U pitanju je S Max 2012 god, 2.0 Tdci 120kw motor uparen sa dobro poznatim Powershit mjenjačem.

Auto sam uzeo najviše jer sam čitao neki blog o powershift mjenjaču, i čovjek piše svoje muke sa istim, između ostalog koristi izraz Garsonjera na točkovima za S maxa.
Sutra dan, na oglase iskače ovaj što sam ga kupio. Svjestan svih problema koje mjenjač nosi, odem da ga vidim i probam.
Kad sam ga probao, nisam mogao izaći iz auta. Stvarno je garsonjera na točkovima. Auto je po mojoj mjeri, inače sam visok 2m i težak 140jg, tako da baš je po mojoj mjeri.

Opreme ima dosta, za moje mišljenje čak i nešto što nema, to je plus. Npr električna ručna, farovi sa sočivom i kožna sjedišta. Za mene je + što to nema. Sjedišta kožna ljeti vruća , zimi hladna. Klizaju. Električna ručna, uglavnom kad tad se pojave problemi, i skupa za popravku(trebaće pare za powershit

Eh sad, taj čuveni powershift. Odrađen mu je servis u maju 2024 god, ispiranje mjenjača, zamjena ulja i filtera. On sad šalta besprekorno, sa 245 000km na satu. Vidjećemo kad dođe hladno vrijeme, da li će se isto ponašati. Sve u svemu, i da se pokvari, spreman sam da ga popravim, jer stvarno sam oduševljen komplet autom, i ne bi ga mijenjao radi mjenjača.
Evo par slika auta, i ako možete da zaključite na osnovu slika, napišite koji to paket opreme imam na mom fordiću