ford mondeo mk3 1.8 sci 2003- 130 hp - remenica radilice
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 53
- Član foruma od: nedelja, 16. apr. 2023. u 21:28h
ford mondeo mk3 1.8 sci 2003- 130 hp - remenica radilice
Pozdrav ,
zanima me za moj Mondeo MK3, da li je remenica radilice ( crankshaft pulley ) igdje dostupna i da ima one OEM brojeve.... Nisam siguran uopće koja ide na njega ...
-
Dobio sam ( mozda glupu ) informaciju da moja remenica radilice - NEMA GUMU iznutra pa kao ne moze popucat i klackat u leru,
kao kada to ima ona remenica koja se jos zove i harmonic balanser , ne znam sve te nazive na nasem, pa se ispricavam
-
Na dezurnim servisnim linijama za dijelove dobijam oprecne odgovore, plus - svi kazu da je nemaju u ponudi - je se prestela proizvoditi.
-
Na internetu vidim da je normalno svugdje izbacuje....
..
Hvala !
-
Napinjac remena , rolica i remen su mijenjani prije cca 60.000 km
zanima me za moj Mondeo MK3, da li je remenica radilice ( crankshaft pulley ) igdje dostupna i da ima one OEM brojeve.... Nisam siguran uopće koja ide na njega ...
-
Dobio sam ( mozda glupu ) informaciju da moja remenica radilice - NEMA GUMU iznutra pa kao ne moze popucat i klackat u leru,
kao kada to ima ona remenica koja se jos zove i harmonic balanser , ne znam sve te nazive na nasem, pa se ispricavam
-
Na dezurnim servisnim linijama za dijelove dobijam oprecne odgovore, plus - svi kazu da je nemaju u ponudi - je se prestela proizvoditi.
-
Na internetu vidim da je normalno svugdje izbacuje....
..
Hvala !
-
Napinjac remena , rolica i remen su mijenjani prije cca 60.000 km
- mbole
- Poruka: 14960
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: ford mondeo mk3 1.8 sci 2003- 130 hp - remenica radilice
kataloski brojevi koji odgovaraju:
2S7G-6316-BG
2S7G-6316-BF
2S7G-6316-BE
2S7G-6316-BG
2S7G-6316-BF
2S7G-6316-BE
Djak pesak 

-
-
hej Bole,
danas smo mehanicar i ja virnuli od ispod plastike dok je auto bio na dizalici bez da smo otvarali plastiku i skidali kotac.... remenica ima gumu nije fiksna... I lagano kao da plese, vidi se da se ne vrti onako kako bi trebala....
--
Ovi brojevi koje si mi dao, ja ne mogu nigdje da nadjem, da li su to OEM brojevi... Probat cu slikat remenicu.... Ovaj motor ili model auta ima dosta oprecnih informacija kada se traze u katalozima.... vec treci puta nisam siguran da li nosim ispravan dio
-
Mijenjao sam brtvu i komad fleksibilnog crijeva na auspuhu, i brtva koju sam donio je bila kriva, a i duzina fleksibilne cijevi...
-
Filter goriva izbacuje krivi...to smo isto ustanovili i ovdje na drugoj temi
...
Uopće ne razumijem sto trebam da trazim...
...
Ne mijenja mi se auto, nema daleko da sam ga kupio, ali sve sam blize tome.... Ovo je za ispalit od muke...
-
Covjek na autodijelovima mi tvrdi da po slici koju on vidi za moj auto ( prema broju sasije ) remenica je fiksna, a nije ....
-
Imam feeling kao da je neko dobro pobrkao nesto s tim modelom , ili je usred proizvodnje mijenjano nesto.... Samo i da jest, ne bi li sve to trebalo biti sadrzano u broju sasije...
.
Rece jedan frend da moram traziti po sifri motora... Joj joj joj
danas smo mehanicar i ja virnuli od ispod plastike dok je auto bio na dizalici bez da smo otvarali plastiku i skidali kotac.... remenica ima gumu nije fiksna... I lagano kao da plese, vidi se da se ne vrti onako kako bi trebala....
--
Ovi brojevi koje si mi dao, ja ne mogu nigdje da nadjem, da li su to OEM brojevi... Probat cu slikat remenicu.... Ovaj motor ili model auta ima dosta oprecnih informacija kada se traze u katalozima.... vec treci puta nisam siguran da li nosim ispravan dio
-
Mijenjao sam brtvu i komad fleksibilnog crijeva na auspuhu, i brtva koju sam donio je bila kriva, a i duzina fleksibilne cijevi...
-
Filter goriva izbacuje krivi...to smo isto ustanovili i ovdje na drugoj temi
...
Uopće ne razumijem sto trebam da trazim...
...
Ne mijenja mi se auto, nema daleko da sam ga kupio, ali sve sam blize tome.... Ovo je za ispalit od muke...
-
Covjek na autodijelovima mi tvrdi da po slici koju on vidi za moj auto ( prema broju sasije ) remenica je fiksna, a nije ....
-
Imam feeling kao da je neko dobro pobrkao nesto s tim modelom , ili je usred proizvodnje mijenjano nesto.... Samo i da jest, ne bi li sve to trebalo biti sadrzano u broju sasije...
.
Rece jedan frend da moram traziti po sifri motora... Joj joj joj
- mbole
Da.. oem tj fordovi brojevi.
Ajde mi posalji br sasije.
Nije nista cudno da se menjaju felovi u nekom trenutku
Ajde mi posalji br sasije.
Nije nista cudno da se menjaju felovi u nekom trenutku
Djak pesak 

