Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gume

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
motoRISTA
Poruka: 249
Član foruma od: subota, 25. maj 2019. u 00:45h

Re: Gume

Poruka od motoRISTA » subota, 16. nov. 2024. u 14:14h

macaneli piše:
utorak, 22. okt. 2024. u 09:55h
Svaka fabrika sama vrsi testove po smernicama eu,pa ono sami sebe ocenjuju :ford:
+1

Fan fekt: dugo je jedina guma sa ocenom AA1 bio model kineskog »Prinksa«.

vukadin24 piše:
subota, 2. nov. 2024. u 18:11h
pozdrav, vezano za Forda Focusa MK1 1.8 tddi hatchback
da li je neko imao iskustva sa Laufenn ili Lassa gumama, planiram da kupim zimski set i gledajući cene u kemoimpexu za taj cenovni rang, srednja klasa Lassa, Lauffen, a niza Tigar, Triangle, Riken, Linglong.
»Laufen« sa novom smesom (dodatno »+« u nazivu) su bolje od »Tigra«, a sa starom, kao i »Lasa«, dosta loše - lošije od »Tigra«.

Daj dimenziju pa ćemo nešto predložiti...

I Kemoimpeeks protežira Hankok/Hankuk, tako i njihovu jeftinu marku Laufen, tako da njihove kategotrizacije klasa guma uzimaj sa tim podatkom u vidu.

nesa.m piše:
četvrtak, 7. nov. 2024. u 19:50h
Slika
... za one koji misle da je m+s guma nesigurna i losa za zimu...
M+S ipak ne znači da je guma celogodišnja/univerzalna. To je čisto geometrijski standard.

nesa.m piše:
...Oni nesto stariji se secaju da se nekada zastavom 101 izlazilo na Kop.do epsovih kuca ispred Granda, po putu pod snegom od J.banje kada su se videli samo vrhovi onih motki za obelezavanje puta sa leve i desne strane, jos malo pa kao po bob stazi.
Ovo s toga jer pre 25-30 godina za vreme cele zime, put do vraha je bio pod snegom a nije bilo letnjih i zimskih guma nego uglavnom tigar i trajal ovde kod nas. Ogromna vecina vozaca nije stavljala lance a mi obicni mali ljudi kojima i sam pripadam, imali smo cele godine samo tigar 505 na z-101 i nije bilo ni prepreke ni snega da se izadje bilo gde.Polako pa sigurno za one kojima to nije posao....
Gotovo sve domaće gume u doba SFRJ, »Save«, »Tigrovi« i »Trajali«, su bile celogodišnje/univerzalne (tako i »TG 505«), naročito radijalne. Bilo je i čisto zimskih ili terenskih ("ježevke", "kramponke") za najteže uslove, no »Radial-jet«, »D-727«, »Best«, »TG 505«, »TG 605«, »TG 615«, »TG 620«, »TG 621«, »T-5«, »T-10«, »T-15«, »T-100«, »T-200« - sve su bile univerzalne.

Drugo - auti su tada bili mnogo lakši, možemo reći za po pola tone ugrubo, tako da stvar nije jednostavno porediti.

Ništa k tebi :) , samo je ispalo zgodno da prokomentarišem neke stvari koje se često ponavljaju.

mbole
Poruka: 14899
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 16. nov. 2024. u 18:36h

M+S uopste nije standard, i to je glavni problem sa njim.
To je marketinska oznaka, koja ne podleze bas nikakvoj kontroli, i moze da je stavi svako na sta god hoce.
Bukvalno mozes da je stavis na slik, i niko ti nista ne moze.
Djak pesak :)

nesa.m
Poruka: 31
Član foruma od: nedelja, 8. mar. 2020. u 17:10h

Poruka od nesa.m » subota, 16. nov. 2024. u 18:50h

Bas tako mbole i u potpunosti se slazem sa tobom, a ja sam to napisao samo da objasnim kakve su gume u toj situaciji bile na tom kombiju.Nista drugo i svako neka vozi prema svojim mogucnostima odnosno, onako kako njemu odgovra i na nacin koji ga cini sigurnijim na putu bez obzira na vremense (ne)prilike.

