Focus mk1 hecbek problem sa gepekom
Moderator: ace1
-
- Poruka: 55
- Član foruma od: utorak, 16. okt. 2018. u 20:29h
Focus mk1 hecbek problem sa gepekom
Imam problem sa gepek vratima i bravi, od kad sam kupio auto gepek se teze otvarao i zatvarao, brava je zapinjala negde.
Sada imam problem da na dugme ni u kabini ni na kljucu ne mogu da otvorim gepek, jedino sa kljucem, i to kad ga otvorim moram da "čupam" vrata. Kod zatvaranja moram da ih iskrivim tako sto jednu stranu guram dole a drugu cupam napolje da bih zatvorio gepek inače samo se odbije od onog "klina" sto drzi vrata.
Interesuje me kako se menja ulozak da bih i dalje mogao svoj kljuc da koristim ako promenim bravu, jer kada sam skinuo istu nisam video mogucnost rastavljanja!
Ako ima neki video ili slike bilo bi super, ja nisam nista uspeo naci o popravci brave!
Sada imam problem da na dugme ni u kabini ni na kljucu ne mogu da otvorim gepek, jedino sa kljucem, i to kad ga otvorim moram da "čupam" vrata. Kod zatvaranja moram da ih iskrivim tako sto jednu stranu guram dole a drugu cupam napolje da bih zatvorio gepek inače samo se odbije od onog "klina" sto drzi vrata.
Interesuje me kako se menja ulozak da bih i dalje mogao svoj kljuc da koristim ako promenim bravu, jer kada sam skinuo istu nisam video mogucnost rastavljanja!
Ako ima neki video ili slike bilo bi super, ja nisam nista uspeo naci o popravci brave!
- mbole
- Poruka: 14941
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Focus mk1 hecbek problem sa gepekom
Imas dva problema..
Jedan cisto mehanicki, i to mora da ti odradi autobravar ili limar, zavisno dal je samo brava u problemu ili je nesto pokrivljeno od limova pozadi.
To sto ne reaguje na dugme u kabini/daljinac, je prvo pitanje dal ne reaguje, ili on otkljuca a ti i dalje ne mozes da otvoris zbog mehanickog problema.
Ako je prvo.. 90% je problem u zicama u rebrastom crevu izmedju petih vrata i karoserije.
Sto se tice kljuca..nista nije nemoguce, ako se sa time dovoljno dugo zavitlavas
Samo nije uvek jednostavno. Nekada moraju da se razbuse nitne, zanituje ponovo...
Iskreno.. ne secam se kako tacno izgleda kod Mk1, al sve sto je sastavljeno, moze i da se rastevi
Na ovaj ili onaj nacin.
Jedan cisto mehanicki, i to mora da ti odradi autobravar ili limar, zavisno dal je samo brava u problemu ili je nesto pokrivljeno od limova pozadi.
To sto ne reaguje na dugme u kabini/daljinac, je prvo pitanje dal ne reaguje, ili on otkljuca a ti i dalje ne mozes da otvoris zbog mehanickog problema.
Ako je prvo.. 90% je problem u zicama u rebrastom crevu izmedju petih vrata i karoserije.
Sto se tice kljuca..nista nije nemoguce, ako se sa time dovoljno dugo zavitlavas

Samo nije uvek jednostavno. Nekada moraju da se razbuse nitne, zanituje ponovo...
Iskreno.. ne secam se kako tacno izgleda kod Mk1, al sve sto je sastavljeno, moze i da se rastevi

Na ovaj ili onaj nacin.
Djak pesak 

-
Dok je brava radila bez obzira sto je zaglavljivalo cuo se "klik" kada bi otkljucala, i svetlila bi lampica za otvorena vrata, kako je prestala raditi i to se vise ne desava... sumnjam da je motoric otisao u istoj...
- mbole
Verovatnije je da su otisle zice u rebrastom crevu.
Uostalom to nije tesko proveriti.. raskaci dzek i izmeri da li dolazi impuls kad stisnes taster.
Uostalom to nije tesko proveriti.. raskaci dzek i izmeri da li dolazi impuls kad stisnes taster.
Djak pesak 

-
Brava je zamenjena i ova radi na dugme/kljuc, ostalo je da se vidi kako se menja cilindar kako bih mogao koristiti svoj originalni kljuc! Valjda ce se neko javiti ko je radio tako nesto!
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21535
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Za to svakako moraš kod auto bravara, nije to posao za amatera

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Problem je resen, prebacen je stari cilindar na novi mehanizam i sve funkcionise! Hvala svima na pomoci!
( P.S. ne treba auto bravar, sve se kuci resi vrlo lako! )
( P.S. ne treba auto bravar, sve se kuci resi vrlo lako! )
- mbole