Mondeo mk3 2.0tdci Ghia
- slowmotion
- Ljubazni komsija
- Poruka: 823
- Član foruma od: subota, 9. maj 2009. u 21:22h
Re: Mondeo mk3 2.0tdci Ghia
Vrhunski! Prava ladja! Sve čestitke!
"Don't find fault, find a remedy" - Henry Ford

- darko darko
- Poruka: 3889
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
oslican je, neka je sa srecom.....
gia oprema zavisi od trzista do trzista, i ima vise vrsta gia paketa, ali takojde gia oprema ukljucuje kvalitetne materijale koji su jako otproniji na habanje, sve je ustavri isto ali dosta kvalitetnije, nekada su bila cak i sedista razlicita na gia opremi i standardnoj, mada u zadnje vreme od forda me nista ne bi iznenadilo, ipak gia je gia
elem kako si proverio dizne i zamajac, moze li nesto na licu mesta ili mora kod majstora......
gia oprema zavisi od trzista do trzista, i ima vise vrsta gia paketa, ali takojde gia oprema ukljucuje kvalitetne materijale koji su jako otproniji na habanje, sve je ustavri isto ali dosta kvalitetnije, nekada su bila cak i sedista razlicita na gia opremi i standardnoj, mada u zadnje vreme od forda me nista ne bi iznenadilo, ipak gia je gia
elem kako si proverio dizne i zamajac, moze li nesto na licu mesta ili mora kod majstora......
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Odlično........nećeš se pokajati.Pravi auto za putovanja.
Da se lepo i dugo voziš u njemu.
Da se lepo i dugo voziš u njemu.
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Povede drugara pa ondadarko darko piše:oslican je, neka je sa srecom.....

Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Mozda ste trebali da povedete mene da vidite da li dimi na saltanju
Na slikama mi stvarno deluje super, jedva cekam da ga vidim uzivo

Na slikama mi stvarno deluje super, jedva cekam da ga vidim uzivo
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- IvkeTc1
- Poruka: 130
- Član foruma od: nedelja, 14. mar. 2010. u 16:24h
Dobar,dobar!! Svaka cas na ulovu, i da te sluzi mnogo kilometara! 

- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Hvala svima na cestitkama
@darko darko
Dragomir ti je odgovorio.
U principu ako nemas nikoga kad nadjes primerak koji ti se svidja - pravac servis na proveru. I da, ako prodavac imalo okleva oko provere samo zaobidji takve primerke.

Pa da smo tebe vodili, i da nije dimio - sad bi dimioBokiRS piše:Mozda ste trebali da povedete mene da vidite da li dimi na saltanju![]()

@darko darko
Dragomir ti je odgovorio.

U principu ako nemas nikoga kad nadjes primerak koji ti se svidja - pravac servis na proveru. I da, ako prodavac imalo okleva oko provere samo zaobidji takve primerke.
Fiesta!!
- crow
- Poruka: 103
- Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h
Cestitke i sa moje strane, izgleda sjajno a pouzdano sam se uverio i kakve su mu performanse 

- gox
- Poruka: 10
- Član foruma od: subota, 19. jun 2010. u 23:50h
Lep auto!Što bi moj majstor rekao "TO JE AFTO"
.Neka je sa srećom!

