2011 Ford Fiesta S1600 aka Mića Kokica
- Stefan148
-
- Poruka: 2433
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
Re: 2011 Ford Fiesta S1600 aka Mića Kokica
Nedelja 6:30, krenuo po ćaleta nešto i vidim RTS ekipu... izađosmo u jutarnjem programu

- Sharpshooter
- Poruka: 5105
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Pa što nisi nagazio kako treba, da im se tonac uhvati za glavu? 

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- Stefan148
-
- Kontakt:
- Stefan148
-
- Kontakt:
Motivisan diskusijom o trapu na mk6, danas zamenjeno:
- gumice balans štangle
- leva kugla (desna je ostavljena jer je prva ugradnja, teramo dok ne rikne)
- nosač motora
- silen blokovi na zadnjem mostu
- gume / sunđeri na koje u gornjem delu naležu zadnje opruge
- kardančić letve volana je skinut, podmazan, vraćen
- zamenjene pločice (TRW, na sledećem menjanju pločica ide i zamena diskova)
Situacija je drastično skočila na bolje, jedina suštinska razlika u odnosu na mk5 jeste činjenica da je svakako nežnija na trapu i da će održavanje biti češće. Ali sada imam onaj osećaj pouzdanosti na koji sam navikao.
Odmah nakon servisa odlučismo da odemo do Sokobanje, malo da se odmori.

Sledeća stvar koju želim da odradim jesu prednji amorti, na autu su i dalje iz prve ugradnje, mislim da je vreme da se menja.
To će se uraditi uz prvi sledeći mali servis.
- gumice balans štangle
- leva kugla (desna je ostavljena jer je prva ugradnja, teramo dok ne rikne)
- nosač motora
- silen blokovi na zadnjem mostu
- gume / sunđeri na koje u gornjem delu naležu zadnje opruge
- kardančić letve volana je skinut, podmazan, vraćen
- zamenjene pločice (TRW, na sledećem menjanju pločica ide i zamena diskova)
Situacija je drastično skočila na bolje, jedina suštinska razlika u odnosu na mk5 jeste činjenica da je svakako nežnija na trapu i da će održavanje biti češće. Ali sada imam onaj osećaj pouzdanosti na koji sam navikao.
Odmah nakon servisa odlučismo da odemo do Sokobanje, malo da se odmori.

Sledeća stvar koju želim da odradim jesu prednji amorti, na autu su i dalje iz prve ugradnje, mislim da je vreme da se menja.

- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Jesu li varili novu kuglu za viljusku? 

- Stefan148
-
- Kontakt:
Pričao mi je Slaki da nove kugle moraju da se pecnu... Nisam gledao, pio kaficu u prostoriji za klijente 

- sasa_f1
Trebao si odmah dve nove viljuske i resen posao, nisu skupe.
- Stefan148
-
- Kontakt:
- sasa_f1
Magija je da kugla ne voli toplotu 

- Stefan148
-
- Kontakt:
Biće to top, a ako ne bude, uvek možemo iznova da sredimo 

-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Vidjen si kod Meka Ikea. Lep auto
- Stefan148
-
- Kontakt:
Uhvaćen!
Jeste, žene i ljubav koje one imaju prema onom tržnom centru i Ikei se ne može opisati...

- Stefan148
-
- Kontakt:
Otprilike 183700km, odrađeno:
• mali servis (ulje i filteri jelte)
• ležaj poluosovine
• amortizeri u krug (Sachs i šolje normalno)
Auto je sada u totalu neprepoznatljiv u odnosu na onaj trenutak kada je kupljen, daleko rigidniji. Ali videćemo kako će se pokazati ta “nežnost”.

• mali servis (ulje i filteri jelte)
• ležaj poluosovine
• amortizeri u krug (Sachs i šolje normalno)
Auto je sada u totalu neprepoznatljiv u odnosu na onaj trenutak kada je kupljen, daleko rigidniji. Ali videćemo kako će se pokazati ta “nežnost”.

- MikkoHirvonen WRC
- Poruka: 648
- Član foruma od: nedelja, 5. feb. 2012. u 23:59h
Немој више качити фотке, све ми је лепша и лепша.
Не знам да ли је до ње или је до твог фотографског умећа. 

- Stefan148
-
- Kontakt:
Ahahaha ne znam do čega je, em je štrokav, em sam samo opalio fotku 

I mala ispravka, oko 183800km je trebalo da piše

- Stefan148
-
- Kontakt:
Vreme je za novi unos u dnevnik.
Kao što neki znaju, početkom aprila smo se uputili ka Nemačkoj, tačnije vreme je došlo za štikliranje stavke sa liste želja zvane Nurburgring. Većalo se kojim autom da se krene, da li da se pruži prilika Kići jer je stvarno zaslužio... ili da se krene Mićom. Odluka je pala na Miću iz više razloga: udobniji auto, više "komocije" u smislu lakoće vožnje baš dugačkih distanci, brži je što je za stazu kakav je Nurburgring vrlo bitno, a i savršena prilika da izbaci još neki problem koji možda do sada nije iskočio. Tako i bi, ali o tome u nastavku.
Krenuli smo u četvrtak 03.04. u ranim jutarnjim satima i prva stanica nam je bila Linc, Austirja. Tu smo prespavali i nastavili put ka Nemačkoj, a finalna destinacija nam je bio grad Adenau. Adenau je jedan od gradića koji se nalaze uz samu stazu, a kroz njega čak i prolazi sekcija staze pod nazivom Breidscheid i Ex-muhle (nakon ove dve krivine dolazi Bergwerk koji je, ako ništa drugo, poznat po tome što je u toj krivini Niki Lauda doživeo svoju nesreću u kojoj se zapalio i jedva izvukao živu glavu... ko zna - zna). Put je zverski dugačak, oko 1500km do hotela, a smatram da je trebalo taj put "razbiti" na 3 dana. No, sledeći put će tako biti, ovog puta smo vozili dva dana i, realno, crkli smo.
Što se tiče grada u kom smo bili smešteni - Adenau... imam samo pozitivne utiske. Gradić je prelep, veoma star, ali zadržao je duh starih vremena, a opet je očuvan i modernizovan. Sve je podređeno stazi, to je glavni izvor prihoda, može se naći sve što vam padne na pamet, a ima veze sa trkanjem i auto/moto sportom. Hotel u kom smo bili smešteni zove se Blaue Ecke, odnosno, Plavi Ćošak... kao što možete pogoditi, ima veze sa Fordom, normalno.
Imamo milion fotki i snimaka, ali neću stavljati sve kako ne bih udavio temu, ko hoće neka pita bilo šta što ga zanima. Možda otvoriti i novu temu, ali otom potom.
Malo fotki, pa ćemo posle nastaviti pisanje:

Malo reči o samom vikendu na stazi. Ispostavilo se da smo uboli baš jak vikend, gužva je bila i oko staze, u okolnim mestima, kao i na samoj stazi. Generalno, vikend je savšren za posetu ukoliko želite da osetite potpuno iskustvo - da vidite, da čujete i da dodirnete neke stvari koje ste gledali samo na ekranu. Dakle, potpuno nadražajno iskustvo. Ovo podrazumeva i da će na stazi biti "čupavo", ukoliko želite opušteniju vožnju, onda su radni dani ipak bolji. No, da se vratimo na posetu vikendom - automobila ima na sve strane, gradići su prepuni i gde god se okrente vidite nešto zanimljivo. Ja sam imao tu "nesreću" da izađem na stazu u subotu oko 16:30, kada su na stazi bile sve moguće i nemoguće zveri - od MX5 koji puca direkt u moj prozor na nižiranju, do "monstruma" tipa Manthey 911-ice, gomila GTR-ova i stvarno impozantan broj ozbiljno napucanih M2. Taj osećaj i brzina kojom momci i devojke voze... ne mogu preneti na "papir", ali osećaj je u isto vreme i fenomenalan i zastrašujuć.
Nekoliko profi fotki koje rade fotografi koji se nalaze na stazi, a kupovinu radite preko racetracker.de:

Ideja je bila da vozim dva kruga, jedan u subotu i jedan u nedelju, međutim, dolazimo do problema. Još u Mađarskoj, auto je krenuo da pokazuje problem sa klapnom,krenuo da gubi ler i, suštinski, funkconisao je samo na gasu. U Austriji smo svratili u Fordov ovlašćeni servis i prodajni salon, tu su momci konstatovali da je sa autom sve u redu i da je problem gorivo. Naravno, problem nije bio u gorivu, ali nisam želeo da produbljujem priču. Svakako su bili veoma druželjubivi i voljni da pomognu u nedaći, verujem da su odradili šta su mogli za veoma kratak period i situaciju u kojoj smo se našli. Nakon svega, odlučismo da nastavimo put ka Ringu, pa šta bude... sva sreća, na kraju je sve prošlo okej, a auto je odmah po povratku (odnosno - juče) morao kod doktora u operacionu salu pod imenom RSD Ford, normalno.
Problem je rešen zamenom klapne, proizvođač je Bosch koji je, ispostaviće se, prva ugradnja. Još jednom hvala momcima iz RSD-a, po ko zna koji put!

Zamenjeni su i bumpstop-ovi na amortima pozadi, uzeti su novi Sachs, oni koji su bili na autu nakon zamene amorta nisu bili odgovarajući:

Ukupnu kilometražu ne znam jer sam greškom resetovao trip, ali otprilike smo prešli oko 3400km kada se sve sabere. Cene su korektne, dosta stvari je daleko jeftinije nego u BG-u, a gorivo na pumpama na autoputu je zverski skupo... čim zađete u grad, cena je normalnija.
To je to za sada, nešto sam sigurno zaboravio, pa ću dodati ako se setim.

Kao što neki znaju, početkom aprila smo se uputili ka Nemačkoj, tačnije vreme je došlo za štikliranje stavke sa liste želja zvane Nurburgring. Većalo se kojim autom da se krene, da li da se pruži prilika Kići jer je stvarno zaslužio... ili da se krene Mićom. Odluka je pala na Miću iz više razloga: udobniji auto, više "komocije" u smislu lakoće vožnje baš dugačkih distanci, brži je što je za stazu kakav je Nurburgring vrlo bitno, a i savršena prilika da izbaci još neki problem koji možda do sada nije iskočio. Tako i bi, ali o tome u nastavku.
Krenuli smo u četvrtak 03.04. u ranim jutarnjim satima i prva stanica nam je bila Linc, Austirja. Tu smo prespavali i nastavili put ka Nemačkoj, a finalna destinacija nam je bio grad Adenau. Adenau je jedan od gradića koji se nalaze uz samu stazu, a kroz njega čak i prolazi sekcija staze pod nazivom Breidscheid i Ex-muhle (nakon ove dve krivine dolazi Bergwerk koji je, ako ništa drugo, poznat po tome što je u toj krivini Niki Lauda doživeo svoju nesreću u kojoj se zapalio i jedva izvukao živu glavu... ko zna - zna). Put je zverski dugačak, oko 1500km do hotela, a smatram da je trebalo taj put "razbiti" na 3 dana. No, sledeći put će tako biti, ovog puta smo vozili dva dana i, realno, crkli smo.
Što se tiče grada u kom smo bili smešteni - Adenau... imam samo pozitivne utiske. Gradić je prelep, veoma star, ali zadržao je duh starih vremena, a opet je očuvan i modernizovan. Sve je podređeno stazi, to je glavni izvor prihoda, može se naći sve što vam padne na pamet, a ima veze sa trkanjem i auto/moto sportom. Hotel u kom smo bili smešteni zove se Blaue Ecke, odnosno, Plavi Ćošak... kao što možete pogoditi, ima veze sa Fordom, normalno.

Malo fotki, pa ćemo posle nastaviti pisanje:

Malo reči o samom vikendu na stazi. Ispostavilo se da smo uboli baš jak vikend, gužva je bila i oko staze, u okolnim mestima, kao i na samoj stazi. Generalno, vikend je savšren za posetu ukoliko želite da osetite potpuno iskustvo - da vidite, da čujete i da dodirnete neke stvari koje ste gledali samo na ekranu. Dakle, potpuno nadražajno iskustvo. Ovo podrazumeva i da će na stazi biti "čupavo", ukoliko želite opušteniju vožnju, onda su radni dani ipak bolji. No, da se vratimo na posetu vikendom - automobila ima na sve strane, gradići su prepuni i gde god se okrente vidite nešto zanimljivo. Ja sam imao tu "nesreću" da izađem na stazu u subotu oko 16:30, kada su na stazi bile sve moguće i nemoguće zveri - od MX5 koji puca direkt u moj prozor na nižiranju, do "monstruma" tipa Manthey 911-ice, gomila GTR-ova i stvarno impozantan broj ozbiljno napucanih M2. Taj osećaj i brzina kojom momci i devojke voze... ne mogu preneti na "papir", ali osećaj je u isto vreme i fenomenalan i zastrašujuć.
Nekoliko profi fotki koje rade fotografi koji se nalaze na stazi, a kupovinu radite preko racetracker.de:

