Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13876
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2025. sezona

Poruka od Talladega_500 » subota, 7. sep. 2024. u 16:29h

Vecina timova je spremna da potpise ugovor sa NASCAR-om oko chartera, da bude na 7 godina i da ona situacija opet bude analizirana.

Medjutim, nisu svi timovi pristali na to i neki timovi nece potpisati taj ugovor. Denny Hamlin je bio posebno kritican da timovi trose toliko novca na charter i da on onda ne bude trajan, tako da 23XI sigurno nece potpisati taj ugovor.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 7. sep. 2024. u 19:30h

Svi timovi su pristali na novi sistem za charter (ugovor na 7 godina) osim 23XI i Front Row.

To bi barem u teoriji oznacilo da 23XI i Front Row ne bi smeli da se trkaju sledece sezone - jer sadasnji charter istice na kraju ove godine, a odbili su da potpisu novi za 2025-2031.

Evo sta je 23XI danas izjavio.

Slika

Sta kaze Bob Pockrass.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. sep. 2024. u 04:42h

Do sada se verovalo da postoji 36 chartera.

Medjutim, danas je objavljeno da zapravo postoji 40 chartera, ali da je izdato samo 36. NASCAR je zadrzao preostala 4 chartera ako se pojavi neki novi visoko-budzetni tim koji bi ih kupio.

Takodje je receno da timovi bez chartera zaradjuju tek 1/3 plate od rezultata u poredjenju sa timovima koji imaju charter. Ovako napamet, mislim da ni jedan tim trenutno se ne takmici celu sezonu bez chartera. Poslednji tim koji je to uradio je bio JTG Daugherty kada je Ryan Preece vozio.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. sep. 2024. u 16:54h

Slusao sam sinoc dosta analiza sta znaci odluka 23XI i Front Row da odbiju NASCAR ugovor za chartere.

I po pravilima NASCAR ima pravo da im oduzme te chartere i proda drugim timovima. 23XI ima 2 chartera, Front Row 3.

Sadasnji ugovor sa charterima istice na kraju ove sezone, sto znaci da 23XI i Front Row nece imati chartere na pocetku 2025. sezone (osim ako potpisu ugovor).

Kako se prica, oba tima zele da imaju vecu rec u buducim promenama koje NASCAR bude pravio.

Ipak, ocekuje se da ce dogovor biti postignut. Bilo bi necuveno da NASCAR odjednom izgubi 5 chartera, ukljucujuci i onaj gde je vlasnik veliki Michael Jordan.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. sep. 2024. u 21:20h

Curtis Polk, jedan od vlasnika 23XI, je prosle sedmice nosio ovaj natpis na majici. U sustini pise, "nemojte me pitati nista u vezi chartera jer ne zelim da naljutim NASCAR i izgubim ga".

Ispostavilo se da nije sala vec je NASCAR "naterao" vlasnike timova da potpisu ugovor po kojem ne smeju javno kritikovati NASCAR. Tako nesto je vec primenjeno u nekim americkim sportovima, recimo u NBA nije dozvoljeno kritikovanje sudija ili bilo sta povezano sa ligom i odmah ide novcana kazna.

Sad je izgleda i NASCAR stavio to u ugovor...

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 10. sep. 2024. u 15:56h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 10. sep. 2024. u 19:01h

Talladega_500 piše:
sreda, 4. sep. 2024. u 15:28h
Postoji prica da ce Alex Bowman preci u Spire na kraju sezone.

Nista nije potvrdjeno, ja licno mislim da je obicna novinarska patka za klikove. Jer je Hendrick potpisao Bowmana na novi 3-godisnji ugovor proslo leto, plus Bowman donosi brdo novca preko Ally. Nema sanse da ce ga Hendrick pustiti da ode bez obzira na rezultate.
I dalje aktivna tema.

Bowman kaze da je pricao sa Rick Hendrickom i Jeff Gordonom i da mu je receno da ce biti u timu i sledece sezone, tj. da Hendrick ne pokusava da ga zameni.