-
- Poruka: 182
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 22:43h
Odlicna ladja. Dule, jesi li uspio upratiti potrosnju? Ono sto mene povodom toga najvise zanima koja je neka minimalna brzina da se krstari 6-om (a da se ne gusi) i kolika je potreosnja u tom trenutku?
- dule0911
-
Pratim potrosnju, evo zapazanja.
Prosek je 6.2-6.3L, pritom ne vozim ko penzioner i ne stedim ga - ali i ne divljam, vec kad mi treba stisnem, kad ne treba vrti se tu negde oko 2000 o/min. To je mesane voznje, a pod time smatram: grad po guzvi, novi beograd kad nije bila guzva, auto-put, regionalni put, lokalno do prodavnice i nazad... Ova potrosnja je sa 95% vremena upaljenom klimom.
Najmanje sto sam uspeo da izvucem da ispise na board computeru je 3.8L, kad 6tom idem oko 80km/h (auto put, 5 odraslih u kolima, klima upaljena ali nije bilo mnogo toplo napolju). Brzina pri kojoj se auto najmanje gusi a ide lepo 6tom je 120-130km/h, tu je na nekih 2000 o/min, mozda nesto malo ispod ili preko ne secam se. Nisam tacno merio, ali mislim da potrosnja pri toj brzini sa upaljenom klimom ide ispod 5.5L. Moze da se vozi i 90-100km/h u 6toj samo onda nemas nikakvo ubrzanje ako ti je potrebno posto se vrti na 1500 o/min ili manje - naravno potrosnja bi tada isla oko 4.5-5L. Za 100km/h je optimum 5ta brzina, tad se vrti na nesto malo ispod 2000 o/min. Ako te zanima provericu tacno kolika je potrosnja i u tim rezimima voznje.
Najvisa potrosnja do sad je bila 7.6-7.8L, upaljena klima, otvoren krivudav put, uzbrdice/nizbrdice, obilazenja... i uglavnom pun gas
Inace, auto je veoma udoban za duza putovanja. Pritom ne mislim da pegla rupe ko neki francuz, nego da posle 200-300km voznje ne osecam umor niti bol u ledjima, kao sto je bio slucaj sa fiestom
Mislim da veliki uticaj na to imaju sedista koja su odlicna - niti previse mekana niti sportski tvrda, vec taman prava mera 
Prosek je 6.2-6.3L, pritom ne vozim ko penzioner i ne stedim ga - ali i ne divljam, vec kad mi treba stisnem, kad ne treba vrti se tu negde oko 2000 o/min. To je mesane voznje, a pod time smatram: grad po guzvi, novi beograd kad nije bila guzva, auto-put, regionalni put, lokalno do prodavnice i nazad... Ova potrosnja je sa 95% vremena upaljenom klimom.
Najmanje sto sam uspeo da izvucem da ispise na board computeru je 3.8L, kad 6tom idem oko 80km/h (auto put, 5 odraslih u kolima, klima upaljena ali nije bilo mnogo toplo napolju). Brzina pri kojoj se auto najmanje gusi a ide lepo 6tom je 120-130km/h, tu je na nekih 2000 o/min, mozda nesto malo ispod ili preko ne secam se. Nisam tacno merio, ali mislim da potrosnja pri toj brzini sa upaljenom klimom ide ispod 5.5L. Moze da se vozi i 90-100km/h u 6toj samo onda nemas nikakvo ubrzanje ako ti je potrebno posto se vrti na 1500 o/min ili manje - naravno potrosnja bi tada isla oko 4.5-5L. Za 100km/h je optimum 5ta brzina, tad se vrti na nesto malo ispod 2000 o/min. Ako te zanima provericu tacno kolika je potrosnja i u tim rezimima voznje.
Najvisa potrosnja do sad je bila 7.6-7.8L, upaljena klima, otvoren krivudav put, uzbrdice/nizbrdice, obilazenja... i uglavnom pun gas

Inace, auto je veoma udoban za duza putovanja. Pritom ne mislim da pegla rupe ko neki francuz, nego da posle 200-300km voznje ne osecam umor niti bol u ledjima, kao sto je bio slucaj sa fiestom

Fiesta!!
-
- Poruka: 182
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 22:43h
Vrlo iscrpno i detaljno o potrosnji
. Ovo je lijepo cuti 120-130 km/h 6-ta oko 5.5l. Sta reci nego sjajno. thumbup

- crow
Bio razgovor o ovome na temi o potrosnji i board kompu - dosli smo do zakljucka da board prikazuje prosecnu potrosnju, uzevsi u obzir celokupan put i rezime voznje od momenta reseta boarda i da se prosek ne menja tako lako, sto vise km to se sporije menja ocitani prosek. Meni pak bitnije da mi ispise trenutnu potrosnju, u skladu sa brzinom i brojem obrtaja pa kapiram na osnovu ovoga si ti napisao da je ta neka fora u pitanju - mislim da ti u nekom momentu prikaze 3.8 l na 100 a potom pri punom gasu 7.8 l, pretpostavljam da to ne bi islo tako lako sa obracunom proseka...?dule0911 piše:Pratim potrosnju, evo zapazanja.
Najmanje sto sam uspeo da izvucem da ispise na board computeru je 3.8L, kad 6tom idem oko 80km/h.....
Najvisa potrosnja do sad je bila 7.6-7.8L, upaljena klima, otvoren krivudav put, uzbrdice/nizbrdice, obilazenja... i uglavnom pun gas![]()
i menjaj vise avatar

