Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Boss
Poruka: 2474
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: 2024. sezona

Poruka od Boss » ponedeljak, 4. nov. 2024. u 01:28h

ako su kaznili bela to je po meni opravdano. jer su doneli odluku posle onog castainovog poteza iz igrice (uz pomoc zida) da je to zabranjeno. bel je to upravo uradio u zadnjem krugu i ja prvo sto sam pomislio je na to novo pravilo. po meni nascar je ispravno postupio.

a ono sto su dilon i castain napravili zid da ne moze keselowski napasti bajrona je isto opravdano. rekao sam ti da je ovo timski sport i bilo je i drugih primera pre ovoga.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13837
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 4. nov. 2024. u 01:45h

Ne, to da dva vozaca naprave "zid" da niko ne moze da prestigne onog ispred njih nikako nije opravdano niti dozvoljeno. Pa secas se pre 2 godine na Charlotte Roval kada su dva SHR vozaca isto uradili? Custer je blokirao za Briscoe koji se borio u playoffu. NASCAR kaznio Custera oduzimanjem 50 poena i SHR kaznjen sa $200.000, plus crew chief suspendovan do kraja sezone. Tad je Tony popizdeo i nije dolazio na NASCAR trke dugo vremena. NASCAR je tada rekao, "sreca pa taj potez Custera nije igrao ulogu u rezultatima inace bi izbacili Briscoe iz playoffa".

NASCAR sad kaze da ce narednih dana otvoriti istragu protiv Dillona i Chastaina. Znaci bilo im je bitno da poguraju Hendrickovog vozaca u finale, a onda ce diskutovati sta dalje. Ali da ce Byron biti izbacen iz playoffa ne dolazi u obrzir.

Bell jeste zasluzio kaznu za onu sta je uradio, ali su isto tako Hendrick, Trackhouse i Childress takodje zasluzili kaznu za manipulaciju rezultata. Rezultat sva 3 vozaca (Byron, Dillon i Chastain) trebaju da budu diskvalifkovani. Ono sta su uradili uopste nije dozvoljeno.

Ovo je bilo toliko nisko cak i za NASCAR. Uvek se znalo da su naklonjeni Hendricku i da uvek donose odluke u korist Hendricka, ali dana u dan se spustaju sve nize.

EDIT: Evo o cemu pricam, secas se ovoga? Na 6:32 do 6:40, obrati paznju na aute sa brojem #41 (Custer) i #14 (Briscoe).

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 4. nov. 2024. u 10:27h

tale, timski sport. za mene je potpuno nebitno da li je bio "zid" ili je neko pogurao nekog. to su radili i fordovi i tojotini (pomagali se)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 4. nov. 2024. u 14:23h

kyle piše:
ponedeljak, 4. nov. 2024. u 10:27h
tale, timski sport. za mene je potpuno nebitno da li je bio "zid" ili je neko pogurao nekog. to su radili i fordovi i tojotini (pomagali se)
Napisao sam ti gore poduzi komentar zasto je to zabranjeno i kako su drugi timovi bili kaznjeni kada su to radili. Najbolji primer je SHR na 2022 Rovalu. Nekadasnji Michael Waltrip Racing takodje, pa oni su i bankrotirali zbog kazne za namestanje rezultata.

U protivnom, da nije zabranjeno - pa kada je Elliott ili Larson poveo, onda su 4 Chevroleta mogla voziti jedan pored drugog iza njega i na taj nacin fizicki blokirati celu stazu da sprece druge vozace da prestizu. Jel to ima smisla?

Evo ti iz NASCAR-ovog pravilnika, bukvalno pise da je nedozvoljeno ono sta su Chastain, Dillon i Byron radili juce.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 4. nov. 2024. u 18:32h

Kako stvari stoje, Martin Truex Jr ce na svojoj poslednjoj trci u nedelju koristiti istu kombinaciju boja i stila na autu kao na svojoj prvoj zvanicnoj trci.

Njegova prva trka u karijeri je bila u 2004. sezoni na Atlanti za tadasnji Dale Earnhardt Inc.

Slika

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 4. nov. 2024. u 19:30h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 4. nov. 2024. u 14:23h

U protivnom, da nije zabranjeno - pa kada je Elliott ili Larson poveo, onda su 4 Chevroleta mogla voziti jedan pored drugog iza njega i na taj nacin fizicki blokirati celu stazu da sprece druge vozace da prestizu. Jel to ima smisla?

zasto ne bi imalo smisla. pa ako zelis nekog pobediti moras ga prestici. zasto bi te neko pustio?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 4. nov. 2024. u 19:41h

kyle piše:
ponedeljak, 4. nov. 2024. u 19:30h
zasto ne bi imalo smisla. pa ako zelis nekog pobediti moras ga prestici. zasto bi te neko pustio?
Zato sto neko drugi blokira za tebe i vozi ispod svojih mogucnosti - sve je to zabranjeno u NASCAR-u.