Ali mediji i dalje pisu da mu je vozacko mesto ugrozeno...

Slika

Boss
Poruka: 2487
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » sreda, 11. sep. 2024. u 00:57h

vreme ce pokazati...

iskreno meni je on bled.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 11. sep. 2024. u 02:06h

kyle piše:
sreda, 11. sep. 2024. u 00:57h
vreme ce pokazati...

iskreno meni je on bled.
Svaki tim ima crnu ovcu. Nije Bowman los, samo sto izgleda lose u poredjenju sa Larsonom, Elliottom i Byronom. Pobedio je 1 trku ove sezone, zavrsio kao 12. u poenima cini mi se, plasirao se u round of 12. Sve je to super solidno za bilo koji tim ukljucujuci i Hendrick.

Licno mislim da je Hendrick trebao da juri Noah Gragsona za #48 jer je 2 puta bio slobodan vozac tokom zadnje 2 godine. Gragson je pokazao da je sposoban boriti se za vrh sa dobrim autom.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 11. sep. 2024. u 21:08h

Bubba Wallace je slobodan vozac na kraju sezone.

Posto 23XI odbija da potpise ugovor sa NASCAR-om oko chartera, u ovom momentu 23XI nema garantovano mesto na trkama sledece sezone.

Bubba kaze da jos uvek ne pregovara sa drugim timovima, ali ako se nesto veliko ne desi u skorijoj buducnosti, bice primoran da to uradi.

Slika

Boss

Poruka od Boss » sreda, 11. sep. 2024. u 22:33h

mislim ako on ne bude imao rezultata da ga MJ nece trpeti bez obzira sto su iste rase. MJ je biznismen i trazi rezultate. a zasigurno da tamo ima boljih vozaca od Bube.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 11. sep. 2024. u 22:36h

kyle piše:
sreda, 11. sep. 2024. u 22:33h
mislim ako on ne bude imao rezultata da ga MJ nece trpeti bez obzira sto su iste rase. MJ je biznismen i trazi rezultate. a zasigurno da tamo ima boljih vozaca od Bube.
Michael Jordan je biznismen, a Bubba donosi vise novca od sponzora nego bilo koji drugi vozac osim mozda Chase Elliotta. Plus su i on i Jordan crnci.

Tako da ne verujem da ce ga se 23XI resiti, previse novca Bubba donosi da bi ga se resili. Istina da se ove godine nije plasirao u playoffs, ali je prosle godine zavrsio u top 10 u poenima.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 11. sep. 2024. u 22:45h

Talladega_500 piše:
sreda, 11. sep. 2024. u 22:36h
kyle piše:
sreda, 11. sep. 2024. u 22:33h
Michael Jordan je biznismen, a Bubba donosi vise novca od sponzora nego bilo koji drugi vozac osim mozda Chase Elliotta. Plus su i on i Jordan crnci.

Tako da ne verujem da ce ga se 23XI resiti, previse novca Bubba donosi da bi ga se resili. Istina da se ove godine nije plasirao u playoffs, ali je prosle godine zavrsio u top 10 u poenima.
tale dzaba sponzor ako ne pobedjuje. pa evo pogledaj kako je zavrsila Danica. Imala jakog sponzora izdrzala kolko je mogla i puf nestala. Jer nema rezultata. A MJ je neko ko voli da pobedjuje veruj mi.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 11. sep. 2024. u 22:50h

kyle piše:
sreda, 11. sep. 2024. u 22:45h
tale dzaba sponzor ako ne pobedjuje. pa evo pogledaj kako je zavrsila Danica. Imala jakog sponzora izdrzala kolko je mogla i puf nestala. Jer nema rezultata. A MJ je neko ko voli da pobedjuje veruj mi.
Danica nije vise imala sponzora kada je najurena. Izgubila je GoDaddy i stigao je Nature Bakery koji je placao 2/3 manje novca, a onda na kraju nije placao uopste.