ZeljkoBG
Poruka: 257
Član foruma od: četvrtak, 8. dec. 2022. u 22:03h

Poruka od ZeljkoBG » subota, 16. nov. 2024. u 18:59h

Imam Laufen AS. Prosek. Nisam imao iskustva na snegu jer ga nije bilo. Prokliza mi par puta na mokrom što me podseti na Vinteru.

Pre Laufena imao Kleber AS neuporedivo bolja guma.
Ford Fiesta Trend 1.25, 2011. godište. BRC plin.

nesa.m

Poruka od nesa.m » nedelja, 17. nov. 2024. u 07:46h

nesa.m piše:
Slika
... za one koji misle da je m+s guma nesigurna i losa za zimu...
M+S ipak ne znači da je guma celogodišnja/univerzalna. To je čisto geometrijski standard.

nesa.m piše:
...Oni nesto stariji se secaju da se nekada zastavom 101 izlazilo na Kop.do epsovih kuca ispred Granda, po putu pod snegom od J.banje kada su se videli samo vrhovi onih motki za obelezavanje puta sa leve i desne strane, jos malo pa kao po bob stazi.
Ovo s toga jer pre 25-30 godina za vreme cele zime, put do vraha je bio pod snegom a nije bilo letnjih i zimskih guma nego uglavnom tigar i trajal ovde kod nas. Ogromna vecina vozaca nije stavljala lance a mi obicni mali ljudi kojima i sam pripadam, imali smo cele godine samo tigar 505 na z-101 i nije bilo ni prepreke ni snega da se izadje bilo gde.Polako pa sigurno za one kojima to nije posao....
Gotovo sve domaće gume u doba SFRJ, »Save«, »Tigrovi« i »Trajali«, su bile celogodišnje/univerzalne (tako i »TG 505«), naročito radijalne. Bilo je i čisto zimskih ili terenskih ("ježevke", "kramponke") za najteže uslove, no »Radial-jet«, »D-727«, »Best«, »TG 505«, »TG 605«, »TG 615«, »TG 620«, »TG 621«, »T-5«, »T-10«, »T-15«, »T-100«, »T-200« - sve su bile univerzalne.

Drugo - auti su tada bili mnogo lakši, možemo reći za po pola tone ugrubo, tako da stvar nije jednostavno porediti.

Ništa k tebi :) , samo je ispalo zgodno da prokomentarišem neke stvari koje se često ponavljaju.
[/quote]

Znam da nije nista k meni (s)licno ali islim da si ( bez ljutnje ) objasnjenjem malo promasio poJentu mog posta.Naime, slika je od pre 5-6 godina i nije mene briga sta pise na gumi jer i na tarabi cesto pise sve i svasta, nego sam napisao koja je guma tada bila na kombiju.Napisano je iskljucivo radi lakseg shvatanja vecine ovde pristunih obzirom da se pise o celosezonskim gumama.
Zaboravili smo mi nesto stariji i to prilicno brzo da smo do pre 15-20 ili neku godinu vise ili manje, ovde imali samo letnje i m+s gume pa je vecina proizvodjaca turila i sve svoje m+s gume u zimske gume koliko god mi hteli da pricamo da nije bilo tako.Onda je marketing proizvodjaca guma ucinio svoje iskljucivo zarad veceg profita, pa su nam ponudili raznorazne gume za sve kao vremenske uslove ponaosob, cesto sumnjivog ili nikakvog kvaliteta tako da nam sada jos samo fale gume za dan i noc, ili mozda gume za pre ili posle podne i da nam kroz tu politiku svi u tom lancu uzmu sto pre sto vise para.Utisak mi je zato da smo postali previse razmazeni jer su nas tako vrlo lako naterali su nas da mislimo da je sve u gumama ili upaljenim svetlima u toku dana narocito u toku lepih letnjih dana.
Nije tako i nikada nije bilo tako.
Ko razume shvatioce, ko ne razume nece.
Poenta ove price bila je da celosezonske gume kao nisu za voznju kada padne veci ili manji sneg, a mi kojima je voznja ceo zivot jedini posao, odlicno znamo da to nije tako .Naravno, postujem i dalje misljenje te vecine koji tako misle i zato sam i napisao da svako vozi onu gumu sa kojom se oseca sigurnije na putu u bilo kojim uslovima.Svakome od nas jeste najvaznije da se uvek i sa bilo kog' puta bezbedno i zdravo vrati svojoj kuci, sve drugo je manje bitno.
Na kraju, kada si vec pomenuo stare modele iliti oznake tih nekih starijih domacih guma, zaboravio si da pomenes za tadasnje zimske uslove jednu od mozda najboljih zimskih kramponki za putnicka vozila kod nas, a to je guma tigar 555.Izrazito neudobna za putnike ali je to bila guma sa ozbiljnim kramponima sa kojom si mogao svugde i vrlo provereno, po bilo kojim vremenskim uslovima ( osim poledice) sto kazu ako treba uz zid sa njom, moze i uz zid. :)

