Mondeo MK4 2.0 tdci 09 kvar kvacila
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 78
- Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h
Mondeo MK4 2.0 tdci 09 kvar kvacila
Dakle kao iz naslova imam problem sa kvacilom koliko mogu ja zakljuciti. Naime tokom laganog parkiranja pedala kvacila kao da je probala cc 1cm i zvuk kao kad saltas a da nestisnes kvacilo. U brzini a nista se ne dogada. Samo taj zvuk. Koliko vidim negubim kocionu tekucinu pa sad vise neznam sta bi moglo biti. Kvacilo ili homokineticni zglob (poluosovine) ? Iako je komplet kvacila sa dmf zamjenjem prije cc15t km...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Mondeo MK4 2.0 tdci 09 kvar kvacila
Verovatno cilindar pedale kvačila

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Samo malo sam gledao, naime poluosovine se vrte (desna u zraku lijeva na zemlji) vrti se normalno, lijeva u zraku desna na zemlji vrti se kao sporije od desne uz osjecaj kao da mrvljenje dolazi od lijeve strane. Da li to znati da je poluosovina u banani (lijeva)? Kvacilo (kompletni set sa dmf) zamjenjem prije cc 17t km lukov schafller
- ljuba power
- Poruka: 2708
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
ako ti je propala pedala kvačila kao što kažeš cc1cm,imaš kvar na relaciji cilindra kvačila u kabini.ne odvaja dovoljno i krči pri promeni brzina.u rikverc će ti biti naj izraženije krljanje..
probaj da izluftiraš kvačilo
probaj da izluftiraš kvačilo
-
Budem probao. Samo cudno mi da vrti poluosovine bez opterecenja...kad su u zraku... doduse krci i imam osjecaj samo lijeva strana