2025. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13946
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2025. sezona
Prvi video od pre 6 godina, drugi video od pre 3 godine.
Dalje, taj zadnji link ne govori istinu. Hooters je poslednji put bio veliki sponzor jos pocetkom 1990-ih godina kada su bili sponzor Alan Kulwicki. Posle toga su bili sponzor na par trka, cini mi se da su Elliotta sponzorisali na samo 4 trke u sezoni. Isto tako i Geico, sam podatak da su sponzorisali tadasnji Germain Racing ti sve govori. Jedino je FedEx veliko ime.
Svi "veliki" sponzori koji su otisli su otisli zbog finansijskih problema - nisu presli u drugi sport vec su generalno prestali da budu sponzori. To ti govori da nije problem u NASCAR-u vec u samim firmama. Eto recimo, Home Depot je otisao (Lowe's isto), ali njihov najveci rival Menards (prodaju istu vrstu robe) je izuzetno aktivan u Truck, Xfinity i Cup. Kako se onda Menardsu isplati reklamirati u NASCAR-u, a Home Depotu i Lowe's ne iako posluju sa istim trzistem?
Dalje, taj zadnji link ne govori istinu. Hooters je poslednji put bio veliki sponzor jos pocetkom 1990-ih godina kada su bili sponzor Alan Kulwicki. Posle toga su bili sponzor na par trka, cini mi se da su Elliotta sponzorisali na samo 4 trke u sezoni. Isto tako i Geico, sam podatak da su sponzorisali tadasnji Germain Racing ti sve govori. Jedino je FedEx veliko ime.
Svi "veliki" sponzori koji su otisli su otisli zbog finansijskih problema - nisu presli u drugi sport vec su generalno prestali da budu sponzori. To ti govori da nije problem u NASCAR-u vec u samim firmama. Eto recimo, Home Depot je otisao (Lowe's isto), ali njihov najveci rival Menards (prodaju istu vrstu robe) je izuzetno aktivan u Truck, Xfinity i Cup. Kako se onda Menardsu isplati reklamirati u NASCAR-u, a Home Depotu i Lowe's ne iako posluju sa istim trzistem?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 2512
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Geico je bio title sponzor, to nije mala stvar.
e da, vidim i taladega više ne nosi naziv Geico. a taladega je posle dejtone najveća trka.
e da, vidim i taladega više ne nosi naziv Geico. a taladega je posle dejtone najveća trka.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Sad nosi naziv Jack Link. Pre je nosila naziv Aaron's.
Ne vidim u cemu je problem - jedan sponzor otisao, drugi je dosao. Isto kao sto je Geico dosao kada je Aaron's otisao, tako je i Jack Link dosao kada je Geico otisao.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
Pa nije isto veliki i mali sponzori. o tome je reč. pogledaj onaj video
kako je nascar krenuo da slabi i veliki sponzori su ga napuštali
kako je nascar krenuo da slabi i veliki sponzori su ga napuštali
- Talladega_500
- Yankee
Ako sponzor trosi isto novca, zasto je bitno da li je "veliki" ili "mali" sponzor"?
Samo zato sto je firma velika ne znaci da im je budzet za auto-moto sport jednako veliki. Evo Coca-Cola ima duplo vecu vrednost na trzistu nego recimo Xfinity - pa opet Xfinity ulaze vise novca u NASCAR nego bilo koji drugi sponzor, ukljucujuci i Coca-Colu.
Samo zato sto je firma velika ne znaci da im je budzet za auto-moto sport jednako veliki. Evo Coca-Cola ima duplo vecu vrednost na trzistu nego recimo Xfinity - pa opet Xfinity ulaze vise novca u NASCAR nego bilo koji drugi sponzor, ukljucujuci i Coca-Colu.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Ja pratim "The Iceberg" godinama i cesto kacim njegove video snimke ovde na forum.
Tip lupa gluposti 90% onoga sta kaze, ustvari prepricava ono sta cuje na drugim kanalima i/ili procita.
Ako hoces dobar NASCAR kanal/podcast, prati ovog tipa:
https://www.youtube.com/@EricEstepp
- Boss
čekaj kako ga pratiš a lupa gluposti. haha pa što ga onda pratiš?
Honda? Jel to ozbiljno?
Honda? Jel to ozbiljno?
- Talladega_500
- Yankee
Nekada ubode nesto korisno, ali retko kada. Da ne gledam/pratim, onda ne bi znao da li prica gluposti ili je ozbiljan kanal.
Pricali smo o ovome nekoliko puta u zadnjih mesec dana.Honda? Jel to ozbiljno?
- Talladega_500
- Yankee
Bass Pro Shops danas sponzorise 3 vozaca iz 3 tima.