motoRISTA

Poruka od motoRISTA » nedelja, 17. nov. 2024. u 09:43h

mbole piše:
subota, 16. nov. 2024. u 18:36h
M+S uopste nije standard, i to je glavni problem sa njim.
To je marketinska oznaka, koja ne podleze bas nikakvoj kontroli, i moze da je stavi svako na sta god hoce.
Bukvalno mozes da je stavis na slik, i niko ti nista ne moze.
M+S jeste severnoamerički standard nastao ranih sedmadesetih, i koje udruženje koje je njegov autor i donosioc povremeno dopunjuje.

Glavni i dugo jedini uslov ovog standarda je da površina utora mora činiti barem 25% dezena gazeće površine. To je bilo sve. :)

Dodavani su vremenom novi uslovi koje ionako zadovoljava gotovo svaka guma: najmanje jedan poprečni utor normalan na pravac kretanja (za zadatim minimalnim dimenzijama), zatim minimalni i maksimalni uglovi (mislim 5÷85°) u odnosu na pravac kretanja koje mora da ima deo dezena gazeće površine (bez ulaženja u to koliki deo dezena mora zadovoljiti te uslove) i slično.

Praktično, po starom su i gume za građevinska kolica mogle biti M+S, a vremenom je to minimalno postroženo. :)

Veliki broj letnjih guma zadovoljava ove uslove. Nagađam: možda je i zato do uvođenja 3PMSF-a, a usled odluke zakonodavaca da je M+S prihvatljiva kao oznaka zimske gume, znatan broj proizvođača koristio da sve što može za svaki slučaj označi kao univerzalnu gumu.
nesa.m piše:
nedelja, 17. nov. 2024. u 07:46h
Ja sam se uhvatio detalja jer nemam problem sa suštinom. :)

Vožnja mi je zadovoljstvo, a volim i da bude bezbedna, i zato za sebe uvek jurim ono najbolje, iako je obično i najskuplje i traži dosta angažovanja.

Kada savetujem druge — svestan sam da im je sve to manje bitno, i an ženeral mogu uvek da predložim nešto od Kleberovih do Hankukovih guma za prosečne potrebe bez problema. Izuzev ako znam za neke posebne odlike stila vožnje, podneblja, specifičnosti auta...

Univerzalne gume polako sustižu svojim svojstvima letnje i zimske, i od »Krosklajmata« naovamo više ne važi definicija univerzalne kao “gore od svih letnjih i bolje od svih zimskih leti, i gore od svih zimskih i bolje od svih letnjih zimi” — ipak, za neke ona ostaje. Takođe, slabi i ona savremenija kako ako neko želi dobru gumu mora da gleda samo odličnu među univerzalnim.

Ali! Nikada nećemo biti sami u saobraćaju. Retko, i nadam se i ređe, ipak će bez obzira na oprez dolaziti do situacija da ušteda vremena i novca dođe na višestruko nepovoljniju naplatu. Zato ne bih relativizovao ni detalje.