Ideja je bila da vozim dva kruga, jedan u subotu i jedan u nedelju, međutim, dolazimo do problema. Još u Mađarskoj, auto je krenuo da pokazuje problem sa klapnom,krenuo da gubi ler i, suštinski, funkconisao je samo na gasu. U Austriji smo svratili u Fordov ovlašćeni servis i prodajni salon, tu su momci konstatovali da je sa autom sve u redu i da je problem gorivo. Naravno, problem nije bio u gorivu, ali nisam želeo da produbljujem priču. Svakako su bili veoma druželjubivi i voljni da pomognu u nedaći, verujem da su odradili šta su mogli za veoma kratak period i situaciju u kojoj smo se našli. Nakon svega, odlučismo da nastavimo put ka Ringu, pa šta bude... sva sreća, na kraju je sve prošlo okej, a auto je odmah po povratku (odnosno - juče) morao kod doktora u operacionu salu pod imenom RSD Ford, normalno.
Problem je rešen zamenom klapne, proizvođač je Bosch koji je, ispostaviće se, prva ugradnja. Još jednom hvala momcima iz RSD-a, po ko zna koji put!

Zamenjeni su i bumpstop-ovi na amortima pozadi, uzeti su novi Sachs, oni koji su bili na autu nakon zamene amorta nisu bili odgovarajući:

Ukupnu kilometražu ne znam jer sam greškom resetovao trip, ali otprilike smo prešli oko 3400km kada se sve sabere. Cene su korektne, dosta stvari je daleko jeftinije nego u BG-u, a gorivo na pumpama na autoputu je zverski skupo... čim zađete u grad, cena je normalnija.
To je to za sada, nešto sam sigurno zaboravio, pa ću dodati ako se setim.

Poslednja izmena: Stefan148, na dan četvrtak, 10. apr. 2025. u 10:13h. Ukupno izmenjeno 2 puta.

- dax92
-
- Poruka: 7595
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Odlicna avantura, i najbitnije- dosli na tockovima nazad 
Nista se ne deli u 2, gas od jednom do ringa!
Prisetio sam se svog mazohizma kad sam pre 4-5 godina zapucao ST-om do Emmena, oko 1700 km bez nocenja

Nista se ne deli u 2, gas od jednom do ringa!

Prisetio sam se svog mazohizma kad sam pre 4-5 godina zapucao ST-om do Emmena, oko 1700 km bez nocenja
Poslednja izmena: dax92, na dan četvrtak, 10. apr. 2025. u 10:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Stefan148
-
- Kontakt:
Svaka čast, ja to ne mogu. 
Naročito što smo išli preko Mađarske i Austrije... autoput i monotonost na maks! Mislim da svi znate koliko mrzim autoput, za sledeću posetu mora neki lepši put da se izabre - Slovenija npr.

Naročito što smo išli preko Mađarske i Austrije... autoput i monotonost na maks! Mislim da svi znate koliko mrzim autoput, za sledeću posetu mora neki lepši put da se izabre - Slovenija npr.

-
- Poruka: 438
- Član foruma od: petak, 9. mar. 2018. u 08:15h
Svaka cast za avanturu
Borba je ici Fiestom autoputem moras stalno na 3500/4000 obrtaja ici
Klapnu i ja mijenjao na 75.000km sreca nije skupa toliko mislim da bi 130e Bosch
Sent from my iPhone using Tapatalk

Borba je ici Fiestom autoputem moras stalno na 3500/4000 obrtaja ici

Klapnu i ja mijenjao na 75.000km sreca nije skupa toliko mislim da bi 130e Bosch
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Stefan148
-
- Kontakt:
Ajde brzina i rpm, ali dosadno brate, okoliš monoton, sve jedno te isto
Da, na svu sreću nije preskup deo, očekivao sam mnogo veću cifru iskreno

Da, na svu sreću nije preskup deo, očekivao sam mnogo veću cifru iskreno

- Aca06
-
- Poruka: 3170
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Lepa avantura
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
- Stefan148
-
- Kontakt:
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Svaka čast i za miću i za tebe, dobro ste izdržali.
Mogao bi da otvoriš novu temu kao što je i dule911 to uradio i okačio dosta slika
Mogao bi da otvoriš novu temu kao što je i dule911 to uradio i okačio dosta slika

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Stefan148
-
- Kontakt:
Hvala hvala, ma nema zime
Otvoriću temu ovih dana, pa ako nekoga zanima može da pokupi info koji će možda značiti, tipa cene, ruta itd, pa taman da sklopi neku sliku kad pročita i ostale teme vezane za Ring.

Otvoriću temu ovih dana, pa ako nekoga zanima može da pokupi info koji će možda značiti, tipa cene, ruta itd, pa taman da sklopi neku sliku kad pročita i ostale teme vezane za Ring.

- Artic
- Poruka: 1786
- Član foruma od: četvrtak, 23. feb. 2012. u 15:54h
svaka cast na avanturi! zavidujem )
Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)