Ajde zamisli ovu situaciju na dijagramu - #5 Larson vodi, a ovih 5 Chevroleta iza njega svi voze jedan pored drugog i ne dozvoljavaju nikome da ugrozi Larsona na liderskoj poziciji. Pa jel bi to imalo smisla?

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 4. nov. 2024. u 20:37h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 4. nov. 2024. u 19:41h
kyle piše:
ponedeljak, 4. nov. 2024. u 19:30h
Zato sto neko drugi blokira za tebe i vozi ispod svojih mogucnosti - sve je to zabranjeno u NASCAR-u.

Ajde zamisli ovu situaciju na dijagramu - #5 Larson vodi, a ovih 5 Chevroleta iza njega svi voze jedan pored drugog i ne dozvoljavaju nikome da ugrozi Larsona na liderskoj poziciji. Pa jel bi to imalo smisla?
pa kako ga onda ne prestigne ako vozi sporije? daj tale ne budimo smesni. i na kraju krajeva to spada pod timske odredbe a to je nesto sto ne mozes zabraniti. oni mogu pre trke sve da se dogovore za svaki scenarij kako treba voziti

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 4. nov. 2024. u 20:47h

kyle piše:
ponedeljak, 4. nov. 2024. u 20:37h
pa kako ga onda ne prestigne ako vozi sporije? daj tale ne budimo smesni. i na kraju krajeva to spada pod timske odredbe a to je nesto sto ne mozes zabraniti. oni mogu pre trke sve da se dogovore za svaki scenarij kako treba voziti
Pa kako da ga prestigne kad ovaj ispred blokira? Ne moze da prodje kroz njega. A na Martinsvillu je nemoguce prestizati sa vanjske strane. Tesko je prestici i iz druge linije, a da ne govorim iz neke vise linije. Juce su Dillon i Chastain blokirali prve dve linije tako da je bilo nemoguce prestici.

Mozes zabraniti timske naredbe i NASCAR ih je zabranio i u proslosti je kaznjavao timove zbog toga. Vec sam spomenuo koje kazne su Stewart-Haas i Michael Waltrip dobili zbog timskih naredbi. Dovoljno je juce poslusati Chastainov radio gde mu je receno da vozi pored Dillona i da ne prestigne, ali i da spreci svakoga drugog da ga prestigne. Pa i ranije ove sezone Dillon je kaznjen na Richmondu jer mu je receno preko radio da slupa nekoga, to je takodje bila timska naredba.

Evo kako su Dillon i Chastain sinoc vozili zadnjih 10-ak krugova da budu sigurni da Keselowski i Logano ne prestignu Byrona.

Slika

EDIT: Evo audio iz #3 i #1 auta tokom zadnjih 10-ak krugova, sve lepo objasnjeno. Diilon i Chastain se nisu ni trudili da sakriju namestaljku.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 5. nov. 2024. u 03:32h

Ako Byron osvoji titulu u nedelju, ta titla ce uvek biti u senci namestaljke na Martinsville.

Ali ako se pogledaju njegovi rezultati u playoffu, posebno u zadnjih 6 trka, on je zapravo imao ubedljivo najbolje rezultate.

Atlanta 9.
Watkins Glen 34.
Bristol 17.
Kansas 2.
Talladega 3.
Roval 3.
Las Vegas 4.
Homestead-Miami 6.
Martinsville 6.

Doduse, poslednji put je pobedio jos pocetkom aprila, ali mislim da je zadnja 2 meseca belezio bolje rezultate nego bilo koji drugi playoffs vozac.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 5. nov. 2024. u 14:55h

Carson Hocevar je definitivno postao novi Chastain na racun voznje.

Bio je poznat po prljavoj voznji i dok je jos vozio u Truck. I onda je dosao u Cup ove godine i nastavio sa prljavom voznjom, svi su govorili "eto mlad je, daj mu vremena". I rekose tokom zadnje trke da ga niko ne voli u garazi zbog toga.

Ali je uglavnom lupao slabije plasirane vozace, pa se i nije obracalo toliko paznju na to - sve do Martinsville, kada je svojom prljavom voznjom izbacio 3 auta iz trke. Tako da su o njemu bas dosta pricali prosle sedmice.

Eto sreca za Hocevara je sto je Martinsville protekao u znaku drugih znacajno vecim skandala, pa se o njemu posle trke i nije toliko pricalo. Ali mislim da ce doci vreme kada ce ga drugi vozaci mrzeti onoliko koliko su mrzeli Chastaina i samo je pitanje dana kada ce se zakaciti sa nekim zvucnim imenom.

