Kuga MK1 - ABS i anti skid roblem
Moderator: Dragomir
- Tandy
- Poruka: 121
- Član foruma od: subota, 7. mar. 2015. u 11:26h
Kuga MK1 - ABS i anti skid roblem
Pozdrav majstori, na letovanju sam sa porodicom i pojavio mi se problem pa mi treba hitan savet!
Danas sa u povratku sa plaze na kontrolnoj tabli dobio upaljene lampice za ABS i anti skid, medjutim auto koci normalno tj bar ne primecujem neku razliku, u krivinama kao da se malo vise klati ali to je moguce i da je samo trip u glavi sada kada se pojavila ova greska.
E sad, ono sto me me brine jeste to sto auto kada je na uzbrdici, kao da malo stuca pri dodavanju gasa, kao da ga nesto koci i gas ne reaguje dobro pri dodavanju gasa.
Nemam pedstavu sta to moze da bude. Na povratku do hotela auto sam na pola puta ugasio da se malo ohladi, pa nastavio put i na pola puta se desio isti problem, upalole se lampice. Auto je dobar deo dana stajao na suncu, pa sam prvo pomislio da je malo kompjuter pobrljavio od toplote i da ce proci, medjutim ne, problem je i dalje tu i sada lampice gore i kada je motor skroz hladan.
Da li je neko imao slican problem, da li neko ima neki savet?
Hitno je...hvala u napred!
Danas sa u povratku sa plaze na kontrolnoj tabli dobio upaljene lampice za ABS i anti skid, medjutim auto koci normalno tj bar ne primecujem neku razliku, u krivinama kao da se malo vise klati ali to je moguce i da je samo trip u glavi sada kada se pojavila ova greska.
E sad, ono sto me me brine jeste to sto auto kada je na uzbrdici, kao da malo stuca pri dodavanju gasa, kao da ga nesto koci i gas ne reaguje dobro pri dodavanju gasa.
Nemam pedstavu sta to moze da bude. Na povratku do hotela auto sam na pola puta ugasio da se malo ohladi, pa nastavio put i na pola puta se desio isti problem, upalole se lampice. Auto je dobar deo dana stajao na suncu, pa sam prvo pomislio da je malo kompjuter pobrljavio od toplote i da ce proci, medjutim ne, problem je i dalje tu i sada lampice gore i kada je motor skroz hladan.
Da li je neko imao slican problem, da li neko ima neki savet?
Hitno je...hvala u napred!
Ford Kuga ST Line MK2 

- Jozza
- Poruka: 2093
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Re: Kuga MK1 - ABS i anti skid roblem
Ako se klati u krivini onda su amortizeri "kaput", i u tom slučaju može da aktivira ESP pri kočenju ili ubrzavanju jer ne drži točkove na putu. E sad zašto sija i ABS to ne znam
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Послато са SM-A520F помоћу Тапатока
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
- ljuba power
- Poruka: 2704
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
ako sija abs lampica imaš problem sa abs sistemom.moguće da je neki senzor u točku otkazao,dok sija ta lampica nemaš abs sistem tako da se nemoj zaletati.možeš voziti normalno dok se ne vratiš sa odmora pa uraditi dijagnostiku abs sistema
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Могуће је да ти је нешто отворило струјни круг абс сензора на неком од точкова . Мени је тако било када сам узе ауто . Кочнице раде нормално , али ако примениш више од нпр . 70% макс кочионе силе , блокирају точкови . Оно у нормалној вожњи никада се и не стиска тако кочница , али када је нека инцидентнија ситуација , онда да . Још , на мору је клизавији асфалти , зато лагано са вожњом , држи растојање и немаш никаквих проблема .
- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Najveci problem je sto automobili sa ABS-om nemaju tzv peti cilindar, pa nema korekcije kocenja na zadnjim tockovima.
Drugim recima, pri naglom kocenju podize se zadnji kraj i zadnji tockovi prvi gube kontakt sa podlogom, pa auto krece da se zanosi.
Samo nezno sa kocnicama.
Najverovatnije ti je zveknula neka zica/konektor na nekom od ABS senzora. Cim jedan nema signal, gasi se kompletan sistem, i ABS i ESP, posto vise ne zna kako se okrecu tockovi.
Drugim recima, pri naglom kocenju podize se zadnji kraj i zadnji tockovi prvi gube kontakt sa podlogom, pa auto krece da se zanosi.
Samo nezno sa kocnicama.
Najverovatnije ti je zveknula neka zica/konektor na nekom od ABS senzora. Cim jedan nema signal, gasi se kompletan sistem, i ABS i ESP, posto vise ne zna kako se okrecu tockovi.
Djak pesak 

- Tandy
Hvala drustvo na brzim odgovorima i savetima. Da, svakako nema zaletanja, posebno sad jer je asfalt vreo i guzve na primorju strasne plus lude krivine.... Danas ga teram kod majstora nekog ovde da stavi dijagnozu i da zaviri malo. Ja mislim da je u pitanju ovo sto je Bole rekao, tj nadam se da nije nista ozbiljnjije. Javljam.sta sam uradio... hvala jos jedared!
Ford Kuga ST Line MK2 

- Nedeljkovic
- Poruka: 4760
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Obavezno zapamti/slikaj kodove greseka a ne samo njihove opise
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Sent from my SM-A605G using Tapatalk
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- Tandy
Pozdrav drustvo, samo da javim da je problem jos onomad resen, izgleda da mi je leteo neki kamen ili grana u tocak kada sam se izvlacio sa divljih plaza Sitonije, kabal je bio skoro skroz pokidan i konektor kao da ga je neko cekicem lupio. Delovi zamenjeni, sve shljaka ok, dosli kuci. Medjutim, kvacilo na povratku kuci...uhh. Otvoricu drugu temu.
Ford Kuga ST Line MK2 

-
- Poruka: 2
- Član foruma od: petak, 26. jul 2024. u 17:19h
Zdravo,ja imam isto probleme upali mi se lampica od abs i esp i kazaljka od brzomjera skače sama od sebe ima li ko kakvo iskustvo sa time,auto je Ford kuga 2013 godište.
- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kod novijih i brzinomer dobija signal od ABS-a.
Tako da je najverovatnije ista prica... to jest, neki od senzora na tockovima gubi kontakt, zica je cviknuta...
Odes na dijagnostiku, i lepo ispise tacno koji je.
Tako da je najverovatnije ista prica... to jest, neki od senzora na tockovima gubi kontakt, zica je cviknuta...
Odes na dijagnostiku, i lepo ispise tacno koji je.
Djak pesak 

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8364
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
@ Anesbesa123 vrati se na svoje predstavljanje: viewtopic.php?f=5&t=39821&p=669636#p669636 kako bi mogao da nastaviš sa radom na forumu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp