najbitnije - pred pocetak playoffa.

Byron je zadnje 2 godine bio u finalu. U proslosti bi obicno odlicno poceo sezonu, i onda polako padao kako je sezona prolazila. Ove sezone izgleda da ulazi u formu bas kad je najbitnije - pred pocetak playoffa.

- Talladega_500
- Yankee
Brad Keselowski u zadnjih par meseci odlicno vozi.
6 top 10 u zadnjih 7 trka ukljucujuci 3 top 5, probio se sa 31. na 19. mesto u generalnom plasmanu.
Ipak, ne verujem da moze da nadoknadi minus u poenima da se plasira na poene u playoff (Buescher mu bezi oko 120 poena) tako da ce mu biti potrebna pobeda. Ali uskoro stize Daytona, a Keselowski generalno ima super istoriju na bump-drafting stazama, tako da svasta se moze desiti.

6 top 10 u zadnjih 7 trka ukljucujuci 3 top 5, probio se sa 31. na 19. mesto u generalnom plasmanu.
Ipak, ne verujem da moze da nadoknadi minus u poenima da se plasira na poene u playoff (Buescher mu bezi oko 120 poena) tako da ce mu biti potrebna pobeda. Ali uskoro stize Daytona, a Keselowski generalno ima super istoriju na bump-drafting stazama, tako da svasta se moze desiti.

- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Gledao si video od 55 minuta? Nesto mi je to tesko poverovati. 

- Boss
nisam još.Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 7. avg. 2025. u 14:56hGledao si video od 55 minuta? Nesto mi je to tesko poverovati.![]()
- Boss
dosta tačnog rečeno. ali ne slažem se da se treba vratiti na iti jedan prethodni format. jer da je to valjalo ne bi ga menjali.
i lepo je rekao martin tv rejtinzi su sve. a karte na stadionima ništa. to sam ti ja isto tale rekao.
- Talladega_500
- Yankee
Toliko nije valjao da je bio na snazi cak 74 godine, ukljucujuci i u vreme kada je NASCAR bio ubedljivo najpopularniji u svojoj istoriji.

- Boss
koliko su u fudbalu igrali bez VAR-a?
zlatni gol pa ne zlatni gol
menjana su pravila i u drugim sportovima posle duže godina
vremena se menjaju
pa eto u f1 DRS uveli što je protivno DNK trkanja
zlatni gol pa ne zlatni gol
menjana su pravila i u drugim sportovima posle duže godina
vremena se menjaju
pa eto u f1 DRS uveli što je protivno DNK trkanja
- Talladega_500
- Yankee
To su sve sitnice, to nije ogromna promena kao ona sta je NASCAR uveo na racun bodovanja. I NASCAR je kroz istoriju menjao pravila na racun bodovanja - jedno vreme je bio sistem da se bodovi dodeljuju na osnovu koliko krugova su vodili (cini mi se pocetkom 1970-ih godina), pa onda da poeni vise vrede na superspeedways nego na short stazama (isto tokom 1970-ih godina). Bila je jedna sezona, ne mogu da se setim koja specificna, ali znam da sam citao o tome - ko pobedi Daytonu bukvalno vec osvoji 50% poena za celu sezonu ili tako nesto. U sustini, gomilu puta su modifikovali stvari na racun poena, ali nikada nije bila drasticna promena kao kada su uveli playoffs.
Ako hoces da poredis fudbal sa NASCAR-ovom odlukom na racun poena kada su uveli playoffs, to je kao da se fudbalu rezultat brise posle 45 minuta, pa onda se igra od 45. do 55. minuta i onda se opet brise zavisno ko je dao vise golova i stvorio vise sansi, itd.
Ako hoces da poredis fudbal sa NASCAR-ovom odlukom na racun poena kada su uveli playoffs, to je kao da se fudbalu rezultat brise posle 45 minuta, pa onda se igra od 45. do 55. minuta i onda se opet brise zavisno ko je dao vise golova i stvorio vise sansi, itd.
- Talladega_500
- Yankee
Connor Zilisch je sutra trebao da vozi na Watkins Glen, ali posle danasnjeg pada nakon trke trke u Xfinity seriji - ne verujem da ce se to desiti.
EDIT: Evo sad objavise da nece sutra voziti i da se #87 sutra nece takmiciti.
EDIT: Evo sad objavise da nece sutra voziti i da se #87 sutra nece takmiciti.
- Talladega_500
- Yankee
Na pitanje zasto je Trackhouse odlucio da povuce #87 sa trke danas (nakon povrede Connor Zilischa) umesto da ubaci drugog vozaca, Bob Pockrass kaze da je tako Red Bull najverovatnije trazio.
Ovo je trebala biti poslednja trka za Zilischa u Cup ove sezone.

Ovo je trebala biti poslednja trka za Zilischa u Cup ove sezone.