Uostalom, pričamo... Ne odlučujemo šire nego za sebe, nismo zakonodavci.

nesa.m

Poruka od nesa.m » nedelja, 17. nov. 2024. u 12:17h

Sta reci osim, saglasan sa svakim slovom i ono sto mozda mogu da dodam u prilog ovoj temi, jeste podatak nadam se da je i tacan, da je od ove zime u Nemackoj zabranjena upotreba M+S guma bez prosto receno one oznake tj.onog (3PMSF) planinskog vrha na gumi.
Takodje se pise samo ne znam koliko je sve to tacno jer mi to vise nije predmet interesovanja, da su za sva teretna vozila i autobuse od ove zime u Nemackoj, takodje obavezni zimski pneumatici na pogonskoj osovini ali dalje od toga me nije vise zanimalo.
Zato ne znam da li je sve to tacno ili nije a icno onako za svoj racun, mislim da je sve to stvar profita u cilju podrske proizvodjacima guma a tako i kompletnoj pratecoj industriji u tom lancu od proizvodjaca do krajnjeg korisnika.
Za teretna vozila provereno znam da su miselinove gume u odredjenim opet M+S dezenima, provereno daleko ispred svih ostalih proizvodjaca kada se tice zimskih uslova na putu, kisu ili suv asfalt ne racunam kao problem za bilo kog' prof.vozaca.

sarabo

 
Poruka: 2077
Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h

Poruka od sarabo » nedelja, 17. nov. 2024. u 16:24h

Čist All season Slika
https://www.instagram.com/reel/C7RfiiGI ... gyOGJuOWxi

Poslato sa REA-NX9 pomoću Tapatoka

Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )

Dragan225
Poruka: 434
Član foruma od: petak, 9. mar. 2018. u 08:15h

Poruka od Dragan225 » nedelja, 17. nov. 2024. u 17:10h

E to je to a mozes birati saru da ti nareze

Sent from my iPhone using Tapatalk

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 17. nov. 2024. u 19:57h

Majstoru svaka čast. Što se tiče narezivanja, česta praksa u WRC je bila (ne znam za danas) da dopunjuju šaru po potrebi u zavisnosti od trenutnih uslova pred samu trku.

M+S je američki standard koji ne definiše puno toga. Sećam se na RS2000 sam kupio Toyo Proxes gume, tipične letnje, sportske, ali imale su sitno štampanu oznaku M+S kako bi zadovoljili neke američke standarde. U praksi da sam na snegu imao udes sa njima bio bih skroz legalan na putu. Dobro je da su uveli malo reda u tu sivu zonu.

Sve prave allseason gume imaju "mountain snowflake triple peak mark". Uključujući i Tigar.

Za Clia sam napravio kombinaciju 2 allseason gume i 2 zimske, pa ću ih rotirati na proleće-jesen. Zimske još nisam montirao, prvo da vidim prvu najavu snega :) Ne bi me čudilo da ostanu nemontirane do proleća.

Slika

sarabo

 

Poruka od sarabo » nedelja, 17. nov. 2024. u 21:50h

popovicvl piše:
nedelja, 17. nov. 2024. u 19:57h

Sve prave allseason gume imaju "mountain snowflake triple peak mark". Uključujući i Tigar.

Slika
Na ovim KUMHO AS što sam uzeo piše all season + 4season + četiri slik ( sunce, kiša... ) + 3 planine
Fiesta 1.8 d ( 1997 )

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 18. nov. 2024. u 00:37h

@motorista

Zadnji put kad sam proveravo.. ova strana bare jos uvek nije bila, bar formalno, pod americkom upravom, tako da me za USA "standarde" zabole izvesna organela :)

A cak i o njima kad pricamo.. standardi su nesto sto definise drzava. Ne nesto sto definisu proizvodjaci bilo cega, nebitno dal su se dogovorili ili nisu.
Molio bih link na taj USA standard.
Posto ni uz najbolju volju, i par decenija iskustva u pretrazivanju neta, ne uspevam da pronadjem ni jedan jedni zvanican dokument na tu temu.

