Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Kuga 2.0 AWD 2018, problem sa Auxilary Heater-om!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
F-Bogi-F
Poruka: 5
Član foruma od: četvrtak, 3. okt. 2024. u 10:59h

Ford Kuga 2.0 AWD 2018, problem sa Auxilary Heater-om!

Poruka od F-Bogi-F » petak, 22. nov. 2024. u 14:27h

Pozdrav svima, imam problem sa Auxilary Heater-om, postaviću slike grešaka koje mi se javljaju.
Preciznije, kako je došlo hladno vreme, ujutru se plai AHCM, Primetio sam da mnogo dimi ispod auta. Pročitao sam da je i normalno da se pojavi malo dima,ali u ovoj situaciji kod mene mislim da je malo više dima, ili je to samo moj subjektivni osećaj. Ovako radi dan ili dva,a posle prestane sa radom.
Kada dijagnostikom resetujem greške i uradim test AHCM-a, kaže da je sve u redu. Nakon toga opet radi dan-dva i zaetim prestane, tj. ode u "Lock Out Mode".
Ono što sam našao po netu, jeste da treba da se uradi servis tog modula, da se zameni grejač i neka mrežica koja se nalazi oko tog grejača, da se dobro očisti i da bi to rebalo da reši problem.
Interesuje me preporuka servisa ili majstora koji razume o čemu pričam i koji bi ovo mogao da reši.
Unapred hvala na savetima i preporukama.

Slika

Slika
Ford Kuga 2.0 TDCi AWD 150hp, 2018 :ford:

dax92

 
Poruka: 7627
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Ford Kuga 2.0 AWD 2018, problem sa Auxilary Heater-om!

Poruka od dax92 » petak, 22. nov. 2024. u 15:21h

Uredjaj je ili Webasto ili Eberspacher, po broju sasije bi se znalo i koji je tacno model posto ih ima jako puno.
Uglavnom nadji neki servis koji radi te sisteme grejanja za kamione, autobuse. Uredjaj se ne razlikuje od njih, a ako si dovoljno vican mehanici mozes i sam to zameniti. Delovi se uzimaju po modelu koji ti je ugradjen- nista napamet.

Manje vise ovo je set grejaca i mrezice koji ti treba
Slika
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

F-Bogi-F

Poruka od F-Bogi-F » subota, 23. nov. 2024. u 14:49h

To je to otprilike,tako sam nešto i gledao po yutub-u. Nije neka filozofija očistiti i zameniti te delove, veća je filozofija raskačiti-skinuti sam "Heater".
Razmišljao sam o tome da sam odradim,ali bi mi trebalo vremena. Ali, pošto mi je auto stalno potreban razmišljao sam da ipak neko to odradi brže, ko se sa tim inače bavi.
Hvala u svakom slučaju.

F-Bogi-F

Poruka od F-Bogi-F » utorak, 10. dec. 2024. u 13:27h

Da ne pravim novu temu,da li imete preporuku za majstora koji ume da skine i vrati taj Auxilary Heater?
Nije ga problem servisirati, veći je problem skinuti. Gledao sam čak i da ga raskačim (konektor, creva antifriza, cev goriva), veličine je jedne veće patike , iskreno ne znam kuda da ga izvadim,a da ne moram recimo da skidam izduvnu granu, da pomeram motor ili ceo trap i slično?!
Hvala!

dax92

 
Poruka: 7627
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 10. dec. 2024. u 17:10h

Izgleda da ces ga onda prestati koristiti ako su ga tako zavukli. :D

Na prste jedne ruke mozes nabrojati koliko na nasem trzistu ima Kuga sa tim grejacem, tako da ce i bilo koji majstor samo istrazivati kako da skine
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

F-Bogi-F

Poruka od F-Bogi-F » utorak, 10. dec. 2024. u 17:34h

Pa izglda da će biti tako, ide na ISKLJ. :-) ! Dok se ne pojavi neko ili neki snimak kako se skida! Do sad sam živeo bez njega,a vala mogu i dalje! ;-)
U svakom slučaju,ako se neko seti ili vidi nek prosledi info! Bilo bi korisno! Hvala!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“