Slika

Boss

Poruka od Boss » utorak, 5. nov. 2024. u 14:57h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 4. nov. 2024. u 20:47h
kyle piše:
ponedeljak, 4. nov. 2024. u 20:37h
Pa kako da ga prestigne kad ovaj ispred blokira? Ne moze da prodje kroz njega. A na Martinsvillu je nemoguce prestizati sa vanjske strane. Tesko je prestici i iz druge linije, a da ne govorim iz neke vise linije. Juce su Dillon i Chastain blokirali prve dve linije tako da je bilo nemoguce prestici.
joj tale pa jel mi od juce gledamo nascar? pa secam se ono u sonomi kad je bilo toni stjuart kad je spucao nekog vozaca od iza jer ga je blokirao i to je jos i izjavio "blokirao me je evo ti to dobijes kad me blokiras." tako se vozi.
Talladega_500 piše:
utorak, 5. nov. 2024. u 03:32h
Ako Byron osvoji titulu u nedelju, ta titla ce uvek biti u senci namestaljke na Martinsville.
po meni penske je prvi favorit. to sam rekao jos pre pocetka plejofa. to je tim koji najbolje pripremi automobile kad je najpotrebnije.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 5. nov. 2024. u 15:03h

kyle piše:
utorak, 5. nov. 2024. u 14:57h
joj tale pa jel mi od juce gledamo nascar? pa secam se ono u sonomi kad je bilo toni stjuart kad je spucao nekog vozaca od iza jer ga je blokirao i to je jos i izjavio "blokirao me je evo ti to dobijes kad me blokiras." tako se vozi.
Hehe, danas bi za tako nesto bio kaznjen oduzimanjem 50 poena, suspendovan na naredne 2 trke i jos kaznjen sa $300.000.

Danasnji NASCAR nije NASCAR iz vremena kada je Tony Stewart vozio - posebno kad jos izjavis da si to uradio namerno.

Evo sta se desilo u Truck seriji na Homestead-Miami pre 2 sedmice - namerno ga udario jer ga je blokirao, zbog toga suspendovan na naredne 2 trke.

https://www.youtube.com/shorts/n-Jbi4lf748

Boss

Poruka od Boss » utorak, 5. nov. 2024. u 15:07h

znaci i nascar poceo kao f1. lepo...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 5. nov. 2024. u 15:16h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 5. nov. 2024. u 20:07h

kyle piše:
utorak, 5. nov. 2024. u 15:00h
po meni penske je prvi favorit. to sam rekao jos pre pocetka plejofa. to je tim koji najbolje pripremi automobile kad je najpotrebnije.
Ja bi licno voleo da Penske opet osvoji titulu, ali ako gledas celokupni playoffs, od svih vozaca iz finala - Byron je najbolje vozio kroz playoffs.

Blaney je imao 4 top 5 u ovih 9 trka, ali i 3 DNF. Doduse zadnje 2 trke je stvarno bio najbrzi.

Logano, vise srece nego pameti, na iskustvo + sreca sa Bowmanom je dosao do finala.

Reddick, njega su izvlacili bonus poeni iz regularnog dela sezone. Osim pobede na Homestead-Miami, imao je samo jos jedan top 10 u ovih 9 playoff trka (6. mesto na Atlanti). U 6 od 9 playoffs trka Redick je zavrsio na 20.+ poziciji.

Byron nije pobedjivao u playoffu, ali njegov prosek kroz zadnjih 6 playoff trka je 4. mesto.

Ako bi gledali po prikazanom u zadnjih mesec dana, titulu bi trebali da osvoje Blaney ili Byron, ali finalu je sve moguce.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 5. nov. 2024. u 23:09h

Talladega_500 piše:
sreda, 23. okt. 2024. u 17:41h
Floyd Mayweather Jr je prodao svoj tim Money Team Racing.

Novi vlasnik je "profesorka 1. razreda osnovne skole" Rebecca Auchmoody i promenili su ime u Team AmeriVet. Planiraju da se takmice na 15-17 trka sledece sezone.
Tim debituje ovog vikenda na Phoenixu i vozac ce im biti Jeb Burton. Nekada je mnogo obecavao u Truck i Xfinity, ali danas uglavnom vozi za nizerazredne timove.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 6. nov. 2024. u 02:14h

I stigle kazne za fijasko na Martinsville.

Chastain, Dillon i Wallace kaznjeni sa oduzimanjem po 50 poena i sa po $100.000. Njihovi crew chiefs, spotteri i predsednici Trackhousea, Childressa i 23XI suspendovani do kraja sezone. Sva 3 tima takodje kaznjena sa po $100.000 i oduzimanjem po 50 timskim poena.

Citao sam komentare po netu i svi se slazu da kazne nisu dovoljno ostre. Pre svega, trebalo je pakirati sva 3 vozaca za Phoenix. Takodje Hendrick nije dobio bas nikakvu kaznu - najvece beneficije od skandala na Martinsville je imao bas Hendrick jer se Byron zahvaljujuci tome plasirao u finale.

