Fiesta mk5 1.4 tdci Neće da startuje motor, lampica akumulatora treperi
Moderator: Dragomir
- radosavb
- Poruka: 12
- Član foruma od: ponedeljak, 31. maj 2021. u 08:31h
Fiesta mk5 1.4 tdci Neće da startuje motor, lampica akumulatora treperi
Pozdrav svima,
Molim za pomoć u dijagnostici.
Motor Fieste mk5 1.4 tdci neće da staruje.
Pre nego što sam pokušao da ga startujem, nakon davanja kontakta spustio sam stakla - vožačevo i suvozačevo, ali kada sam hteo da startujem motor nije hteo da upali, već kreću čudni zvukovi. Kada dam kontakt kreće neko brzo kliktanje i treperenje lampice za akumulator. Kada hoću da startujem motor samo se čuje zvuk trrrr.
Ne mogu da zatvorim prozore jer ništa od elektronike što inače radi nakon davanja kontakta sada ne radi. CD plejer, radio i svetlo u kabini npr. rade. Tako da pretpostavljam da nije do akumulatora nego do alansera. Ili je možda nešto treće u pitanju? Odakle da krenem?
Pozdrav,
Radosav
Molim za pomoć u dijagnostici.
Motor Fieste mk5 1.4 tdci neće da staruje.
Pre nego što sam pokušao da ga startujem, nakon davanja kontakta spustio sam stakla - vožačevo i suvozačevo, ali kada sam hteo da startujem motor nije hteo da upali, već kreću čudni zvukovi. Kada dam kontakt kreće neko brzo kliktanje i treperenje lampice za akumulator. Kada hoću da startujem motor samo se čuje zvuk trrrr.
Ne mogu da zatvorim prozore jer ništa od elektronike što inače radi nakon davanja kontakta sada ne radi. CD plejer, radio i svetlo u kabini npr. rade. Tako da pretpostavljam da nije do akumulatora nego do alansera. Ili je možda nešto treće u pitanju? Odakle da krenem?
Pozdrav,
Radosav
- sarabo
-
- Poruka: 2082
- Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h
Re: Fiesta mk5 1.4 tdci Neće da startuje motor, lampica akumulatora treperi
Kreni od aku, jer anlaser nema veze sa prozorima
Poslato sa ANY-NX1 pomoću Tapatoka
Poslato sa ANY-NX1 pomoću Tapatoka
Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Probaj na kablove da upališ auto, ako upali... onda je do akumulatora.
Ako ne pali, onda mora da se dijagnostikuje dalje.
Loša masa, anlaser, oksidirali kontakti itd itd
Ako ne pali, onda mora da se dijagnostikuje dalje.
Loša masa, anlaser, oksidirali kontakti itd itd

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Najvise lici na ispraznjen/propao akumulator.
Taj 'cudan' zvuk pri verglanju potice od toga sto elektromagnet pokusa da uklopi zupcanik anlasera u zamajac. Ali istovremeno ukljuci i anlaser, koji povuce veliku struju, tako da je sad elektromagnet nema dovoljno, pa iskopca i istovremeno iskljuci anlaser, pa sad opet ima struje za elektromagnet, pa u krug..
Taj 'cudan' zvuk pri verglanju potice od toga sto elektromagnet pokusa da uklopi zupcanik anlasera u zamajac. Ali istovremeno ukljuci i anlaser, koji povuce veliku struju, tako da je sad elektromagnet nema dovoljno, pa iskopca i istovremeno iskljuci anlaser, pa sad opet ima struje za elektromagnet, pa u krug..
Djak pesak 

- radosavb
- Poruka: 12
- Član foruma od: ponedeljak, 31. maj 2021. u 08:31h
Problem rešen. U pitanju je bio prazan akumulator. Na kraju nije mogao ni na kablove auto da se startuje.
Akumulator je bio Exide Premium 61Ah i trajao je nekih 3,5 god. Kupio sam isti, ali mi je prodavac rekao da je to prilično kratko za taj akumulator i da proverim alanser.
Neki savet u vezi toga?
Akumulator je bio Exide Premium 61Ah i trajao je nekih 3,5 god. Kupio sam isti, ali mi je prodavac rekao da je to prilično kratko za taj akumulator i da proverim alanser.
Neki savet u vezi toga?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Anlaser ne alanser.
Savet je da odeš kod električara da proveri punjenje, pošto džabe i najbolji akumulator ako je mršavo punjenje.
Može i anlaser da proveri ali to ima smisla pod uslovom da anlaser otežano vergla, samim tim vuče mnogo više struje.
Savet je da odeš kod električara da proveri punjenje, pošto džabe i najbolji akumulator ako je mršavo punjenje.
Može i anlaser da proveri ali to ima smisla pod uslovom da anlaser otežano vergla, samim tim vuče mnogo više struje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!