- dule0911
-
Pazi delimicno si u pravu, ali pojasnicu kako sam izmerio 3.8L i 7.6L ili koliko vec bese. Za 3.8L sam krenuo sa pumpe, resetovao board i cim sam izasao na auto-put ubacio u sestu i vozio najmanjom mogucom brzinom a da je opet normalna, potrosnja je padala sa 4,nesto sve do 3.8L, dalje nisam imao zivce i nastavio normalno da vozim. Za ovaj deo se i moze reci da je trenutna potrosnja posto sam od kretanja sa pumpe vozio ko deda.
A za 7.6L nije trenutna pri punom gasu, resetovao sam board kad sam krenuo od kuce i vozio relaciju ostrije posle koje je prikazao toliku prosecnu (ne trenutnu) potrosnju. Trenutna pri punom gasu bi bila sigurno 20+ L
Meni trenutna potrosnja ne igra nikakvu ulogu, prosek je onaj koji me zanima - toliko na kraju krajeva trosi auto, a ne koliko ides u odredjenoj brzini na odredjenom broju obrtaja.
Za avatar cu videti, ali verovatno ne menjam, mozda se samo Mondeo pridruzi fiesti i to je to
A za 7.6L nije trenutna pri punom gasu, resetovao sam board kad sam krenuo od kuce i vozio relaciju ostrije posle koje je prikazao toliku prosecnu (ne trenutnu) potrosnju. Trenutna pri punom gasu bi bila sigurno 20+ L

Meni trenutna potrosnja ne igra nikakvu ulogu, prosek je onaj koji me zanima - toliko na kraju krajeva trosi auto, a ne koliko ides u odredjenoj brzini na odredjenom broju obrtaja.
Za avatar cu videti, ali verovatno ne menjam, mozda se samo Mondeo pridruzi fiesti i to je to

Fiesta!!
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
avatar jos ne diraj,promeni ti felne na fiesti pa onda moze novi avatar 

rust is not a crime
- Vule
- Poruka: 11
- Član foruma od: sreda, 30. jun 2010. u 00:20h
Mnogo mi se svidja sto je unutrasnjost svetla, nekako otvara prostor pa auto deluje jos prostraniji nego sto jeste, a to sto se tiche prljanja patosnice resavaju i servis za pranje... a koza deluje bas zategnuto...
U chemu je fora sa tim zamajcem citam svi nesto kad kupuju mondea obracaju paznju na taj detalj i na kraju krajeva koliko kosta zamena zamajca u slucaju da nadjem nekog mondea a da mu je to lose.. i kako se provaljuje da je los zamajac..
U chemu je fora sa tim zamajcem citam svi nesto kad kupuju mondea obracaju paznju na taj detalj i na kraju krajeva koliko kosta zamena zamajca u slucaju da nadjem nekog mondea a da mu je to lose.. i kako se provaljuje da je los zamajac..
- dule0911
-
Problem sa zamajcem je taj sto ima svoj vek trajanja, a koliko ce trajati zavisi od stila voznje. Zamena kosta oko 750e za moj menjac ja mislim, zato ljudi obracaju paznju 
Kako se provaljuje da je los, vise ni sam ne znam od silnog slusanja i spekuliranja za moj, tako da ce ti neko drugi odgovoriti.
Inace evo jos malo utisaka, auto je vec nekoliko puta testiran za prevoz tereta, nijednom nije bilo potrebe da gepek bude otvoren ma koliko kabast teret bio, sto nam se ranije uvek desavalo, tako da extra
I opet kad je pun maltene se ne oseca neki gubitak u ubrzanju, milina 

Kako se provaljuje da je los, vise ni sam ne znam od silnog slusanja i spekuliranja za moj, tako da ce ti neko drugi odgovoriti.
Inace evo jos malo utisaka, auto je vec nekoliko puta testiran za prevoz tereta, nijednom nije bilo potrebe da gepek bude otvoren ma koliko kabast teret bio, sto nam se ranije uvek desavalo, tako da extra