motoRISTA

Poruka od motoRISTA » ponedeljak, 18. nov. 2024. u 10:17h

mbole piše:
ponedeljak, 18. nov. 2024. u 00:37h
@motorista
Molio bih link na taj USA standard.
Izvoli:

https://www.ustires.org/system/files/fi ... 2024_0.pdf

USTMA SNOW TIRE DEFINITION
FOR PASSENGER AND LIGHT TRUCK TIRES

Passenger and light truck tires meeting the following criteria are marked on at least one sidewall with
the letters “M” and “S” (e.g., “M+S”, “M.S.”, “M&S”, “M-S”, or “M/S”).
These tires have been designed to provide better starting, stopping, and driving performance in snow
conditions than non M+S tires, and have the following general characteristics:
1. The new tire tread shall have multiple pockets or slots in at least one tread edge that meet the
following requirements based on mold dimensions:
a. Extend toward the tread center at least 1/2 inch from the footprint edge, measured
aaperpendicularly to the tread centerline.
b. A minimum cross-sectional width of 1/16 inch.
c. Edges of pockets or slots at angles between 35 and 90 degrees from the direction of travel.
2. The new tire tread contact surface void area will be a minimum of 25% based on mold dimensions.
NOTE: For the USTMA Severe Snow Use Tire Definition, refer to Tire Information Service Bulletin
Volume 37, “USTMA Definition for Passenger and Light Truck Tires for Use in Severe Snow Conditions.”
------ ------
mbole piše:
ponedeljak, 18. nov. 2024. u 00:37h
Zadnji put kad sam proveravo.. ova strana bare jos uvek nije bila, bar formalno, pod americkom upravom, tako da me za USA "standarde" zabole izvesna organela :)

A cak i o njima kad pricamo.. standardi su nesto sto definise drzava. Ne nesto sto definisu proizvodjaci bilo cega, nebitno dal su se dogovorili ili nisu.
Kod Amerikanaca udruženja često postavljaju standarde koja kasnije ulaze u opštu upotrebu - tako je i sa 3PMSF-om, a tako je bilo i sa M+S-om. SAE je samo društvo (Society of Automotive Engineers), pa njihove definicije/standarde koristi veliki deo sveta. RMA (Rubber Manufacturers Association), koji je usvojio standard za M+S, je takođe udruženje - osnovano 1915, a preimenovano 2017. u USTMA (U.S. Tire Manufacturers Association). Kao i CUNA u Italiji, da budemo pošteni.

A to što se naš zakonodavac poziva na rešenja EU koja se pozivaju na standarde američkog udruženja... možda je u nekim situacijama i praktično, igrom slučaja. Iako izgleda neozbiljno. I itekako se sve tiče i nas korisnika.

Razumem logiku tvog stava. Ipak, stvarnost je trenutno takva kakva jeste.

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 18. nov. 2024. u 12:21h

Jel ja ne kapiram nesto, ili u ovaj "standard" moze da se uklopi maltene bilo koja guma?
Ukljucujuci i "vrlo letnje"..

Duz jedne ivice mora da ima udubljenja (useceni deo sare) koja su barem 13mm dugacka od ivice ka centru
Udubljenja moraju da budu bar 1.5mm siroka
Da budu pod uglom izmedju 35 i 90 stepeni u odnosu na pravac voznje
Da udubljenja na celom gazecem sloju budu bar 25% ukupne povrsine gazeceg sloja.

Jedino ovo poslednje nije bas kod svih ispunjeno

Dragan225

Gume

Poruka od Dragan225 » sreda, 4. dec. 2024. u 12:18h

Slika
Slika
Zbog cega je razlicita sara naprijed i nazad a ista model guma Pilot Alpin PA4 Slika
Za sad sve odlicno nakon ljetnih rft 20” ove su preporod

motoRISTA

Poruka od motoRISTA » petak, 6. dec. 2024. u 14:11h

Imaš to i kod »Pirelija«, serija »P-zero Korsa« sistem (prva slika). Čak je »Nokian« pravio različite gume za levu i desnu stranu, jedna serija modela »NRV« (druga slika). Tako da je sve OK, samo vidi koje su usmerene a koje imaju spoljašnju stranu jer mi liči na to.