NASCAR tvrdi da je razmatrao da suspenduje vozace, ali eto, oprostio im je ovaj put i "suspendovace ih sledeci put". Ovaj put su se kao orijentisali samo na timove i ljude koji vode timove.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 6. nov. 2024. u 05:16h

Slika

Boss

Poruka od Boss » sreda, 6. nov. 2024. u 14:23h

a nisam video zbog cega je buba kaznjen?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 6. nov. 2024. u 15:09h

kyle piše:
sreda, 6. nov. 2024. u 14:23h
a nisam video zbog cega je buba kaznjen?
U zadnja 2 kruga Bubba je ima oko pola kruga prednosti nad Bellom. I onda je Bubba tvrdio da mu je guma probusena i da je morao naglo da uspori zbog toga, sto je dozvolilo Bellu da ga stigne i onda u zadnjoj krivini prestigne.

Tako da NASCAR tvrdi da Bubba nije imao probusenu gumu vec da je namerno usporio da bi ga Bell stigao. Ali ako se pogleda Bubbina kamera iz auta, vidi se da zadnjih par godina bas dosta krivuda po stazi. Mozda je namerno to uradio da bi izgledao kao da mu je guma probusena, mozda mu stvarno jeste bila probusena...

Boss

Poruka od Boss » sreda, 6. nov. 2024. u 15:17h

nascar je timski sport. tako da kaznjavati po meni je glupo. tako su isto i u f1 jedno vreme zabranili team orders pa kad su videli da se timovi dogovore pre trke i znaju kako da se ponasaju u trci (koristeci sifre) vratili su ponovo da je dozvoljeno team orders.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 6. nov. 2024. u 15:32h

kyle piše:
sreda, 6. nov. 2024. u 15:17h
nascar je timski sport. tako da kaznjavati po meni je glupo. tako su isto i u f1 jedno vreme zabranili team orders pa kad su videli da se timovi dogovore pre trke i znaju kako da se ponasaju u trci (koristeci sifre) vratili su ponovo da je dozvoljeno team orders.
Mora postojati granica i pravila moraju da budu jos ostrija nego sto su sada - jer su sada realno smesna.

Zamisli da sad u Phoenixu se desi da Chevroleti recimo Hocevara, Dillona i Suareza namerno slupaju Blaneya, Logana i Reddicka. I zbog toga Byron osvoji titulu jer je jedini zavrsio u finalu.
NASCAR bi kaznio Hocevara, Dillona i Suareza, oduzeo bi im poene, verovatno bi ih i suspendovao, ali dozvolili Byronu da zadrzi titulu jer "Byron nije nista uradio protiv pravila". Gde je logika?

Bas zbog toga pravila moraju da budu jos ostrija. Trebalo je parkirati Dillona, Chastaina i Bubbu za Phoenix. Trebalo je staviti Byrona da zavrsi kao zadnji na "lead lap" (bas kao sto su Bellu uradili). Jer na kraju - kaznjeni su svi osim onoga ko je zapravo imao korist od namestaljke (Byron/Hendrick).
Tako da kaznu trebaju da dobiju i oni koji su uradili prevaru, a i oni koji su imali korist od prevare.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 6. nov. 2024. u 18:35h

Prozivka Bella na racun toga da je NASCAR naklonjen Chevroletu.

"Bow tie" (Leptir masna) je nadimak za Chevrolet. Tako da cela slika "dva muskarca kojima nedostaje leptir masna" zapravo znaci "dva muskarca kojima nedostaje Chevrolet".

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 6. nov. 2024. u 22:03h

Talladega_500 piše:
sreda, 6. nov. 2024. u 02:14h
I stigle kazne za fijasko na Martinsville.

Chastain, Dillon i Wallace kaznjeni sa oduzimanjem po 50 poena i sa po $100.000. Njihovi crew chiefs, spotteri i predsednici Trackhousea, Childressa i 23XI suspendovani do kraja sezone. Sva 3 tima takodje kaznjena sa po $100.000 i oduzimanjem po 50 timskim poena.

Citao sam komentare po netu i svi se slazu da kazne nisu dovoljno ostre. Pre svega, trebalo je pakirati sva 3 vozaca za Phoenix. Takodje Hendrick nije dobio bas nikakvu kaznu - najvece beneficije od skandala na Martinsville je imao bas Hendrick jer se Byron zahvaljujuci tome plasirao u finale.

NASCAR tvrdi da je razmatrao da suspenduje vozace, ali eto, oprostio im je ovaj put i "suspendovace ih sledeci put". Ovaj put su se kao orijentisali samo na timove i ljude koji vode timove.

Slika
Zalba Trackhousea i Childressa zakazana za sutra. 23XI objavio da se nece zaliti.

Odgovori

Povratak na „Nascar“