Fiesta!!
-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Drugar, neka je sa srećom.dule0911 piše:Sto se enterijera tice, zapalio bih preprodavca koji ga je oprao dubinski i posle toga nije osusio patos - i dalje se nije sve osusilo pogotovo pozadi kod nogu putnika, i dalje se oseca vlaga.
Mislim da ga nije niko prao dubinski već da je to kiša koja je prodrla u kabinu. Meni se to događa proteklih mjesec dana, kako su počele ove kiše. Prošle godine mi je bilo vode ispred suvozača ali sam shvatio da bi to mogao biti otvor filtera kabine pa sam skinuo poklopac kod haube i na nosaču filtera izbušio nekoliko rupica za drenažu u donjoj zoni (shvatićeš kad otvoriš, a otvaraćeš sigurno). Nakon toga problem je bio riješen. Za ovaj problem još nisam našao riješenje mada ću se morati ubrzo pozabaviti i time jer se počelo osjećati.
- dule0911
-
Ne, kod mene je sigurno bilo u pitanju dubinsko pranje, nije samo patos bio na tim mestima mokar, bio je i gepek (ne samo oko rezervnog, vec i na mnogo visim mestima) mokar ali se to mnogo brze osusilo jer je bilo na otvorenom, a ovo ispod patosnica pa je ustajalo.
Kako god sad se sve osusilo samo je ostalo jos malo od mirisa ali ce i to nadam se uskoro proluftirati
Kako god sad se sve osusilo samo je ostalo jos malo od mirisa ali ce i to nadam se uskoro proluftirati

Fiesta!!
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
- crow
Evo objasnicu ti ja, nazalost, iz prve ruke. Dakle prve naznake da je los (meni se desile prvi dan nakon sto sam registrovao kola, u probnoj voznji pak niti jednom) jeste karakteristican zvuk koji dolazi od kvacila pri promeni sa vece na manju brzinu (naravno najcesce 3. u 2. mada ponekad i iz 4. u 3.) - zvuk se javi tek ponekad prilikom pustanja kvacila kada je promenjena vec brzina i nalik je trubi - mada neko moze protumaciti i kao skripu. U svakom slucaju toliko je karakteristican da nema sanse da omasis. Ja sam se raspitivao nedeljama po netu koji su simtomi da je zamajac riknuo i kao za inat nigde ne nadjoh ovo, samo da se auto trese pri paljenju/gasenju valjda i da ne lezu lepo brzine. Meni se za sada nista od ovoga nije desilo, kapiram da je pocetna faza pa ga furam ovako, ali planiram tokom leta da zavrsim i sa poduhvatom zamene zamajca. Dakle ako ces Mondea - auto je sjajan, malo je i to reci, ali spremi sa strane 500-700e da imas uvek jer ce ti sigurno zatrebati, bolje kasnije nego pre ali izbeci neces. Ili jedino ako nadjes nekoga ko je vec menjao zamajac pa si onda prosao super. Vidjao sam po oglasima (mada retko) da ljudi posebno napominju da su tad i tad promenili zamajac. Toliko je to vec ucestalo i specificno da ko kupuje Mondea (novijeg Forda valjda generalno) a nije cuo za to tesko da postoji.dule0911 piše:Problem sa zamajcem je taj sto ima svoj vek trajanja, a koliko ce trajati zavisi od stila voznje. Zamena kosta oko 750e za moj menjac ja mislim, zato ljudi obracaju paznju
- dule0911
-
Kod mene nema jos uvek nijednog od navedenih simptoma, mozda malo "zazvoni" kad ga gasim i palim, ali to je to - nema vibracija, osecaj na papucici je normalan ne osecam nista neobicno. Brzine menja lepo, nema dodatnih zvukova, jedino sto sam spomenuo negde da mi se desilo jednom da je lamela proklizala (bar mislim da je ona), sem toga sve super. Uostalom videcemo kako ce se ponasati, za sada vozim i nista ne diram
A to sto navode po oglasima ti je isto macka u dzaku. Kao sto neko rece svako ulaganje u auto da bi ga lakse prodao - bacanje para.