-
- Poruka: 157
- Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h
To je "Engineering Number" i ti brojevi se vise koriste na americkom trzistu . Kod nas ( u Evropi ) se koriste drugi brojevi i oni su kraci, najcesce sedmocifreni kod Forda. Bez broja sasije, ovo bi trebao biti OE broj tvoje remenice 1366099. Koliko videh, teska prica za pronaci...
Svakako, kao sto gore kolega rece, napisi broj sasije.
Svakako, kao sto gore kolega rece, napisi broj sasije.
-
taj broj i ja sada dobio od distributera
- mbole
Koriste se u evropi samo tako. No nebitno 
Ti su i po broju sasije
Finis koji Milosh pominje...
evo i njih
1366099
1332896
1223394
No... po netu je prilicno slaba ponuda, koliko sam video na brzinu

Ti su i po broju sasije
Finis koji Milosh pominje...
evo i njih
1366099
1332896
1223394
No... po netu je prilicno slaba ponuda, koliko sam video na brzinu
Djak pesak 

-
nasao na jednom njemackom sajtu ovu prvu 1366099 - ali nista - nakon narudzbe i paypala, lagano su me skinuli, sa istom porukom kako je namju di naruciti - ajaja
-
ekipa sta da se radi
evo ovdje na ovom linku nesto, cak ima puno vozila nabrojano -
https://spareto.com/products/snr-belt-p ... v-vehicles
-
ekipa sta da se radi
evo ovdje na ovom linku nesto, cak ima puno vozila nabrojano -
https://spareto.com/products/snr-belt-p ... v-vehicles
-
Sa spareto sajta, uhvatih se za Dayco broj DPV1203... Po tom dayco broju, ta remenica je bas masovna... Odgovara za 2.0tdci!?
Intercars ima corteco 80004382, pandan Dayco broju. Ali, TecDoc nigde ne spominje Mondea sa 1.8 sci motorom. To znaci da vrv ne odgovara.
Intercars ima corteco 80004382, pandan Dayco broju. Ali, TecDoc nigde ne spominje Mondea sa 1.8 sci motorom. To znaci da vrv ne odgovara.
-
prema modelu auta izbacuje i ovu ovdje
https://www.autopartspro.co.uk/ijs-group-9069081
https://www.autopartspro.co.uk/ijs-group-9069081
-
Ne znam. Prema OE brojevima koje smo ti Mbole i ja dali, na tom sajtu nema nista za tvoj auto.
-
ma znam.... tjesim se neutjesnim da cu ipak negdje nac....
-
znači ovako,
Imaju dvije slicne remenice, jedna pocinje oznakom 1, a druga brojem 2, i jedinica nema nikakve zube sa druge strane.
-
Broj zubaca na mojoj remenici bi bio 60 , odnosno 58 posto dva fale tvornicki, ako sam dobro prebrojao, ali otprilike je to to
-
remenica slicna sa zubcima koja ide na drugi mondeo , ima rjedje zube, i nema ih 60.
-
Nasao sam na netu da ljudi ove zube znaju i prišarafiti , i cak postoje ozbiljne firme koje takve "tanjure" nude.... Nisam to sve istrazio pomno, ali jasno mi je da zubi sluze senzoru, i da broj zubaca mora da se poklapa.
-
Ako i jedan fali, auto mozda nece ni upaliti, ili ce se odmah i ugasiti ako se upali.
-
-
Sto se tice otpada, naletio sam na neke po ebayu - ali sve prodaje isti lik, vec dugo, i remenica mu je na slici katastrofa, vidi se bas da je popucala guma, sto znaci corak.
-
Moze se vidjeti ovdje
-
nasao sam jednu polovnu i u Rusiji, ali nista mi ne odgovaraju na poruku, ne znam da li bi mi uopce dostavili u Hrvatsku, jer se bave valjda samo uvozom EU dijelova za Ruse
-

