Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kvacilo klime ili nešto treće... Mondeo mk4 2.0 tdci

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Tomek5
Poruka: 74
Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h

Kvacilo klime ili nešto treće... Mondeo mk4 2.0 tdci

Poruka od Tomek5 » subota, 4. jan. 2025. u 13:17h

Može li mi netko pojasniti kako mogu vidjeti da li valjaju spaner kanalnog remena, rolica i kvacilo klime? Naime već duže vrijeme imam takav zvuk kao da je nešto otišlo iz dijela kanalnog remena. Napokon uhvatim vremena i skinem sam remen i auto radi savršeno. Bez ikakvih loših zvukova... Sad ovo ljeto sam imao problema sa kvacilom klime. Upalio ju ali samo kvacilo ne radi (ne vrti se kad je klima ualjena) poslje nekog vremena samo je proradilo. Uz to kad ju upalio kao da sam čuo laganu promjenu zvuka, što me navodi da mi kvacilo klime radi probleme. Ima načina kako da ga provjerim ili repariram u kućnoj varijanti? (zamjenit ležaj i sl?) Također usput provjeriti ostalo stanje kanalnog remena( spaner i slično)

Scorpio 696
Poruka: 1371
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Re: Kvacilo klime ili nešto treće... Mondeo mk4 2.0 tdci

Poruka od Scorpio 696 » subota, 4. jan. 2025. u 18:48h

Moze biti problem i remenica alternatora.
Meni se raspala jer nije obicna nego neka moderna sa lezajem u sebi.
Dugo sam trazio izvor zvuka dok jednog dana nije krenula da spada sa osovine alternatora.
Slika
Zvuk je kao da je neka plastika na motoru otkacena pa vibrira samo na leru se cuje
Slika

Tomek5
Poruka: 74
Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h

Re: Kvacilo klime ili nešto treće... Mondeo mk4 2.0 tdci

Poruka od Tomek5 » nedelja, 5. jan. 2025. u 10:45h

Kod mene se čuje konstantno. Baš sumnjam na kvacilo/rečenicu klime. Skinuo remen i radi savršeno. Kad rukom završim i prodrmao imam lokera cc 1 mm u oba smjera. Također kad upalio klimu zvuk se malo promjeni pa zbog toga i sumnjam baš na rečenicu klime

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“