- Boss
hehe tale, pa ti si neverovatanTalladega_500 piše: ↑nedelja, 16. feb. 2025. u 14:32hNekada ubode nesto korisno, ali retko kada. Da ne gledam/pratim, onda ne bi znao da li prica gluposti ili je ozbiljan kanal.

- Talladega_500
- Yankee
Pa kako ces znati da li pricaju gluposti ako ih prvo ne gledas? Nije valjda da ti mozes reci da li je kanal dobar ili los samo na osnovu imena? hehe
Tesko da ce biti puno trkanja danas.

- Boss
premotaj na 6:54
pa zar nisam ja isto ovo rekao pre nekih dve nedelje kad smo ono imali raspravu. a ovo sad prvi put gledam i bob pokras je rekao ISTO!
Hendrik je Ševijev prvi tim
Penske je Fordov prvi tim
Gibs je Tojotin prvi tim
I dao je šansu za RFK da ode od Forda kao što sam i ja spomenuo (jer to nije samo 'R' sad ima tu i 'F' i 'K'). E sad mi reci da je Bob Pokras niko

Talladega_500 piše: ↑nedelja, 16. feb. 2025. u 20:03hPa kako ces znati da li pricaju gluposti ako ih prvo ne gledas? Nije valjda da ti mozes reci da li je kanal dobar ili los samo na osnovu imena? hehe
pobogu, ako misliš da pričaju gluposti onda ih više nemoj pratiti. jer to se onda zove mazohizam.
- Talladega_500
- Yankee
Hehe, koliko se secam - ti nisi rekao da su "prvi tim" vec "fabricki tim". Velika razlika.
Meni se cini da ti Pockrassovu pricu uopste nisi citao.

Citao sam je jel bese prosle sedmice kada je prica izasla i nigde nije receno da ce ti timovi napustiti sadasnje proizvodjace. Vec je naveo 4 tima koji bi bili zanimljivi novim proizvodjacima. Ne sumnjam da su Trackhouse i RFK zanimljivi svakom proizvodjaju (i sadasnjim i buducim), ali to ne znaci da ce preci.
Kao sto sam rekao dosta puta do sada, postoje 4 tima u NASCAR-u koji nema sanse da promene proizvodjaca, a to su Hendrick, Childress, RFK i Wood Brothers. Pre ce Penske promeniti proizvodjaca nego RFK.
Ubodu nesto pametno sa vremena na vreme. Da pricaju samo gluposti ne bi ih sigurno pratio. Ali ne mozes znati hoce li reci glupost ili nesto pametno osim ako ih ne slusas.pobogu, ako misliš da pričaju gluposti onda ih više nemoj pratiti. jer to se onda zove mazohizam.
- Boss
OMG. gde je bela zastavica od mene za danas dostaTalladega_500 piše: ↑nedelja, 16. feb. 2025. u 21:10hHehe, koliko se secam - ti nisi rekao da su "prvi tim" vec "fabricki tim". Velika razlika.

