Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zamena kompjutera Focus Mk1.5 1.8 TDCi

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
nikola_focus
Poruka: 1482
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Zamena kompjutera Focus Mk1.5 1.8 TDCi

Poruka od nikola_focus » utorak, 18. mar. 2025. u 21:21h

Pozdrav ljudi, nesto me poterale neke muke sa Focusom pa rekoh da potrazim savet :D Elem, famozni problem sa lampicom grejaca I P0251 i P1211 me zadesio krajem prosle godine, opet, i krenuo da resavam jedno po jedno. Dijagnostika kaze regulator pritiska, za svaki slucaj skinemo dizne za proveru jer kod mene nisu skidane otkako ga vozim (dobrih 14 godina vec :oldman: ). Dizne super, novi kodovi, regulator zamenjen, auto se preporodio na niskim obrtajima, manje dimi, manje trosi, svi srecni. Malo sam ga vozio tako i okine mi on ponovo istu gresku s tim sto se sada ne gasi, samo blinka lampica i malo izgubi snagu. Ja na reklamaciju kod bosiste, kazu sve u redu, skidali smo i pumpu za proveru kazu pumpa top (inace odradjeni lezajevi i neka dobavna pumpica ako se dobro secam pre nekih 100k km, nije makla). Greska se javlja mnogo redje nego sto je bilo pre, auto moze normalno da se vozi ali uglavnom kad je napolju hladno. Cim otopli, krene temperatura preko 10 kao da mu smeta i krene da zeza.

E sad, problemi... Nismo uspeli da upisemo kodove dizni u kompjuter, odradi dijagnostika (neka Launch) ceo ciklus, upisu se kodovi ali ih ne zapamti i ostane na nulama ceo kod. Nakon njihove intervencije na regulatoru + diznama krenuo nemirno da radi na prvom paljenju, dimi sivo, plavicasto, samo dok je hladan, kad se zagreje nema tih simptoma. Odradili su opet dijagnostiku, proverili sve sto je sa njihove strane radjeno, proverili i grejace usput, relej grejaca, sve je ispravno a auto i dalje lose radi hladan i pali lampicu. Kada su odradili dijagnostiku poslednji put, rekose da postoji neka greska u komunikaciji izmedju regulatora pritiska i kompjutera, ne mogu da se setim koda greske nikako, i kao postoje 2 uzroka, ili je instalacija ili kompjuter.

Ja sam nesto tu cackao oko kompa i to, rasturao za vikend i video da je kompjuter koji je trenutno u mom autu nekada bio otvaran i krenuo je da se odlepljuje onaj alu deo (da se razumemo, u pitanju je ovo https://www.ebay.com/itm/204866360109 ) tako da su moje neke sumnje samo jos vise podgrejane da je u pitanju kompjuter, s obzirom da nije prihvatio kodove, da je otvaran i da pali lampicu uglavnom kad je toplo. Nabavim ja jedan ovakav na otpadu, lik me ubedjuje da moze to samo da se ubode i radice, naravno da ne radi tako :D Moje pitanje je da li postoji mogucnost kloniranja ovog kompa, da se prepakuju vrednosti sa mog u ovaj nov ili moram da se upustam u egzibiciju trazenja imobilajzera i ostalih stvari da bih sve ovo osposobio i na kraju krajeva uopste video da li je do njega?

Post delimicno skrece sa teme ali eto, ako neko ima bilo kakvo misljenje ili iskustvo vezano za ovo je dobrodosao sa savetom jer mi deluje da je neka teska glupost a ne bih bas zbog toga da odustajem od Focusa nakon 380k km :ford:
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Odgovori

Povratak na „Instalacije“