A to sto navode po oglasima ti je isto macka u dzaku. Kao sto neko rece svako ulaganje u auto da bi ga lakse prodao - bacanje para.
Fiesta!!
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
AU DUSHANE! ODUSEVIO SI ME!
Samo da nije karavan. ALI MK3 DJIA perfekcija!!!
ZA OVAKAV AUTO MI DODJE JA TEBE DA CASTIM A NE TI MENE!
Cena je uber jeftina za to sto si ti uzeo. Bolje da prodjes nisi mogo.
Golf to godiste pa kosta 8 000 sa mnogo manje opreme i u losijem stanju
samo cu da ti kazem, zamisli coevka koji da te pare za ovo:
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/512095
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/538439
I znash koliko si pametniji od drugih sto si uzeo mondeo. :]
O nekim drugim "jachim" markama necu ni da pricam.
Josh jednom sve cestitike i da mi das neki krug kad se vidimo inace cu da rusim ne da radim: P
Dao si 6 000 za auto koji je veliki, prostran, udoban, zanimljiv zavoznju, luksuzno opremljen, praktichan, i jako brz.
Samo da nije karavan. ALI MK3 DJIA perfekcija!!!
ZA OVAKAV AUTO MI DODJE JA TEBE DA CASTIM A NE TI MENE!

Ubacili josh neke verzije GIa opreme za pocetakquando piše:
Moj nije ni blizu Ghia, ali ima tempomat i grejac soferke...cudan trip, karavan je namenjen za duga putovanja, a lelemudi u fabrici nisu stavili tempomat
Danas je Titanium. I on ima svoje "Jache" verzije titanium X npr.@quando Ghia X je bas fu
nemoj da zezas covece, vidi sta si ti dobio za 6300 evra.... 2004 godiste...@Dusan64
6300e + reg, servisi... Nije bas najjeftinije ali s obzirom na trenutni izbor na trzistu - ok.
Cena je uber jeftina za to sto si ti uzeo. Bolje da prodjes nisi mogo.
Golf to godiste pa kosta 8 000 sa mnogo manje opreme i u losijem stanju
samo cu da ti kazem, zamisli coevka koji da te pare za ovo:
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/512095
http://www.mojauto.rs/polovni-auto/538439
I znash koliko si pametniji od drugih sto si uzeo mondeo. :]
O nekim drugim "jachim" markama necu ni da pricam.
Josh jednom sve cestitike i da mi das neki krug kad se vidimo inace cu da rusim ne da radim: P
Dao si 6 000 za auto koji je veliki, prostran, udoban, zanimljiv zavoznju, luksuzno opremljen, praktichan, i jako brz.
Poslednja izmena: Djomla, na dan utorak, 13. jul 2010. u 13:02h. Ukupno izmenjeno 1 put.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- dule0911
-
Hvala hvala
Sto se cene tice, veruj mi mogao sam da prodjem okruglo 1000e jeftinije, samo mi je taj primerak promakao za 1 dan. Znaci isto godiste, motor, samo nije bio ghia.

Ovo je bila jedna od obaveznih stavki prilikom kupovine, jer svaki drugi dan cale nesto vuce u kolima, a to je najlakse sa karavanom. Meni u principu ne smeta iako nije mladalacki auto, nije mi ruzan.DjomlaMRak piše:Samo da nije karavan
Sto se cene tice, veruj mi mogao sam da prodjem okruglo 1000e jeftinije, samo mi je taj primerak promakao za 1 dan. Znaci isto godiste, motor, samo nije bio ghia.
Fiesta!!
- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Iz istog razloga i ja vozim karavana, ali ih ne volim. Naravno kome je toliko bitno prostranstvo u gepeku mondeo karavan je jedan od najboljih automobila.dule0911 piše: Ovo je bila jedna od obaveznih stavki prilikom kupovine, jer svaki drugi dan cale nesto vuce u kolima, a to je najlakse sa karavanom. Meni u principu ne smeta iako nije mladalacki auto, nije mi ruzan.
Jedino ne-mladalacko kod njega je to sto je karavan. Auto je za mlade full ljude sa ukusom. :]
I da josh jednom, prelep je.

Steta za taj 1000 evra jeftinije

F.O.R.D. First On Race Day
///Mandovchina.
///Mandovchina.