- Talladega_500
- Yankee
Ne ide ti nikako poslovna strana NASCAR-a jer sve po obicaju gledas iz ugla F1.
A to su dva potpuno drugacija poslovna sveta.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Procitaj sta je Bob Pockrass napisao u toj prici. Nije napisao ono sta ti mislis da je napisao.
Pockrass je napisao "ovo su 4 tima koja su na granici i bice zanimljivi novim proizvodjacima ako dodju u NASCAR". A ne "postoji sansa da ce RFK napustiti Ford" kako ti mislis hehe.
https://www.foxsports.com/stories/nasca ... rcr-legacy
- Boss
nigde ja nisam tvrdio da će RFK preći ali Pokras je ispričao isto ono što sam i ja govorio pre 2 nedelje
Bob Pokras

- Talladega_500
- Yankee
Gore si napisao, i da te citiram, "dao je šansu za RFK da ode od Forda". Bob Pockrass nigde nije dao sansu da ce RFK otici od Forda.
Sve sta je Pockrass rekao je, "ovi timovi ce biti zanimljivi novim proizvodjacima".
- Boss
nisi ti razumeo. gde ja mogu tvrditi? to niko ne zna. ali šansa postoji kako je u videu rečeno jer tu je i 'F' i 'K' a ne samo 'R'
jel se sećaš kad sam ih ja isto delio na tri dela. sve isto je ovaj ponovio
Bob Pokras
jel se sećaš kad sam ih ja isto delio na tri dela. sve isto je ovaj ponovio

- Talladega_500
- Yankee
Jedino postoji sansa da ce novi proizvodjac poslati ponudu RFK-u. I ne samo RFK-u vec 90% sadasnjih timova, da vidi koga ce upecati.
Ali Ford ce brzo ugasiti svaku nadu novog proizvodjaca da ce preuzeti RFK sa svojom ponudom - jer Ford nece dozvoliti da RFK ode.
Hehe ti si Roush-Yates Engineering iz nekog razloga delio na 3 dela, a posle cak i na 4 dela kada si saznao da je Roush-Yates Engineering zaposlio neke nekadasnje inzenjere Penskea.jel se sećaš kad sam ih ja isto delio na tri dela. sve isto je ovaj ponovio
- Boss
to je tačno i sa tim se potpuno slažem. sem ako bi ford pravio motore iz one saradnje sa red bull racingom. a gle čuda trackhouse se udružio sa red bullom možda se tu nešto kuva.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 16. feb. 2025. u 23:25hJedino postoji sansa da ce novi proizvodjac poslati ponudu RFK-u. I ne samo RFK-u vec 90% sadasnjih timova, da vidi koga ce upecati.
Ali Ford ce brzo ugasiti svaku nadu novog proizvodjaca da ce preuzeti RFK sa svojom ponudom - jer Ford nece dozvoliti da RFK ode.
pa eto po istoj šemiHehe ti si Roush-Yates Engineering iz nekog razloga delio na 3 dela, a posle cak i na 4 dela kada si saznao da je Roush-Yates Engineering zaposlio neke nekadasnje inzenjere Penskea.jel se sećaš kad sam ih ja isto delio na tri dela. sve isto je ovaj ponovio

- Talladega_500
- Yankee
Po toj semi koju ti pratis - onda je Dodge delom zasluzan za Hendrikove motore. Jer je glavni inzenjer Hendricka za razvoj motora Chad Knaus pre toga radio za Dodge. A siguran sam da je svaki Hendrickov inzenjer pre radio za nekoga drugog - jer niko ne dobije posao odmah u Hendricku.
Jel bi to imalo smisla?

- Talladega_500
- Yankee
Hvala Bogu zavrsi ovo sranje. Iz godine u godinu superspeedways imaju sve manje smisla.
Zadnji veliki sudar su prosla samo dva vozaca - William Byron i Tyler Reddick, na kraju pobedio Byron ni kriv ni duzan iako je o momentu sudara bio tek 9.
Najbolja strategija ne superspeedways je voziti celu trku pola kruga zaostatka. Sanse su velike da ce se slupati 2/3 vozaca, sto znaci da ako izbegnes sudar zavrsices minimalno u top 10 cak i ako vozis sa pola kruga zaostatka.

Zadnji veliki sudar su prosla samo dva vozaca - William Byron i Tyler Reddick, na kraju pobedio Byron ni kriv ni duzan iako je o momentu sudara bio tek 9.
Najbolja strategija ne superspeedways je voziti celu trku pola kruga zaostatka. Sanse su velike da ce se slupati 2/3 vozaca, sto znaci da ako izbegnes sudar zavrsices minimalno u top 10 cak i ako vozis sa pola kruga zaostatka.