Pomoc Ford Mondeo tdci lose radi
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 144
- Član foruma od: ponedeljak, 5. okt. 2020. u 11:08h
Pomoc Ford Mondeo tdci lose radi
Postovanje svim clanovima.
U kratkim crtama. FORD MONDEO MK3 2006 GODISTE. Prije udesa u autu je bio 2.0 85kW TDCI, racunar je cipovan. Sad je u autu 2.0 96kW TDCI. Motor je dosao sa pumpom i diznama, provjeren prije vadjena radio i vukao normalno. Znaci na autu je ostao racunar sa 85kW jer ne odgovaraju mu dzekovi sa 96kW i ostala je turbina sto je bila na 85kW, a dizne i pumpa su sa 96kW. Auto pali na pola zuba i radi normalno sekund do dva i onda pocinje da radi dosta neravnomjerno i ne pali turbinu nikako.
Moze li neko garantovati da je to zbog toga sto je ostao racunar sa 85kW ili da se problem trazi u necemu drugom?
Mogu sutra postaviti i snimak kako radi ako je potrebno.
Hvala svima i zivi bili <3
U kratkim crtama. FORD MONDEO MK3 2006 GODISTE. Prije udesa u autu je bio 2.0 85kW TDCI, racunar je cipovan. Sad je u autu 2.0 96kW TDCI. Motor je dosao sa pumpom i diznama, provjeren prije vadjena radio i vukao normalno. Znaci na autu je ostao racunar sa 85kW jer ne odgovaraju mu dzekovi sa 96kW i ostala je turbina sto je bila na 85kW, a dizne i pumpa su sa 96kW. Auto pali na pola zuba i radi normalno sekund do dva i onda pocinje da radi dosta neravnomjerno i ne pali turbinu nikako.
Moze li neko garantovati da je to zbog toga sto je ostao racunar sa 85kW ili da se problem trazi u necemu drugom?
Mogu sutra postaviti i snimak kako radi ako je potrebno.
Hvala svima i zivi bili <3
- ljuba power
- Poruka: 2704
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: Pomoc Ford Mondeo tdci lose radi
jesi ponovno kodirao dizne?to se treba obavezno uraditi ,pošto su druge dizne na vozilu.verujem da će se rešiti neravnomeran rad motora,pod uslovom da je sve ostalo uradjeno po propisu..
-
Mislim da nije, znam da se mucio da upalio auto posto je samo verglao i nije htio da upali i na kraju kad je upalio pitao sam ga sta je bio problem on je rekao struja. Iskreno ne znam kako se kodiraju dizne pa vam ne mogu 100% reci, sutra vozim auto kod njega pa ga pitam svakako.ljuba power piše: ↑četvrtak, 12. sep. 2024. u 21:35hjesi ponovno kodirao dizne?to se treba obavezno uraditi ,pošto su druge dizne na vozilu.verujem da će se rešiti neravnomeran rad motora,pod uslovom da je sve ostalo uradjeno po propisu..
- sarabo
-
- Poruka: 2082
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
nemoj voziti auto kod njega
traži nekog ko zna šta trebba uraditi
traži nekog ko zna šta trebba uraditi
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
-
Jbg on mi je radio mijenjanje motora pa sam dogovorio veceras da mu vozim auto da pogleda da nije mozda nesto lose upakovano ili nesto slicno tome, ali mene najvise zanima da li to sto je ostao stari racunar moze praviti sve ove probleme.
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Naravno.
U starom racunaru su kodovi od starih dizni.
A neko ko iole ima pojma o tome kako sve funkcionise to jednostavno mora da zna.
Zato i ne treba ponovo kod njega, posto ako to ne zna.. sve su sanse da ce poceti da nagadja o cemu se radi menjanjem svega redom.. naravo o tvom trosku.
A neko ko iole ima pojma o tome kako sve funkcionise to jednostavno mora da zna.
Zato i ne treba ponovo kod njega, posto ako to ne zna.. sve su sanse da ce poceti da nagadja o cemu se radi menjanjem svega redom.. naravo o tvom trosku.
Djak pesak 

-
Juce sam bio kod njega kaze da je nasao kodove sa tih dizni sto su u motoru pa ce danas u toku dana da ih unece preko racunara. Nadam se da ce onda biti to tombole piše: ↑petak, 13. sep. 2024. u 14:38hNaravno.
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Kodovi su ispisani na samoj dizni ako se ne varam. Samo ih treba prekucati preko dijagnostike.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4931
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Jesu ali ako je neka dizna rađena ili rasturana to više ne važi.
- mbole
Ne vazi ni ako nije, posto ta dizna nije 'ko iz fabrike', a korekcije su ostale u starom racunaru.
Al ajd.. dovoljno je blizu, da pcm moze da se snadje, i polako kreira nove korekcije
Al ajd.. dovoljno je blizu, da pcm moze da se snadje, i polako kreira nove korekcije
Djak pesak 