SlikaSlika

Sharpshooter
Poruka: 5104
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » petak, 6. dec. 2024. u 19:07h

Prvi put čujem i vidim da ima različitih prednjih i zadnjih.
Kako su krenuli za par godina sve 4 će da budu različite. :)
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Dragan225

Poruka od Dragan225 » subota, 7. dec. 2024. u 17:04h

motoRISTA piše:Imaš to i kod »Pirelija«, serija »P-zero Korsa« sistem (prva slika). Čak je »Nokian« pravio različite gume za levu i desnu stranu, jedna serija modela »NRV« (druga slika). Tako da je sve OK, samo vidi koje su usmerene a koje imaju spoljašnju stranu jer mi liči na to.

SlikaSlika
Kolega ima na Cayenu S novom Corsa Pireli ali sara je ista. Ma ne smeta vec je malo cudno za vidjeti
Spakovane su kako treba Slika

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8364
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » subota, 7. dec. 2024. u 17:54h

Sharpshooter piše:
petak, 6. dec. 2024. u 19:07h
Prvi put čujem i vidim da ima različitih prednjih i zadnjih.
Kako su krenuli za par godina sve 4 će da budu različite. :)
Pa to je pomoć vulkanizerima da ne moraju kredom da pišu po točkovima PD ili ZD :D
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

motoRISTA

Poruka od motoRISTA » nedelja, 8. dec. 2024. u 13:10h

Dragan225 piše:
subota, 7. dec. 2024. u 17:04h
Kolega ima na Cayenu S novom Corsa Pireli ali sara je ista. Ma ne smeta vec je malo cudno za vidjeti
P-zero korsa sistem. :) Ili za guglanje P-ZERO CORSA SYSTEM. Pireli ima odlične gume ali užasan sistem označavanja, pa su različite neretko označene skoro isto, ili čak promene smesu ili konstrukciju i na nekom opskurnom sajtu nađeš od kog DOT-a je to primenjeno...

sarabo

 

Poruka od sarabo » nedelja, 12. jan. 2025. u 20:27h

sarabo piše:
ponedeljak, 28. okt. 2024. u 19:10h
Ja sam danas konačno stavio Kumho allseason uzete pre 3 meseca i prvi mi je utisak VAU - oduševljen sam.
Videćemo kako se ponaša na niskim temp i eventualno snegu, ali prvi utisak je vrh
Čisto samo info
Nakon vikend avanture Debelo ( dozvoli ) brdo / Tara mogu priznati da je guma skroz OK, nisam imao nekog dubokog snega, ali ugaženog / razgaženog na putu i leda je bilo sasvim dovoljno. Možda je u nekim trenutcima za mrvicu ranije proklizavala na ubrzanju tj kočenju u odnosu na zimske ( meni do sada poznate ), ali mi je to prihvatljivo za moj stil vožnje.
Fiesta 1.8 d ( 1997 )

Stefan_93
Poruka: 1512
Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h

Poruka od Stefan_93 » nedelja, 9. feb. 2025. u 20:06h

Kakvog je kvaliteta Savina letnja guma? Vredi li kupovati, ili pogledati jos nesto iz srednje klase.

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » nedelja, 9. feb. 2025. u 23:02h

Za Sava UHP2 sve pohvale, nikad problema, made in Germany, najlakša u dimenziji. Uvek su mi prvi pik za kupovinu.

Stefan_93
Poruka: 1512
Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h

Poruka od Stefan_93 » nedelja, 9. feb. 2025. u 23:04h

popovicvl piše:
nedelja, 9. feb. 2025. u 23:02h
Za Sava UHP2 sve pohvale, nikad problema, made in Germany, najlakša u dimenziji. Uvek su mi prvi pik za kupovinu.
Ovaj model, to je ta oznaka.

https://lavauto.rs/product/235-45r18-98 ... hp2/22879/

Stefan148

 
Poruka: 2427
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » ponedeljak, 10. feb. 2025. u 09:20h

Niakvih problema nisam imao sa Savom, uskoro će godinu dana kako su na autu.
Slika

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“