I nije bas fer porediti Bubbu i Danicu. Bubba takav kakav je cesto ima trke gde vodi i gde zavrsi u vrhu. Danica to nikada nije mogla da uradi.

Vozac ne mora da pobedjuje uopste da bi opstao u NASCAR. Ne moze svako pobedjivati, Bubba je dovoljno dobar vozac plus sto ima sponzore da moze jos 10-15 godina bez problema da vozi u NASCAR-u. Evo ti Michael McDowella, vozi vec 16 godina u Cup i pobedio je ukupno 2 trke. I dalje je dobio novi 3-godisnji ugovor pocev od sledece sezone.

Bubba mozda nece provesti celu karijeru u 23XI, ali mislim da ce voziti jos dosta godina.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 11. sep. 2024. u 23:33h

Ali tale ti vozaci nisu u velikim ekipama. a MJ je neko sa apetitom rekao bih. jel vidis i ovaj Bowman malo zaskripi odma krecu glasine da ga Hendrik zeli zameniti. Veliki timovi imaju para. Njima trebaju najbrzi vozaci.

Larson nema ni jednog sponzora posle onog ispada, sta ce on onda u Hendriku? e zbog rezultata je tu. ne zaboravi da i svaka ta pobeda, plasman, donosi pare timovima.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 11. sep. 2024. u 23:49h

kyle piše:
sreda, 11. sep. 2024. u 23:33h
Ali tale ti vozaci nisu u velikim ekipama. a MJ je neko sa apetitom rekao bih.
Pa ne vozi ni Bubba u velikoj ekipi. Ne smatras valjda 23XI velikim timom?
kyle piše:
Larson nema ni jednog sponzora posle onog ispada, sta ce on onda u Hendriku? e zbog rezultata je tu. ne zaboravi da i svaka ta pobeda, plasman, donosi pare timovima.
Rick Hendrick i verovatno Roger Penske su jedine 2 osobe u NASCAR-u koje mogu iz sopstvenog dzepa placati da se tim trka - jer obojica imaju dodatne biznise sa strane koji im donose dosta novca.

Timovi ne zavise od rezultata, zavise od sponzora (najbolji primer je nekadasnji Furniture Row koji se ugasio godinu dana nakon sto je Martin Truex Jr osvojio titulu - jer su izgubili 5 Hour Energy kao sponzora). Izuzetak je eto jedino Hendrick i Penske iz gore opisanog razloga.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 11. sep. 2024. u 23:58h

Talladega_500 piše:
sreda, 11. sep. 2024. u 23:49h
kyle piše:
Ali tale ti vozaci nisu u velikim ekipama. a MJ je neko sa apetitom rekao bih.
Pa ne vozi ni Bubba u velikoj ekipi. Ne smatras valjda 23XI velikim timom?
ali ne smatram ni MJ 'malim'.
Rick Hendrick i verovatno Roger Penske su jedine 2 osobe u NASCAR-u koje mogu iz sopstvenog dzepa placati da se tim trka - jer obojica imaju dodatne biznise sa strane koji im donose dosta novca.

Timovi ne zavise od rezultata, zavise od sponzora (najbolji primer je nekadasnji Furniture Row koji se ugasio godinu dana nakon sto je Martin Truex Jr osvojio titulu - jer su izgubili 5 Hour Energy kao sponzora). Izuzetak je eto jedino Hendrick i Penske iz gore opisanog razloga.
Ja kolko znam timovi pare dobijaju i od trka i od TV ugovora.
sad sam se podsetio. pa truex je sa furniture row bio sampion 2017. furniture row odlazi na kraju 2018 kada truex nije ni bio sampion. eto nema rezultata, nema ni para.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 12. sep. 2024. u 00:17h

kyle piše:
četvrtak, 12. sep. 2024. u 00:02h
sad sam se podsetio. pa truex je sa furniture row bio sampion 2017. furniture row odlazi na kraju 2018 kada truex nije ni bio sampion. eto nema rezultata, nema ni para.
Truex je u toj 2018. sezoni pobedio 4 trke i zavrsio kao 2. u generalnom plasmanu. Kako nema rezultata onda?

2017 - 8 pobeda, titula.
2018 - 4 pobede, 2. mesto u generalnom plasmanu.

Niko nije imao bolje rezultate od Truexa tokom te 2 godine. I opet je izgubio 5 Hour Energy i tim se ugasio. Pa kako je to moguce ako se sve vrti oko rezultata kako ti pricas? Truex je tada imao bukvalno bolje rezultate nego bilo koji drugi vozac.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 12. sep. 2024. u 00:51h

tale ja tada nisam ni pratio detaljno i zasto se tacno tim ugasio ali ocigledno da nije bilo para.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 12. sep. 2024. u 01:00h

kyle piše:
četvrtak, 12. sep. 2024. u 00:51h
tale ja tada nisam ni pratio detaljno i zasto se tacno tim ugasio ali ocigledno da nije bilo para.
Ali prati svoju logiku - ti kazes da su pare povezane sa rezultatima, a onda imamo tim kao sto je Furniture Row koji se ugasio kada je bio najjaci.

Valjda ti to govori da pare nisu samo povezane sa rezultatima kako ti mislis, zar ne?

Furniture Row je samo jedan primer - eto i danas imas situaciju u Hendricku da najslabiji vozac u timu (Bowman) ima najskupljeg sponzora (Ally)...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 12. sep. 2024. u 23:03h

Daniel Hemric se najverovatnije nece vracati u #31 tim za Kaulig sledece sezone.

Za sada je Ty Dillon glavni kandidat da dobije posao.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 17. sep. 2024. u 01:31h

Talladega_500 piše:
petak, 6. sep. 2024. u 16:26h
Prica se da je RFK-ov 3. tim gotova stvar i da ce Ryan Preece sigurno biti vozac (mada Brad Keselowski jos nista nije potvrdio).

Razlog zasto bas Preece lezi u sponzoru Kroger. Oni su sponzorisali Preecea dok je jos vozio za JTG Daughert i insistirali su na njemu. A bas je skupoceni sponzor Kroger omogucio RFK-u da otvori 3. tim.
Posto Front Row jos uvek nije potvrdio 3. vozaca za 2025. sezonu, sada se prica da ce RFK iznajmiti taj charter za svoj 3. auto.

Ryan Preece je i dalje glavni kandidat za to mesto.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. sep. 2024. u 20:53h

Bubba Wallace potpisao novi visegodisnji ugovor sa 23XI. Posto je "visegodisnji", verovatno na 3 godine.

To znaci da je 23XI verovatno u procesu da postigne dogovor sa NASCAR-om oko chartera.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. sep. 2024. u 23:55h

Nesto se bas lose desava u Trackhouse.

Prvo Chastain nije uspeo da se plasira u playoffs. Danas je objavljeno da Ty Norris odlazi (od sledece sezone ce voditi Kaulig). Norris je do sada bio predsednik Trackhousea i od njih napravio silu od tima, tako da njegov odlazak znaci da se nesto bas lose desava iza zatvorenih vrata. U sustini, Norris je razlog zasto je Trackhouse Trackhouse.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 20. sep. 2024. u 15:32h

Spire i Rick Ware su zakazali konferenciju za stampu danas popodne.

Pretpostavlja se da ce zameniti vozace za sledecu sezonu - Justin Haley ce u Spire, Corey LaJoie ce u Rick Ware.

Ako je ta vest istinita, onda je prica od pre par sedmica da Hendrick zeli Haleya takodje istinita (Spire je Hendrickov satelitski tim).

Ja sam se uvek nadao da ce Haley zameniti Keselowskog kada se penzionise i da je zbog toga na pocetku sezone dosao u Rick Ware (Rick Ware je Roushov satelitski tim).

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“