Naime, nakon kupovine odmah u prvoj voznji sam primetio da sporo dize temperaturu i da je maksimum dizao (po satu) do 75, 76 stepeni. Kad dodje dotle grejanje je imao ali cim bi se zaustavio auto a grejanje bilo ukljuceno on bi tu temperaturu obarao i grejanje postajalo slabije. Vrlo brzo sam uradio veliki servis i uz to zamenio i termostat. Po fabr. specifikaciji termostat otvara na 83stepena. Vrlo brzo i lako smo ozracili sistem i auto je u leru dostigao po menu radnu temperaturu tj skala je pokazivala 90 stepeni (bila na sredini na satu). Skala je samo tad dosla do te temperature i nikada vise. Skoro 2000km od kako je auto kod mene a skala ne prilazi polovini tj 90 stepeni, a grejanje mi je sad svakako bolje nakon zamene termostata.
Plasi me sve to, jer ne znam kako ce i da li ce uopste raditi regenacije dpf. Kako se auto uopste ponasao kad radi tu regeneraciju?
Molim za pomoc i savet sta i kako tu sve to funkcionise oko radne temperature tj sata i regeneracije dpf? Hvala i izvinjavam se na ovolikom postu.