- Talladega_500
- Yankee
Verovatno najdosadnija trka ove sezone. Shane van Gisbergen je toliko bolji od svakog drugog vozaca na road course da vise nije pitanje "hoce li pobediti" nego "sa kolikom prednosti ce pobediti". Danas cini mi se oko 10-ak sekundi.
Njegova 4. pobeda ove sezone, izjednacio se sa Hamlinom za najvise. Takodje ne pamtim kada je neki rookie zadnji put pobedio ovoliko trka.
EDIT: Evo nasao sam, u modernim vremenima - van Gisbergen je sada postavio rekord. Prethodno su Jimmie Johnson i Tony Stewart imali po 3 pobede.
Ali sad vise nema road courses sve do 2. runde playoffa (Roval). van Gisbergen je poprilicno ocajan na ovalima, ali ce imati gomilu playoffs poena (22) koji ga mozda proguraju kroz 1. rundu playoffa.

Njegova 4. pobeda ove sezone, izjednacio se sa Hamlinom za najvise. Takodje ne pamtim kada je neki rookie zadnji put pobedio ovoliko trka.
EDIT: Evo nasao sam, u modernim vremenima - van Gisbergen je sada postavio rekord. Prethodno su Jimmie Johnson i Tony Stewart imali po 3 pobede.
Ali sad vise nema road courses sve do 2. runde playoffa (Roval). van Gisbergen je poprilicno ocajan na ovalima, ali ce imati gomilu playoffs poena (22) koji ga mozda proguraju kroz 1. rundu playoffa.

- Boss
nije relevanto. pre su samo 2 staze bile road course. danas ih je 6.
da skratim priču. sve što mogu je hajpovati ovog da bi zaradili na njemu jer od titule nema ništa. fake show gori od WWE
da skratim priču. sve što mogu je hajpovati ovog da bi zaradili na njemu jer od titule nema ništa. fake show gori od WWE
- Talladega_500
- Yankee
Da je Chastain kojim slucajem pobedio 4 trke na road course ove sezone - onda bi pricao neku sasvim drugu pricu. 
I pre je bilo vise ovih ili onih staza, pa sta? Bilo je godina kada je bilo vise short tracks, kada je bilo vise intermediates, itd - pobeda isto vazi bez obzira na stazu.

Koga briga? Sad ih je 6, pomiri se sa tim.
I pre je bilo vise ovih ili onih staza, pa sta? Bilo je godina kada je bilo vise short tracks, kada je bilo vise intermediates, itd - pobeda isto vazi bez obzira na stazu.
Haha, i dalje se drzis te logike? Znaci NASCAR uveo veci broj road courses godinama pre nego sto je van Gisbergen uopste dosao u NASCAR? I onda su doveli nekog stranca da pobedjuje te road courses jer im se nije dopadalo da njihova "zlatna koka" Chase Elliott pobedjuje road courses?

- Boss
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Sta je fake? Jel uvedeno 6 road courses daleko pre nego sto je van Gisbergen uopste dosao u NASCAR? Jesu li i drugi timovi imali opciju da takodje dovedu specijalce za road courses i na taj nacin izbore playoffs? Ko im je branio?
Sta-vise, pre nego sto je van Gisbergen uopste dosao u NASCAR - Kaulig je doveo AJ Allmendingera sa potpuno istom idejom, da pobedi neki road course i na taj nacin se plasira u playoffs. Kaulig nije bio uspesan u tom poduhvatu, Trackhouse jeste, ko je kriv drugim timovima sto su bili neuspesni u tom potezu.
Ljudi koji kritikuju Trackhouse i van Gisbergena su ljubomorni sto se i oni nisu setili da urade nesto slicno.
Sta-vise, pre nego sto je van Gisbergen uopste dosao u NASCAR - Kaulig je doveo AJ Allmendingera sa potpuno istom idejom, da pobedi neki road course i na taj nacin se plasira u playoffs. Kaulig nije bio uspesan u tom poduhvatu, Trackhouse jeste, ko je kriv drugim timovima sto su bili neuspesni u tom potezu.
Ljudi koji kritikuju Trackhouse i van Gisbergena su ljubomorni sto se i oni nisu setili da urade nesto slicno.
- Boss
Ti ništa ne razumeš. Evo recimo da zaboravim na tradiciju (a to su ovali) i da prihvatim road course trke. Zašto onda to nije ravnomerno raspoređeno da taj Gizi stvarno ima šansu biti šampion? Ne, jer mora biti fake show. U ovom fake bodovnom sistemu. Sve je fake. Zato se i gledanost srozala.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 11. avg. 2025. u 14:51hSta je fake? Jel uvedeno 6 road courses daleko pre nego sto je van Gisbergen uopste dosao u NASCAR? Jesu li i drugi timovi imali opciju da takodje dovedu specijalce za road courses i na taj nacin izbore playoffs? Ko im je branio?