-
pozdrav svima.
sad sam dotjerao auto kuci. dakle, na diznama su bili kodovi i oni su uneseni u racunar ali motor opet radi lose, turbinu ne pali.
postoji li neka sansa da se ocitaju kodovi preko racunara koji imam pa da se vidi da li su to pravi kodovi, jer ukoliko su ove dizne i pumpa radjeni onda ovo nisu pravi kodovi ako se ne varam?
sad sam dotjerao auto kuci. dakle, na diznama su bili kodovi i oni su uneseni u racunar ali motor opet radi lose, turbinu ne pali.
postoji li neka sansa da se ocitaju kodovi preko racunara koji imam pa da se vidi da li su to pravi kodovi, jer ukoliko su ove dizne i pumpa radjeni onda ovo nisu pravi kodovi ako se ne varam?
- mbole
Kodovi se generisu na test masini kod bosiste.
Dobijes ih na papiru nakon remonta. Ne postoji kod koji je 'upisan u diznu', pa da mozes da ga procitas.
Uprosceno.. kod dizne je opis njenih karakteristika. Za bas tu konkretnu diznu. On racunaru u automobilu govori kako da upravlja diznom.
Posto ti je majstor 'svastar' koliko cenim, veliko je pitanje da li su kodovi sa dizni upisani kako treba.
Ford ima malo specificnosti kod kodiranja.
Dobijes ih na papiru nakon remonta. Ne postoji kod koji je 'upisan u diznu', pa da mozes da ga procitas.
Uprosceno.. kod dizne je opis njenih karakteristika. Za bas tu konkretnu diznu. On racunaru u automobilu govori kako da upravlja diznom.
Posto ti je majstor 'svastar' koliko cenim, veliko je pitanje da li su kodovi sa dizni upisani kako treba.
Djak pesak 

-
Meni reče da mu računar traži 12/14/16 cifara nisam sad tacno siguran koliko je rekao, a te cifre pišu sa zadnjih strana dizni tj onaj dio koji je okrenut prema vozaču.mbole piše: ↑sreda, 18. sep. 2024. u 19:10hKodovi se generisu na test masini kod bosiste.
Jedino ako te dizne već nisu radjene a da to ne zna ni ovaj sto mi je prodao motor, posto mi on nije dao kodove i ja sad ne znam šta da radim
- mbole
Nije samo to problem.
Pri kodiranju redosled cilindara nije uobicajen.
Tako da lako moze da se desi da je kod prve dizne upisan u trecu ili cetvrtu... Ne secam se tacno redosleda, pisano je po forumu..
Pri kodiranju redosled cilindara nije uobicajen.
Tako da lako moze da se desi da je kod prve dizne upisan u trecu ili cetvrtu... Ne secam se tacno redosleda, pisano je po forumu..
Djak pesak 

- sarabo
-
- Poruka: 2082
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
-
Onda moram to tražiti na forumu
Bih ja vrlo rado da to sredim odma, ali ne znam kome da odvezem, jer kome god odvezem kad vide Forda kolutaju ocima
- ljuba power
- Kontakt:
prva dizna je na prvom cilindru do lanca motora,druga dizna je na trećem cilindru od lanca motora,treća dizna na ćetvrtom cilindru od lanca ili (prvom do menjača).i četvrta dizna je na drugom cilindru od lanca motora(ili trećem od menjača).znači ide po redu paljenja..
-
Sutra probam ovo, nadam se da će biti to toljuba power piše: ↑sreda, 18. sep. 2024. u 22:52hprva dizna je na prvom cilindru do lanca motora,druga dizna je na trećem cilindru od lanca motora,treća dizna na ćetvrtom cilindru od lanca ili (prvom do menjača).i četvrta dizna je na drugom cilindru od lanca motora(ili trećem od menjača).znači ide po redu paljenja..
- ljuba power
- Kontakt:
i onda još turbinu da rešiš..
-
Najprije da ovo sredim, a nadam se da sad hoću. Majstor reče da turbina nema nikakvih fizičkih oštećenja, al sto ne radi pojma nemamo
-
Odradjeno kao sto ste rekli, motor radi dosta mirnije i ljepše ali je sad u Safe modu i blinka lampica od grijaca.. dijagnostika izbacuje stalno p0110 i čim se izbriše odma pali tu grešku
Struja sto ide so druge dizne nije bila fino uklopljena na dzeku, sad je izbacio iz Safe moda ali sad radi dosta nemirnije
https://youtube.com/shorts/vAWVE5zB8aw? ... ldllgPoxuH
Evo link kako sad radi
Struja sto ide so druge dizne nije bila fino uklopljena na dzeku, sad je izbacio iz Safe moda ali sad radi dosta nemirnije
https://youtube.com/shorts/vAWVE5zB8aw? ... ldllgPoxuH
Evo link kako sad radi
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4931
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Ne radi to dobro... Te dizne odneti na sto kod bošiste da ih pregleda i da odredi nove kodove... Zatim kucanje kao sto ti je rekao Ljuba
-
Prije dvije noći propalo kvačilo, samo mi je još to falilo
-
Pozdrav svima, evo da se i ja javim. Kvačilo zamijenjeno i vratio se rješavanju problema oko motora. Pukao dzek kod egr ventila, kupio drugi egr zamijenio. Kodirao dizne kako je rečeno na forumu, upali na pola zuba i ne radi fino plus izbacuje bijeli dim. Kodiramo dizne po redoslijedu, upali na pola zuba i radi mirno. Provozam auto ide k’o lud. Sutra jutro probam auto normalno radi sve do jednom. U četvrtoj pri punom gasu na 2500 obrtaja upali lampicu grijaca, stanem ugasim upalim izbriše grešku ali upali check engine. Spojimo na racunar kaže protokomjer. Maloprije zamijenim protokomjer ugasi check engine, vozam ga malo i opet u četvrtoj pri punom gasu upali lampicu za grijače i opet check engine s tim da je opet počeo neravnomjerno raditi
-
Bio u ovlaštenom servisu, rečeno je da je problem u neravnomjernom pritisku goriva. Zamijeniti filter i regulator goriva sto ide na bos pumpu. Nadam se da će onda problem biti riješen