Gasi se pojacalo
- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Re: Gasi se pojacalo
Videcu sutra sa drugim akumulatorom,meni mozda pravi anlaser problem sa paljenjem posto,kada slusam muziku sa ugasenim autom i posle probam da upalim auto,on nece,ali muziku mogu da slusam i dalje,Sirena je jaka,nema nikakvih znakova da je akumulator prazan....Isto zimi nije hteo da mi pali auto zbog alnasera.... Zato mislim da akumulator je dobar..Pa pogledacu da ponesem pojacalo kod nekog majstora da pogleda.....
- shomicus
- Poruka: 677
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Prijatelju,proveri ti punjenje alternatora,anlaser nema veze sa muzikom,ocigledno da ti punjenje nije dobro kad nema snage da upali a muziku mozes da slusas i sa akumulatorom koji ima struje a nema snage da upali,upali auto i izmeri punjenje na akumulatoru instrumentom,ako je manje od 13,5v nesto nevalja,ili alternator,ili su ti kleme oksidirale.Takodje probaj da meris i dok su ti upaljena svetla a auto radi,punjenje moze bez svetala da bude u granicama normale a da kad upalis svetla padne na 12v.
- cvilijams
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Proveri alternator.Ako pokazuje da puni izmedju 13.5-14.5 sve je ok,preko ne verujem da puni ali ako to radi onda ce ti se pojaviti bela skrama na klemama.Kablovi su 8 mm2??? Ako je tako onda su oni barem jedni od krivaca ako ne i osnovni. Treba ti 16 mm2!!!
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- paun1
Nisam ja ni rekao da alnaser ima veze sa muzikom samo sam rekao da mi i on pravi problem oko paljenja auta.... Kablovi su 8mm...Videcu sutra da proverim sve to pa javljam..
- magnat
- Poruka: 742
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
tanki su ti kablovi a kad wufer pocme da cima sranje od pojacala se pregreje i ugasi.
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
- paun1
Ali sto se pre nije gasio,kablovi su isti,nego tek od skoro je poceo da se gasi???????
- cvilijams
- Kontakt:
Pa postoji i kod kablova efekat zamora materijala,tako da on jedno vreme radi kako treba pa onda ne a posto je manji no sto treba da bude onda pre mu dodje i kraj.
Koliko ampera je osigurac na kablu a koliko na pojacalu(moze da ih bude i dva na pojacalu)?
POZZZ
Koliko ampera je osigurac na kablu a koliko na pojacalu(moze da ih bude i dva na pojacalu)?
POZZZ
CarSoundSystem
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Jesi li ti uopšte merio napone u svim režimima rada? Kako onda da znaš u čemu je problem?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- paun1
Nisam merio napon.Danas proveravam sve.Odnecu pojacalo do majstora da pogleda da nije neki hladn lem ili nesto drugo.Pa javljam sta sam uradio...pozz 

- paun1
Malo pre sam gledao onaj izlaz gde dolazi plus kabal,navoj je proslajfovao i nemogu da stegnem dosta,nego se klima kabal....Dali to nesto smeta,dali to moze da bude uzrok gasenja????
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Naravno da moze da bude, kad nema dobar kontakt, dodirne povrsine su dosta manje nego sto treba da budu, pa se pregreva sve zivo.
Fiesta!!
-
- Poruka: 84
- Član foruma od: petak, 12. jun 2009. u 00:03h
Brate uzmi drugi player pa probaj sa njim, to je se meni desilo na pioniru, samo sto se nije gasio woofer, nego je picio kako mu se cefne, a slicno kao tebi se desilo mom ortaku. Ako su kablovi ok, i eventualno player onda ti je taj kineski us blaster zreo za bacanje, ali probaj drugi player sve mi mirise na to
- paun1
Evo malo pre sam stavio nov akumulator upalio kola i pustio muziku i isto.Pojacam plejer na 23-24 i gasi se isto.Primetio sam da kad se ugasi woofer na cd-playeru mi se pojave slova TP u gornjem desnom uglu.Znaci samo kad se ugasi woofer on izbaci slova TP.Skinuo sam sad pojacalo i odneo kod majstora pa ce on da pogleda.Isto tako sam sve kablove pregledao,pritego,osmirgalo lim gde je masa sve je super...
- paun1
Evo malo pre sam uzeo pojacalo od coveka i on mi je rekao da je rasturio pojacalo i zalemio par mesta na njemu,e probao sam ga opet,pustio preko 25 i opet se ugasilo.....Ja vise neznam sta da radim,sutra cu da ga nosim kod drugog majstora da vidim sta ce da kaze on..... :-(
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Sasvim moguce je da gubis napajanje sa plejera (mislim na switch napajanje). Probaj da onu zicu sto ide od plejera (obicno plava) prevezes na glavno napajanje...
- paun1
Mislis na REM kabal da povezem direktno na akumulator????
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Remote,da.
- cvilijams
- Kontakt:
Jel se tebi gasi player i pojacalo zajedno(u isto vreme)??? Koliko dugo imas taj player???
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- paun1
Sad dolazim od majstora.Pregledao je pojacalo imao je neki hladal lem i to je sredjeno.Pojacalo sam vezao u mostni bridz i pojacalo je smanjeno skoro do kraja i radi lepo.Prvo sam vezao na jedan kanal i nije se gasilo ni na 30 volume ali je bass biO slab.Dali je moguce da je woofre slab o odnosu na pojacalo kao sto majstor kaze.Doci ce covek koji mi je prodao pojacalo da nasteluje kako treba.Pleyer imam skoro 2 godine i nekakvih problema nisam imao sa njim.
Player se ne gasi on nastavi da radi normalno.Samo se woofer ugasi i pojacalo upali zastitu.Onda ponovu ugasim pa upalim player i onda normalno radi.Player sam kupo nov pre 2 godinei radi bez problema.Samo kad se ugasi woofer na playeru se pojave dva slova TP u gornjem desnom uglu.
cvilijams piše:Jel se tebi gasi player i pojacalo zajedno(u isto vreme)??? Koliko dugo imas taj player???
POZZZ
Player se ne gasi on nastavi da radi normalno.Samo se woofer ugasi i pojacalo upali zastitu.Onda ponovu ugasim pa upalim player i onda normalno radi.Player sam kupo nov pre 2 godinei radi bez problema.Samo kad se ugasi woofer na playeru se pojave dva slova TP u gornjem desnom uglu.