Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus 1.6 Tdci 2006

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Aco*benz
Poruka: 2
Član foruma od: subota, 14. sep. 2024. u 13:55h

Ford Focus 1.6 Tdci 2006

Poruka od Aco*benz » subota, 14. sep. 2024. u 14:17h

Imam Forda Focusa 1.6 Tdci 2006 god. 66KW. Problem je kad ga upalim, motor jako trese, čak malo i puši. Svijetli mi lampica koja spominje na neki zupčanik i uzvičnik u tom zupčaniku. Diagnosti pokazuje na grešku na grijačima. Motor se smiri kad se zagreje, u vožnji mu fali možda 20% snage od one njegove prave. Živim u SLO i ovde ne mogu nikako naći automehaničara koji bi mi proverijo auto jer svi odma nagadjaju na dizne. Interesuje me da li se je neko sreo sa sličnim problemom i kako je to rešijo jer bi baš voleo da popravim auto. Hvala vam i pozdrav

Stefan_93
Poruka: 1521
Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h

Re: Ford Focus 1.6 Tdci 2006

Poruka od Stefan_93 » subota, 14. sep. 2024. u 15:24h

Prenosim ti moje iskustvo i kako sam resio problem.
Bila su 2 losa grejaca kod mene, dok druga dva jedva da su i radili.
U mom slucaju nije prijavio gresku za grejace.

Problem se manifestuje najvise kad je temperatura oko 10 stepeni ili ispod toga.
Svetlo plavi dim i neravnomeran rad motora na prvo paljenje. Taj dim traje minut - dva, i nakon toga se rad motora stabilizuje.
Zamenom seta grejaca sve je pocelo normalno da radi i problema nije bilo.
Pricam o 1.6 tdci motoru 80kw/109hp.

Opet, treba detaljno ispitati auto. Da ne menjas grejace tek tako (i ako vec prijavljuje gresku) jer skidanje moze ici glatko, a cesto zna da pukne jer su prilicno tanki. Svaki iskusan mehanicar moze to da popravi. I gledaj da zamenis ceo set grejaca. Fabricki su marke Beru, sto i preporucujem da kupis.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Ford Focus 1.6 Tdci 2006

Poruka od mbole » subota, 14. sep. 2024. u 19:00h

Nakon 18 godinica.. grejaci su skoro sigurno odradili svoje.

Pogotovu sto i simptomi ukazuju upravo na njih, a i dolazi zima (duga i hladna sto bi kazli Suncokreti :) )

Skidanje grejaca je prica za sebe... trazi majstora koji to ume da radi.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“