Imaju dvije slicne remenice, jedna pocinje oznakom 1, a druga brojem 2, i jedinica nema nikakve zube sa druge strane.
-
Broj zubaca na mojoj remenici bi bio 60 , odnosno 58 posto dva fale tvornicki, ako sam dobro prebrojao, ali otprilike je to to
-
remenica slicna sa zubcima koja ide na drugi mondeo , ima rjedje zube, i nema ih 60.
-
Nasao sam na netu da ljudi ove zube znaju i prišarafiti , i cak postoje ozbiljne firme koje takve "tanjure" nude.... Nisam to sve istrazio pomno, ali jasno mi je da zubi sluze senzoru, i da broj zubaca mora da se poklapa.
-
Ako i jedan fali, auto mozda nece ni upaliti, ili ce se odmah i ugasiti ako se upali.
-
-
Sto se tice otpada, naletio sam na neke po ebayu - ali sve prodaje isti lik, vec dugo, i remenica mu je na slici katastrofa, vidi se bas da je popucala guma, sto znaci corak.
-
Moze se vidjeti ovdje
-
nasao sam jednu polovnu i u Rusiji, ali nista mi ne odgovaraju na poruku, ne znam da li bi mi uopce dostavili u Hrvatsku, jer se bave valjda samo uvozom EU dijelova za Ruse
-

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ако паше нека ременице са нпр обичног 1.8 , тај део са зупцима се да направити .
Ја сам то радио на старом таунусу
Ја сам то радио на старом таунусу
-
steta sto vise tih starih majstora, danas ti jedva znaju prepoznat kvar - vec dvije god znam za to klepetanje, i da nijedan od njih nije mogao skinut kotac i stavit uho - i postedit me ove muke dok je dok je dijelova jos bilo za naruciti....
...
Sjecam se jalko dobro kad mi je prvi od njih na upozrenje tog zvuka samo slegnuo ramenima, i rekao da nema pojma, i otpravio me doma....
...
muku ti je__m pa to danas sve debili rade , a toboze jakoo dobri majstori
...
Sjecam se jalko dobro kad mi je prvi od njih na upozrenje tog zvuka samo slegnuo ramenima, i rekao da nema pojma, i otpravio me doma....
...
muku ti je__m pa to danas sve debili rade , a toboze jakoo dobri majstori
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21559
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Prodaj auto i kupi nešto što možeš održavati u svojoj okolini i za šta ima delova na svakom koraku.
Najgore je kad kupiš nešto što ne ume većina majstora da popravlja, nema delova široko dostupno a sam nemaš uslova ili jednostavno ne umeš.
Pričam čisto iz pogleda praktičnosti.
Najgore je kad kupiš nešto što ne ume većina majstora da popravlja, nema delova široko dostupno a sam nemaš uslova ili jednostavno ne umeš.
Pričam čisto iz pogleda praktičnosti.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
jasno mi je sve, samo kada sam kupovao auto, nisam pojma imao da cu morati ovako traziti dijelove za forda, bar njih ima milion po cesti .... nisam skuzio koliko je motor rijedak, i je*iga, sad ga batali
a auto ghia X oprema, predivan i uscuvan
A moj sinko 

a auto ghia X oprema, predivan i uscuvan